Úterý 19. březen 2024 07:06
reklama
Instaforex krypto ebook
reklama
Purple trading AI
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Fintokei ProTrader

3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (4.6.2021)

04.06.2021 10:13  Autor: Purple Trading  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akciové indexy pokračují ve většině případů pouze v pohybu do strany, zatímco technologický index Nasdaq opustil konsolidaci a uzavřel níže. Dalšími zisky se nepodařilo navázat kryptoměnám a americký dolar včera poměrně posiloval díky lepším datům z amerického trhu práce. Dnes bude zveřejněn report NFP.

 

Nasdaq uzavřel níže

Zatímco většina akciových indexů včera pokračovala v pohybu, Nasdaq jako jeden z mála uzavřel níže, což bylo výsledkem negativní nálady na technologických titulech. Jinak trhy poměrně trpělivě vyčkávají na odpolední projev Jerome Powella, kde může zaznít něco zajímavějšího k inflaci a odpoledne bude také zveřejněn report z amerického trhu práce. Ten může určit směr monetární politiky FEDu na další měsíce a určitě se projev do rétoriky červnového zasedání amerického FEDu.

Graf: Denní graf indexu Nasdaq (Zdroj: cTrader Purple Trading)



 

Lepší data z trhu práce pomohla dolaru

Po delší době včera posiloval americký dolar a zisky si zatím drží i během dnešní seance. Nejprve mu pomohl lepší ADP report, který odhadl nárůst zaměstnaných o necelý 1 milion. Zároveň nové žádosti o podporu minulý týden rostly poprvé od začátku pandemie o méně jak 400 tisíc. Lepší data by tak dnes mohl potvrdit report NFP, což by mohlo dostat americký dolar do dalších zisků. V pozadí mu totiž pomáhají výnosy z amerických státních dluhopisů, které jsou už nad 1,62 %.

Graf: Denní graf EURUSD (zdroj: tradingview.com)


 

Tesle klesly objednávky v Číně o polovinu

Americké automobilce Tesla klesly v květnu meziměsíčně objednávky v Číně téměř o polovinu na 9 800 z dubnových 18 000 aut. Americký výrobce elektromobilů se v posledních měsících potýká s pozorností čínských regulačních úřadů kvůli bezpečnosti. Čína je pro Teslu po Spojených státech druhým největším trhem, prodá zde kolem třiceti procent svých vozů. Akcie Tesly jsou stále poměrně vysoko a může jít z právu, která podpoří myšlenku Michaela Burryho, který vsadil přes 500 milionů dolarů na short Tesly.
 

Dnešní videokomentář: 

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (3.11.2020)
    Akciové trhy zůstávají začátkem týdne poměrně pozitivně naladěny a investoři se začínají dnes připravovat na večerní volbu prezidenta v USA. Událost by měla ve večerních hodinách začít přinášet velkou míru nervozity a volatility, ačkoliv Joe Biden podle předběžných výsledků vede ve všech nerozhodných státech. Korekce byla evidentní i na ostatních trzích, kdy korigoval dolar a ropa.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (31.3.2021)
    Na akciových trzích v USA pokračuje nervózní týden, zatímco v Evropě německý index DAX poprvé v historii překonal 15 000 bodů. Rostoucí výnosy dále podporují v růstu americký dolar a dostávají pod tlak drahé kovy a zlato.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (31.5.2021)
    Konec týdny proběhl navzdory očekávaným fundamentům poměrně klidně a ukázalo se, že inflace skutečně dorazila, ale FED si na druhou stranu nemusí díky nízkým výnosům dělat vrásky. Dnes bude v USA banking holiday, takže můžeme očekávat mnohem nižší volatilitu a pohyby na akciových trzích a dolarových měnových párech.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (3.2.2020)
    Akciové trhy pokračují v otřepávání se z nervozity, kterou způsobili spekulativní investoři a rostou směrem ke svým rekordním maximům. Růstu včera pomohly velmi silné výsledky společností Amazon a Google. Euro mezitím pokračuje v propadu pod 1.21 a už dnes by mohlo otestovat úroveň 1.20.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (3.3.2021)
    Na akciových trzích došlo po pondělní rekordní seanci k menšímu výběru zisků a akciové indexy tak víceméně korigovaly. Návrat převážně pozitivního sentimentu odrážel vývoj na americkém dolaru, který svým oslabením pomohl euru k 1.21. Ropa čeká na zasedání ropného kartelu OPEC, který by se mohl domluvit na zvýšení produkce.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (3.5.2021)
    Začátkem nového týdne zatím futures trhy naznačují, že se indexy posunou znovu na nová historická maxima, zatím americký dolar drží pod tlakem jak euro, tak hlavně britskou libru. Ta má však před sebou velmi zajímavou příležitost zkorigovat páteční mohutné ztráty. Zlato si udržuje zisky navzdory vyšším výnosům.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (3.6.2021)
    Na akciových indexech pokračuje pouze pohyb do strany a na aktuálním sentimentu se tak od minulého týdne zatím nezměnilo vůbec nic. Cena se příliš nemění ani na hlavním měnových párech, kde EURUSD a GBP také pouze konsolidují. BTC mezitím proráží symetrický trojúhelník a MEME akcie naznačují, že spekulativní nálada může být zpět.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (4.11.2020)
    Ve Spojených státech stále probíhá sčítání hlasů ve volbě na nového prezidenta. Výsledek tak nejspíše nebude znám ještě minimálně několik hodin, a ačkoliv se Trump již prohlásil za vítěze a Biden mu chce podle něj výsledek nezákonné ukrást. Trhy zatím zůstávají relativně v klidu, ačkoliv jsou dnes indexy v červených číslech, a to kvůli nejistotě, která může doprovázet výsledek ještě několik dní.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (4.3.2021)
    Pozitivní nálada na trzích příliš dlouho nevydržela a pod tlakem jsou znovu technologické akcie. Důvodem korekce jsou opět rostoucí výnosy z amerických státních dluhopisů, které se přiblížily 1,5 %. Nasdaq dnes klesl na dvouměsíční minima a daří se pouze cyklickým titulům. Americký dolar zůstává mírně silnější, ropa WTI roste nad 61 dolarů.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (4.5.2021)
    Trhy mají za sebou klidný vstup do nového týdne, který doprovázely nízké objemy a většina amerických indexů se posunula o něco výše. Nasdaq jako jeden z mála uzavřel včerejší seanci v červených číslech, zatímco americký dolar dnes navázal na páteční zisky a znovu posiluje.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (5.11.2020)
    Ani druhý den po volbách v USA stále neznáme jméno nového amerického prezidenta, ačkoliv trhy už započítávají do scénáře nejpravděpodobnější scénář. Joe Biden prozatím vede v hlasech, které se podařilo spočítal, ale Trump už soudně napadl sčítání hlasů v Pensylvánii a Michiganu. Trhy zůstávají poměrně pozitivní, jelikož by kongres mohl zůstat rozdělený, což je pro jejich růst dobrá zpráva.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (5.2.2020)
    Akciové indexy ve Spojených státech mají nakročeno k nejlepšímu týdnu od listopadu a velmi rychle daly zapomenout na en nejhorší týden od měsíce října. Americký dolar mezitím pokračuje v posílení díky vyhlídkám na rychlejší oživení ekonomického růstu a dostal euro pod 1.20 a zlato krátkodobě pod 1800 dolarů.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (5.2.2020)
    Akciové indexy ve Spojených státech mají nakročeno k nejlepšímu týdnu od listopadu a velmi rychle daly zapomenout na en nejhorší týden od měsíce října. Americký dolar mezitím pokračuje v posílení díky vyhlídkám na rychlejší oživení ekonomického růstu a dostal euro pod 1.20 a zlato krátkodobě pod 1800 dolarů.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (5.3.2021)
    Další vlnu výprodejů za sebou mají akciové trhy v USA, především pak technologické tituly, kde se index Nasdaq od začátku roku už dostal do červených čísel. Výprodeji pomohl svým projevem guvernér amerického FEDu Jerome Powell. Ropa roste nad 65 dolarů, jelikož se OPEC překvapivě dohodl, že zatím nebude zvyšovat produkci.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (5.5.2021)
    Začátek nového měsíce zatím neprobíhá tak, jak si to někteří investoři představovali a včerejší komentáře americké ministryně financí Janet Yellenové dostaly pod tlak technologické akcie. Pod tlakem se také ocitlo euro, které koriguje nedávné zisky a na komoditním trhu je živo především na trhu s mědí a k růstu se přidala také ropa.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (6.11.2020)
    Pozitivní nálada se trhů drží i poslední obchodní seanci tento týden. Ve Spojených státech stále pokračuje sčítání hlasů v klíčových státech, kde je výsledek stále těsnější a těsnější. Trhy však zatím Bidena vítají s otevřenou náručí a zdá se, že je to pro ně naprosto ideální prezident. Na devizových trzích je evidentní odliv peněz do rizikového kapitálu, kde dolar oslabuje na všech měnových párech a zlatu pomohl nad 1900 dolarů.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (6.4.2021)
    Přes velikonoční svátky se na trhy vrátil velmi pozitivní sentiment, který podpořila hlavně americká makrodata. Ta potvrdila, co jsme si už mysleli, a to že ekonomika má nakročeno do mnohem rychlejšího oživení. V reakci na klesající nervozitu oslaboval americký dolar a stabilní výnosy pomohly také drahým kovům.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (6.5.2021)
    Technologické akcie zatím nedokázaly umazat ztráty z úterní korekce a opět se posunuly o něco níže. To způsobilo rychlejší rotaci mezi hodnotovými tituly a DOW Jones uzavřel na nových maximech. Dolar spíše konsoliduje a ropu mírně znervóznil nárůst zásob benzinu v USA.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (7.4.2021)
    Po svátečních růstových seancí včera přišlo na trhy výraznější zklidnění, kdy indexy ve Spojených státech pouze stagnovaly s mírnými ztrátami. Výnosy ze státních dluhopisů v USA klesaly, čehož využilo euro a drahé kovy. Ropa WTI dále stagnuje kolem 60 dolarů za barel.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (7.5.2021)
    Na trzích proběhla poměrně klidná seance, která podpořila v růstu hodnotě a cyklické akcie, což dostalo index Dow Jones na nová rekordní maxima. Pozitivně zakončily seanci také v Evropě a zbylé indexy ve Spojených státech. Euro se odrazilo od 1.20 a roste opět zpět směrem k 1.21.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
XTB trading konference 2024