Úterý 19. březen 2024 06:48
reklama
Purple trading AI
reklama
CapXmaster
reklama
Dukascopy new
reklama
Dukascopy new

3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (11.5.2021)

11.05.2021 09:43  Autor: Purple Trading  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Začátkem týdne výrazně vzrostla volatilita na akciových indexech a technologické akcie pokračují v negativní náladě z minulého týdne. Trhy nejspíš nepřesvědčila data z amerického trhu práce a technologie opět vyhodnotily investoři jako příliš drahé, což však stáhlo i další akciové indexy.

 

Technologie vstoupily do nového týdne výprodejem

Další týden zatím pokračují v negativní náladě technologické akcie, kde index Nasdaq už odevzdal zisky za celý měsíc duben. V červených číslech se včera ocitly také ostatní akciové indexy a výrazně ztrácí například S&P 500 a ze svých rekordních maxim se sesunul index Dow Jones. Fundamentálně však žádný důvod k výprodeji nebyl. Technologické akcie jsou jednoduše pro některé investory příliš drahé a s blížícími se čísly americké inflace, může jít o potencionální zdroj nejistoty. Na trhy se však pod krátké odmlce evidentně vrací volatilita, což je pro intradenní obchodníky dobrá zpráva.

Graf: Denní graf indexu Nasdaq (Zdroj: cTrader Purple Trading)



 

Zlato pokračuje v ziscích

Možná jeden z adeptů na posílení, pokud bude rychleji odskakovat inflace, se za posledních páre seancí dostal o solidní desítky dolarů výše. Zlato tak za poslední týden využilo nižších výnosů a rostlo i přes stabilní pokles rizik v ekonomice a postupnou vakcinaci, která postupně uvolňuje poslední restrikce v ekonomice. Inflace však zatím nezrychluje nad úrovně, které by nebyly pro FED udržitelné a slabá srovnávací základna z minulého roku dovolí inflace ještě více zrychlit. Zlato by tak nemělo pokračovat v další trendu a mohlo by se zastavit o jednu z nejbližších rezistencí.

Graf: Denní graf zlata (zdroj: cTrader Purple Trading)


 

Ethereum se už dostalo nad 4000 dolarů

Druhá nejznámější kryptoměna stále dohání, co ztrácela oproti bitcoinu. Kurz ethereum se v pondělí se dostal až nad 4 150 USD. Silná psychologická úrovneň 4000 dolarů však zafungovala pro trh jako rezistence a dokázala trh dostat o několik desítek procent níže. Aktuálně však zůstává ethereum velmi blízko 4000 dolarům a pokud bude přetrvávat pozitivní nálada, může se nad tuto cenu rychle vrátit. Bitcoin za poslední týden pouze stagnuje.
 

Dnešní videokomentář: 

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • 3 zajímavé trhy pro příští týden (27.05.2022)
    Globální indexy začaly během tohoto týdne oživovat, když se po posledních minutes FOMC uvolnily obavy ohledně výhledu měnové politiky centrální banky. Příští týden bude více o makroekonomických zprávách a očekávaném zvýšení sazeb o 50 bp od BoC. Americké indexy mohou mít příští týden šanci pohnout se po datech z amerického trhu práce, zatímco obchodníci na DE30 se zaměří na data o inflaci z Německa a eurozóny. V následujícím týdnu určitě sledujte US500, USDCAD a DE30.
  • 3 zasedání centrálních bank v průběhu 24 hodin
    V průběhu nadcházejících ani ne 24 hodin nás čekají 3 zasedání centrálních bank. Jako první publikuje zprávu a výsledku sezení bankovní rady americká centrální banka Fed.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (10.11.2020)
    Sentiment na akciových trzích včera podpořila zpráva o vakcíně, která je účinná na 90 % a investoři rychle přesouvali své peníze do firem, které jsou pandemií zasazeny nejvíce. S&P 500 však po atakování rekordních maxim spadl zpět a FED upozornil, že ocenění některých akcií může během několika měsíců ještě hodně propadnout. Cena zlata mezitím spadla zpět pod 1900 dolarů.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (10.2.2020)
    Na akciových trzích přetrvává pozitivní sentiment, který včera podpořily lepší, než očekávané výsledky společností jako Twitter nebo Lyft. Americký dolar mezitím pokračuje v odepisování zisků a pomohl euru zpět nad 1.21 a libře na nejvyšší úrovně od dubna 2018. Ropa WTI má za sebou nejdelší “vítěznou” šnůru za dva roky.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (10.3.2021)
    Na trhy se vrátil pozitivnější sentiment, který podpořila stabilizace výnosů z amerických dluhopisů a nejvíce toho využil technologické index Nasdaq, který má za sebou nejlepší seanci od listopadu. I nadále však zůstává silnější americký dolar, což drží pod tlakem některé komodity, zatímco zlato se vrátilo nad 1700 dolarů.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (10.5.2021)
    Akciové indexy v USA zůstávají výše, ačkoliv technologické akcie vstoupily do nového týdne korekcí a téměř už umazaly páteční zisky. Ty podpořila americká data z trhu práce, která ovšem nevypadají na první pohled tak famózně. Britská libra navazuje dne dalšími zisky na pokles politické nejistoty v Británii.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (10.6.2021)
    Čekání a čtvrteční data americké inflace za měsíc květen je u konce a doufejme, že je i u konce aktuální sentiment, který drží akciové indexy, ale i další trhy v bočním trendu. Ropa WTI má problém překonat hranici 70 dolarů. Bitcoin mezitím včera přidal 12 %, když pozitivně reagoval na zprávy ze Salvadoru.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (11.11.2020)
    Na akciových trzích pokračuje přesun aktiv z technologických akcií do cyklických titulů. Nasdaq byl včera jako jeden z mála akciových indexů pod tlakem. Naopak se prozatím daří například DAXu, který těží z nedostatku technologií. Přesun aktiv probíhá také do hodnotových akcií. Na devizových trzích je situace poměrně klidná. Ropa WTI posiluje nad 42 dolarů.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (11.2.2020)
    Včerejší obchodní seance byla ve znamení korekce, a to nejen na akciových indexech, které rostly několik po sobě jdoucích seanci, ale také na devizových trzích nebo ropě. Procentuálně je však korekce stále velmi malá a může klidně ještě pokračovat. Fundamentálně však nemají trhy nyní příliš důvod, jelikož inflace další měsíc pouze stagnuje.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (11.3.2021)
    Ačkoliv včera výnosy z desetiletých dluhopisů klesly pod 1.55 %, technologické akcie nedokázaly navázat na zisky v ostatních sektorech, které pomohly indexu DOW Jones na nová rekordní maxima. Euro se vrací nad 1.19, zatímco ropa WTI osciluje kolem 65 dolarů. Zlato využilo prostoru pro korekci a odrazilo se od 1700 dolarů.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (11.6.2021)
    Čísla americké inflace na první pohled vypadají hrozivě, ale investoři dokázali úvodní nervozitu rychle setřást a například index S&P 500 byl chvíli na nových rekordech. Příliš velkou volatilitu nezpůsobilo ani odpolední zasedání ECB, kde nezaznělo nic, co by trhy neočekávaly. BTC po 12 % pouze stagnuje.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (12.11.2020)
    Volatilita na akciových trzích za poslední dvě obchodní seance výrazně klesla a trhy stále vstřebávají pondělní seanci. Dnešek by mohl však způsobit trochu více vzrušení, jelikož budou zveřejněna data z amerického trhu práce a tempa růstu cen za minulý měsíc. Na devizových trzích je mírně silnější americký dolar a růst se opět podařilo také technologickým akciím, které byly pod tlakem.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (1.2.2020)
    Akciové indexy v USA uzavřely nejhorší týden od října, kdy si trhy prošly korekcí a zároveň uzavřely měsíc leden v červených číslech. V zelených číslech uzavřel pouze technologický index Nasdaq. Důvodem nervozity byly obavy ze zdraví akciového trhu možných množících se lokálních růstu na jednotlivých akciích. Stříbro mezitím roste nad 29 dolarů.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (12.2.2020)
    Na finančních trzích proběhla další poměrně klidná seance, kdy akciové trhy spíše konsolidovaly a dávaly si přestávku po vertikálním nárůstu z minulého týdne. Stejně tak korigovala ropa WTI a zlato, které má opět namířeno směrem k 1800 dolarům za unci.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (12.3.2021)
    Pozitivní sentiment včera na trzích podpořil podpis amerického prezidenta Joe Bineda na fiskálním balíčku o velikosti 1,9 bilionu amerických dolarů. Dnes dopoledne však znovu rostou výnosy z desetiletých dluhopisů k 1.6 % a indexy začít mají včerejší zisky korigovat. K růstu se přidává dnes také americký dolar.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (12.3.2021)
    Pozitivní sentiment včera na trzích podpořil podpis amerického prezidenta Joe Bineda na fiskálním balíčku o velikosti 1,9 bilionu amerických dolarů. Dnes dopoledne však znovu rostou výnosy z desetiletých dluhopisů k 1.6 % a indexy začít mají včerejší zisky korigovat. K růstu se přidává dnes také americký dolar.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (12.4.2021)
    Začátek týdne je zatím na trzích poměrně klidný, ačkoliv investoři začínají vnímat nerovnoměrné ekonomické zotavení ve světě. Powell o víkendu znovu uklidnil trhy, že sazby tento rok FED zvyšovat nebude. Výnosy jsou od minulého týden poměrně stabilní a riziková aktiva by před sebou měla mít další týden plný zisků.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (12.5.2021)
    Technologické akcie nakonec dokázaly v průběhu včerejší seance umazat ztráty, které v jednu chvíli prohloubily a silně v červených číslech pro změnu uzavřely indexy Dow Jones a S&P 500. Americký dolar intradenně sice působil velmi volatelně, ale jeho pozice se za včerejšek nijak výrazně nezměnila a trhy čekají na odpolední čísla americké inflace.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (12.7.2021)
    Na trzích přetrvává velmi pozitivní nálada, která dostala většinu hlavních akciových indexů ve Spojených státech koncem minulého týdne na nová historická maxima. Tento týden bude především ve znamení výsledků velkých amerických korporací, která napoví, jak si firmy poradily s postupným otevřením ekonomiky.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (13.11.2020)
    Ani včerejší obchodní seance nepřinesla příliš vzrušení a akciové indexy ve většině případů pouze konsolidovaly. Poslední dny se však množí vyjádření předních centrálních bankéřů, kteří varují před přílišným optimismem spojeným s příchodem vakcíny. Na devizových trzích se podařilo euru růst nad 1.18, zatímco libra zůstává pod tlakem. Před optimismem kolem vakcíny varovala také EIA, což dostalo pod tlak ropu.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Swissquote Bank