Čtvrtek 28. březen 2024 10:51
reklama
InstaForex Autochartist
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster
reklama
CapXmaster srovnani

Wall Street čeká na data PMI

23.04.2021 15:11  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Většina akciových indexů dnes koriguje. Situace na Wall street je však o něco pozitivnější, když hlavní indexy vykazují mírné zisky. V závěru minulé seance indexy klesaly kvůli plánovanému zvýšení daní v USA. Dnes investory čekají první data za druhý kvartál. Budou zveřejněny předběžné výsledky PMI v USA. Evropská data dopadla pozitivně, ačkoliv jsou stále k vidění problémy v sektoru služeb.

Včera proběhla prudká korekce v okolí úrovně 200 % Fibo retracementu poslední korekce. Je zajímavé, že menší kotované společnosti indexu Russell 200 rostou více. Vyšší růst takových společností může být důsledkem skutečnosti, že kapitálové zisky menších společností nejsou jednoduše tak závratné ve srovnání s průměrem S&P 500 nebo Nasdaq. To redukuje dopad potenciálního zvýšení daní. Zdroj: xStation5

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Vztahy s Čínou opět napjaté, čínské společnosti objednávají GPU ve velkém
    Bidenova administrativa pokračuje v omezování vývozu do Číny. Tentokrát se opět zaměřuje na technologický segment, konkrétně na odvětví kvantové výpočetní techniky, pokročilých čipů a umělé inteligence. Součástí toho bude i zákaz některých investic do společností působících v těchto oblastech. Cílem tohoto zákazu, oznámeného dne 9. 8. 2023, je zabránit čínské armádě v přístupu k americkým technologiím a kapitálu, které by mohla následně využívat. Tato omezení byla kritizována Republikánskou stranou, která je považuje za velmi nedostatečná. Jejich návrhem by byl zákaz financování všech kritických technologických společností a také společností spolupracujících s čínskou armádou.
  • V​IDEO: Drahé kovy opět ztrácí, zlato na dosah 1 300 dolarů
    Drahé kovy opět ztrácí, zlato na dosah 1 300 dolarů - videokomentář Jaroslava Brychty z X-Trade Brokers...
  • Walgreens roste v premarketu díky pozitivním čtvrtletním výsledkům
    Akcie Walgreens (WBA.US) v premarketu krátce vyskočily téměř o 7 % poté, co provozovatel retailu s drogerií vykázal čtvrtletní zisk a tržby lepší, než se očekávalo. Společnost také zvýšila své dlouhodobé prodejní cíle.
  • Waller a Bostic očekávají další zvýšení sazeb
    Dnes před začátkem seance na Wall Street a před zveřejněním údajů o maloobchodních tržbách hovořil Bostic o úrokových sazbách. Podle jeho názoru by úrokové sazby měly být v květnu zvýšeny o 25 bazických bodů.
  • Wall Street a Apple: příběh jednoho poklesu
    Americký akciový trh zakončil úterý poklesem. Klíčovými faktory byly smíšené finanční výsledky Morgan Stanley a Goldman Sachs, které tlačily na bankovní sektor, a výprodej akcií Boeing a Apple, který měl vliv na pokles indexu S&P 500.
  • Wall Street a Evropa se na směru neshodují. Koruna slábne s novou prognózou ČNB
    Na trhy se dnes dostala další řádka výsledků a americký technologický index Nasdaq Composite překonal další historickou metu nad 11.000 b., my se ale v úvodu zaměříme na informace z centrálních bank. Česká národní banka ani její britská kolegyně ponecháním sazeb na stávajících úrovních nepřekvapily. Britská libra se dostala na nejvyšší hodnoty od března, když britská centrální banka zdůraznila možné nevýhody záporných úrokových sazeb. Ty má prý v kufříku, jejich použití ale neplánuje. Některé části britské ekonomiky, šesté největší na světě, podle guvernéra Baileyho do budoucna ale nebudou životaschopné.
  • Wall Street a Fed budou testovat digitální měnu. Kryptoměny se odrážejí ode dna 📈
    Kryptoměnami otřásly zprávy o spolupráci Wall Street s newyorským Fedem při testování digitálních měn. Newyorská Federální rezervní banka bude na testování digitálních dolarů spolupracovat s téměř desítkou bank a finančních institucí. To ukazuje, že Wall Street tlačí na rozvoj blockchainového programu navzdory nedávné volatilitě trhu způsobené bankrotem FTX:
  • Wall Street a Main Street dávají cenám zlata zelenou
    Poté, co předminulý pátek dosáhlo zlato rekordního maxima, pokračovalo ve svém pohybu ze stejného místa, na němž se minulý týden zastavilo, a stanovilo několik rekordních maxim na spotovém trhu i na trhu s futures, a to dokonce navzdory prohlášení předsedy Federálního rezervního systému Jeromea Powella na Capitol Hill. Kromě toho dosáhly rekordních hodnot současně také akciové trhy a bitcoin.
  • Wall Street a Main Street považují výprodej zlata v nejbližší době za málo pravděpodobný
    K nejdramatičtějším pohybům na trhu se zlatem došlo počátkem minulého týdne, kdy spotové ceny klesly pod 2 000 USD za unci. Poslední týdenní průzkum o zlatě ukázal, že Wall Street a Main Street se ve svých názorech opět přiblížily. Obě strany považují pravděpodobnost výprodeje v nejbližší době za minimální.
  • 📈 Wall Street čaká na konečný verdikt
    Americké akcie sa obchodujú vyššie, keď Dow získal takmer 200 bodov, S&P 500 takmer 1,8% a Nasdaq okolo 2,4%. Investori čakajú na výsledok prezidentských volieb v USA, pretože zatiaľ neexistuje jasný víťaz a v mnohých štátoch sa hlasovacie lístky naďalej počítajú. Demokrati zatiaľ získali 227 volebných hlasov, zatiaľ čo Trump získal 213 hlasov a zvíťazil na Floride. Biden vedie v Nevade, Arizone, Wisconsine a Michigane, ale Trump je v čele v Pensylvánii, Severnej Karolíne a Georgii.
  • Wall Street evropské nadšení nesdílí, dolar drží zisky
    Odpoledne znovu sledujeme poměrně nejistý začátek amerického obchodování, kdy tamní akciové indexy značně zaostávají za těmi evropskými. S&P500 už sklouzl lehce do záporu a Nasdaq ztrácí přes půl procenta, zatímco DAX a CAC40 se drží bezpečně v plusu a FTSE100 si připisuje 1,5 pct. I v Evropě se však zisky ztenčují a Praha pod vahou Erste lehce ztrácí.
  • Wall Street: Historické rekordy a co teď?
    Akciové indexy rostou v poslední době na základě pozitivních zpráv o vývoji jednání mezi USA a Čínou a pomáhají také náznaky, že globální ekonomické zpomalení zatím neakceleruje. Index US500 přidal 8 % a US100 (Nasdaq) dokonce desetinu během jediného měsíce. Oba indexy navíc den po dni dobývají historické rekordy. Podívejme se dnes na několik grafů, které nám napoví, zda mohou růsty nadále pokračovat.
  • Wall Street hledala směr
    Včera se dařilo zejména Big tech jménům jako Apple, Amazon a Microsoft. Výprodeje naopak pokračovaly druhý den za sebou v sektoru polovodičů, akcie Nvidia, AMD, nebo Micron oslabily o další 3 %. Dolů se vydal i energetický sektor, akcie Exxon nebo Conoco Philips oslabily o 4 %, shelfoví těžaři Occidental Petroleum nebo Apache ztratily - 4 % reps. -7 %. Špatný den zažili rovněž akcionáři v sektoru Travel & Leisure. Akcie Carnival Corp. zamířily dolů o 14 % a stáhly s sebou konkurenční Royal Carribean nebo Norwegian Curiselines. Dařilo se naopak necyklické spotřebě, např. akcie McDonalds posílily o +2 %. Wall Street závěr: Dow Jones +0,26 %; S&P -0,07 %, Nasdaq Comp. -0,03 %.
  • Wall Street hned v úvodu došel optimismus. AT&T -5 % po sražení dividendy
    Na začátku obchodování ve Spojených státech bezbřehý optimismus předešlých dní nevydržel a tamní hlavní indexy těsně po otevření lehce ztrácely. Nejvíce korigoval technologický sektor Nasdaq -1,0 % s jehož zvýšenou volatilitou je třeba počítat i na další dny. Dolar lehce oslaboval a výnosy dluhopisů mírně rostly.
  • Wall Street i Evropa klesají, sazby po Fedu zvýšily také banky v Británii, Švýcarsku i Maďarsku
    Čtvrteční výplach na burzách v globálním pojetím je „zásluhou“ americké centrální banky, která na svém včerejším zasedání posunula základní úrokovou sazbu o 0,75 % do pásma 1,50-1,75 %, což je nejvyšší hodnota od března 2020, tedy doba, ve které naplno propukla celosvětová pandemie nemoci Covid 19.
  • Wall Street i evropské trhy klesají, příčina je ale jiná. Pesimismus stahuje Modernu, čísla Lyftu jsou fiasko
    Wall Street zahajuje středeční obchodování poklesem, navazuje tak na slabý výkon evropských trhů, příčina výprodejů se ale pravděpodobně liší. V případě Evropy se dál přetřásá eskalující konflikt na Ukrajině, další sankce vůči Rusku a vysoké ceny energií, které negativně dopadají na téměř všechny sektory ekonomiky, s výjimkou energetického. Zámořské trhy jsou zase zasaženy nervozitou před zveřejněním úprav sazeb Fed, zápisu z jeho posledního zasedání a navazující tiskové konference J. Powella.
  • Wall Street i US dollar stále blízko maxim, VIX na minimech
    Předvánoční obchodní týden se nesl v poklidném duchu, americké akciové indexy se obchodovaly bez velkých intradenních výkyvů a týden zakončily prakticky na nule. Námi sledované futures kontrakty na indexy uzavřely týden na následujíccíh cenách: index S&P 5OO uzavřel na 2258,625, index Dow Jones zakončil týden na 19860,00 a technologický index Nasdaq 100 uzavřel na 4946,75. Index volatility VIX, který je přezdíván jako „index strachu“ se stáhl na velmi nízké hodnoty, ve středu klesl dokonce až pod 11 bodů, což je nejníže od loňského srpna.
  • Wall Street jako na houpačce
    Wall Street byla ve středu jako na houpačce a poskytla tak příležitosti hlavně k intra dennímu obchodování. Závěr však býky opět nepotěšil a ku příkladu technologický index Nasdaq už odmazal přes 10 % své hodnoty od loňského listopadu, tedy během pár týdnů a středečním závěrem se technicky dostává do fáze korekce. Výprodeje se táhly napříč sektory, nejlépe si vedlo odvětví necyklické spotřeby, na opačné straně spektra pak stály průmyslové tituly. Nejhorší den od dubna zažívají akcionáři automobilky Ford (-8 %).
  • Wall Street jako na houpačce
    Obchodování na Wall Street začalo včera poměrně slibným růstem, který byl ale vystřídán rychlým výběrem zisků. Předzvěst chabé výkonnosti technologií poskytly výsledky Alphabet (-3,7 %). Dolů dále zamířily po výsledcích akcie streamingové služby Spotify (-12,7 %). V poklesu pokračovaly akcie Netflix (-5 %). V očekávání výsledků klesaly i akcie Meta (-2,9 %).
  • Wall Street je býčí před otevřením na základě zpráv o výdělcích Alphabet Q4
    Během včerejšího obchodního dne oznámila mateřská společnost Google Alphabet výsledky za 4. čtvrtletí roku 2020, které ukazují vynikající výkonnost výnosů, která výrazně převyšuje očekávání analytiků trhu.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple pivot points