Čtvrtek 28. březen 2024 18:01
reklama
Swissquote Bank
reklama
CapXmaster
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Dukascopy new

Ranní komentář: Futures zahajují týden opatrným růstem, Pelosi je připravena dál jednat s republikány

19.10.2020 07:39  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akciové indexy si v minulém týdnu opět prošly spíše nervózním obchodováním. Zatímco v USA indexy nakonec své pozice podržely, v Evropě se dostaly znovu do červených čísel a ztrácely okolo jednoho procenta. Trhy dál trápí především téma covidu a jeho pokračující se šíření v USA a hlavně v Evropě, kde tamní vlády dál zpřísňují již přijatá opatření. Tématem pak zůstává i politická situace v USA a neúspěšná snaha dosáhnout dohody před blížícími se volbami o přijetí dalšího fiskálního stimulu.

Obě témata budou pro dění na trzích klíčová i v nadcházejícím týdnu. Ten ale přinese i výsledky předních amerických společností, které v rámci výsledkové sezóny nabídnou svá čísla o hospodaření za 3Q.

Dnes ráno je zatím sentiment na většině trhů pozitivní. Pomáhají jak lepší výsledky z Číny, tak informace o tom, že jsou demokraté připraveni s republikány dál jednat o fiskálním stimulu.

Dnešní fundamenty:

  • 14:00 Projev šéfa Fedu Powella (střední dopad)
  • 14:45 Projev šéfky ECB Lagardové (střední dopad)

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní komentář: Fed zvýšil sazby a chce čekat, trh mezitím očekává trojité snížení sazeb už letos
    Včerejší seance přinesla zasedání americké centrální banky, která podle očekávání zvýšila sazby a naznačila, že se na další zvyšování nechystá. Trh mezitím pokračuje ve spekulacích na to, že sazby letos budou klesat a podle aktuálního konsenzu by měly klesnout dokonce třikrát. Dnes rozhoduje o sazbách ECB, která by je měla zvýšit o 25bp. na 3.75 %.
  • Ranní komentář: Fed zvýšil sazby na 2.5 %. Nasdaq rostl o 4 %, Meta po výsledcích -4.6 %
    Americká centrální banka včera podle očekávání zvýšila úrokové sazby o 75bp. až na 2.5 %. Na tiskové konferenci pak J. Powell naznačil, že je Fed připraven sazby dál zvyšovat, i když jejich další trajektorie bude výrazně závislá na nově příchozích datech.
  • Ranní komentář: Fed zvýšil sazby o 50bp. a dalšího půl procenta má stále v zásobě
    Americká centrální banka včera podle očekávání zvedla sazby o půl procenta a s dalším půl procentem počítá také během příštího roku. Výhled pro sazby i komentář J. Powella se ale nesl v lehce jestřábím duchu, takže reakce na trzích byla spíše negativní. Nijak výrazně se však sentimen oproti začátku týdne po zveřejnění inflace a po zasedání Fedu ale nemění a výnosy i indexy si větší změnou neprošly. Dnes pozor na zasedání dalších centrálních bank ve Švýcarsku, Británii a eurozóně.
  • Ranní komentář: Fed zvýšil sazby o 75bp., ECB hasí požár na trhu s dluhopisy
    Americká centrální banka včera podle očekávání zvýšila sazby o 75bp. a v následných projekcích naznačila, že by letos měly růst o dalších 175bp. Zároveň zveřejnila projekce, ve kterých počítá s rychleji rostoucí inflací a nezaměstnaností a se zpomalující ekonomikou. Očekávání trhu tak po rapidní změně z minulého pátku byla více méně naplněna a indexy na včerejší zasedání Fedu reagovaly růstem.
  • RANNÍ KOMENTÁŘ: Finanční trhy pokračují v korekci dřívějších výprodejů, dnes Britská inflace
    Akciové trhy, dluhopisy i většina měn včera pokračovaly v korekci prudkých pohybů z prvních dvou únorových týdnů, kter...
  • Ranní komentář: First Republic přišla na depozitech o 100 mld. dolarů, akcie padají o 22 %
    Včera po uzavření burz reportovala výsledky americká banka First Republic (FRC), která přišla v 1Q o 100 mld. dolarů na depozitech. FRC následně musely v březnu pomáhat velké banky v čele s JP Morgan, které ji půjčily $30 mld. Akcie FRC se v after market hodinách propadly o 22 %, kvůli obavám z dalšího vývoje profitability, která je výrazně ohrožena růstem nákladů na financování. FRC je ale jedinou takto vážně zasaženou bankou a ostatní regionální banky jsou na tom výrazně lépe. Ostatní banky si tak své valuace drží a trhy zůstávají i nadále klidné. Dnes zveřejní výsledky za 1Q mj. společnosti Microsoft a Alphabet.
  • Ranní komentář: Futures na indexy stabilní, FX také. Trhy čekají na nový impuls
    Ani včerejší seance na finanční trhy větší změnu nepřinesla. Akciové indexy si své pozice podržely a stejné platilo také pro většinu měn a komodit. Trhy vyčkávají na nové důležité fundamenty, které zatím ale nepřicházejí. Včera zaujaly výsledky americké inflace, která mírně zpomalila, nebo pád amerických ropných zásob. Za pozornost stál také projev J. Powella, který se nesl opět ve velmi holubičím duchu.
  • Ranní komentář: Futures na indexy v Evropě i v USA rostou, USD mírně ztrácí
    Pondělní seance na trzích probíhala v klidu a na podprůměrných objemech. Americké burzy byly kvůli svátku uzavřeny a většina aktiv tak jen přešlapovala na místě. Dnes ráno je sentiment na trzích pozitivní. Futures na americké i evropské indexy rostou a daří se i většině rizikovějších měn na páru s dolarem.
  • Ranní komentář: Futures na US indexy signalizují další pád, dnes zasedá OPEC
    Včerejší seance přinesla na finanční trhy díky uzavřeným burzám v USA trochu potřebného zklidnění, ale už dnes ráno se nervozita na trhy začíná rychle vracet. Pomohly k tomu zprávy o tom, že v Kanadě na žádost USA zatkli CFO společnosti Huawei, což může opět nepříjemně zkomplikovat křehké vztahy mezi USA a Čínou, které jsou pro aktuální dění na finančních trzích klíčové. Futures na americké indexy dnes ráno ztrácí více než procento a s nimi se do červených čísel propadají také indexy v Asii. Dnešek bude opět hlavně o dění na akciovém trhu a makro tak velmi pravděpodobně půjde stranou. Pozor ale také na ropu, kterou čeká zasedání zemí OPEC.
  • Ranní komentář: Futures pod tlakem kvůli obavám z nové varianty covidu
    Včerejší seance na trhy žádné větší změny nepřinesla. V USA byly trhy kvůli oslavám Dne nízkůvzdání uzavření a také dnešek je prakticky bez fundamentů. I tak se ale ráno futures na evropské i americké indexy ponořily do červených čísel, a to hlavně ze strachu před novým typem covidu, který se objevil v Jižní Africe a kvůli kterému již například Británie a Izrael ruší lety z této části kontinentu.
  • Ranní komentář GBP/USD
    Maloobchodní tržby ve Velké Británii  - Maloobchodní tržby zklamaly a nedokázaly v listopadu růst dle předpokl...
  • Ranní komentář: GM zrychluje odkup akcií na úkor EV, růst amerického HDP a pokles německé inflace
    Včerejší seance se opět obešla bez výraznějších výkyvů. Akcie si své ocenění udržují, zatímco výnosy dále mírně klesají. To se včera týkalo hlavně evropských dluhopisů, kterým pomohly výsledky německé a španělské inflace. Dnešní den přinese výsledky inflace pro celou eurozónu a také se dočkáme několika makroekonomických dat ze Spojených států. Na FX trhu je americký dolar nadále pod mírným tlakem, zatímco zlato pokračuje v růstu a již překonalo hranici 2 tisíc dolarů.
  • Ranní komentář: GOOG a MSFT nezklamaly, po včerejší korekci ráno trhy opět rostou. Dnes zasedá Fed
    Akcie v Evropě i v USA včera zamířily do červených čísel a největší ztráty utrpěl opět hlavně americký technologický sektor a růstové akce. Po uzavření burz se však karta otočila. Své výsledy za 2Q nabídly Alphabet a Microsoft a jejich solidní čísla a následný růst akcií o 4 % dnes ráno pomáhá i zbytku trhu.
  • Ranní komentář: Google a Amazon reportovaly skvělé výsledky, ethereum na novém ATH
    Také úterní seance se na finančních trzích nesla v pozitivní náladě. Akciové indexy v Evropě i v USA rostly a jejich růst byl ještě v after-market obchodování umocněn skvělými výsledky společností Amazon a Google, které reportovaly velmi silná čísla za 4Q. Dnes ráno tak futures na americké i evropské indexy v růstu zatím pokračují.
  • Ranní komentář: Google a AMD po výsledcích +10 %, PayPal -17 %
    Akciové indexy včera pokračovaly ve svém růstu a likvidaci dřívějších ztrát. Jejich růst pak ještě akcelerovaly v after-market hodinách další korporátní výsledky v čele s Googlem a AMD, které rostly v reakci na čísla z 4Q o 10 %. Velmi slušná čísla včera nabídl, ale také Exxon Mobil, zatímco pod silný prodejní tlak se v after-market hodinách dostal PayPal, který klesl o 17 %.
  • Ranní komentář: Google +5% po představení Gemini, JPY prudce roste a retail znovu ve velkém kupuje akcie
    Americké akcie včera dokázaly růst. Indexům výrazně pomohl například Google, který po představení svého AI modelu Gemini přidal 5 %. Nálada na trzích zůstává i nadále pozitivní a volatilita nízká. Výnosy postupně klesají, což jen zesiluje spekulace na to, že se dočkáme ve světové ekonomice hladkého přistání. Na FX trhu včera výrazně rostl japonský jen, který reagoval na komentáře několika představitelů BoJ a na spekulace o tom, že by banka mohla ukončit svou politiku záporných úrokových sazeb. Dnes pozor na důležité výsledky z amerického trhu práce.
  • Ranní komentář: GSA formálně uznala vítězství Bidena ve volbách, Trump bude spolupracovat
    Akciové trhy v USA včera pokračovaly v růstu, když zároveň pokračoval příliv kapitálu do cyklických a covid akcií, zatímco znovu mírně zaostávaly technologie. Dow Jones a S&P500 rostly o 1.12 % a 0.56 %. Nasdaq pak přidával pouze 0.22 %. Sentimentu na trzích pomohla především zpráva o další účinné vakcíně, na které spolupracují Oxfordská univerzita se společností AstraZeneca.
  • Ranní komentář: Guvernér RBA Lowe poslal AUDUSD pod 0,72. Kvůli brexitu zaostává také libra
    I dnes ráno je zatím v centru dění na FX hlavně AUD. Po včerejším zasedání australské centrální banky dnes ráno ještě promluvil její guvernér, který připustil, že díky rizikům pro světovou a australskou ekonomiku jsou nyní šance na snížení sazeb stejné, jako šance na jejich zvýšení. Trh sice s možností snížení sazeb počítal už dlouho, po dnešním projevu si je ale tímto krokem jistější než dříve a AUD se tak ráno dostal pod silný prodejní tlak.
  • Ranní komentář: Hlavním strašákem zůstávají zatím politická rizika, EURUSD na dosah silného supportu
    Máme za sebou týden, který přinesl několik důležitých fundamentů, v čele se zasedáním britské a americké centrální banky. Obě centrální banky nabídly spíše lehce jestřábí výstup ze zasedání, ale zatímco dolaru tato skutečnost pomohla, libra se dál utápí ve ztrátách, které má na svědomí především strašák brexitu. Nálada na akciových trzích jinak zůstává poměrně stabilizovaná, i když i zde jsou patrná značná rizika, v čele s další eskalací obchodní války mezi USA a Čínou. V minulém týdnu se navíc připomněla i politická krize v Itálii, díky které v zemi začaly znovu výrazně stoupat výnosy z dluhopisů, což následně mělo neblahý opad i na evropskou měnu. Právě tato témata mohou být klíčová i do tohoto týdne, který jinak bude na důležité fundamenty spíše chudší.
  • Ranní komentář: Horší makrodata zvýšila šance na zásah ECB, Wall Street zakončila seanci na rekordech
    Nálada na finančních trzích zůstala také během středeční seance pozitivní. Investoři se nenechali rozrušit horšími makrodaty a také některými negativními zprávami z korporátního sektoru. Dle některých hlasů zvýšilo negativní makro pravděpodobnost rychlejšího uvolňování měnové politiky, což navýšilo očekávání na dnešní zasedání Evropské centrální banky.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Dukascopy new