Úterý 19. březen 2024 12:15
reklama
Dukascopy new
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
CapXmaster
reklama
Instaforex Dakar

USD klesá, když se hlasování o stimulaci 2,2 bilionu $ odložilo

01.10.2020 13:25  Autor: Admiral Markets  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Mnohokrát očekávaný návrh zákona o stimulaci koronaviru byl opět odložen, protože Nancy Pelosi a ministr financí Steven Mnuchin nedosáhli dohody. Předpokládá se, že se budou i nadále snažit najít dohodu o pátém balíčku ekonomické pomoci, který by mohl projít oběma komorami Kongresu.

Sněmovní demokraté předložili balíček stimulaci o hodnotě 2,2 bilionu dolarů, zatímco Mnuchin předložil stimulaci v hodnotě 1,5 bilionu dolarů. Úředníci doufají, že bude možné dosáhnout dohody na podporu americké ekonomiky před i prezidentskými volbami v USA, které se konají 3. Listopadu.

Americký dolar následně po oznámení poklesl, přičemž pokles pokračoval v Asii a na počátku evropského obchodování. Všechny hlavní měny G7 posílili oproti americkému dolaru , včetně zlata. Všechna pozornost se nyní obrátila k dnešním údajům ISM Non-Manufacturing PMI o 15:00 BST, stejně jako k pátečnímu klíčovému americkému prohlášení o mzdách v 13:30 BST, které by mohlo určit trend dolaru v říjnu.

Věděli jste, že můžete spekulovat o směru měn jako EURUSD, GBPUSD a dalších pomocí kontraktů na rozdíl (CFD)? To vám umožňuje potenciálně profitovat z rostoucích i klesajících trhů. Začněte s demo obchodním účtem zdarma ještě dnes!

Jak obchodovat EURUSD se společností Admiral Markets UK Ltd.

Pokud se cítíte býčí nebo medvědí na ceně EURUSD, můžete spekulovat na jeho směrování cen pomocí CFD. Chcete-li začít, postupujte podle těchto pěti jednoduchých kroků:

  1. Přihlaste se ke svému stávajícímu obchodnímu účtu Admiral Markets nebo si během několika minut otevřete živý nebo ukázkový obchodní účet .
  2. Klikněte na Obchod na vámi vybraném účtu, který vás přesměruje na webovou platformu Admiral Markets MetaTrader.
  3. Do dolní části vyhledávacího pole Market Watch zadejte EURUSD nebo jiný nástroj a poté přetáhněte symbol do grafu.
  4. Použijte funkci obchodování jedním kliknutím v grafu nebo klikněte pravým tlačítkem na výběr Obchodování -> Nová objednávka.
  5. Vyberte svůj vstup, zastavte ztráty a cílové úrovně a velikost pozice (objem) a poté potvrďte obchod.

Admiral Markets MetaTrader 5 Web, EURUSD, týdně

Zdroj: Admiral Markets MetaTrader 5 Web, EURUSD, týdně - Rozsah dat: 20. dubna 2014 do 1. října 2020, provedeno 1. října 2020 v 7:09 BST. Poznámka: Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků.

Věděli jste, že si můžete otevřít bezplatný demo obchodní účet a otestovat své obchodní nápady a teorie týkající se směrování cen tisíců trhů ve virtuálním obchodním prostředí? Otevřete si svůj bezplatný účet ještě dnes kliknutím na banner níže a získejte bezplatný přístup k prémiovým analytickým nástrojům a dalším!

INFORMACE O ANALYTICKÝCH MATERIÁLECH:

Uvedená data poskytují další informace týkající se všech analýz, odhadů, prognóz, předpovědí, recenzí trhu, týdenních výhledů nebo jiných podobných hodnocení nebo informací (dále jen „analýza") zveřejněných na webových stránkách Admiral Markets. Před jakýmkoli investičním rozhodnutím věnujte prosím pozornost následujícímu:

1. Toto je marketingová komunikace. Obsah je publikován pouze pro informativní účely a v žádném případě ho nelze vykládat jako investiční radu nebo doporučení. Nebyl vypracován v souladu s právními požadavky určenými na podporu nezávislosti investičního výzkumu a nepodléhá žádnému zákazu jednání před šířením investičního výzkumu.

2. Investiční rozhodnutí činí každý klient sám, zatímco Admiral Markets UK Ltd (Admiral Markets) nenese odpovědnost za ztráty ani škody vyplývající z jakéhokoli takového rozhodnutí, ať už na základě obsahu či nikoli.

3. S cílem chránit zájmy našich klientů a objektivitu analýzy zavedla společnost Admiral Markets příslušné interní postupy pro prevenci a zvládání střetu zájmů.

4. Analýzu připravuje nezávislý analytik Jitan Solanki, nezávislý přispěvatel (dále jen „autor") na základě osobních odhadů.

5. I když je vynaloženo veškeré přiměřené úsilí k zajištění toho, aby všechny zdroje obsahu byly spolehlivé a aby všechny informace byly poskytovány v maximální možné míře srozumitelným, včasným, přesným a úplným způsobem, Admiral Markets nezaručuje přesnost ani úplnost jakékoli informace obsažené v Analýze.

6. Jakýkoli druh minulé nebo modelované výkonnosti finančních nástrojů uvedený v obsahu by neměl být vykládán jako výslovný nebo implicitní příslib, záruka nebo implikace ze strany Admiral Markets pro jakoukoli budoucí výkonnost. Hodnota finančního nástroje se může zvyšovat i snižovat a zachování hodnoty aktiv není zaručeno.

7. Pákové produkty (včetně rozdílových smluv) jsou spekulativní povahy a mohou vést ke ztrátám nebo zisku. Než začnete obchodovat, ujistěte se, že plně chápete související rizika.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • USD / JPY – 7. 6. 2019
    Dolar vzrostl na 1-týdenní vrchol díky zlepšování globálního rizikového sentimentu. Zdá se však, že růst je omezený, protože investoři očekávají, že Federální rezervní systém sníží úrokové sazby do konce letošního roku.
  • USD / JPY – 8. 10. 2019
    Dolar prudce posílil a rozšířil pásmo zisků z předchozího obchodování poté, co reportér Fox Business tweetoval, že čínské ministerstvo obchodu uvedlo, že Čína je připravena uzavřít dohodu se Spojenými státy o částech jednání, na nichž se obě strany dohodnou.
  • USDJPY – Jen si oproti pátku polepšil
    Japonský jen otevřel dnešní asijské obchodování měnového páru USDJPY na lepším kurzu, než na jakém v pátek uzavíral. Zatímco páteční obchodování uzavřelo na kurzu cca 110.250 jenů za dolar, dnešní ranní minimum pokleslo až na 109.22 jenu za dolar. I přes to, že od té doby dochází k mírnému růstu, je stále jen oproti dolaru výrazně silnější než během pátečního obchodování.
  • USD / JPY – 8. 3. 2019
    Dolar klesl na 1-týdenní minimum poté, co data ukázaly, že vývoz z Číny v únoru klesl o 20,7 procent oproti předcházejícímu roku, což je mnohem horší výsledek než očekávání investorů, zatímco dovoz klesl o 5,2 procenta. Pár se obchoduje o 0,56 procenta níž – na úrovni 111,02 (0930 GMT), když dosáhl nejnižší úrovně 11,95. To je nejnižší hodnota od 28. února.
  • USD / JPY – 8. 7. 2019
    Dolar klesal poté, co v předchozím obchodování dosáhl téměř 3-týdenního maxima díky lepším než očekávaným údajům o nových pracovních místech v červnu (US NFP). Ty naznačují, že Federální rezervní systém nebude tento měsíc agresivně snižovat úrokové sazby. US NFP v červnu zaznamenaly 224 000 nových pracovních míst, což je nejvíce za posledních pět měsíců a předčíly odhad trhů ve výši 160 000.
  • USD / JPY – 9. 10. 2019
    Dolar vůči jenu posílil a zvrátil část svých předchozích ztrát z obchodování před čtvrtečními rozhovory na vysoké úrovni, na nichž by se měli setkat čínský vicepremiér Liu He, americký obchodní zástupce Robert Lighthizer a ministr financí Steven Mnuchin.
  • USD / JPY – 9. 4. 2019
    Japonský jen prudce posílil vůči americkému dolaru na 6-denní minimum, protože se zdá, že Japonsko se vyhnulo recesi díky solidním obchodním výdajům. Navíc hrozba uvalení tarifů na stovky evropských statků (zboží a služby) dále zintenzivnila prodejní tlak kolem páru.
  • USD / JPY – 9. 7. 2019
    Dolar vzrostl na 5ti a půl týdenní maximum, když investoři přehodnotili svá očekávání o tom, kolik můžou být tento měsíc sníženy úrokové sazby Federálního rezervního systému. FedWatch společnosti CME Group uvádí, že šance na snížení IR o 25 bpc je podle peněžních trhů ve výši 94% (zasedání Fedu 31. července).
  • USD / JPY – 9. 8. 2019
    Dolar klesl a prodloužil ztráty na třetí přímé obchodování v řadě, když prezident USA Donald Trump opět vyjádřil nespokojenost se silou amerického dolaru když řekl, že úrokové sazby Federální rezervy poškozují americké výrobce.
  • USD / JPY – 9. 9. 2019
    Dolar se v novém týdnu začal obchodovat v pozitivním sentimentu přesto, že poněkud poklesl z 1měsíčního maxima (vytvořeného minulý týden na pozadí smíšených údajů o mzdách v USA – za srpen).
  • USD klesá po nesplnění očekávání dat ADP
    Zpráva ADP za listopad byla klíčovým bodem dnešního ekonomického kalendáře a byla zveřejněna ve 14:15. Očekávalo se, že zpráva vykáže nárůst zaměstnanosti o 130 tis. osob po nárůstu o 113 tis. osob, který ADP vykázala minulý měsíc. Tato zpráva byla také jedním z posledních údajů o zaměstnanosti v USA před zprávou NFP za listopad, která je naplánována na pátek. Zítra budou ještě zveřejněny týdenní údaje o počtu žádostí o podporu v nezaměstnanosti v USA a zpráva společnosti Challenger o plánovaném propouštění za listopad.
  • USD klesá po zveřejnění Powellova prohlášení
    Předseda Fedu do značné míry zopakoval zprávu zaslanou během lednového zasedání FOMC v textu svého projevu. Takový výsledek byl poněkud očekáván vzhledem k tomu, že data zveřejněná od zasedání FOMC nesignalizovala žádný zásadní pokrok v návratu k inflačnímu cíli.
  • 📉 USD klesá pred NFP dátami
    Americký dolár sa pred zverejnením kľúčových údajov o pracovných pozíciách voči väčšine ostatným menám obchoduje nižšie. Futures na americké indexy dnes zaznamenali len malé zmeny. Správa NFP za august môže viesť k uzavretiu dohody o uťahovaní QE, ale boli by potrebné silné dáta. V stredu zverejnené údaje ADP nenaplnili očakávania a ukázali iba nárast vo výške 374 000 pracovných miest (očakávania 615 000). Tieto dve správy sa v predchádzajúcich mesiacoch často rozchádzali, preto stále existuje priestor na vzostupné prekvapenie. O údajoch sa bude pravdepodobne rozsiahlo diskutovať budúci týždeň, pretože podľa plánu má vystúpiť niekoľko členov Fedu. Šesť amerických centrálnych bankárov bude prednášať v stredu!
  • 💲 USD klesá pred rozhodnutím Fedu
    Dnes boli zverejnené niektoré solídne správy z USA. Správa ADP ukázala nárast zamestnanosti v USA takmer o 300 000, čo naznačuje, že trh práce v USA sa zatiaľ nespomaluje, hoci rast miezd áno. Navyše služby ISM dnes dosiahli mierne nad očakávania, podobne ako výrobné ISM začiatkom tohto týždňa.
  • 💲 USD klesá pred zasadaním FOMC
    Americký dolár sa obchoduj menej ako hodinu pred kľúčovým rozhodnutím FOMC (20:00) nižšie voči väčšine mien G10. Trhový konsenzus si očakáva zvýšenie sadzieb o 50 bázických bodov – prvé zvýšenie sadzieb Fedu takého rozsahu od bubliny dot-com. Takýto krok oznámila väčšina členov Fedu a prekvapenie vyzerá nepravdepodobne. Kvôli tomu však môže byť akékoľvek prekvapenie veľkým spúšťačom volatility na USD, ako aj pre americké indexy. Okrem veľkého zvýšenia sadzieb sa očakáva, že FOMC oznámi aj spustenie kvantitatívneho uťahovania. V tomto prípade sa bude venovať pozornosť detailom, ako je tempo znižovania súvahy.
  • 💲USD klesá pred zverejnením ISM dát
    V utorok dominujú v makroekonomickom kalendári PMI dáta z celého sveta. Európske dáta na investorov nezapôsobili, keďže väčšina z nich klesla pod očakávané hodnoty. Teraz je čas na Spojené štáty. Očakáva sa, že index ISM za január klesne na 57,5 ​​bodov z predchádzajúcich 58,5 bodov. Pravdepodobný pokles súvisí s ďalšími problémami, ktoré boli spôsobené variantom Omicron a pokračujúcim narušením dodávateľských reťazcov. Za pozornosť stojí aj subindex zamestnanosti, ktorý môže byť v kontexte piatkových údajov NFP kľúčový, aj keď v tomto prípade bude dôležitejší sektor služieb, pre ktorý bude ISM zverejnený vo štvrtok. Dnes o 15:45 bude tiež zverejnený konečný údaj amerického indexu PMI, ktorý predbežne vykazoval pokles.
  • 💲 USD klesá před daty NFP
    Tržní očekávání naznačují, že investorům bude nabídnuta silná zpráva o NFP za leden později dnes, po solidních datech zveřejněných za prosinec. Prosincová zpráva ukázala nejen nárůst přes 200 tisíc pracovních míst, ale také pokles míry nezaměstnanosti na 3,7 %. Na druhou stranu se objevily i některé negativní faktory a nutno říci, že lednová data jsou často matoucí. Vyvolá negativní překvapení v dnešních datech obavy o americkou ekonomiku a zvýší šance na březnové snížení sazeb?
  • 💲 USD klesá před NFP reportem ❗
    Klíčové makro dnešního dne - data z amerického trhu práce za listopad - bude zveřejněno ve 14:30. Poslední fundamenty z amerického pracovního trhu byly nejednoznačné. Zklamání jsme se dočkali ze statistik žádostí o podporu v nezaměstnanosti a zaměstnanosti ve výrobě indexu ISM. Naopak zaměstnanost v nevýrobním sektoru se stále vyvíjí pozitivně a naznačuje tak pokračující zlepšování pracovního trhu.
  • USD klesá před Powellovým projevem a údaji o inflaci v USA
    Před dnešním projevem předsedy Federálního rezervního systému Jeroma Powella se kurz amerického dolaru vůči euru snížil. Bude měna pokračovat v loňském příběhu posilování, nebo je ve vzduchu nové téma oslabování dolaru?
  • USD klesá před zprávou NFP
    Zveřejnění oficiální zprávy o zaměstnanosti v USA za únor – zpráva NFP – je klíčovou makro událostí dne. Data budou zveřejněna ve 14:30 a očekává se, že v únoru ukážou silný nárůst zaměstnanosti, ale slabší než masivní nárůst hlášený v lednu. Na co se v dnešním vydání zaměřit?
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei ProTrader