Úterý 19. březen 2024 05:55
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
CapXmaster
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Instaforex krypto ebook

Jaké trhy stojí za to sledovat právě teď?

16.07.2019 12:27  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Přestože je léto v plném proudu, tak aktivita obchodníků na trhu zůstává vysoká. V posledních dnech jsme byli svědky zajímavých pohybů, na které bychom rádi upozornili. Níže naleznete 3 trhy, na které je v současnosti upřena pozornost. A protože prázdniny jsou na fundamenty zatím skoupé, zaměříme se dnes hlavně na technickou analýzu.

Shrnutí:

  • AUDUSD se snaží udržet na klíčovým supportem
  • GBPUSD stále padá i přes dobrá data z trhu práce
  • Cena ropy (OIL.WTI) roste kvůli napětí na Středním východě

GBPUSD

V průběhu úterní seance jsme byli svědky citelného poklesu měnového páru GBPUSD. Libře příliš nepomohly ani dobré výsledky z britského trhu práce. V čase naší analýzy tohoto trhu ztrácela libra 0,7 % a z technického pohledu se aktuální situace zdá být příznivější spíše pro medvědy. Z grafu je patrné, že svíčka minulého týdne už byla pokryta aktuální svíčkou, což pro kupující nezní příliš dobře. Navíc se pohybujeme v převažujícím medvědím trendu, takže jakákoliv býčí taktika se zdá být docela riziková. Pokud do konce seance neuvidíme citelný růst, tak pokračování korekce bude nabíledni. Dalším důležitým supportem je až úroveň 1,2150. Z pohledu býků vidíme rezistenci až v blízkosti úrovně 1,27. Dokud se bude pár obchodovat pod touto rezistencí, tak by se býci žádného rychlého pohybu vzhůru dočkat neměli.

GBPUSD pokračuje na počátku týdne v poklesu. Zdroj: xStation5

AUDUSD

Z týdenního grafu je patrné, že se páru podařilo zůstat nad důležitou zónou supportu. Přestože stále nemůžeme říct, že Australan je z nejhoršího venku, tak zpomalení poklesu je výrazné. Růstové momentum by mohlo páru pomoci zkorigovat alespoň část předchozích ztrát. Trh by však s pomocí býků nejprve musel překonat úroveň rezistence na úrovni 40 SMA. Tento klouzavý průměr se navíc blíží úrovni 23,6 % Fibo retracementu posledního poklesu, což ještě zvýrazňuje sílu této rezistence. Na Australanu je důležitý také fundamentální posun v americko - čínských obchodních vztazích. Poslední zprávy hovoří o tom, že by obě strany mohly opět brzy zasednout k jednacímu stolu.

AUDUSD brání klíčový support. Zdroj: xStation5

OIL WTI

Ceny ropy zaznamenaly v posledním týdnu citelný růst. Svíčka z předchozího týdne už byla pohlcena, což by mohlo znamenat, že býci opět přebírají kontrolu. Jedním z hlavních zdrojů nejistoty je nejistá situace na Středním východě. Cena se pohybuje v okolí 61,8 % Fibo retracementu posledního poklesu. Nicméně vzhledem k býčímu naladění trhu by nemusel znamenat výraznou překážku. Pokud by se ho trhu podařilo překonat, tak by se otevřely dveře dalšímu růstu. Při pohledu na graf se další rezistence nabízí až v okolí 64,70 dolarů.

Ceny ropy (OIL.WTI) se blíží úrovni 61.8 % Fibo retracementu. Zdroj: xStation5

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Jaké jsou vyhlídky na cenu ropy? 
    Vivek Dhar, komoditní analytik Commonwealth Bank, informoval, že na ceny ropy má aktuálně vliv mnoho faktorů.
  • Jaké komodity se vyplatí sledovat do konce roku?
    Komodity stále směřují v celoroční bilanci k zeleným číslům, což by bylo poprvé od roku 2010, ale určité obavy zůstávají. Zejména surová ropa a zlato čelí různým rizikovým událostem, které by mohly před začátkem roku 2017 poslat ceny dolů.
  • Jaké kryptoměny Australané preferují?
    Podle nedávného průzkumu každý šestý Australan vlastní kryptoměny (17% Australanů). Většina hodlerů odpověděla, že nakoupila aktiva, aby diverzifikovala své portfolio (30%). Bitcoin je stále nejpopulárnějším digitálním aktivem (9%), zatímco Ethereum (8%) a Dogecoin (5%) se umístily na druhém a třetím místě. Podíl investujících žen se zvýšil z pouhých 7% v lednu na 11%. Při bližším pohledu na různé věkové skupiny je každý třetí zástupce generace Z (osoby narozené mezi 1997 a 2012) hodler. Baby boomers (osoby narozené mezi 1946 a 1964) jsou na konci této statistiky s pouhým 1%. Podle průzkumu jsou sociální média a online fóra hlavním zdrojem informací pro místní krypto investory. Jako velmi vlivné považují také dominantní postavy jako Elon Musk.
  • Jaké možnosti zbývají Evropě?
    Prezident ECB Mario Draghi minulý týden svými výroky, že udělá všechno pro záchranu eura, opět u investorů probudil obrovské naděje.
  • Jaké musí být splněny podmínky, aby bitcoin (BTC) začal růst? 
    Aby trhy začaly růst, musí být splněno hned několik podmínek, na které v asociaci na aktuální situaci poukážeme. Bitcoin a vůbec celý finanční trh se drží velmi dlouho víceméně při zemi, což je dáno makroekonomickým vývojem a jejich přirozenou cykličností. Co jde prostě nahoru, musí jednou dolů. A co jde dolů, musí nakonec jednou nahoru.
  • Jaké nápoje mohu konzumovat na keto dietě?
    Do stavu kétozy se naše tělo dostává, jakmile není v těle přítomna glukóza, jež náš organizmus využívá jako zdroj ene...
  • Jaké nápoje mohu konzumovat na keto dietě?
    Do stavu kétozy se naše tělo dostává, jakmile není v těle přítomna glukóza, jež náš organizmus využívá jako zdroj ener...
  • Jaké prognózy máme pro inflaci a ceny zlata?
    Ceny zlata se v globálním měřítku zatím příliš nezměnily, protože Fed dál omezuje nákupy dluhopisů a hovoří o trojnásobném zvýšení sazeb v příštím roce.
  • Jaké sektory letos podle analytiků Fidelity Intenational potáhnou?
    Indikátor sentimentu investorů* podle analytiků Fidelity International v jednotlivých odvětvích naznačuje, že v letošním roce bude zajímavý vývoj v oblasti informačních technologií, spotřebního zboží nebo v energetice. V případě IT sice dochází k poklesu sentimentu ze 7,3 na 7,1, ale u energetiky se jedná o nárůst z 6,4 na 7,1 a u spotřebního zboží je tento skok ještě výraznější – z 5,8 na 7,1 v roce 2018.
  • Jaké tituly kupovat podle Martina Zweiga?
    Po úvodním článku, který představil Martina Zweiga, je čas podívat se hlouběji na jeho analýzu trhů. S Grahamem a Buffettem jsme hledali převážně stabilní a bezpečné akcie, Zweig se zabýval vyhledáváním růstových akcií. Nicméně je třeba zdůraznit, že i Zweig byl ve svém hledaní vhodných titulů relativně konzervativní.
  • Jaké typy investičních produktů existují?
    Chtěli byste investovat na burze, ale nevíte jaké investiční produkty existují? Nemáte úplně jasno jaké mají jednotlivé investiční produkty výhody, nevýhody či rizika? Proč je vhodnější investovat do více než jednoho investičního produktu? Pokud hledáte odpovědi na zmíněné otázky, je tento článek právě pro vás. Shrneme si v něm základní typy investičních produktů, které můžete u LYNX obchodovat.
  • Jaké události mohou ovlivnit tržní sentiment 12. června? Analýza fundamentálních dat pro začátečníky.
    Na pondělí nejsou v plánu žádné zprávy s makrodaty. Ani žádné sekundární zprávy ve Spojených státech, Evropské unii a Velké Británii. Obchodníci tedy celý den nebudou mít na co upínat pozornost. Euro je stále v bočním kanálu, resp. ve vymezeném cenovém pásmu. Odraz od úrovně 1,0792 byl velmi nepřesný, ale vyvolal začátek nové klesající spirály, která může pokračovat i příští týden. Na rozdíl od aktuálního týdne nabídne ten následující dostatek důležitých událostí, takže je velmi těžké odhadnout pohyby předem a boční kanál může být snadno prolomen. Libra zároveň pokračuje v bezdůvodném růstu.
  • Jaké události mohou ovlivnit tržní sentiment 13. července? Přehled fundamentálních událostí pro začátečníky
    Na čtvrtek je naplánováno několik makroekonomických událostí, většinou ale nepříliš důležitých. EU zveřejní zprávu o průmyslové produkci, která jen sotva vyvolá reakci trhu, i kdyby jen středně silnou. Spojené státy zveřejní údaje o indexu cen výrobců a žádostech o podporu v nezaměstnanosti. Index cen výrobců je doprovodnou zprávou inflace, takže jeho výraznější pokles může vyvolat pokles dolaru. Ne ale tak silný jako ve středu. Žádosti o podporu v nezaměstnanosti mohou vyvolat reakci trhu jen v případě výrazné odchylky od prognózované hodnoty.
  • Jaké události mohou ovlivnit tržní sentiment 13. června? Analýza fundamentálních dat pro začátečníky.
    V úterý nás nečeká mnoho makrodat, ale téměř všechny zprávy jsou považovány za důležité. Za zmínku stojí data o inflaci v USA. Ačkoli Federální rezervní systém spěje ke konci cyklu zpřísňování měnové politiky a inflace se rozhodně blíží k cílové úrovni 2 %, neznamená to, že lze tyto zprávy ignorovat. Zvlášť když dnes představitelé Fedu začnou jednat o měnové politice a zítra večer oznámí výsledky. Zpráva o inflaci ovlivňuje rozhodnutí banky.
  • Jaké události mohou ovlivnit tržní sentiment 14. července? Přehled fundamentálních událostí pro začátečníky
    V pátek odlehčený ekonomický kalendář, přesněji řečeno jediná ekonomická zpráva na den. Spojené státy zveřejní index spotřebitelského sentimentu Michiganské univerzity. Jde o zprávu vcelku druhořadého významu, která dokáže vyvolat reakci trhu, jen pokud se nejnovější čísla výrazně odchýlí od prognózy. Jakou reakci bychom ale měli očekávat teď, když oba páry neúprosně rostou? Pokud bude hodnota kladná, dolar znovu stoupne o 20 bodů a obnoví pokles. Pokud bude záporná, co na tom, když už dolar stejně padá do propasti?
  • Jaké události mohou ovlivnit tržní sentiment 20. července? Přehled fundamentálních událostí pro začátečníky
    Z dnešních fundamentálních událostí nestojí za zmínku naprosto nic. Federální rezervní systém i Evropská centrální banka vstoupily před dalšími zasedáními, která se budou konat příští týden, do období informačního embarga. To znamená, že členové měnových výborů mají zakázáno komentovat měnovou politiku. Až do zasedání centrálních bank proto nebudou vystupovat s projevy ani prohlášeními. Čtvrtek by mohl být vcelku klidný, i když se libra samozřejmě může pokusit prodloužit pokles.
  • Jaké události mohou ovlivnit tržní sentiment 20. června? Analýza fundamentálních dat pro začátečníky
    Pondělí bylo bez zvláštních událostí. Na pondělí a úterý nejsou naplánovány žádné významné ekonomické zprávy a všechny fundamentální události jsou druhořadého významu. Pondělí bylo dnem s nízkým objemem obchodů a oba páry měly po silné rally z minulého týdne určitou tendenci korigovat. Stejná situace bude pravděpodobně přetrvávat i dnes.
  • Jaké události mohou ovlivnit tržní sentiment 27. června? Přehled fundamentálních událostí pro začátečníky
    Na středu není v plánu zveřejnění žádných důležitých ekonomických zpráv. Dokonce ani druhořadých. Čeká nás ale několik důležitých fundamentálních událostí, které vyžadují plnou pozornost. Euro se v úterý pohybovalo výhradně následkem projevu prezidentky Evropské centrální banky Christine Lagardeové, takže nadcházející projevy bychom neměli ignorovat, ale spíš na ně pamatovat kvůli načasování a potenciálnímu vlivu na příslušné měnové páry.
  • Jaké události mohou ovlivnit tržní sentiment 29. června? Přehled fundamentálních událostí pro začátečníky
    Ve čtvrtek lze vyzdvihnout tři ekonomické zprávy. Německo zveřejní zprávu o inflaci za červen (předběžný odhad), která je často nejdůležitější, protože může trh překvapit odchylkou od prognózované hodnoty. Navíc se očekává růst inflace z 6,1 % na 6,3–6,4 %. To už je znepokojivé, zvlášť proto, že ECB svou klíčovou sazbu dál zvyšuje.
  • Jaké události mohou ovlivnit tržní sentiment 8. června? Analýza fundamentálních dat pro začátečníky.
    Ve čtvrtek nás nečekají téměř žádné ekonomické zprávy. Můžeme vyzdvihnout v podstatě jen dvě zprávy, obě vcelku druhořadého významu. Tou první je třetí odhad HDP eurozóny za první čtvrtletí. Zprávu zachraňuje jedině fakt, že třetí odhad je finální, takže by mohl přinést něco nečekaného. Obecně lze ale od této zprávy těžko očekávat překvapivé hodnoty, protože ekonomický růst v eurozóně je už dvě čtvrtletí po sobě nulový.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Instaforex ebook