Čtvrtek 28. březen 2024 11:17
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
InstaForex Ebook
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Dukascopy new

Akcie Tesly hlásí opět zelenou

09.07.2019 12:33  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Po dlouhých měsících, kdy byla společnost Tesla v „nemilosti“ investorů kvůli obavám o dodávky a uspokojování poptávky zákazníků po modelech značky se zdá, že se konečně dokázala odrazit od nejnižší hodnoty za tři roky. Akcie společnosti opět míří do zelených čísel. Důvodem optimismu, který táhne akcie firmy na kapitálových trzích nahoru, jsou pozitivní výsledky za druhý kvartál 2019.

Prvotní impulz přišel již před pár dny, když Elon Musk na valném shromáždění uvedl, že hospodářské výsledky za druhé čtvrtletí tohoto roku by mohly překonat rekord. Zpráva poté vyhnala akcie směrem nahoru o 26 procent v průběhu dvou obchodních dní.

V druhé polovině uplynulého týdne se ukázalo, že nešlo jen o snahu uspokojit investory a veřejnost. Po zveřejnění výsledků je jasné, že se Tesle podařilo dodat o 51 procent vozidel více, než v 1. čtvrtletí. Konkrétně se jednalo o 95 200 elektromobilů. Tesla dokonce překonala rekordní počet z posledního čtvrtletí roku 2018, kdy se podařilo umístit na trh 90 700 kusů vozidel. Reakce na kapitálových trzích na sebe nenechala dlouho čekat a akcie společnosti vzrostly o 8 procent.

Poté co Tesle v 1. čtvrtletí 2019 klesl odbyt o 31 procent a společnost vykázala ztrátu ve výši 702 miliónů USD, je nyní logické, že se Musk snaží uspokojit investory a přesvědčit je, že poptávka po modelech značky je stále vysoká a firma ji dokáže efektivně pokrýt.

Akcie společnosti v průběhu roku 2019 poměrně prudce ztrácely na hodnotě. Od úrovně kolem 179 USD za akcii, se odrazily začátkem června. V průběhu posledního měsíce si po pozitivních zprávách připsaly 31 procent a během čtvrtečního obchodování se pohybovaly na hodnotě kolem 235 USD za akcii. Pro srovnání – ještě v polovině prosince 2018 se cena pohybovala kolem 377 dolarů za akcii.


Tesla se tak po dlouhých měsících v červených číslech a sérii negativních zpráv ohledně nedodržování výrobních termínů, změnách ve vedení, Muskových provokativních tweetech a negativních komentářích ze strany analytiků z Morgan Stanley (a nebo Loup Ventures) opět dostává do hledáčku investorů. A pokud si svoji současnou pozici a výrobní nastavení udrží, může představovat zajímavé aktivum v portfoliu každého investora.

Olívia Lacenová, xPartners

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie Tesla padají, SEC automobilku vyšetřuje
    Akcie Tesla (TSLA.US) klesají po zveřejnění zpráv o tom, že americká Komise pro cenné papíry (SEC) zahájila vyšetřování kvůli vadným solárním panelům automobilky. Regulátor oznámil, že případ je spojen se stížností na nedostatečné plnění povinností a poskytnutí adekvátních informací ohledně panelů. Společnost je navíc vyšetřována ve spojení s nehodami, které způsobil asistenční systém řidiče.
  • Akcie Tesla padají – Zastaví se propad ceny akcií?
    V rámci technické a fundamentální analýzy se opětovně zaměříme na technologickou společnost, konkrétně na akcie Tesla. Pokud vás zajímají ekonomické výsledky i jiných technologických firem, před týdnem jsme pro vás zpracovali komplexní přehled tzv. FAANG akcií (Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Google).
  • Akcie Tesla posilují po hodnocení Goldman Sachs
    Akcie společnosti Tesla vzrostly poté, co gigant investičního bankovnictví Goldman Sachs změnil status hodnocení akcií z "neutrál" na "nákup". Banka také zvýšila svůj cenový cíl pro výrobce elektrických vozidel na 780 USD - nejvyšší na Wall Street.
  • 📈Akcie Tesla prekonali $900.00🚀
    Akcie spoločnosti Tesla (TSLA.US) dnes vzrástli o viac ako 5% po tom, čo spoločnosť Elona Muska dosiahla najlepší štvrťrok v histórii v rámci tržieb napriek sektorovým problémom spojeným s lodnou dopravou a nedostatkom komponentov. Zdá sa tiež, že investori pocítili obavy z preťaženého ocenenia. Akcie sa v súčasnosti obchodujú s 20 -násobkom tržieb a 451 -násobkom minuloročných ziskov. Ďalšie podrobnosti týkajúce sa štvrťročných výsledkov spoločnosti Tesla a podrobná analýza akcií spoločnosti sú k dispozícii v našom dnešnom príspevku „Akcia týždňa“.
  • Akcie TESLA prorazily úroveň 1000 dolarů
    Akcie společnosti Tesla (TSLA.US) vyskočily během dnešní obchodní seance o více než 7 % na nový historický rekord nad úrovní 1000 dolarů. Růstový impuls přišel v reakci na oznámení CEO Elona Muska, který řekl, že je čas se naplno pustit do produkce náklaďáku Tesla Semi. Přidal navíc některé výrobní detaily. V poznámkách zaměstnancům, které citovala agentura Reuters, napsal, že se v továrně v Nevadě bude vyrábět baterie a motor, zatímco na dalších součástech se budou podílet další továrny v USA.
  • Akcie Tesla se propadly po zprávách nového konkurenta
    V pondělí se Tesla stala vůbec největším novým členem S & P500 a její první den začal ve velkém stylu, přičemž ceny akcií se v první hodině vyšplhaly téměř o 4% vyšší než uzavírací cena předchozího týdne.
  • Akcie Tesla trhají rekordy. Elon Musk je nejbohatší na světě
    Akcie Tesla rostou. Tržní kapitalizace firmy překonala magickou hranici 1 bilionu USD, díky čemuž se Tesla stala šestou nejhodnotnější akciovou společností na světě. Elon Musk je také nejbohatším člověkem planety a vytváří si velký náskok nad Jeffem Bezosem (Amazon), Bernardem Arnaultem a Billem Gatesem (Microsoft).
  • Akcie Tesla: Tržby meziročně vzrostly až o 81 %. Vyrobí se 1,5 mil. aut
    Akcie Tesla jsou opět středem pozornosti. Tesla totiž zveřejnila své výsledky za první čtvrtletí roku 2022 a překonala očekávání mnohých analytiků. Společnosti Elona Muska se podařilo dosáhnout tržeb 18,76 miliardy USD a snížit náklady na výrobu automobilů. Produkce aut meziročně vzrostla o 69 %, přestože se některé továrny Tesla potýkaly s problémy.
  • Akcie Tesla vytvořily nový rekord a míří do S&P 500
    Dosavadním historickým maximem pro akcie Tesla Motors (TSLA) byla hodnota z 26. února 2014, kdy akcie dosáhly na $265. V úterý krátce po otevření americké burzy akcie Tesla vystoupaly až na $265,64, čímž vytvořily nový rekord i přes všeobecnou slabost trhu. Pro mnohé analytiky je jedná o největší bubliny od dob dot.com. Pro jiné se jedná o žhavého kandidáta o vstup do indexu S&P 500. Kde se ale bere síla v akciích Tesla a co můžeme čekat?
  • Akcie Tesly dosahujú nové ATH po tom, čo Hertz zadal doteraz najväčšiu objednávku EV
    Akcie spoločnosti Tesla (TSLA.US) vzrástli o viac ako 7,5% a dosiahli nové historické maximum počas dnešného obchodovania po tom, ako Bloomberg oznámil, že požičovňa automobilov Hertz si u výrobcu elektrických automobilov objednala 100 000 automobilov s cieľom vybudovať flotilu požičovní elektrických vozidiel do konca roka 2022. Dohoda, ktorá Tesle prinesie údajne 4,2 miliardy dolárov, je vôbec najväčším nákupom elektrických vozidiel. Morgan Stanley navyše zvýšila svoj cenový cieľ akcií na 1 200 dolárov z 900 dolárov. Náladu na trhu podporila aj správa, že model 3 sa stal prvým elektrickým vozidlom s najvyšším mesačným predajom nových EV v Európe. Vďaka týmto pozitívnym správam sa trhová kapitalizácia spoločnosti priblížila k 1 biliónu dolárov.
  • Akcie Tesly hlásí zelenou. Překonaly hranici 600 USD
    Hodnota akcií Tesly na kapitálovém trhu vzrostla po středečním oznámení, že společnost vykázala druhý kvartální zisk za sebou. Cena následně posilnila o 13 procent a poprvé překonala hranici 600 USD za akcii. Cena akcií společnosti se tak oproti minulému roku více než ztrojnásobila.
  • Akcie Tesly jsou nejníže od září 2020
    Akcie společnosti Tesla (TSLA.US) pokračují ve volném pádu a během dnešní seance klesly o více než 7,0 %.Někteří analytici poukazují na to, že se může jednat o prodej daňové ztráty, jiní poukazují na rostoucí konkurenci na trhu s elektromobily, zatímco většina se domnívá, že je to důsledek ztráty důvěry v Elona Muska a jeho odhodlání pro společnost. Muskovi je vyčítáno, že se příliš soustředí na Twitter, a zanedbává tak své povinnosti generálního ředitele společnosti Tesla. Rovněž za účelem financování transakce byl Musk nucen prodat miliardy vlastních akcií Tesly, což ještě více podpořilo pohyb směrem dolů. Nicméně po zavedení řady významných změn v gigantu sociálních médií, které mohou být v budoucnu přínosné, Musk oznámil, že nyní hledá nového generálního ředitele Twitteru, který by převzal jeho povinnosti, takže tento argument může brzy ztratit na aktuálnosti.
  • Akcie Tesly klesají po stažení téměř 363 000 vozů s "autonomním" softwarem z trhu
    Společnost Tesla (TSLA.US) oznámila stažení 362 758 vozů z trhu s tím, že "experimentální" autonomní software Full Self-Driving Beta s umělou inteligencí může způsobit kolizi. Akcie společnosti před otevřením trhu ztrácejí a její v Německu obchodované akcie (TSLA.DE) klesají o 7 %:
  • Akcie Tesly klesly v roce 2022 o 52 %
    Akcie společnosti Tesla Inc. včera klesly o více než 6,0 %, což donutilo analytiky revidovat své cenové cíle. Vzhledem k situaci, ve které se společnost nyní nachází, se analytici nyní domnívají, že akcie Tesly by musely vzrůst o neuvěřitelných 80 %, aby dosáhly své střední cílové ceny pro analytiky. Akcie společnosti, v jejímž čele stojí Elon Musk, již letos klesly o 52 % na 167,87 USD, což je výrazně pod odhady analytiků o 12měsíční průměrné ceně 302 USD. Letošní pokles snížil tržní kapitalizaci Tesly na pouhých 530 miliard dolarů, což je hodně daleko od hodnoty 1 bilionu dolarů, kterou měla v dubnu.
  • Akcie Tesly letos klesly o 43 pct., Musk přišel o 4,9 mld. USD
    Akcie amerického výrobce elektrických aut Tesla od počátku letošního roku klesly o 43 procent. To je jejich nejhorší začátek roku od doby, kdy se s nimi začalo obchodovat na burze. Nejvíce to pocítil šéf automobilky Elon Musk, který kvůli poklesu akcií přišel o 4,9 miliardy USD (113 miliard Kč), upozornila agentura Bloomberg.
  • Akcie Tesly opět prudce rostou
    Akcie automobilky Tesla (TSLA.US) rostou o téměř 6 % v reakci na komentář CEO Elona Muska o tom, že by Starling, dceřiná společnost SpaceX, mohla po stabilizaci cash flow zamířit na burzu. Investoři Tesly doufají, že by mohli mít k novým akciím lepší přístup než investorská veřejnost. Akcie však také reagují na pozitivní korekci Bitcoinu. Po letošním nákupu této kryptoměny Teslou za $1,5 mld. se jakékoliv výraznější pohyby na kryptoměnách promítají do hodnoty akcií automobilky na burze.
  • Akcie Tesly pod tlakem po zveřejnění prodejů v Číně
    Akcie automobilky Tesla (TSLA.US) dnes v premarketu ztrácely až 7,0 % po zveřejnění měsíčních prodejů v Číně. Dle China's Passenger Car Association klesly v dubnu prodeje automobilky o 27 % ve srovnání s březnem. Výrobce elektromobilů prodal v dubnu 25 845 vozidel. V březnu se počet prodaných vozidel vyšplhal na 35 478 kusů. Tesla prodala v lednu v Číně 15 484 vozidel a v únoru 18 318 vozidel. Dle agentury Reuters se Tesla rozhodla stáhnout své plány na rozšíření hlavní továrny v Šanghaji a realizaci globálního exportního uzlu. Po 18. hodině už se akcie Tesly obchodovaly pouze s 2,5% ztrátou.
  • Akcie Tesly po snížení cen v Číně klesají
    Akcie Tesly (TSLA.US) v pondělí klesly o více než 3 % poté, co nejpopulárnější výrobce EV snížil ceny svých vozů Model 3 a Model Y v Číně o celých 9 % kvůli slábnoucí poptávce na největším světovém automobilovém trhu, krátce poté, co CEO Musk ujistil, že společnost bude pokračovat v masivní výrobě bez ohledu na to, zda globální ekonomika sklouzla do recese, či nikoli.
  • Akcie Tesly prudce vzrostly po zveřejnění čtvrtletních zisků
    Akcie Tesly, výrobce elektrických vozidel, prudce vzrostly poté, co společnost oznámila čtvrtletní výsledky, které překonaly odhady analytiků.
  • Akcie Tesly rastú po zverejnení úspešných štvrťročných výsledkov
    Akcie Tesly (TSLA.US) rastú v premarkete o 8 % po zverejnení solídnych finančných výsledkov za Q1 2022, ktoré prekonali očakávania Wall Street. Niektorí investori dúfajú, že prekvapivo silné výsledky Tesly by mohli priniesť na akciový trh skutočnú „oneskorenú“ jar:
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Swissquote Bank