Úterý 19. březen 2024 05:36
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Purple pivot points
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster

Tesla chce získat až 2,3 miliardy USD prodejem akcií a dluhopisů

02.05.2019 18:40  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Americký výrobce elektromobilů Tesla hodlá získat až 2,3 miliardy dolarů (téměř 53 miliard Kč) prodejem nových akcií a dluhopisů. Oznámila to dnes firma. Dodala, že její generální ředitel Elon Musk má v úmyslu nakoupit nové akcie v hodnotě deseti milionů dolarů.

Akcie společnosti Tesla si po zveřejnění plánu na získání nového kapitálu připisovaly zhruba tři procenta. "Je dobře, že si konečně opatřují peníze," uvedl analytik Craig Irwin ze společnosti Roth Capital. "Pro (akciový) trh to zjevně znamená úlevu. Nyní se musejí vrátit zpátky do práce a prodávat více aut," dodal.

Musk již minulý týden upozornil, že Tesla možná bude muset opět navýšit svůj kapitál. Automobilka oznámila, že v prvním čtvrtletí prodělala přes 700 milionů dolarů a že se ztrátou počítá také ve druhém čtvrtletí. Firma v prvním čtvrtletí dodala zákazníkům 63.000 vozů, což bylo méně, než se očekávalo.

"Nejnovější údaje o dodávkách a zisku byly více než neuspokojivé," uvedl analytik Frank Schwope ze společnosti Nord LB. "Stále musejí dokázat, že jsou schopni dosáhnout udržitelného zisku a že jejich vozy mají vysokou kvalitu. Nejpozději do roku 2020 uvidíme, zda je podnikatelský model Tesly funkční," dodal.

Analytici podle agentury Reuters již řadu měsíců předpovídali, že Tesla bude potřebovat dodatečné prostředky pro financování svých plánů, které zahrnují výstavbu továrny v Šanghaji, výrobu nového sportovně-užitkového vozu Model Y a pokračující navyšování produkce vozu Model 3.

Automobilka dnes uvedla, že se rozhodla nabídnout investorům nové akcie v hodnotě 650 milionů dolarů a dluhopisy v hodnotě 1,35 miliardy dolarů. Investoři budou mít navíc možnost dodatečně zvýšit objem svého nákupu o 15 procent, takže celkově by Tesla mohla získat až 2,3 miliardy dolarů.

Tesla nabídne investorům celkem 2,7 milionu akcií, z toho téměř 42.000 by měl koupit Musk. Ten nyní podle analytické společnosti FactSet vlastní zhruba pětinu akcií Tesly v hodnotě kolem 12,6 miliardy dolarů, napsal server televize CNBC.

Zdroj: Reuters, ČTK

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Tesla a Wall Street jedou na vlně růstu: Proč se umělá inteligence stala klíčovým prvkem optimismu?
    Pro začátek udělal Morgan Stanley zásadní krok zvýšením hodnocení Tesly. Odborníci tvrdí, že superpočítač Tesly, Dojo, vyvinutý společností, by mohl výrazně zvýšit tržní hodnotu Tesly a přidat k její kapitalizaci téměř 600 miliard dolarů.
  • Tesla bude získávat grafit do baterií i z Mosambiku, sníží závislost na Číně
    Americká automobilka Tesla bude získávat grafit do svých baterií i z afrického státu Mosambik. Uvedla to dnes agentura AP, podle níž jde o první dohodu takového druhu. Smyslem je snížit závislost na dodávkách této nerostné suroviny z Číny. Finanční podmínky transakce nebyly zveřejněny.
  • Tesla: Co jsme se dozvěděli z hospodářských výsledků za Q3?
    Automobilka Tesla zveřejnila ve středu své hospodářské výsledky za třetí kvartál. Cena akcie vzrostla v aftermarketu v reakci na již pátý ziskový kvartál v řadě. Americký výrobce elektromobilů zároveň potvrdil celoroční výhled. Dosažený zisk i růst tržeb jsou solidním základem dalšího vývoje Tesly.
  • Tesla - co očekávat od výsledků za první kvartál?
    Společnost Tesla (TSLA.US) dnes po skončení obchodní seance zveřejní výsledky za 1. čtvrtletí roku 2023 a podá zprávu o čtvrtletí, v němž zaznamenala rekordní počet dodávek. Tržní konsensus předpokládá, že tržby společnosti Tesla dosáhnou 23,54 miliardy USD. To by představovalo meziroční růst o přibližně 24 %. Tržní očekávání, pokud jde o zisk na akcii, činí 0,87 USD na akcii.
  • Tesla čelí hrozbě uzavření svého německého závodu
    Tesla (#TSLA) může přijít o smlouvu na dodávky vody pro svůj závod v Německu, pokud ekologické skupiny vyhrají soudní spor, v němž příští týden při slyšení napadnou licenci udělenou jejímu dodavateli vody.
  • Tesla dále hodlá investovat do bitcoinu, ten se díky tomu zotavil z propadu
    Automobilka Tesla se ještě v prvním čtvrtletí letošního roku zbavila deseti procent té části svého majetku, kterou drží ve formě bitcoinů. Její představitelé to uvedli při konferenčním hovoru k hospodářským výsledkům za první kvartál, který se konal v noci na dnešek středoevropského času.
  • Tesla dnes padá kvůli technické redukci pozice velkého akcionáře
    Akcie společnosti Tesla (TSLA.US) dnes výrazně oslabují. Důvodem je omezení pozic největšího vnějšího akcionáře Baillie Gifford na 5 % z 6,3 % podílu. Skotská investiční společnost Baillie Gifford oznámila snížení pozice z důvodu omezení procenta portfolia, které může být zainvestováno v jedné akcii. Společnost si však uchovává býčí náhled na vývoj ceny akcie a dlouhodobě chce nadále patřit k největším akcionářům společnosti. Tesla rostla o 12 % po 5:1 rozdělení akcií, které vešlo v platnost v pondělí. V úterý společnost oznámila své plány na vydání dalších akcií v celkové výši 5 miliard dolarů.
  • TESLA dokončuje největší lithium-iontovou baterii na Světě
    Tesla dokončila instalaci největšího lithium-iontového akumulátoru na světě a zapne jej v příštích dnech. 100-megawattová baterie v jižní Austrálii je navržena tak, aby zajistila bezpečnost státní elektrické sítě. Uchovává dostatek energie na napájení 30 000 domácností po dobu přibližně jedné hodiny.
  • Tesla chce příští rok zahájit výrobu nového elektromobilu
    Americká automobilka Tesla hodlá příští rok zahájit výrobu nového elektromobilu určeného pro masový trh. Agentuře Reuters to řekly zdroje obeznámené se situací. Tesla podle nich o záměru vyrábět nový vůz s označením Redwood informovala své dodavatele. Zdroje také uvedly, že automobilka plánuje výrobu zahájit v červnu 2025 a že objem výroby odhaduje na 10.000 vozů týdně.
  • Tesla chce využít růstovou vlnu. Má v plánu prodat další akcie
    Akcie výrobce elektromobilů Tesla se v posledním období vezou na zelené vlně díky pozitivnímu sentimentu investorů. Ten existuje jako důsledek dobrých zpráv ohledně oznámení, že společnost vykázala druhý kvartální zisk za sebou. Dle nejnovější zprávy se firma rozhodla tento faktor využít ve svůj prospěch nabídnutím dalších akcií k prodeji, z něhož plánuje získat 2,3 miliardy USD.
  • Tesla, Inc., NIO, Inc. a Boeing, Co. boli v roku 2020 najobľúbenejšími akciami medzi klientmi XTB na Slovensku
    Najpopulárnejšie akcie obchodované investormi XTB na Slovensku boli v roku 2020 naozaj rôznorodé. Nájdeme tu tituly z USA, Číny, Nemecka či Holandska.
  • Tesla - jak se Muskovy sliby proměnily v zisk
    Tesla skončila ve 4. čtvrtletí 2022 s čistým ziskem 3,7 miliardy dolarů, zatímco čistý zisk za celý rok činil 12,6 miliardy dolarů. Společnost Elona Muska tak navzdory propadu ceny akcií a problémům s prodejem v Číně více než zdvojnásobila svůj zisk oproti předchozímu roku. V prvních letech se investoři Tesly soustředili spíše na vize a sliby jejího charismatického generálního ředitele než na skutečné výsledky, nicméně v poslední době společnosti ukázali, co je schopna vypnout, jak dokládá následující graf. Zvláště v tak náročném ekonomickém prostředí.
  • Tesla je českou i celosvětovou jedničkou, znovu v Čechách předstihla Apple
    PRAHA – Podle nejnovějších čtvrtletních dat platformy eToro, se zdá, že drobní investoři i přes velké výprodeje v roce 2022, které z jejich tržní hodnoty smazaly stovky miliard dolarů, stále věří velkým technologickým akciím.
  • 📈 Tesla je na nových maximách ❗
    Akcie výrobcu elektrických vozidiel Tesla (TSLA.US) by mali začať dnešné obchodovanie na historickom maxime. Akcie sa môžu počas dnešného obchodovania tešiť zo zvýšenej volatility, pretože to bude posledné obchodovanie pred vstupom do známeho indexu S&P 500. Pretože Tesla bude najväčším prírastkom do indexu v histórii, fondy sledujúce index musia na zmenu svojich portfólií nakupovať veľa akcií. K divokým cenovým výkyvom môže dôjsť najmä na konci dnešného obchodovania na Wall Street, keď väčšina fondov obchoduje.
  • Tesla klesá o 3 % kvůli obavám z nedostatku baterií
    Akcie společnosti Tesla Inc (TSLA.US) dnes klesají o 3 % poté, co CEO Elon Musk naznačil problémy a výzvy programu Semi, který je zaměřen na vývoj elektrických tahačů. Musk tweetoval, že "Nyní jsme omezeni bateriemi, ale příští rok by to mělo být ok". Jeho tweet zchladil očekávání ohledně rostoucí produkce elektrických tahačů.
  • Tesla klesá po zprávách v médiích o možném omezení výroby 📉
    Podle neoficiálních zpráv agentury Bloomberg plánuje společnost Tesla Inc. (TSLA.US) snížit výrobu ve své továrně v Šanghaji kvůli známkám možných problémů s poptávkou po automobilech v Číně, která údajně nesplňuje očekávání.
  • ⏬TESLA klesla na tříměsíční minima
    Akcie automobilky Tesla (TSLA.US) propadly o téměř 10 % a pokračují tak v poklesu z posledních seancí. Naopak výnosy z desetiletých amerických dluhopisů vyskočily na roční minima nad 1,6 %. Investoři se obávají z růstu úrokových sazeb, které zdražují financování firmám, a to přestože guvernér Fedu Powell jakoukoli možnost brzkého růstu sazeb vylučuje. Pro vývoj akcií Tesly je také důležité, že automobilka investovala $1,5 mld. do volatilního Bitcoinu, který se aktuálně nachází v korekčním módu. Mnoho investorů si tak vývoj ceny akcií Tesly a Bitcoinu spojuje.
  • Tesla klesla o 8 %. Zisky a výnosy poprvé od roku 2019 minuly odhady 📉
    Akcie Tesly (TSLA.US) se obchodují o více než 6 % po výsledcích, které negativně zklamaly. Po počátečních ziscích po uzavření trhu investoři nakonec hodnotí zprávu negativně. Marže se dostaly pod tlak kvůli nižším cenám modelů. Masivní pokles volného peněžního toku o méně než 850 milionů dolarů zpochybňuje tržní kapitalizaci giganta ve výši téměř 760 miliard dolarů. Poprvé od roku 2019 společnost zklamala Wall Street negativně jak v zisku na akcii, tak v tržbách.
  • Tesla klesla pod rostoucí trendovou čáru na cenu 180
    Akcie společnosti Tesla zakončily seanci v záporných číslech, ale zůstaly podpořeny nad úrovní 206, která v posledních čtyřech letech omezuje jak růst, tak pokles. Nejnovější medvědí cyklus začal poté, co se býkům nepodařilo překonat prolomenou trendovou linii podpory a odporu vytyčenou od ledna 2023 a zároveň se jim na konci prosince 2023 nepodařilo podruhé překonat dlouhodobou trendovou linii odporu z rekordního maxima z roku 2021.
  • Tesla klesla v premarkete o 6% v rámci zverejnených štvrťročných výsledkov
    Tržby a zisky Tesly za Q1 2023 boli podľa prieskumu analytikov spoločnosti Refinitiv blízko očakávaniam. Spoločnosť v dokumente oznámila akcionárom, že „nedostatočné využívanie nových tovární“ znížilo marže spolu s vyššími surovinovými, komoditnými, logistickými a záručnými nákladmi a nižšími príjmami z environmentálnych úverov."
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
AGM Markets
iFOREX
GKFX
reklama
Purple trading AI