Úterý 19. březen 2024 12:28
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Purple pivot points
reklama
Instaforex ebook

Ranní komentář: Akcie pokračují v opatrném růstu, dnes americká inflace

11.01.2019 08:00  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Včerejší seance větší změny na finanční trhy nepřinesla a akcie i většina dalších finančních aktiv si své pozice podržely. Indexy v Evropě i v USA pokračují v mírném růstu, i když úroveň rizikových přirážek zůstává i nadále zvýšená. Trhy však těží z nižších dluhopisových sazeb a z uklidnění ze strany americké centrální banky, která dál vysílá signály, že s růstem sazeb nemusí nijak pospíchat. To by mělo náladu na trzích podpírat i v dalších dnech za předpokladu, že se nezačnou vyhrocovat další politická rizika, spojená s USA, či britským brexitem. Dnes čekáme na zajímavé makro z Británie a hlavně z USA, kde budou zveřejněny výsledky prosincové inflace.

Dnešní fundamenty:

  • 10:30 Británie zveřejní HDP za 4Q (střední dopad)
  • 10:30 Britská průmyslová produkce (střední dopad)
  • 14:30 Tempo růstu CPI ve Spojených státech (střední dopad)

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní komentář: Akcie na nízkých objemech udržují pozice, dolar mírně ztrácí
    Včerejší seance probíhala na nízkých objemech, které byly na amerických a evropských burzách o pětinu až třetinu pod dlouhodobým průměrem. Nálada na trzích zůstává pozitivní, i když nervozita ani zdaleka zcela nemizí. Téma koronaviru, nebo komplikovaných vztahů mezi USA a Čínou může akciové indexy znovu zasáhnout prakticky kdykoliv.
  • Ranní komentář: Akcie na nižších objemech likvidují část ztrát z minulého týdne
    Začátek týden se na finančních trzích vydařil. Pomohly k tomu i výrazně lepší výsledky rozjednaných prodejů domů v USA, které po dřívějším kolapsu rostly v minulém měsíci o rekordních 44,3 %. Akciové indexy se navzdory obavám z druhé vlny koronaviru dokázaly dostat do zelených čísel, i když nutno dodat, že obchodování probíhalo na podprůměrných objemech.
  • Ranní komentář: Akcie opět rostou, dolar slabší na většině párů, dnes výsledky NFP
    Akcie v Evropě i v USA za sebou mají úspěšnou seanci a i nadále zůstávají na poměrně vysokých valuacích. Včera jsme se dočkali výsledků evropské inflace. USA pak zveřejnily výsledky z amerického výrobního sektoru a trhu práce. Dnes pozor na americké NFP, které v posledních několika měsících nepřetržitě překonávají konsenzus. Na FX byl včera pod tlakem americký dolar, který slábnul na páru s většinou měn.
  • Ranní komentář: Akcie pokračují v korekci, dolar silnější na většině měnových párů
    Po úterním zklidnění se na akciové trhy včera znovu vrátila nervozita. Indexy v USA tak zamířily do červených čísel, když S&P 500 odepsal 2,37 % a Nasdaq klesal dokonce o více než 3 %. Pod mírným tlakem přitom zůstávají americké futures také dnes ráno, zatímco futures na evropské indexy odepisují po včerejším růstu okolo jednoho procenta.
  • Ranní komentář: Akcie pokračují v korekci dřívějších ztrát, dnes zasedá Fed
    Akciové trhy za sebou mají klidnou seanci, během které dokázaly postupně navyšovat své pozice a likvidovat ztráty ze začátku tohoto měsíce. Sentimentu pomohla absence důležitých fundamentů v kombinaci s příznivým makrem, jako byly například výsledky z britského trhu práce, nebo německý ZEW index.
  • Ranní komentář: Akcie pokračují v korekci, zlato a bitcoin rostou. Foxconn a vyšetřování v Číně
    Minulý týden byl na akciových trzích nervózní. K nervozitě pomáhalo několik faktorů, ale těmi hlavními byla asi geopolitická situace a pokračující růst dluhopisových výnosů. Obě dvě témata budou přitom velmi důležitá také pro nadcházející týden. Ten pak přinese i několik důležitých makrodat, zasedání ECB a sérii korporátních výsledků, v čele s velkými technologickými společnostmi, jako je Microsoft, Alphabet, Meta, nebo Amazon.
  • Ranní komentář: Akcie pokračují v likvidaci dřívějších ztrát, USD mírně slábne
    Akciové trhy včera navázaly na úterní seanci a dokázaly znovu zakončit seanci v zelených číslech. Index S&P 500 přidal 1.02 % a Nasdaq rostl o 1.18 %. Zisky kolem jednoho procenta si pak připisovaly také indexy v Evropě.
  • Ranní komentář: Akcie pokračují v mírné korekci, Británie začne znovu jednat o brexitu
    Jednání o fiskálním stimulu bylo i včera jedním z klíčových témat na trzích. Demokraté a republikáni se ve svých návrzích přiblížili a mají rámcovou dohodu. Hlasování o ní, ale s největší pravděpodobností neproběhne do voleb, protože k němu není vůle především ze strany republikánů. Nad samotnou dohodou proto stále visí otazník.
  • Ranní komentář: Akcie pokračují v mírném růstu, dolar slábne. Dnes výsledky americké inflace
    Akciové trhy včera opět mírně rostly. Nálada zůstává pozitivní, volatilita nízká a trh vyčkává na impuls, který by trhy trochu více rozpohyboval. Jedním z takových impulsů může být už i dnešní americká inflace, od které trh čeká další meziroční zpomalení.
  • Ranní komentář: Akcie pokračují v mírném růstu, situace v bankovním sektoru se uklidňuje
    Akciové trhy včera mírně rostly. Dařilo se téměř všem sektorům a na trzích tak i nadále dochází ke zmírnění nervozity, kterou rozpoutaly problémy amerických a evropských bank. Ty jsou stále v centru dění. Bílý dům totiž údajně chystá návrh nových pravidel pro regulaci středně velkých bank. FDIC pak prý bude chtít hlavně po velkých bankách zalepit díru ve výši $23 mld. dolarů, která vznikla kvůli převzetí SVB a Signature bank.
  • Ranní komentář: Akcie pokračují v postupné korekci, dnes výsledky americké inflace
    Akciové indexy včera pokračovaly v korekci. Americký index S&P 500 odepsal 0.87 %, zatímco Dow Jones ztratil 1.36 %. Pod tlakem byl také Nasdaq, který v jednu chvíli ztrácel až 2 %, ale nakonec seanci dokázal uzavřít se ztrátou pouhých 0.09 %. Korekcí si pak procházely včera také indexy v Evropě a nervozita se přenesla i do dnešního rána, kdy futures na americké i evropské indexy opět klesají.
  • Ranní komentář: Akcie pokračují v postupném růstu, ropa (brent) zpět nad 70 USD
    Máme za sebou další silný týden, který pomohl akciovým indexům v Evropě i v USA výrazně do zelených čísel. Nálada na trzích zůstává pozitivní, i když některá rizika stále přetrvávají. Největšími tématy jsou i nadále brexit a dojednání obchodní dohody mezi USA a Čínou. Negativní dopad by na trhy ale mohla mít i další slabší data, která by vyvolala obavy z pokračujícího ekonomického zpomalení. Zatím ale pozitiva převládají, což pomáhá americkému indexu S&P500 v postupnému přibližování se k historickému maximu z minulého roku.
  • Ranní komentář: Akcie pokračují v růstu. Dnes výsledky Microsoft a Alphabet
    Začátkem týdne pokračovaly akciové indexy ve volatilním obchodování, ovšem ve finále se jim podařilo setrvačností navázat na zisky z konce minulého týdne. Rostly téměř všechny sektory a pozornost bude dnes především po skončení obchodování na Wall Street, jelikož dorazí s výsledky za 3Q Microsoft a Alphabet.
  • Ranní komentář: Akcie pokračují v růstu, dnes výsledky z amerického trhu práce
    Akciové trhy za sebou mají úspěšnou seanci. Dařilo se hlavně technologiím a růstovým akciím a například index Nasdaq včera přidal 2.69 %. Nálada na trzích se tak v posledních dnech postupně zlepšuje, a to navzdory sílícím obavám z dopadu vysoké inflace, rostoucích sazeb a zpomalující ekonomiky.
  • Ranní komentář: Akcie pokračují v růstu, rizikové přirážky ale zatím zůstávají vysoké
    Na akciovém trhu včera pokračovala postupná konsolidace a likvidace dřívějších vysokých ztrát. Jen v USA přidaly indexy okolo tří procent a z mírného růstu se mohli těšit také obchodníci v Evropě. Stabilizace je patrná i na většině ostatních aktiv, i když vysoká úroveň implikované volatility i nadále signalizuje, že se investoři obávají dalších výprodejů, které mohou udeřit prakticky kdykoliv.
  • Ranní komentář: Akcie pokračují v růstu, výnosy také. Texas bojuje s nízkými teplotami a blackouty
    Začátek týdne na finančních trzích proběhl v klidu a bez výraznější volatility. Přispěl k tomu svátek v USA a skutečnost, že se na amerických burzách neobchodovalo. Obchodovalo se však na trhu s dluhopisy, jejichž výnosy u desetiletých splatností v USA vystoupaly až nad 1.20 %. Otevřené byly také futures na americké indexy, které rostly včera i během dnešního rána, takže signalizují zahájení americké seance v zisku o přibližně pět až sedm desetin procenta.
  • Ranní komentář: Akcie po několikadenním růstu mírně ztrácejí, dnes americká inflace
    Akciové indexy včera mírně korigovaly zisky z dřívějších dnů. Na vině byly, alespoň podle titulků v médiích, opětovné obavy z omicronu a jeho dopadu na světovou ekonomiku. Situace na trzích je ale i tak dále docela stabilizovaná a akcie si své vysoké valuace ve většině případů udržují. Sentiment se výrazně nemění ani na FX, kde si většina měnových párů své pozice drží.
  • Ranní komentář: Akcie po nervózním začátku týdne začínají opět růst
    Americké indexy včera klesaly už třetím dnem v řadě. Dnes ráno se ale situace na trzích otáčí a futures na americké i evropské indexy přidávají okolo procenta. Sentiment se tak částečně stabilizuje, i když se situace může díky omikronu prakticky kdykoliv znovu změnit k horšímu. Téma dalšího šíření omicronu a případných restrikcí ze strany jednotlivých vlád pravděpodobně bude patřit i v nadcházejících dnech mezi dominantní.
  • Ranní komentář: Akcie postupně likvidují ztráty z minulého týdne, volatilní seance na kryptu
    Včerejší seance větší změny na finanční trhy nepřinesla. Zaujal hlavně projev J. Powella před americkými zákonodárci. Powell naznačil, že i když Fed začne mluvit o možnostech utahování měnové politiky, samotné zvyšování sazeb je ještě stále velmi daleko. V podobném duchu se přitom vyjádřili včera i někteří jeho kolegové z FOMC.
  • Ranní komentář: Akcie postupně umazávají zisky ze začátku týdne, dnes výsledky NFP
    Americké indexy včera pokračovaly v pozvolné korekci zisků, které nabraly začátkem tohoto týdne. Nálada na trzích je ale poměrně stabilizovaná a zklidněním si prochází i situace na dluhopisovém trhu.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Dukascopy new