Čtvrtek 28. březen 2024 23:09
reklama
Dukascopy new
reklama
InstaForex Autochartist
reklama
CapXmaster
reklama
Fintokei SwiftTrader

Ranní videokomentář: Bank of Japan na své měnové politice nic nezměnila, dnes HDP Kanady a eurozóny

31.10.2017 07:40  Autor: X-Trade Brokers  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Začátek týdne na trhy žádné větší změny nepřinesl. Akcie si své pozice držely a podobně na tom byla také většina měn, když obchodníci vyčkávají na důležitější fundamenty, které nás čekají až v druhé polovině týdne. Dnešní ráno přineslo zasedání Bank of Japan, která potvrdila, že na své extrémně uvolněné měnové politice zatím nemá důvod v dohledné době cokoliv měnit. Dopoledne pozor na evropskou inflaci a odpoledne pak mohou stát za pozornost hlavně data z Kanady (HDP), která by v případě pozitivního překvapení mohla konečně umožnit CAD likvidaci části vysokých ztrát, které v posledních dvou týdnech na páru s USD utrpěl.

Dnešní fundamenty:

  • 11:00 Flash odhad tempa růstu CPI a HDP v eurozóně (střední dopad)
  • 13:30 Tempo růstu HDP v Kanadě (střední dopad)
  • 14:00 Case-Shiller index cen nemovitostí v USA (malý dopad)
  • 14:45 Chicagský PMI (střední dopad)
  • 15:00 Americká spotřebitelská důvěra (střední dopad)
  • 22:45 Novozélandské statistiky z pracovního trhu (střední dopad)
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní videokomentář: AUD silnější díky zasedání RBA, kanadskému dolaru pomáhá dražší ropa
    Začátek týdne žádné velké změny na finanční trhy nepřinesl a obchodování probíhalo v průběhu celé pondělní seance na n...
  • Ranní videokomentář: AUD zatím jednou z nejsilnějších měn tohoto týdne, dnes pozor na americkou inflaci
    Akciové indexy si také včera své ceny dokázaly podržet, když opět probíhalo obchodování v Evropě i v USA na nízké volatilitě a podprůměrných objemech. Na vině byla absence důležitých fundamentu, která dopomohla ke stabilní seanci také na většině měnových párů s výjimkou AUD a NZD, kterým včera k růstu pomohly překvapivě dobré výsledky čínského zahraničního obchodu. Dnešek bude hlavně o datech z USA, odkud přijdou v odpoledních hodinách výsledky inflace. Ta začala v minulých měsících nepříjemně klesat a bude-li klesat i nadále, může dostat americký dolar pod značný prodejní tlak.
  • Ranní videokomentář: Australská CB dál vyčkává, indexy se včera vrátily do zelených čísel
    Včerejší seance přinesla na akciové trhy zklidnění, díky kterému se indexy v Evropě i v USA vrátily znovu do zelených čísel a začaly tak likvidovat ztráty z konce minulého týdne. Úroveň rizikových přirážek je ale i tak stále vysoká a šance na další korekci rozhodně zůstává značná. Včerejší seance byla hlavně o výsledcích PMI/ISM ze sektoru služeb a ta dnešní bude na důležité makro o poznání chudší. Trhy podle nás budou spíše vyčkávat na druhou polovinu týdne, která bude na nově příchozí fundamenty velmi bohatá a která může výrazně promluvit do ocenění akcií i jednotlivých měnových párů.
  • Ranní videokomentář: Australská centrální banka snížila sazby na rekordních 1,5 %
    Australská centrální banka snížila dnes ráno sazby dle většinového očekávání o 25 bps na rekordních 1,5 %. Pár AUD/USD klesl až lehce pod úroveň supportu na 0,75. Rychle ovšem začal své ztráty likvidovat a hodinu a půl po zveřejnění fundamentu je kompletně zlikvidoval. Během pondělní seance se podařilo americkému dolaru korigovat část ztrát ze sklonku minulého týdne. Kanadský dolar tlačila níže cena ropy. Americký benchmark WTI klesl pod 40 dolarů za unci poprvé od dubna. Libře nepomohlo zveřejnění dat z výrobního sektoru. Americké akcie mírně klesly, a to hlavně kvůli energetickému sektoru. V Evropě nakonec převážil pokles akcií finančního sektoru. V Itálii propadla po zátěžových testech Unicredit Bank o téměř desetinu.
  • Ranní videokomentář: Australská inflace nečekaně klesla, AUD pokračuje ve výprodeji
    Včerejší seance přinesla ze zajímavých fundamentů jen evropské PMI, které potvrdilo dobrou kondici výrobního sektoru a sektoru služeb v eurozóně. Reakce na euru však byla minimální. Dnešní ráno bylo z hlediska volatility na FX zajímavější, když jsme se dočkali zveřejnění australské inflace, jejíž zpomalení dostalo pod silný prodejní tlak australský dolar. Ten se propadl až pod svá minima ze začátku tohoto měsíce a minimálně z technického hlediska si otevřel prostor k dalšímu oslabování. Dnes pozor na britské výsledky HDP a na zasedání Bank of Canada, které může výrazně rozvlnit kanadský dolar.
  • Ranní videokomentář: Averze k riziku na trzích znovu stoupá, JPY silnější na většině FX párů
    Včerejší seance přinesla další vlnu nervozity a výprodejů na akciové trhy, což má částečně na svědomí také americký prezident Trump a jeho komentáře na téma zavedení cel vůči některým obchodním partnerům. Trhy jsou tak nervózní a rizikové přirážky koncem týdne znovu rostou. Na FX z toho těží hlavně japonský jen, který rostl na většině měnových párů. Dnes čekáme na projev britské premiérky Mayové a pozor také na kanadské výsledky HDP, na které má poslední dobou CAD tendenci velmi citlivě reagovat.
  • Ranní videokomentář: Bank of Canada dostala CAD pod tlak, dnes zasedání ECB
    Středeční seance žádnou větší změnu na akciový trh nepřinesla a většina indexů tak pouze pokračovala na zvýšených úrovních v líném bočním trendu. Na devizovém trhu pak stálo za pozornost hlavně zasedání Bank of Canada, kletá sice ponechala sazby beze změny, zároveň však svou tiskovou konferencí nakonec kanadské měně spíše uškodila. Dnešek bude hlavně o zasedání ECB a i v jejím případě bude klíčovou hlavně tisková konference, která začne v 14:30 a na které by si banka mohla začít připravovat půdu pro další prodloužení programu kvantitativního uvolňování.
  • Ranní videokomentář: Bank of Canada vrátila USDCAD nad 1,32. Dnes pozor na ECB
    Včerejší seance přinesla zasedání kanadské centrální banky, která dostala CAD pod prodejní tlak, a také projev šéfky Fedu Janet Yellenové, která svými slovy naopak USD dokázala pomoci. Americký dolar je po včerejšku silnější na většině měnových párů a dolaroví býci potvrzují, že zatím nemají důvodů ustupovat ze svých pozic, když se výhled pro americkou ekonomiku zlepšuje i nadále společně s výhledem pro ekonomiku světovou. Dnešek bude na fundamenty opět velmi bohatý, přičemž za pozornost bude stát hlavně zasedání ECB a komentáře Maria Draghiho na téma rostoucí evropské inflace. K výstupu ze zasedání ECB máme dnes tradičně připraven webinář, který začíná v 15:15. Registrace je možná na našich stránkách v sekci online webináře.
  • Ranní videokomentář: Bank of Japan dostala JPY pod tlak, dnes zasedá Fed
    Včerejší seance sice akciovým trhům příliš nepomohla, zajímavého růstu se ale dočkaly ceny dluhopisů, díky čemuž dluhopisové výnosy dál mohou pozvolna klesat ze zvýšených úrovní, na které se dostaly začátkem tohoto měsíce. Z nových fundamentů pak dnes ráno stála za pozornost hlavně Bank of Japan, která opět trochu šalamounsky modifikovala svou měnovou politiku, čímž mírně uškodila japonské měně, zatímco pomohla japonským akciím. Téma dnešní seance je jasné. Je jím zasedání americké centrální banky, která nabídne společně s rozhodnutím o sazbách také nové ekonomické projekce a tiskovou konferenci Janet Yellenové.
  • Ranní videokomentář: Bank of Japan na měnové politice nic nezměnila, trhy čeká na data bohatá seacne
    Akciové indexy včera začaly korigovat své zisky z minulého týdne a o velkou část z těchto zisků již dokázaly přijít. Konsolidace na akciových trzích tedy pokračuje a trhy stále čekají na impulsy, které by tuto rovnováhu dokázaly výrazněji narušit. Dnešní ráno přineslo zasedání Bank of Japan, jehož dopad na kurz JPY byl ale jen malý, jelikož se měnová politika japonské centrální banky prakticky nezměnila a malých změn doznal také nově zveřejněný výhled pro inflaci a HDP. V dopoledních hodinách dnes pozor především na výsledky z eurozóny (CPI, HDP) a odpoledne pak na americkou spotřebitelskou důvěru.
  • Ranní videokomentář: Bezpečné přístavy včera začaly znovu ztrácet, dnes evropská inflace
    Včerejší seance přinesla na akciové trhy další vlnu nákupů, která byla citelná především v Evropě. Evropské indexy ale dopolední zisky nakonec udržet nedokázaly a díky odpolední korekci o ně ve většině případů přišly. Nálada na trzích ale zůstává pozitivní, což dokazuje i včerejší odliv kapitálu z bezpečných přístavů, který dostal pod prodejní tlak hlavně JPY a drahé kovy. Volatilní seancí si ale prošla také ropa, které nakonec nedokázala pomoci ani skutečnost, že se OPEC dohodl na prodloužení těžebních kvót až do konce roku 2018. Dnes čekáme na výsledky evropské inflace, která může zajímavě rozvlnit hlavně eurové páry.
  • Ranní videokomentář: Bezpečné přístavy znovu rostou. Dnešní kalendář je nabitý zajímavými fundamenty
    Včerejší seance přinesla výsledky britské inflace a hodně se mluvilo také o vztazích mezi USA a Ruskem, které se po Syrském chemickém útoku začaly částečně zhoršovat. Politika bude jedním z hlavních témat i dnes, když trhy čekají na komentáře Donalda Trumpa na Fox News, kde by se americký prezident měl vyjádřit nejen k situaci v Sýrii a Severní Koreji, ale také k reformě amerického zdravotnictví. Za pozornost dnes ale budou stát i výsledky z britského trhu práce, nebo zasedání kanadské centrální banky, takže bychom se dnes díky plnému ekonomickému kalendáři mohli dočkat docela zajímavé a volatilní obchodní seance.
  • Ranní videokomentář: Bezpečné přístavy zůstávají pod tlakem, dnes zápis ze zasedání Fedu
    Postupné zklidňování napětí z minulého týdne na finančních trzích pokračovalo také včera, když volatilita znovu klesla, zatímco indexy si své ceny dokázaly udržet nebo dokonce znovu mírně rostly. Z nového makra zaujaly hlavně výsledky britské inflace, které dostaly pod tlak britskou libru a za pozornost stály také nečekaně dobrá data z USA v podobě maloobchodních tržeb a NY indexu výrobní aktivity. Dnešek bude na data opět docela zajímavý. Pozor hlavně na britské statistiky z trhu práce a večer na zveřejnění zápisu z nedávného zasedání americké centrální banky.
  • Ranní videokomentář: Bitcoin se vrací zpět na dosah 10 tis. USD, dnes zasedá Bank of Canada
    Včerejší seance větší změny na akciový trh ani na FX nepřinesla a většina finančních aktiv si tak svou cenu opět podržela. Z makra zaujaly hlavně výsledky britské inflace, která mírně zklamala, i když i v jejím případě byla reakce na trzích spíše jen malá a libra nakonec včerejší seanci uzavřela s minimální změnou na většině měnových párů. Zajímavější je situace ve světě kryptoměn, které si včera prošly poměrně intenzivním výprodejem, díky kterému se cena Bitcoinu přiblížila až ke hranici 10 tis. dolarů. Investoři tedy pokračují ve výběrech zisků z minulého roku, které nyní posílají cenu Bitcoinu stále teprve ale jen na jeho šestitýdenní minima.
  • Ranní videokomentář: Bitcoin se vzpamatoval z propadu, ropa vystřelila na dvou a půl letá maxima
    Letošní Vánoce na finančních trzích zatím nejsou tak poklidné, jak mnozí obchodníci očekávali. V poslední předvánoční seanci vygradoval propad Bitcoinu. Ten už ale od počátku týdne dokázal mnoho z těchto ztrát zkorigovat. Zatímco evropské indexy začínají obchodování až dnes, Wall Street už včera předvedla lehce negativní seanci. Index S&P 500 ale nakonec udržel hladinu 2680 bodů. Na forexu jsou znát snížené objemy. Volatilita byla během včerejší seance nízká a trendové pohyby byly spíše výjimkou. Eurodolar se dnes ráno obchodoval na úrovni 1,1880 EURUSD. Naopak silný pohyb předvedla ropa po výbuchu ropovodu v Libyi. Brent vystoupal až na úroveň 66,50 USD/bbl, což znamenalo dvou a půl letá maxima.
  • Ranní videokomentář: Bitcoin vystoupal za 24h o 1 000 dolarů, dnes americká inflace
    Bitcoin se znovu probudil. Po prolomení resistence v okolí 4 900 dolarů začal včera prudce stoupat, aby se dnes ráno dostal krátce až na cenu 5 840 dolarů. Navazuje tak na svůj silný růstový trend, i když stále čelí poměrně závažnému riziku listopadového hard forku, který je letos pro jeho cenu pravděpodobně největším rizikem. Co se tradičních finančních aktiv týká, akcie si své vysoké ceny drží a na FX byla včera volatilní především libra, která dál doplácí na téma brexitu. Své odpolední ztráty však nakonec dokázala zlikvidovat a dál zůstává nad hranicí 1,32 GBPUSD. Dnes pozor hlavně na výsledky americké inflace, které mají potenciál výrazně rozvlnit všechny dolarové páry.
  • Ranní videokomentář: Bitcoin zpět v okolí 6 000 dolarů, libra ztrácí kvůli politickému napětí v Británii
    Máme za sebou klidný týden, který přinesl jen minimum důležitých fundamentů a s ním i malé změny na devizový trh. Většina měn si tak své ceny dokázala udržet a vyčkávala na důležitější fundamenty, které nás čekají už v tomto týdnu. Víkend byl zajímavý hlavně na kryptoměnách, kde docházelo k odlivu kapitálu z Bitcoinu do Bitcoin Cash, který krátce poslal cenu BTC až pod hranici 6 tis. dolarů. Dnešní ráno se pak nevydařilo libře, která doplatila na zprávy o tom, že by britská premiérka mohla čelit hlasování o nedůvěře.
  • Ranní videokomentář: BoE pomohla libře, ta ale ztráty z minulého týdne i tak dál drží
    Včerejší seance přinesla zasedání Bank of England, která ponechala sazby podle očekávání beze změny, ale i tak překvapila, když tři z osmi členů MPC hlasovali pro okamžité zvýšení sazeb. Na vině je vyšší inflace, která nečekaně vystoupala až na 2,9 %. Libra díky tomu včera dokázala zpevnit, i když si stále drží většinu ztrát, které nabrala od zveřejnění výsledků parlamentních voleb. Dnešní ráno pak přineslo zasedání Ban of Japan, která pokračuje ve výrazně uvolněné měnové politice a která dál drží japonský jen pod tlakem. Páteční seance už ale bude na data chudší a její průběh by měl být spíše klidnější.
  • Ranní videokomentář: BoE schválila stimul, report RBA poslal AUD/USD na třítýdenní maxima
    Čtvrteční seance byla hlavně o Bank of England, která snížila sazby a zavedla další opatření na podporu ekonomiky. Celkový dopad do bilance BoE by měl dosáhnout 170 miliard liber. Libra v reakci propadla, naopak akcie z nové bazuky profitovaly. Guvernér Mark Carney se vymezil vůči některým nástrojům měnové politiky. Na druhou stranu naznačil další pravděpodobný pokles sazeb do konce roku. Dramatický růst má za sebou ropa, která se zbavuje medvědích pozic. Brent dobyl zpět hladinu 44 dolarů za barel. Australan dnes vystoupal na 3 týdenní maxima 0,7650 AUD/USD po pozitivním reportu RBA.
  • Ranní videokomentář: BoJ zklamala trhy a JPY posílil. Stále se nedaří ropě
    Bank of Japan zklamala trhy. Na zasedání přišla pouze s kosmetickými změnami dosavadního stimulu. Úrokové sazby i program nákupů aktiv zůstaly nezměněny. Pár USD/JPY reagoval oslabením pod 103. Na Fx se projevovaly dozvuky středečního Fedu – americký dolar korigoval. Nedařilo se také GBP. Z klesající americké měny těžily drahé kovy, naopak ropa zůstává pod tlakem. Evropské akcie konsolidovaly, DAX ztratil 0,4 % a neudržel 10 300 bodů. Wall Street se obchodovala na hraně historického rekordu.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster srovnani