Čtvrtek 28. březen 2024 18:35
reklama
Swissquote Bank
reklama
Purple trading AI
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Fintokei SwiftTrader

Ceny nemovitostí v USA rostou nejrychleji od února 2006, analýza EUR/USD

28.01.2014 17:15  Autor: BOSSA  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Americké objednávky zboží dlouhodobé spotřeby nečekaně v prosinci ztratily. Meziměsíční propad o 4,3 procenta byl dokonce největší za posledních 5 měsíců. Po listopadovém 3,4 procentním posílení tak přišla studená sprcha. Ekonomické predikce přitom počítaly s 2,0 procentním nárůstem. Jádrové objednávky očištěné o volatilní složky zažily dokonce největší propad od března, když zpomalily o 1,6 procenta. Jedním z důvodů nevalného výsledku, byl i hluboký propad objednávek (17,5 procenta) na komerční letadla, přičemž v listopadu byl naměřen růst o 21,1 procenta. Ukazatel objednávek zboží dlouhodobé spotřeby je obecně volatilní, a proto na něj trhy výrazněji nezareagovaly.

Ceny domů v amerických metropolích vzrostly podle indexu S&P/Case-Shiller meziročně o 13,7 procenta a naplnily tak tržní očekávání. Znovu šlo o lámání rekordů, protože tento nárůst znamená nejrychlejší tempo od února 2006. Ceny drží nahoře omezená nabídka vhodných pozemků ve velkých městech.. Nejvíce se zdražovalo v Las Vegas, kde ceny poskočily o 23,2 procenta.

Americká spotřebitelská důvěra společnosti Conference Board se zvedla v tomto měsíci na výborných 80,7 bodu a tím překonala očekávání o více, než dva body. Jde tak nejlepší výsledek loňského roku. Průzkum je prováděn mezi 5 000 domácnostmi. Americké akciové indexy reagovaly na tuto informaci velmi pozitivně a Dow Jones posílil o 100 bodů

EUR/USD zůstává sevřeno v konsolidaci mezi odporem 1,37 a podporou 1,3630. Z technického hlediska lze považovat strukturu klesajícího kanálu za platnou a dá se očekávat další oslabení. Nicméně pohybu dolů brání vyjma zmiňované podpory i klouzavý průměr 100 a býčí divergence na MACD, proto se analýza přiklání k neutrálnímu intradennímu výhledu do proražení konsolidace.

 

EURUSD

    Sdílení článku: 
       

    Čtěte více

    • Ceny na čerpacích stanicích zlenivěly a téměř se nemění
      V souladu s naší predikcí se ceny pohonných hmot v uplynulém týdnu příliš neměnily. V jednotlivých dnech byly zaznamenány pouze haléřové pohyby průměrných cen benzínu a nafty. Podobný vývoj lze očekávat i v příštím týdnu, kdy by rovněž nemělo docházet k výrazným cenovým pohybům. Pumpaři vzhledem k vývoji na ropných a měnových trzích nemají mnoho důvodů k přeceňování. Na konkrétních místech však některé čerpací stanice mohou s cenami hýbat, aby optimalizovaly zisk a reagovaly na konkurenci.
    • Ceny nafty nadále rostou
      Růst cen pohonných hmot nabral v minulém týdnu na tempu. Cena nafty se zvýšila v průměru o 1 korunu a 18 haléřů na 40,06 Kč za litr. Nárůst ceny benzínu dosáhl na 38 haléřů na celkových 40,46 Kč za litr. Rozdíl cen nejprodávanějších paliv dosáhl na pouhých 40 haléřů, a to přestože rozdíl ve spotřební dani dosahuje takřka na 3 Kč za litr. K růstu cen na pumpách navíc přispívá i oslabení koruny, která se v současné době blíží 23 Kč za dolar.
    • Ceny na krypto trzích rostou
      Digitální aktiva jako Bitcoin se jeví jako ideální investice v době inflace. Cena primární kryptoměny, Bitcoinu ve středu překonala nové cenové maximum.
    • Ceny na vstupech dále rychle rostou
      Ceny během května opět rostly ve všech primárních okruzích. Nejdramatičtější nárůst zaznamenaly za jediný měsíc ceny zemědělských producentů, když se zvedly o téměř šest procent. Oproti loňskému květnu byly vyšší o téměř 40 procent. Vedle cen energetických komodit, pohonných hmot a bydlení se tak ceny potravin stávají významnou inflační položkou.
    • Ceny na vstupech dramaticky rostou, producenty drtí zejména drahé energie
      Ceny producentů ve všech sledovaných segmentech dále svižně rostou a potlačí výše i ceny pro koncové spotřebitele. Vysokým dvouciferným meziročním tempem rostly v březnu ceny průmyslových i zemědělských producentů, přes 10% růstové tempo se přehouply i ceny ve stavebnictví.
    • Ceny nejen ojetin v USA zpomalují. Žádosti o podporu opětovně klesají k významné hranici
      Inflace v Česku zrychluje. Stejně jako je tomu u dalších evropských zemí, i v Česku začala inflace výrazně zvyšovat. Červencové číslo překvapilo trhy i centrální banku. Meziročně inflace vyskočila na 3,4 % a jádrová dokonce na 3,8 %. Jedná se o nejvyšší hodnoty za posledních čtrnáct a půl roku.
    • Ceny nemovitostí i nájmů porostou i v roce 2020, o pět procent
      Ceny nemovitostí a nájmů v ČR porostou i v příštím roce. Klíčovým důvodem bude pokračující růst kupní síly obyvatelstva ČR a nadále omezená nabídka nemovitostí, daná zejména jejich příliš pomalou, legislativně brzděnou výstavbou.
    • Ceny nemovitostí klesají – všech nemovitostí a všude
      Ačkoliv nás „experti“ před pár měsíci zásobovali predikcemi, že „byty a domy nezlevní, neboť developerům se to nevyplatí“ (jakoby cenu zboží určovala jenom strana nabídky) a ještě doslova před pár týdny ujišťovali, že trh ožívá a ceny stagnují, realita je, jako obvykle, jiná.
    • Ceny nemovitostí mohou spadnout až o 25 procent, signalizuje Česká národní banka. To už by nemělo daleko ke splasknutí bubliny
      Česká národní banka dnes dále uvolnila podmínky pro poskytování hypoték, resp. uvolnila svá doporučení jednotlivým komerčním bankám. Potvrdila, že banky mohou klientům půjčovat až 90 procent hodnoty kupované nemovitosti, zatímco před úderem koronaviru to bylo jen 80 procent. Zároveň zcela zrušila podmínku určité maximální výše měsíční splátky k čistému příjmu.
    • Ceny nemovitostí v ČR stále rostou, ale nejpomaleji za poslední více než dva roky, říkají nová čísla Eurostatu. Stále poměrně citelné zdražování způsobuje hlavně špatná legislativa
      Růst kupních cen nemovitostí v ČR zpomalil v letošním druhém čtvrtletí na svoji nejnižší úroveň od prvního čtvrtletí roku 2018, vyplývá z nejnovějších čísel Eurostatu. Meziročně totiž nemovitosti v tuzemsku zdražily o 7,7 procenta. To je na poměry EU sice stále nadprůměrné tempo růstu cen, jelikož průměr ve druhém čtvrtletí činil 5,2 procenta. Avšak jde zároveň o nejpomalejší růst cen realit v ČR za poslední více než dva roky, neboť v uplynulých osmi čtvrtletích rostly ceny nemovitostí v ČR vždy v rozsahu od osmi do deseti procent.
    • Ceny nezadržitelně stoupají. Inflace likviduje úspory střadatelů
      „Výsledek voleb do Poslanecké sněmovny pravděpodobně otočí kormidlem rozpočtové politiky směrem k větším úsporám. To by mohlo zmírnit domácí inflační tlaky, které jsou podporovány tvorbou rekordních schodků státních rozpočtů,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
    • Ceny niklu dnes opět strmě rostou
      Ceny niklu se dnes opět výrazně zvyšují, a to i přes nepříliš pozitivní náladu na akciových trzích, za kterou stojí obavy o zpomalení globální ekonomiky. Nikl pohání rostoucí poptávka po bateriích do elektrických automobilů a výpadky těžby v Jižní Africe a Indonésii. Otevření trhu dnes proběhlo býčím gapem o téměř 3 % a od počátku tohoto týdne se už zisky tohoto průmyslového kovu blíží deseti procentům.
    • Ceny niklu spadly do blízkosti dvanáctiletých minim, ztrácí nejvíce ze všech kovů na LME
      Ceny průmyslových kovů jsou dlouhodobě pod tlakem. V čele poklesů stojí s náskokem nikl. Jeho cena klesla k nejnižším ...
    • Ceny nových domov v USA sú o 25 % vyššie ako počas bubliny. Napriek tomu to však na bublinu nevyzerá
      Dnes boli zverejnené predaje nových domov v USA. Samotné predaje neprekvapili, podľa očakávania vzrástli na 512 tis. a...
    • Ceny obilovin míří dolů před zveřejněním důležitého reportu WASDE
      Obchodníci čekají na zveřejnění měsíčního reportu nabídky a poptávky z pera amerického ministerstva zemědělství (US Department of Agriculture). Report by mohl ukázat výrazný pokles odhadu výnosů a zásob kukuřice kvůli dešti a záplavám, které postihly produkční oblasti v čase výsadby. Cena kukuřice dnes klesá okolo 0,8 % - mírně pod úroveň klíčové rezistence na 440 centech za bušl.
    • Ceny okamžitě rostou!
      S eskalací geopolitického napětí se zlato nadále pohybuje nad hranicí 1 900 USD za unci. Nedávná denní maxima se nyní shodují s maximy dosaženými v roce 2011. Když zlato pevně vystoupalo nad 1 900 USD, obchodovalo se na intradenním maximu 1 918,50 USD.
    • Ceny palív by mali vzrásť
      Ceny ropy zaznamenali v tomto roku nárast o takmer 10 percent. Cena ropy pokračuje v pohybe smerom nahor, ktorý sa začal koncom októbra 2020. Napriek zhoršujúcej sa pandemickej situácii na celom svete sa ropa obchoduje o viac ako 50% vyššie v porovnaní s minimom dosiahnutým v novembri. Čo ale stojí za nárastom cien ropy?
    • Ceny paliv stoupají. Lidé jezdí tankovat za hranice.
      Průměrné ceny pohonných hmot u nás prudce stoupají. Benzin během týdne zdražil o 31 haléřů na 32,55 koruny za litr. Nafta stojí v průměru 31,85 koruny za litr a cena stoupla za týden 15 haléřů.
    • Ceny paliv táhnou inflaci dolů
      Na středoevropských devizových trzích včera vládl klid. Kurzy regionálních měn zaznamenávaly pouze nepatrné změny. Velmi mírný výkyv směrem nahoru jsme včera mohli pozorovat na obchodování s českou korunou po zveřejnění statistiky vývoje spotřebitelských cen za listopad. Koruna se tak dostala blízko hladiny 27,64 CZK/EUR. V průběhu odpoledne se však vrátila zpět ke svým ranním hodnotám okolo 27,61.
    • Ceny PHM majú obmedzený priestor na rast
      Ceny ropy pokračovali počas minulého týždňa v raste, pričom cena severomorskej ropy Brent vzrástla behom posledných piatich týždňov o takmer 40 percent. V posledných týždňoch podporili pozitívne výsledky testovaných vakcín ekonomické vyhliadky, pretože v prípade úspešnej výroby a distribúcie vakcín by mohlo dôjsť v druhej polovici budúceho roka k dynamického hospodárskemu oživeniu. Práve na to reagujú rastom aj ceny ropy, pretože hospodárske oživenie vo svete by malo podporiť aj nárast spotreby ropy, keďže by malo dôjsť k nárastu agregátnej spotreby, čo podporí transport tovarov, a teda aj nárast dopytu po rope. Taktiež aj oživenie leteckej dopravy by malo podporiť dopyt po rope.
    Forex - doporučené články:

    Co je FOREX?
    Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
    Forex pro začátečníky
    Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
    1. část - Co to vlastně forex je?
    FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
    VIP zóna - Forex Asistent
    Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
    Forex brokeři - jak správně vybrat
    V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
    Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
    Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
    Forex volatilita
    Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
    Forex zůstává největším trhem na světě
    V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

    Nejnovější články:


    Naposledy čtené:

    reklama
    Purple trading AI