Čtvrtek 28. březen 2024 15:26
reklama
Purple trading AI
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
CapXmaster srovnani

EURUSD přinesl snadné zisky

07.12.2012 11:29  Autor: HighSky Brokers  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Včerejší jednání ECB a její doprovodný komentář, který prognózoval nižší než původně očekávaný hospodářský růst pro tento a příští rok, měly za následek rychlé oslabení měny euro. Včera od 13:00, kdy byly vyhlášeny nezměněné úrokové sazby 0,75 % se v průběhu doprovodných komentářů EURUSD propadl během čtyř hodin obchodování o více jak 130 bodů.

eurusd, denní komentář

Celkem snadných zisků se tak mohli dočkat obchodníci v short-sell pozicích, kterých na trhu byla před zasedáním výrazná převaha dle sentiment indexů. Již minule naznačená divergence mezi oscilátorem a cenou tak opět zafungovala obstojně. Jestliže bychom chtěli uvažovat v současné době o započatém obratu a novém klesajícím trendu, který by nakonec vrhal cenu zpět pod 100 nebo až 200-MA, bylo by nejprve nutné pokořit současnou naznačenou hranici podpory na 1,287. Scénář nového klesajícího trendu by ze střednědobého pohledu naopak vylučoval růst nad vrchol ze 17.9. (1,317), kterého jsme nakonec v tomto týdnu nedosáhli.

Josef Kvarda, Analytik

HighSky Brokers, a.s.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • EUR/USD. Přehled týdne. Inflace, inflace a zase inflace
    Pár EUR/USD minulý týden v podstatě šlapal vodu a kroužil v oblasti kolem čísla 7. Nakonec se cena vrátila na původní pozice (otevírací cena 1,0785, zavírací cena 1,0786). Apatii obchodníků vyvolalo několik fundamentálních faktorů: zástupci Federálního rezervního systému a Evropské centrální banky vzhledem k poloprázdnému ekonomickému kalendáři zopakovali informace, které obchodníci už zpracovali. Prodejci i kupci páru EUR/USD si proto vzali "oddechový čas": pár vykazoval v průběhu pěti obchodních dnů pohyb do strany a odrážel tak nerozhodnost obchodníků.
  • EUR/USD – přehled týdne: Konec února bude mít ještě žhavou dohru
    Poslední únorový týden by měl být volatilní. Do konce února kupující EUR/USD buď upevní svůj náskok a obhájí svou pozici v oblasti 9. čísla, anebo opět ztratí iniciativu, což způsobí návrat páru k základně 7. čísla. Připomeňme, že na konci minulého týdne se obchodníkům podařilo dosáhnout úrovně 1,0890, ale tyto pozice si neudrželi a obchodní seanci uzavřeli na 1,0821.
  • EUR/USD. Přehled týdne. Oči všech se upírají k inflaci v USA.
    První květnové dny proběhly ve znamení nejistoty. Pár EUR/USD se nedokázal rozhodnout pro vektor svého pohybu. Býci nezvládli rozvinout rozsáhlou korekci a udržet cenu v oblasti 6. čísla, zatímco medvědi se nedokázali usadit v oblasti 4. čísla. Strany zakončily obchodování na úrovni 1,0551, tedy uprostřed podmíněného rozpětí. Boj bude probíhat zřejmě i příští týdne: buď medvědi prolomí obranu a sestoupí pod hladinu supportu 1,0450 (spodní linie indikátoru Bollingerova pásma v časovém rámci D1), nebo se býci páru EUR/USD usadí v tomtéž časovém rámci nad linií Tenkan-sen, která odpovídá značce 1,0600. Vzhledem ke skutečnosti, že 11. května bude zveřejněna nejdůležitější zpráva o inflaci, která bude mít na dolar silný vliv, je nepravděpodobné, že by se cena ustálila v blízkosti čísla 5.
  • EUR/USD. Přehled týdne. Poslední březnový akord
    Pár EUR/USD klesá již druhý týden po sobě. Pokud se podíváme na graf EUR/USD, vidíme, že od 8. března se pár obchodoval kolem hladiny 1,0980, ale poté začal postupně klesat. Navzdory výrazným korekčním pullbackům a občasným flatům se pár obecně pohybuje směrem dolů. Ani holubičí výsledky březnového zasedání FOMC nezlomily dolarové býky. S nedávným propadem bychom však měli být opatrní. Tento cenový pohyb nevypadá spolehlivě: americký výrobní index PMI, který zůstal v zelených číslech a dosáhl několikaměsíčního maxima, dolar podpořil. Trh zároveň jako by zapomněl, že Federální rezervní systém ponechal svůj bodový graf, naznačující tři snížení sazeb v tomto roce, beze změny. Růst dolaru se zdá být nadměrný, ale čím jsme si jisti, je, že v tomto kole zvítězili medvědi.
  • EUR/USD. Přehled týdne. V centru pozornosti je geopolitika
    Pár euro-dolar se nachází na křižovatce. Na jedné straně stále platí klesající trend – v tuto chvíli neexistují žádné předpoklady pro jeho obrat. Na druhou stranu minulý týden býci na páru EUR/USD zorganizovali poměrně rozsáhlou korekci, když posílili o téměř 150 bodů. V poslední den obchodního týdne býci přesto povolili své sevření, načež se iniciativy opět chopili medvědi. Svůj úspěch se jim však nepodařilo upevnit – nevrátili pár do oblasti 9. čísla, aby jasně naznačili prioritu krátkých pozic. V důsledku toho vyvstala logická otázka: byla korekce dokončena, nebo se býci na EUR/USD ještě pokusí zaútočit?
  • EUR/USD. Přehled 10. 3. 2023
    Ve středu a ve čtvrtek se měnový pár EUR/USD obchodoval mnohem klidněji. Prvotní dopad Powellova projevu rychle opadl a nyní není jisté, co bude dál. Na jedné straně pár vytvořil konsolidaci pod hranicí klouzavého průměru, což nabízí skvělé vyhlídky na další pokles.
  • EUR/USD: přehnané sebevědomí správců aktiv může skončit špatně
    Trh ovládají velké peníze. Správci aktiv však nemají vždy pravdu. Již pět týdnů v řadě prodávají euro vůči hlavním světovým měnám, s výjimkou švýcarského franku a japonského jenu. To naznačuje, že euro je využíváno jako měna financování při carry trade operacích. Ty jsou oblíbené zejména v obdobích nízké volatility na forexovém trhu. Je tedy současný stav mezinárodního měnového trhu, který se vyznačuje nízkou volatilitou, příčinou poklesu kurzu EUR/USD?
  • EUR/USD překonal klesající trendovou čáru
    Měnový pár EUR/USD roste již sedmý den, což představuje jeho nejdelší býčí běh za poslední dobu, kdy dosáhl kritické úrovně 1,0880. Zklamáním je, že bleskové údaje o indexu PMI v podnikatelské sféře eurozóny za únor dnes nedokázaly zvednout pár nad tuto hranici, neboť výrobní sektor se nadále zmenšoval, avšak technické ukazatele se stále pohybují v býčí oblasti.
  • EUR/USD přešlapuje na místě
    Měnový pár EUR/USD v pondělí zahájil obchodní týden pokusem usadit se nad hladinou střednědobé rezistence na úrovni 1,0840 (linie Tenkan-sen na denním grafu a zároveň střední linie indikátoru Bollingerova pásma na týdenním časovém rámci), a to na pozadí relativně klidného ekonomického kalendáře.
  • EUR/USD: Přílišná reakce trhu na projev Lagardeové přidává býkům na jistotě
    Trhy rychle zvedly euro na měsíční maximum vůči americkému dolaru poté, co se prezidentka ECB Christine Lagardeová pokusila zchladit vášně býků na EUR/USD, když mluvila o postupném zpřísňování měnové politiky. Lagardeová si nemyslí, že eurozóna je ve stavu prudkého nárůstu poptávky. Je to určitě inflace poháněná nabídkou. V tomto ohledu by ECB neměla spěchat a nemusí propadat panice.
  • EUR/USD Příprava na medvědí průlom
    EUR/USD odmítl z "order" bloku téměř 23,6 z jeho posledního výkyvu. Zóna POC 1.1605-15 vykazuje také přerušení trendové linie zpětné vazby, takže můžeme vidět pokračování směrem k 1.1542 a 1.1521, což je soutok D / W L3. V případě odskoku další zóna POC je 1,1660-90, kde je důležitý týdenní pivot H3. Pokud je cena udržována pod horním řádovým blokem 1.1724, medvědi by měli být v bezpečí.
  • EURUSD – příprava na pravé rameno??
    Zejména díky vývoji v posledním týdnu americký dolar pustil 50 % svých zisků, které postupně od 19. června nabíral....
  • EUR/USD Ranní komentář
    Fiskální útes - Barack Obama včera večer uvedl, že neuzavře žádnou dohodu o fiskálním útesu, dokud ...
  • EURUSD reaguje na komentáre ECB Knota a nižšie hodnoty PPI z Nemecka
    Pár EUR/USD bol v posledných minútach vystavený zvýšenej volatilite. Po prvé, Knot z ECB poznamenal, že ECB má ešte veľa práce, pokiaľ ide o boj s infláciou, a že je možné predĺžiť cyklus zvyšovania sadzieb do júna a júla. Na druhej strane, silný pokles inflácie PPI trochu spríjemňuje tón komentárov bankára ECB.
  • EUR/USD reaguje na maloobchodní tržby v USA
    Maloobchodní tržby v USA se v lednu dočkaly meziměsíčního růstu o pouhých 0,1 procenta (v souladu s odhady analyt...
  • EUR/USD roste na měsíční maxima k hladině 1,10. Euro is back?
    Společná evropská měna stále hledá balanc po čtvrtečním prudkém posílení - jednomu z největších v dosavadní historii. ...
  • EURUSD roste o 0,3 % 💵 Dočkali jsme se komentářů z Fedu
    Americký dolar se dnes obchoduje na nižší úrovni, přičemž EUR/USD si připisuje téměř 0,3 % a vytváří potenciálně medvědí lokální formaci trojitého vrcholu. Prohlášení členů Fedu se dnes nesou ve smíšeném tónu. Na druhou stranu se pár drží nad 200denním klouzavým průměrem a knot svíčky na D1 naznačuje, že býci by mohli být schopni udržet býčí mometum překračující klíčovou zónu odporu 1,09.
  • 📢EURUSD roste o 0,6 %
    Měnový pár EUR/USD před zveřejněním americké CPI za srpen posílil o 0,6 %. Je však třeba říci, že zisky na hlavním měnovém páru jsou taženy především silou eura, vyplývající z jestřábích komentářů členů ECB a poklesu evropských cen energií. Evropské ceny plynu klesly pod 200 EUR/MWh v důsledku očekávání, že EU omezí ceny elektřiny na 180–200 EUR/MWh.
  • ⏫EURUSD roste o 1%
    Velmi jestřábí rétorika ze strany ECB a kapitulace dolaru vedly k výrazným pohybům na euru. EUR/USD testuje 1,01 – nejvyšší úroveň od 18. srpna. Průměr za 50 dnů se při pohledu na interval H4 nachází poblíž této úrovně. Od ledna toto MA působí jako silná rezsitence. Pokud by došlo k prolomení výše, může se pohyb nahoru zrychlit směrem k horní hranici struktury 1:1 a byl by největším býčím impulsem od začátku roku.
  • EURUSD roste po komentářích Lagardové
    Nejpopulárnější měnový pár vzrostl po sérii jestřábích komentářů prezidentky ECB Lagardeové. Podle jejího názoru není ECB zavázána sazby dále zvyšovat, ale zároveň růst sazeb ještě neskončil. ECB nevidí jasný důkaz, že by inflace měla klesající tendenci. Naopak dynamika inflace zůstává silná. Lagardeová zdůraznila, že ECB je připravena jednat a poskytnout podporu likvidity, pokud by to bylo potřeba.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster