Úterý 19. březen 2024 12:47
reklama
Swissquote Bank
reklama
CapXmaster
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
CapXmaster

Akcie Novavax rastú po nepotvrdených správach o povolení vakcíny v Európe

07.12.2021 19:34  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Biotechnologická spoločnosť Novavax (NVAX.US) vzrástla počas dnešnej obchodnej seansy na Wall Street o viac ako 20 % po správach od šéfa Európskej liekovej agentúry (EMA). Ako uviedla agentúra Reuters, šéf EMA uviedol, že vakcína vyvíjaná americkou spoločnosťou Novavax bude povolená "vo veľmi blízkej budúcnosti". Vakcína spoločnosti bola doteraz povolená v Indonézii a na Filipínach. Počas klinických skúšok v USA, Spojenom kráľovstve a Mexiku vakcína NVX-CoV2373 preukázala viac ako 90 % účinnosť. Spoločnosť 2. decembra oznámila, že je schopná vyrábať variantné vakcíny proti Omicron už v januári 2022.

Akcie Novavax (NVAX.US), interval D1. Z pohľadu technickej analýzy sa cena pohybuje v klesajúcom trojuholníkovom vzore. V súčasnosti cena testuje odpor označený 200 EMA (žltá čiara). Ak sa strane dopytu podarí prelomiť túto hranicu, bude možné otestovať lokálny vrchol blízko úrovne 229 USD za akciu. Ak sa rast zastaví, kľúčovým supportom zostane spodná hranica formácie zostupného trojuholníka na úrovni 122,5 USD na akciu. Zdroj: xStation 5

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie Nikola Motor – strmé zhodnocení akcí výrobce elektrických nákladních automobilů
    Společnost Nikola upoutala nedávno pozornost mnoha investorů a obchodníků. Akcie výrobce kamionů poháněných vodíkovými články a elektrického pickupu vystřelila raketovým tempem směrem nahoru. Nic zatím nenasvědčuje tomu, že by se trend měl v nejbližší době otočit. Objevte příběh za společností, které se začíná přezdívat „nová Tesla“.
  • Akcie Nikola rastú napriek výpredaju na trhoch
    Akcie Nikola (NKLA.US) v predobchodnej fáze vzrástli o 15,0% a v súčasnosti sa obchodujú o 2,0% vyššie napriek všeobecne negatívnemu sentimentu. Výrobca nákladných elektrických vozidiel zverejnil nečakane dobré štvrťročné výsledky a plánuje tento rok dodať väčšie množstvo elektrických návesov.
  • Akcie Nikoly opět padají 📉
    Nikola Company zvažuje získání téměř 400 milionů dolarů prodejem akcií společnosti. Management se snaží získat hotovost pro zvýšení výroby v prostředí rostoucích kapitálových nákladů:
  • Akcie Nintenda těží ze zprávy o nových verzích konzole Switch
    Akcie japonského výrobce videoher Nintendo dnes výrazně posílily díky novinové zprávě o nových verzích jeho herní konzole Switch. Cena akcií podniku se během dnešního obchodování na tokijské burze zvýšila o zhruba pět procent.
  • Akcie NIO – Nový leader elektromobility?
    Akcie NIO působivě posiluje. Chvíli to vypadalo, že čínský výrobce elektromobilů zbankrotuje, ale společnost následně povstala z popela jako fénix. Stále více společností se aktivně soustředí na výrobu elektromobilů. Tesla je stále favoritem na trhu, ale protože cena jejích akcií během velmi krátké doby extrémně posílila, investoři hledají levnější alternativy. Je NIO novým vyzyvatelem Tesly o prvenství na trhu s elektromobily?
  • Akcie Nio padají po zveřejnění hospodářských výsledků za Q4
    Akcie společnosti Nio (NIO.US) dnes klesají o více než 6 % po zveřejnění smíšených hospodářských výsledků. Čínský výrobce elektromobilů a konkurent Tesly (TSLA.US) vykázal v Q4 2020 ztrátu ve výši 1,4 mld. juanů ($212,8 mil.). Ztráta přesáhla očekávání trhu. Tržby dosáhly na 6,6 mld. juanů (asi $1 mld.). Toto číslo naopak pozitivně překvapilo. Společnost upozornila, že se v aktuálním čtvrtletí zpomalily dodávky vozidel na trh z důvodu nedostatku čipů. Automobilka Nio zvýšila v únoru produkční kapacitu na 10 000 vozidel měsíčně z předchozích 7 500 vozidel. Nicméně problémy dodavatelských řetězců týkající se čipů a baterií vrátí v druhém čtvrtletí výrobu na původní produkční kapacitu.
  • Akcie NIO po komentároch Deutsche Bank klesli o 4,0 %.
    Cena akcií NIO (NIO.US) dnes klesla po tom, čo analytik Deutsche Bank, Edison Yu, znížil cenový cieľ pre akcie čínskeho výrobcu elektrických vozidiel na 50 USD zo 70 USD, avšak vzhľadom na blížiace sa uvedenie modelov na trh a potenciál dlhodobého rastu zopakoval svoj nákupný rating. Krátkodobé vyhliadky spoločnosti však stále ovplyvňujú geopolitické obavy, obmedzenia ponuky a potenciálne stiahnutie z USA, a preto analytici Deutsche Bank očakávajú slabé vyhliadky na nadchádzajúci štvrťrok s dodávkami okolo 25 000 vozidiel, podobne ako v 4. štvrťroku. Na druhej strane spoločnosť potvrdila, že nebude nasledovať kroky svojho konkurenta Tesla pri zvyšovaní cien svojich áut.
  • Akcie NIO pokračují ve výprodeji
    NIO (NIO.US) patří mezi přední čínský výrobce a prodejce elektromobilů a je jedním z hlavních konkurentů automobilky Tesla (TSLA.US).
  • Akcie NIO rostou díky optimistické předpovědi dodávek
    Nio (NIO.US) ADR smazala ztráty z předobchodní fáze a obchoduje se o téměř 10,0 % výše, přestože čínský výrobce elektromobilů zaznamenal větší než očekávanou čtvrtletní ztrátu. Společnost nicméně očekává, že dodávky se ve 4. čtvrtletí oproti loňské úrovni téměř zdvojnásobí, a to i přes přerušení dodávek související se společností Covid
  • Akcie NIO rostou navzdory vyšší vykázané ztrátě
    Akcie společnosti Nio Inc (NIO.US) vzrostly téměř o 3,0 % navzdory tomu, že čínský výrobce elektrických vozidel vykázal ve druhém čtvrtletí vyšší upravenou čistou ztrátu ve srovnání s předchozím rokem. Také finanční výhled společnosti za 3. čtvrtletí minul odhady analytiků.
  • Akcie Novavax: Vakcína Nuvaxovid míří do Evropy
    Akcie Novavax mají za sebou hned několik důležitých událostí, díky kterým se z řečeného titulu stává skutečná konkurence například pro akcie Pfizer a akcie Moderna. Nuvaxovid dostal v Evropě zelenou a k distribuci této vakcíny by mělo dojít již v lednu 2022. Tato významná událost by mohla mít vliv i na cenné papíry této společnosti, proto se podíváme na aktuální fundamentální a technickou analýzu akcie NVAX.
  • Akcie Novavax vzrostly o více než 3 419 % během 2 let. Schválí v USA vakcínu do konce roku?
    V dnešní analýze se zaměříme na akcie Novavax, takže se vracíme k biotechnologickým společnostem jako jsou dříve analyzované tituly Moderna a Pfizer. Novavax je v popředí zájmu, protože společnost slibuje brzké datum pro schválení jejich vakcíny. Kromě toho společnost testuje „mix“ vakcín, který by měl pacienty chránit nejen před koronavirem, ale i obyčejnou chřipkou.
  • Akcie: Nové extrémy, problémy a příležitosti
    Klíčovou otázkou pro akciové trhy v roce 2024 je, zda nepřijde recese. Investoři by se měli soustředit na firmy podnikající v obranném průmyslu, kybernetické bezpečnosti a komoditách a na britské a evropské akcie. Měli by také snížit expozice v amerických megakorporacích.
  • Akcie: Novinky z akciových trhov
    Európsky index Euro Stoxx 50 zaznamenal pokles o -0,3% na hodnotu 2236,68 bodov ...
  • Akcie Nvidia klesají o 6 % navzdory solidním výsledkům
    Navzdory dobrým výsledkům zaznamenaly akcie společnosti pokles související s globální politickou nestabilitou a celkovou křehkostí technologického sektoru. Výprodeje zesílily poté, co byla zrušena akvizice společnosti Arm (výrobce polovodičů), na kterou akcionáři čekali téměř 2 roky. Podle informací společnosti se obchod neuskutečnil kvůli komplikovaným regulatorním problémům, které se nepodařilo naplnit ve spolupráci se SoftBank.
  • Akcie Nvidia letos vzrostly již o více než 40 %
    Akcie společnosti Nvidia letos vzrostly již o více než 40 % a prodloužily tak svou rallye, která dosáhla rekordních hodnot za sebou. Akcie se nacházejí v silném růstovém trendu, ačkoli některé technické oscilátory naznačují, že poslední pohyb je přehnaný, což vytváří riziko návratu zpět.
  • Akcie Nvidia prudce vzrostly po zveřejnění hospodářských výsledků a vyšší poptávce po AI čipech 📈
    Nvidia (NVDA.US) roste o téměř 8 % před otevřením Wall Street, protože tržby a zisky za poslední kvartál překonaly očekávání analytiků. Naděje Wall Street podněcuje segment datových center, který by mohl těžit ze zvýšené poptávky po vysoce výkonných grafických čipech pro rozvoj AI. Od začátku roku již cena akcií Nvidie vzrostla téměř o 45 %:
  • Akcie Nvidia rostou o 25% díky výhledu pro AI 📈 Euforie se dostává do sektoru polovodičů 🔌
    Trh euforicky přijal samotnou zprávu i komentáře k vývoji podnikání Nvidie (NVDA.US). Ve skutečnosti byly ze strany společnosti vzneseny všechny možné komentáře, které by podpořily býky. Od vyšší poptávky po čipech pro AI aplikace, konkurenčních výhod, až po posun k vysokomaržovým prodejům celých AI superpočítačových systémů pro velké společnosti. Společnost poskytla o 50 % vyšší prognózu zisku za 2. čtvrtletí a uvedla, že zvyšuje výrobní kapacitu, aby uspokojila „rostoucí poptávku“ po polovodičích. Akcie rostou téměř 25 % před otevřením Wall Street, a pokud bude zachován pozitivní sentiment, kapitalizace společnosti se přiblíží téměř 1 bilionu dolarů.
  • Akcie Nvidia získala přibližně 250 % za rok 2023
    Společnost Nvidia byla v roce 2023 nejvýkonnější akcií z indexu S&P 500, když získala přibližně 250 %, než došlo ke korekci směrem dolů. Po odrazu od pětiměsíčního dna 392,00 na konci října však cena opět získala na síle a býci vyhlížejí historické maximum 497,80. Pokud cena rozšíří svůj nárůst před nadcházející zprávou o výsledcích za 3. čtvrtletí, neexistuje žádná výrazná rezistence, až k rekordní hodnotě 497,80 zaznamenané v srpnu.
  • Akcie Nvidie po nevydařeném pátku v pondělí stoupaly
    Nvidia, společnost nejznámější díky výrobě grafických procesorů, sice minulý týden vykázala lepší hospodářské výsledky, než trhy očekávaly, přesto ale v pátek přišel razantní pětiprocentní pokles jejích akcií. I přes velmi dobrou příjmovou stránku hospodaření a nečekaně vysoký zisk společnost zcela nerozptýlila obavy investorů. Ti byli nespokojení především s tím, že Nvidii se zatím příliš nedaří na nových trzích, které se v současnosti snaží obsadit. Příjmy společnosti z automobilové části jejího byznysu a z technologií pro datová centra na rozdíl od celkových příjmů za očekáváními poněkud zaostaly.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple MT4 platforma nova