Pátek 29. březen 2024 13:33
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
CapXmaster
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
CapXmaster

GBPUSD zaznamenal nárast a testuje rezistenciu na úrovni 1.3800

02.07.2021 18:58  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

GBP/USD sa odrazil od denných miním a posúva sa výrazne vyššie na zaujímavé úrovne. Menový pár momentálne testuje cenovú zónu blízko hladiny 1,3800. Ako si môžete všimnúť na nižšie uvedenom grafe, oblasť je označená miestnymi minimami od 18. do 21. júna. Dvojica tiež testuje hornú hranicu zostupného kanála. Prebiehajúce nastavenie vyzerá zaujímavo a nemožno vylúčiť väčší impulz smerom nahor, ak sa býkom na GBPUSD podarí prekonať hladinu 1.3800. Na druhej strane by sa niektorí predajcovia mohli cítiť povzbudení k obrane zóny. 

GBPUSD, H1 interval. Zdroj: xStation5

Klíčová slova: GBP/USD | GBP | USD | xStation5 | GBPUSD | Měnový pár |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • GBP/USD v klesajícím trojúhelníku
    GBP/USD uzavřel pondělní seanci s nepatrnými zisky kolem 1,2700 poté, co se mu dostalo silné podpory od supportu 1,2680. Býci se v úterý pokusili o zvýšení ceny, ale technický výhled zůstal slabý. Pár zůstává pod trendovou linií na úrovni 1,2840. Ukazatel RSI, se nachází u přeprodané hodnoty 30. Co se týče trendových signálů, cena zastavila svou poslední medvědí korekci poblíž květnových maxim, čímž si zachovává býčí strukturu ve střednědobém a dlouhodobém horizontu.
  • GBP/USD v očekávání
    Když se podíváme na graf za poslední dny, největší propad byl 14. dubna a následně pokračoval 17. dubna. Od té doby se trh mírně posunul směrem nahoru, ale od 19. dubna se toho moc nezměnilo. I když jsme měli důležité zprávy - ve středu inflaci CPI na libře, kde výsledek byl pozitivní 10.1 % (oproti očekávaných 9.8 %) a také včerejší negativní zprávy na americkém dolaru. Trh vždy reagoval na danou zprávu podle toho, jak dopadla, ale většinou ten stejný den se trh vrátil zpět. Proto nám trh naznačil menší kanál a dvě důležité úrovně. Na straně supportu je to cena 1,2404 a na straně rezistence to je 1,2460.
  • GBP/USD v prudkém růstu
    GBP/USD zahájil týden se zisky, přičemž počátkem úterý rozšířil svou rallye NFP nad červnový vrchol a na nové 15měsíční maximum 1,2912 a včera po vyhlášení CPI se cena dostala nad úroveň 1,3000. Existuje prostor pro další vývoj, neboť technické ukazatele si zachovávají jasnou pozitivní trajektorii. Stochastický oscilátor se pohybuje na svých překoupených úrovních.
  • GBP/USD – vrchol korekce?
    Pár GBP/USD je od 1. června v růstovém trendu a dnes dopoledne otestoval opětovně hladinu 1,5908, když imp...
  • GBP/USD vstupuje do růstového trendu
    Měnový pár GBP/USD od dvojitého odrazu v oblasti 1,2615 postupně roste a nedávno opustil měsíční medvědí kanál. Pár včera otevřel nad 20denním jednoduchým klouzavým průměrem (SMA) a v současné době se snaží prodloužit svůj růstový trend nad 50denní SMA na úrovni 1,2790. Tato oblast poskytla začátkem tohoto měsíce silnou rezistenci, zatímco proražená trendová linie supportu z října 2022 by mohla v krátké vzdálenosti přidat další potenciální hrozbu.
  • 📉 GBPUSD vymazal pondelkové zisky
    Britská libra včera zaznamenala výrazné zisky po tom, čo Boris Johnson načrtol ďalšie kroky na ceste z lockdownu. Libra však zisky nedokázala udržať, pričom GBP je dnes jednou z najhoršie výkonných mien krajín G10. GBPUSD sa dnes obchoduje o približne 0,5% nižšie a klesá späť pod hladinu 1,3900. Dvojica ustupuje z oblasti označenej hornou hranicou geometrie trhu, ako aj hornou hranicou miestneho rastového kanála. V prípade, že prevládnu priaznivé nálady, môže sa korekcia prehĺbiť, pričom prvou významnou podporou, ktorú je potrebné sledovať, je dolná hranica rastového kanála.
  • GBPUSD vyskočil po komentáři Ramsdena nad 1,21
    GBP/USD je dnes na vzestupu. Pár je sice podporován především oslabujícím americkým dolarem, ale v poslední době bylo možné zaznamenat i nabídku GBP. V důsledku toho se pár poprvé od první poloviny srpna 2022 vyšplhal nad hranici 1,21. GBP zachytila nabídku po komentářích viceguvernéra BoE Ramsdena. Ten uvedl, že je nakloněn dalšímu zpřísňování. Uvedl sice, že o snížení bankovní sazby by se mohlo uvažovat v případě, že by se ekonomika vyvíjela jinak, než se předpokládá, a inflace by přestala být problémem, zároveň však řekl, že to zatím nehrozí a další zvyšování sazeb je pravděpodobné. 
  • GBP/USD: vývoj obchodování dne 11. března 2024
    Na začátku nového týdne dolaroví kupci a investoři váhají, jestli v rámci očekávání zítřejšího zveřejnění aktuálních údajů o inflaci ve Spojených státech podnikat aktivní kroky.
  • GBP/USD vzrostl o 7 %
    V letošním roce zatím pár GBP/USD výrazně pokročil směrem vzhůru a důvodem byl nejprve slabý USD, protože spekulanti se domnívali, že FED se blíží ke konci turistického cyklu, a samozřejmě silná libra, protože si investoři mysleli, že BoE bude muset být agresivnější s politikou turistiky, protože jejich inflace byla začátkem tohoto roku kolem 10 %. Inflace však nedávno konečně klesla, takže i libra zaznamenala obrat níže. Trendová čára udržela trh nad cenou 1,2300, způsobila prudký obrat v ceně. Zatím můžeme vidět, jak se pár vrací do oblasti 1,2600. Od nejnižšího low po nejvyšší high je za uplynulý rok nárůst přes 7 %.
  • GBP/USD: within range
    While China?s stock market keeps falling and US Consumer Price Index and FOMC minutes are yet to be released, American...
  • GBPUSD zaznamenal nárast k zóne odporu
    GBP/USD vzrástol ku kľúčovej oblasti odporu, keď sa americký dolár v popoludňajších hodinách európskeho obchodovania náhle znížil voči hlavným menám. Ako niektorí zdôraznili, mohlo to byť dôsledkom fixných tokov ku koncu mesiaca, pretože dnes popoludní neexistovali žiadne výraznejšie správy ovplyvňujúce FX trhy. Zaujímavé je, že GBPUSD sa zastavil na hodnote 1,42174 - na grafe si môžete všimnúť, že táto oblasť začiatkom mája obmedzila tri rastové impulzy. Menový pár odvtedy vymazal niektoré zisky, zostáva však veľmi blízko spomínanej hranici, ktorá slúžila ako dôležitý odpor.
  • GBP/USD zaznamenává další býčí svíčku
    Měnový pár GBP/USD se zaregistroval další zelenou svíčku v řadě, protože silný růst z říjnových minim pokračuje poté, co se měnovému páru GBP/USD podařilo překonat rezistenci, kterou tvoří jednoduché klouzavé průměry (SMA) 50 a 200. Zdá se, že býky chuť k růstu nijak neomezuje, zejména proto, že sbližování zmíněných SMA potenciálně otevírá dveře k dalšímu výraznému pohybu.
  • GBP/USD zažívá korekci směrem dolů
    S blížícím se koncem roku 2023 nedokázal měnový pár GBP/USD přenést působivou rally z posledních tří týdnů nad býčí křížení 100- a 200týdenních jednoduchých klouzavých průměrů (SMA) a úrovni 1,2480. Pár také našel silnou rezistenci v blízkosti úrovně 1.27212, což ceny v tomto týdnu zatím poslalo níže. V současné době se tržní cena drží nad otevírací cenou z ledna loňského roku.
  • GBPUSD získává 1,50 % 🧨
    Britská libra zaznamenala výrazný nárůst vůči americkému dolaru, který je v současnosti jednou z nejslabších měn, po zveřejnění zprávy o počtu pracovních míst mimo zemědělství (NFP). Údaje ve zprávě nesplnily očekávání, což vedlo k růstu měnového páru GBP/USD o více než 1,50 %. Index FTSE 250 rovněž stoupá již šestý den v řadě, což odráží obnovený zájem o britská aktiva.
  • GBP/USD. Zpráva COT 22. 12. 2021. HDP Spojeného království začíná klesat.
    Dobrý den, vážení obchodníci! Na hodinovém grafu pár GBP/USD v úterý nadále rostl, ignorujíc slabé informace z Velké Británie. Kotace páru se dále posouvají směrem k 127,2% korekční úrovni na 1,3296. Očekávám pullback s obratem z této úrovně ve prospěch americké měny. K obratu může dojít dříve, než dosáhne dané úrovně. Pokud je možné nebrat v úvahu dva dny na konci minulého týdne, libra nadále zůstává v bočním kanálu mezi 1,3150 a 1,3296. Proto se domnívám, že se bude pohybovat přibližně stejným způsobem jako pár EUR/USD. Na konci roku, kdy informační pozadí slábne a obchodníci začínají vykazovat menší aktivitu, nemá smysl očekávat silný pohyb. Kromě toho, když pár vstoupí do bočního koridoru, je těžké se z něho dostat. Jak jsem již zmínil, dnes byla zveřejněna zpráva o HDP Spojeného království za třetí čtvrtletí. Podle jejích nových odhadů se sazba mezičtvrtletně snížila na 1,1 %. Předchozí sazba byla 1,3 % mezikvartálně. To znamená, že nová varianta omikron, která se šíří ve Spojeném království, již hluboce ovlivnila ekonomiku.
  • GBPUSD zůstává nad úrovní 1,37, ale býci ztrácejí momentum
    Rostoucí trend na GBPUSD byl v posledních dnech zastaven. Z technického pohledu na H4 časový rámec páru je zřejmé, že rally byla zastavena v blízkosti úrovně 1,37. Pokud pár spadne pod úroveň supportu na úrovni rostoucí trendové čáry, tak by vznikl prodejní signál. Navíc by se obchodníci měli soustředit na 1,3640, kde se nachází 38,2 % Fibo úroveň posledního rostoucího impulsu. Kupci v této oblasti už několikrát ukázali sílu, takže průraz by mohl znamenat silnější klesající impuls. Přes poslední dění však GBPUSD zůstává v rostoucím trendu a nová maxima se mohou objevit prakticky kdykoliv.
  • GBP/USD. 1. března. Medvědi opět narazili na svou oblíbenou úroveň
    Na hodinovém grafu pár GBP/USD včera provedl nový obrat ve prospěch amerického dolaru a klesl na úroveň 1,2611, která již několik měsíců tvoří zónu supportu na úrovni 1,2584. Odraz od této zóny podpoří britskou libru a jistý růst směrem k Fibonacciho úrovni 61,8 % – 1,2715. Konsolidace sazby páru pod zónou 1,2584–1,2611 zvyšuje pravděpodobnost dalšího poklesu směrem k úrovním 1,2517 a 1,2453.
  • GBP / USD – 10. 10. 2019
    Sterling se udržel nad hladinou 1,2200 díky zprávě o průlomu v otázce irské hraniční uzávěry. Ve středu deník The Times uvedl, že Brusel je připraven nabídnout mechanismus pro severoirskou hranici (Irsko-Severní Irsko, jeden z hlavních bodů sporu mezi UK a EU).
  • GBP/USD - 10. 11. 2014
    Dnes vyjdou výsledky maloobchodních tržeb podle BRC. V pátek se měnový pár dostal na hladinu 1,5789. Začátkem týdne se...
  • GBP / USD – 10. 3. 2020
    Sterling v úterý proti dolaru oslabil, protože rostla očekávání, že Bílý dům představí balíček fiskálních stimulů, aby omezil ekonomické škody způsobené koronaviry (CNBC v 1200 GMT přinesla zprávu, že Bílý dům není aktuálně schopný představit žádný ekonomický balíček). Prezident Donald Trump má v 1630 GMT uspořádat tiskovou konferenci poté, co v pondělí řekl, že je připraven podniknout „klíčové“ kroky k posílení americké ekonomiky a posílení dolaru.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster