Čtvrtek 28. březen 2024 21:12
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
CapXmaster
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
CapXmaster

❗ Top tri grafy pred rozhodnutím FOMC

17.03.2021 17:05  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Obchodníci čakajú na rozhodnutie FOMC naplánované na večer (19:00). Očakáva sa, že sa zvýši volatilita, pretože bude oznámené nielen rozhodnutie, ale aj zverejnená najnovšia sada štvrťročných makroekonomických prognóz. GOLD, DE30 a US100 patria medzi trhy, ktoré môžu po zasadaní Fedu zaznamenať veľké pohyby.

ZLATO

Začnime dnešnú analýzu trhu so zlatom. Pri pohľade na denný interval je vidieť, že bola zahájená korekcia smerom nahor po tom, čo sa cena odrazila od podpory 1 700 dolárov. Ak by prevládal aktuálny sentiment, môže dôjsť k útoku na odpor 1 760 dolárov. V prípade prerazenia nad touto úrovňou sa môže pohyb smerom nahor rozšíriť smerom k odporu označenému hornou hranicou štruktúry 1:1 (1 879 dolárov) a 50% Fibonacciho retracementom. Na druhej strane, ak sa cena dostane pod hladinu 1 700 USD, zostane otvorená cesta k ďalšej zóne dopytu na úrovni 1 580 USD.

GOLD D1 interval. Zdroj: xStation5

DE30

Nemecký Dax (DE30) má v poslednej dobe tendenciu rásť. Po tom, čo index na konci minulého týždňa dosiahol hornú hranicu miestneho rastového kanála, sa však rastová dynamika spomalila. Pri pohľade na graf v dennom časovom rámci môžeme vidieť, že cena sa obchoduje v bočnom trende v lokálnom obchodnom pásme označenom žltým obdĺžnikom. Až do prerušenia rozsahu je základným scenárom pokračovanie v pohybe do strany. Dnešné rozhodnutie FOMC však môže poskytnúť príležitosť vymaniť sa z rozsahu. V prípade, že dôjde k prelomeniu vyššie, potenciálnym cieľom pre trhových býkov by mohla byť hladina pri úrovni 14 770 bodov, označená 161,8% Fibo úrovňou. Na druhej strane, pri poklese pod toto rozpätie by mohlo dôjsť k poklesu ceny smerom k podpore na úrovni 14 150 bodov.

D30 D1 interval. Zdroj: xStation5

US100

V neposlednom rade sa pozrime na americký technologický index - Nasdaq (US100). Pri pohľade na interval H4 je vidieť, že nedávna korekcia smerom nadol už mohla byť ukončená. Trhovým býkom sa podarilo zastaviť pokles na podpore 12 240 bodov a cena sa dostala nad klesajúci kanál, čo signalizovalo možné obnovenie trendu. Následný pohyb nahor bol však zastavený na kľúčovej krátkodobej rezistencii 13 300 bodov, ktorá bola poznačená predchádzajúcimi cenovými reakciami a 61,8% Fibonacciho úrovňou. Ak by sa kupujúcim podarilo prelomiť spomínanou úrovňou, môže sa pohyb nahor zrýchliť. Na druhej strane, ak cena zostane pod hladinou 13 300 bodov, je možné pokračovať v korekcii nadol.

US100 H4 interval. Zdroj: xStation5

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Top očekávané hospodářské výsledky tohoto týdne (02.08.2021)
    Vrchol výsledkové sezóny za druhý kvartál již máme za sebou, přesto nás v následujících dnech čekají zajímavé zveřejnění hospodářských výsledků firem napříč americkou ekonomikou.
  • TOP pohyby dne - Akcie Apple padaly na začátku seance až o 13 %
    Výrazné pohyby na finančních trzích pokračují také v novém týdnu. V závěru evropské obchodní seance to vypadalo na zklidnění, ovšem ještě po patnácté hodině padaly mnohé instrumenty na dlouhodobá minima. Ztráty některých indexů byly intradenně nejvyšší od roku 2009. Prudce klesal americký dolar ruku v ruce s poklesem sázek na zářijový vzestup úrokových sazeb. Zde je několik zajímavých instrumentů, které vytvářely obraz dnešní obchodní seance k 17. hodině. Ráno začalo propadem hlavního šanghajského indexu, který uzavřel den se ztrátou 8,5 %. Obchodníci byli zklamáni z nízké podpory čínské centrální banky PBoC, která nepřišla s novou várkou stimulů. Levné peníze z trhu mizí raketovou rychlostí. Z letošních maxim už šanghajský index ztratil 38 % a téměř smazal veškeré letošní zisky. Zítřejší seance bude velmi důležitá. PBoC má mnoho munice k zastavení poklesů. Jde o to, jestli ji bude chtít už využít....
  • Top přehledy akcií ke shlédnutí tento týden (30.10.2023)
    Výsledková sezóna na Wall Street za 3. čtvrtletí 2023 je v plném proudu. Minulý týden dominovaly zisky největších amerických technologických společností. Stále zbývá několik zpráv, jako například AMD a Apple, které zveřejní své zprávy o výdělcích v úterý a ve čtvrtek. Kromě nich budou investorům nabídnuty zprávy od Arista Networks (pondělí), Qualcomm (středa), PayPal (středa) nebo Palantir Technologies (čtvrtek). Níže je uveden plán klíčových vydání Wall Street tento týden.
  • Top reporty firem pro tento týden (16.01.2023)
    Zprávy o výsledcích hospodaření za 4. čtvrtletí roku 2022 na Wall Street začaly minulý týden zprávami hlavních amerických bank. Zprávy amerických finančních institucí budou pokračovat i tento týden. V úterý budou reportovat výsledky Morgan Stanley (MS.US) a Goldman Sachs (GS.US), ve středu pak Charles Schwab (SCHW.US) a v pátek State Street (STT.US). Kromě finančních společností budou obchodníkům nabídnuty také reporty některých dalších společností, přičemž klíčový bude čtvrteční report společnosti Netflix. Vzhledem k tomu, že se ve Spojených státech slaví svátek a na Wall Street se nebude konat žádná seance, nejsou na dnešek naplánovány žádné zprávy.
  • Top společnosti, které budou reportovat v tomto týdnu (09.08.2021)
    Americká výsledková sezóna za druhý kvartál 2021 se chýlí ke svému závěru. Dosud své výsledky reportovalo 450 společností z indexu S&P 500, 75 společností z indexu Nasdaq-100 a také 25 společností z indexu Dow Jones. Kalendář výsledkové sezóny je tak v tomto týdnu již relativně chudý. Stále se však dočkáme výsledků zajímavých společností!
  • TOP společnosti, které budou v tomto týdnu reportovat své hospodářské výsledky (23.01.2022)
    Výsledková sezóna na Wall Street nabírá na tempu. V novém týdnu se mimo jiné dočkáme hospodářských výsledků některých technologických společností, jako je například Microsoft (úterý), Tesla (středa) nebo Intel (čtvrtek). Také celkem 12 společností indexu Dow Jones zveřejní své výsledky (zelené zvýraznění v tabulce níže), takže index US30 může tento týden zaznamenat výraznou volatilitu.
  • TOP společnosti, které zveřejňují hospodářské výsledky v tomto týdnu (22.11.2021)
    Výsledková sezóna za Q3 2021 sbírá poslední střípky do své mozaiky. Tento týden bude na finančních trzích o něco kratší kvůli čtvrtečnímu Dni díkůvzdání, kdy budou trhy zavřené a pátečnímu zkrácenému obchodování. Většina výsledků tak bude v tomto týdnu zveřejněna v pondělí a ve středu.
  • TOP společnosti zveřejňující hospodářské výsledky v tomto týdnu (25.10.2021)
    Výsledková sezóna v USA je v plném proudu. S ohledem na tržní kapitalizaci firem je tento týden nejsilnější z celé výsledkové sezóny za Q3. Je to hlavně důsledkem 5 gigantů, kteří v těchto dnech zveřejňují. Už dnes po uzávěře trhů bude reportovat Facebook a v dalších dnech budou následovat Alphabet, Apple a Amazon. Kromě technologických obrů se dočkáme výsledků celkem 10 společností indexu Dow Jones.
  • 📊 Top three charts of the week (11.08.2021)
    Začnime dnešnú analýzu s nemeckým indexom - DAX (DE30). Pri pohľade na denný interval je možné vidieť, že cena sa dostala nad miestny obchodný rozsah, ktorý je na grafe nižšie označený modrým políčkom. Napriek vymaneniu sa z konsolidačného rozsahu sa dynamika rastu spomalila a kupujúcim sa nepodarilo preniknúť na čerstvé historické maximá v blízkosti 15 800 bodov. Dlhodobý sentiment však zostáva rastový a pokračovanie pohybu nahor je možné. V takom prípade je 127,2% Fibonacciho retracement ďalším cieľom trhových býkov. Na druhej strane, ak index začne korekciu smerom nadol, najbližšia podpora, ktorú je možné sledovať, sa nachádza na úrovni 15 430 bodov, kde sa nachádza dolná hranica vyššie uvedeného konsolidačného rozsahu.
  • Top tipy pro obchodování o Vánocích
    Sváteční období se rychle blíží a myšlenky obchodníků jsou pravděpodobně někde jinde. Ať už je to plánování nového roku, nakupování dárků pro své blízké nebo snění o nekonečných svátcích. To je všechno v pořádku. Byl to dlouhý rok, proč si neodpočnout, dát si vaječný koňak a rozbalit dárky?
  • Top tri grafy tohto týždňa: DE30, US100, BITCOIN
    Začnime dnešnú analýzu nemeckým DAXom (DE30). Pri pohľade na interval D1 vidíme, že kupujúcim sa tento týždeň podarilo dostať na nové historické maximá. Nadšenie však netrvalo dlho. Predajcovia to využili a index zaznamenal pokles. Ak sa predajcom podarí udržať cenu pod rezistenciou vo výške 15 515 bodov, môže dôjsť k väčšej korekcii smerom nadol. V takomto scenári je kľúčová podpora blízko hladiny 14 800 bodov, kde sa nachádza spodná hranica štruktúry 1:1, ako aj predchádzajúce cenové reakcie. Na druhej strane, ak sa cena vráti nad spomínanú hladinu 15 515 bodov, je možné pokračovať v stúpajúcom trende. V tomto prípade môže byť úroveň 15 720 bodov ďalším odporom.
  • Top tri grafy tohto týždňa: EURUSD, OIL.WTI, US100 (14.07.2021)
    Včerajšie údaje o CPI v USA ukázali ďalšie zrýchlenie cenového rastu a opäť spochybnili vyjadrenia Fedu o prechodnej inflácii. Zverejnenie dát spustilo významné pohyby na USD a akciových trhoch. Ropa dnes zaznamenala divoké výkyvy na pozadí fám, že členovia OPEC + dosiahli dohodu o produkcii. Pozrime sa na technickú situáciu na grafoch EURUSD, OIL.WTI a US100.
  • Top tri grafy tohto týždňa: OIL.WTI, GBPUSD, DE30
    Dnešnú analýzu začneme na trhu s ropou. Ceny ropy sa v posledných dňoch obchodujú vyššie. Investori očakávajú, že opätovné otvorenie hlavných ekonomík postupne zvýši dopyt po rope na úroveň pred krízou. Keď sa pozrieme na interval H4, môžeme si všimnúť, že ropa sa od 22. apríla obchoduje v rastovom trende. Trh má problém s prelomením odporu na úrovni 34,50 dolárov, avšak súčasný trend zatiaľ nie je ohrozený. Pokiaľ je cena nad hladinou 31,00 dolárov, rastový trend ostáva v platnosti. V prípade, ak by na trhu došlo k poklesu, cena by musela najprv prekonať trendovú čiaru vyznačenú modrou farbou na nižšie uvedenom grafe pred tým, ako otestuje spomínanú úroveň 31 USD.
  • Top tri grafy tohto týždňa: Striebro, Zlato, DE30
    Začnime dnešnú analýzu na trhu so striebrom. Pri pohľade na technickú situáciu na tomto drahom kove je vidieť, že nedávna korekcia smerom nadol bola zastavená na kľúčovej úrovni podpory. Kupujúci sa dostali na 26,30 USD, kde sa nachádzala spodná hranica štruktúry 1: 1 a 61,8% Fibonacciho retracement. Oživenie sa však neskôr zastavilo na rezistencii 27,85 dolárov. Ak sa denná sviečka uzavrie nad spomínaným odporom 27,85 dolárov, mohol by sa spustiť pohyb smerom nahor do ďalšej oblasti odporu, ktorá sa nachádza na hladine 29,8 dolárov. Na druhej strane, ak sa cena striebra dostane pod spodnú hranicu červeného poľa, môže dôjsť k hlbšej korekcii smerom nadol.
  • Top tri grafy tohto týždňa: US100, DE30, ETHEREUM
    Trhy sú počas posledného týždňa roka mierne utlmené. Investori sú stále vo vianočnej nálade a očakáva sa, že táto situácia bude pokračovať až do Nového roka. Znížená likvidita však vytvára riziko väčších, rýchlejších pohybov na trhoch a vytvára určité obchodné príležitosti. Pozrite si naše 3 top grafy týždňa – US100, DE30, ETHEREUM.
  • Top tri grafy tohto týždňa: US100, Gold, Ethereum
    Dnešnú analýzu začneme americkým technologickým indexom, pretože opäť dosiahol nové historické maximá. Dnes je možné pozorovať korekciu smerom nadol, ale hlavný trend zostáva naďalej stúpajúci. Pri pohľade na denný časový rámec si môžeme všimnúť, že index v poslednej dobe rešpektoval kĺzavý priemer s periódou 20. Okrem toho bola nedávna korekcia smerom nadol rovnaká ako predchádzajúca korekcia v súčasnom vzostupnom impulze. Oblasť na úrovni 9 750 bodov by sa mala zatiaľ považovať za kľúčovú podporu. Medvedí scenár by sa mohol naplniť, ak by cena klesla pod spomínanú úroveň. Ak by však býci získali kontrolu nad trhom, v strednodobom horizonte by mohli byť ohrozené úrovne 127,2% a 161,8% Fibo.
  • Top tri grafy tohto týždňa: US100, Striebro, Zlato
    Americký technologický index Nasdaq (100 USD) sa v poslednej dobe obchoduje v rastovom trende. Pri pohľade na denný časový rámec si môžeme všimnúť, že cena sa dostala nad oblasť odporu na úrovni 12 450 bodov. Pokiaľ je cena nad spomínanou hladinou, zdá sa, že pohyb smerom nahor je základným scenárom. Prvým cieľom pre kupujúcich je 127,2% Fibonacciho retracement z nedávnej korekcie smerom nadol. Cena by sa musela vrátiť pod spomínanú zónu, ktorá sa nachádza na hladine 12 450 bodov, aby sme mohli začať hovoriť o ďalšej korekcii. Napriek nízkej volatilite zostáva hlavný trend stúpajúci a na grafe zatiaľ nie je možné zaznamenať žiadne predajné signály.
  • Top tri grafy tohto týždňa: US100, Zlato, EURUSD
    Zlato sa obchoduje už dlhší čas v rastovom trende. Počas dnešného obchodovania zaznamenala cena pomerne prudký nárast a dostala sa na nové tohtoročné maximá. Hlavný trend ostáva rastový. Z technického hľadiska sa na grafe vytvára potenciálny harmonický vzor XABCD. Cena sa dostala nad 127,2% Fibonacciho retracement, pričom môže ďalej pokračovať v pohybe smerom nahor až k 161,8% Fibonacciho retracementu. Úroveň 1823 dolárov predstavuje kľúčovú úroveň odporu. V prípade korekcie smerom nadol sa nachádza najbližšia úroveň podpory na hladine 1798 dolárov. V prípade, ak by cena klesla pod túto úroveň, otvorí sa priestor na pokles k ďalším úrovniam podpory, ktoré sa nachádzajú na hladinách 1765 USD a 1743 USD.
  • Top tri grafy tohto týždňa: ZLATO, US100, DE30 (27.10.2021)
    Začnime dnešnú analýzu trhom so zlatom po tom, čo sa drahý kov minulý týždeň nepodarilo prelomiť nad hranicu 1 810 USD. Táto oblasť rezistencie bola výsledkom 78,6% Fibonacciho retracementu klesajúceho impulzu, ktorý sa začal začiatkom septembra, ako aj predchádzajúcich cenových reakcií. Zlato sa z tejto zóny stiahlo dvakrát, čo môže byť predzvesťou prehĺbenia korekcie smerom nadol. Ak by cena zostala pod lokálnym odporom na úrovni 1 798 USD, ďalším potenciálnym cieľom pre predajcov by mohol byť support 1 773,7 USD, kde je možné nájsť spodnú hranicu štruktúry 1:1, ako aj spodnú hranicu vzostupného kanála. Na druhej strane, podľa metodiky Overbalance môže odrazenie od tejto podpory (1 774,7 USD) predznamenať obnovenie pohybu nahor.
  • Top tri grafy tohto týždňa (27.09.2021)
    Stretnutie FED -u je už za nami, ale budúci týždeň sa koná zasadanie ECB. Okrem toho je situácia v okolí čínskeho Evergrande účastníkmi trhu naďalej pozorne sledovaná ako potenciálny katalyzátor väčších pohybov na trhu. V neposlednom rade si členovia japonskej vládnej strany vyberú vo štvrtok nového lídra, ktorý sa stane aj novým predsedom vlády krajiny. Tento týždeň určite sleduje CHNComp, US500 a EURJPY!
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
FX Global
FxNet
ATC Brokers
reklama
Purple trading AI