Úterý 19. březen 2024 07:39
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Instaforex ebook
reklama
Swissquote Bank
reklama
CapXmaster

❗ Technická analýza: SPA35 📉

18.09.2020 17:03  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Španielsky index sa počas dnešného dňa obchoduje o viac ako 2% nižšie. Ak sa pozrieme na graf z technického hľadiska, SPA35 prelomil klesajúcu trendovú čiaru, ale býci nedokázali pokračovať v raste. Cena sa neskôr vrátila do zostupného tvaru trojuholníka, a preto je možné pokračovanie v pohybe smerom nadol. Prepad môže nastať, akonáhle cena klesne pod podporu na hladine 6 890 bodov.

SPA35 H4 interval. Zdroj: xStation5

Klíčová slova: SPA35 | xStation5 | Graf | Cena | Index | Analýza | Technická analýza |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Technická analýza - Síly obchodníků na eurodolaru téměř vyrovnány (SSI 49% long), vyčkává se na ECB
    EURUSD: Měnový pár se dnes pohybuje nad hladinou denního pivotu na 1,1007 EURUSD. Oscilátor relativní síly RSI se poh...
  • Technická analýza: S jídlem roste chuť. Saúdům už 80 USD za barel nevoní
    Napětí na Blízkém východě se pomalu stabilizuje, ale cenám ropy se dolů nechce a naopak WTI roste na svá čtyřletá maxima. Po dlouhé době jsou za růstem fundamentální důvody, když včerejší report o stavu zásob ukázal překvapivý pokles jak surové ropy, tak ropných destilátů. Navíc další stimul přinesla sama Saúdská Arábie. Evidentně s jídlem roste chuť, a tak se Saúdové nechali slyšet, že optimální cena ropy pro ně už není 80 dolarů za barel, ale 100. Pro další růst cen jsou ochotni utáhnout opasek o další dírku navíc a natáhnout stávající období půstu v těžbě ropy. Otázkou zůstává, jestli jsou schopni pro tuto svoji odtučňovací kůru najít dostatečnou podporu u Ruska a Iránu. Speciálně Rusko je po dalším kole sankcí na prodeji ropy ekonomicky závislé, a tak by nemuselo být úplně svolné k dalším škrtům.
  • Technická analýza - Skokové zdražení ropy dolaru neprospělo
    EURUSD: Měnový pár se dnes ráno nachází mezi úrovněmi denního pivot a R1, aktuálně na úrovni okolo 1,2220 EURUSD, přičemž dolar má tendenci nad eurem momentálně posilovat. MACD ukazuje na další možné posílení dolaru, RSI v neutrální hodnotě 51 b.
  • Technická analýza - Slabá čísla z Německa a holubičí rétorika šéfa ECB podporou pro dolar
    EURUSD: Měnový pár se dnes pohybuje pod úrovní supportu 1,2448 EURUSD. Oscilátor relativní síly RSI se nachází v spod...
  • Technická analýza - Slabá podpora pro růst sazeb chladí sílu dolaru
    GBPUSD: Měnový pár se dnes pohybuje vysoko nad denním pivotem 1,5584 GBPUSD. Oscilátor relativní síly RSI směřuje k p...
  • Technická analýza: Slábnoucí dolar je pro ceny zlata živnou půdou
    Komentář: Dnešní zasedání ECB i přes silně holubičí rétoriku prezidenta Draghiho vlilo euru novou krev do žil. To proti dolaru nabralo nové zisky. Slábnoucí dolar je doslova živnou půdou pro ceny nejen zlata, ale i většiny drahých kovů, které se v dolarech oceňují. Silná americká měna bohužel nenachází oporu ani u vysokých činitelů, kteří otevřeně hlásí, že slabší dolar z krátkodobého hlediska může ekonomice jenom prospět. Tyto indicie se silnou korelací na komodity dávají rovnici zdánlivě jasný výsledek. Dosažení nové psychologické hranice 1 400 dolarů za trojskou unci by znamenalo návrat k hodnotám ztracených před více jak pěti lety.
  • Technická analýza: S měnovými páry zamávala Trumpova cla
    I přes velmi silná data z domácí ekonomiky, co se zaměstnanosti a mezd týče, zůstává koruna vůči euru stále pod tlakem. Z technického pohledu to vypadá, že má koruna nakročeno k další silné technické úrovni, kterou vidíme na hodnotě 25,50, resp. 25,55. Včerejší jen lehce jestřábí rétorika prezidenta ECB ohledně budoucího utahování extrémně rozvolněné měnové politiky tento scénář jen dál přiživuje.
  • Technická analýza - Smíšená čínská data mírně pomohla dolaru, ten posílil od první rezistence a směřuje níže
    EURUSD: Měnový pár se dnes pohybuje nad hladinou denního pivotu na 1,0722 EURUSD. Oscilátor relativní síly RSI se poh...
  • Technická analýza - Smíšená data z Japonska dnes předcházela oslabení tamní měny
    USDJPY: Měnový pár se dnes pohybuje vysoko nad hladinou denního pivotu na 122,707 USDJPY. Oscilátor relativní síly RS...
  • Technická analýza: Souboj o úroveň 1,28 EURUSD, navrch má zatím euro
    EURUSD: Měnový pár se dnes pohybuje nad hladinou denního pivotu na 1,2784 EURUSD. Oscilátor relativní síly RSI se poh...
  • Technická analýza SPX na 10. května 2023
    SPX se obchoduje kolem úrovně 4 120. Z technického hlediska zůstává trend býčí, protože cena stále respektuje zelenou vzestupnou trendovou linii, ale během posledních týdnů nikam nepokročila. Pohybuje se většinou do strany mezi úrovněmi 4 050 a 4 200. RSI se kloní dolů a poskytl nám několik signálů medvědí divergence. Klíčová je rezistence na úrovni 4 200, a dokud budeme obchodovat pod ní, očekávám pullback SPX přinejmenším k zelenému supportu trendové linie. V nejbližším období bude trend nejasný. Jelikož je cena tak blízko klíčovým úrovním rezistence, preferujeme neutrální nebo medvědí pohyb. Potenciál poklesu je větší. Pokud se naopak býkům podaří prorazit nad úroveň rezistence 4 200, měli bychom očekávat pohyb ceny přinejmenším k úrovni 4 450.
  • Technická analýza SPX na 11. dubna 2023
    SPX se obchoduje kolem úrovně 4 119. Krátkodobý trend zůstává po dosažení dna v zóně 3 800 býčí. V předchozí analýze jsme zmínili, že současný cenový pattern naznačuje, že SPX míří k úrovni 4 250, a tento cíl je pro nás stále primární. RSI na denní bázi stále nedosáhl překoupených úrovní. Cena dál vytváří vyšší maxima a vyšší minima. Předchozí maxima na úrovni 4 195 jsou další rezistencí, kterou býci musí překonat. Odmítnutí na dvojitém vrcholu 4 195 by bylo signálem medvědů. S přibližováním k této rezistenci musí být býci opatrní.
  • Technická analýza SPX na 13. září 2023
    SPX se obchoduje kolem 4 457 bodů. Střednědobý trend zůstává býčí, protože cena se od loňského roku stále obchoduje uvnitř červeného vzestupného kanálu. Jak jsme uvedli v předchozích příspěvcích, SPX je náchylný k většímu pullbacku minimálně k 4 200 bodům. Má větší šanci otestovat spodní hranici kanálu. To bude náš hlavní scénář, pokud cena SPX prorazí pod modrou vzestupnou trendovou linii. Tato trendová linie teď poskytuje support na úrovni 4 420. Vzhledem k už vytvořenému nižšímu maximu, pokud uvidíme cenu překonat hodnoty 4 420 a 4 360, pak budeme očekávat pohyb k 4 200 bodům. Býci potřebují cenu vytlačit nad hodnotu 4 540, aby na případný krátkodobý pullback zapomněla.
  • Technická analýza SPX na 18. září 2023
    Index SPX začíná týden obchodováním kolem 4 445 bodů. Zůstává sice uvnitř střednědobého býčího červeného kanálu a nad supportem modré trendové linie, ale je náchylný na větší pullback. Průraz pod support modré vzestupné trendové linie bude signálem pro hlubší pullback ke spodní hranici červeného kanálu. SPX bude náchylný na pohyb k 4 250 bodům, pokud se ceně nepodaří udržet si úroveň 4 430. Support modré trendové linie byl zatím otestován třikrát. Býci ho dokázali respektovat a udržet se nad ním. Cena vytvořila nižší maxima 4 539 a 4 516. Dokud zůstane pod těmito dvěma úrovněmi, budeme stále očekávat větší pullback. Průraz nad 4 540 bodů umožní v nadcházejících měsících cestu k novým historickým maximům.
  • Technická analýza: S&P 500
    Probíhající odražení na US500 je zatím velmi silné a od prosincových minim už dosahuje více než 20 %. Z pohledu na týdenní graf je patrné, že byla korekce zastavena rostoucí trendovou linkou a 200 WMA. Za zmínku pak stojí, že celková velikost korekce z konce minulého roku byla, co se bodů týče, více než dvojnásobná v porovnání s korekcí z roku 2011 a z let 2015/2016.
  • TECHNICKÁ ANALÝZA: SP500, Bitcoin, ETH, On-chain, Komodity, Dluhopisy a VIX (2022-10-12)
    Začátek obchodního týdne se nese ve znamení nervózního vyčkávání na nová data inflace z USA. Výnosy na amerických vládních dluhopisech signalizují, že investoři sází na nutnost dalšího utahování ze strany Fedu, není ovšem jasné, co všechno je již v trzích tzv. naceněno. Nová data on-chain dávají jasně najevo, že zájem o Bitcoin či Ethereum neutichá, nicméně na současných cenách bychom možná rádi viděli poněkud větší aktivitu.
  • Technická analýza - S růstem sazeb Fedu se už nepočítá
    EURUSD: Euro drží pozice nad hladinou denního pivotu. Oscilátor relativní síly RSI se nachází ve vyšším neutrálním pá...
  • Technická analýza: Stabilizace na trhu s ropou
    Ropný trh během posledních několik týdnů zažívá stabilizaci cen, která reflektuje aktuální dění na akciových trzích. Ty se poměrně uklidnily po slibně se vyvíjející debatě mezi USA a Čínou na téma obchodní války. Pravdou je, že jednání zatím nedošla zdárného konce a hrozba další roztržky mezi oběma státy ještě není zdaleka zažehnána. Za lednový růst cen ropy se jednoznačně zasloužila také Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC), která snížila produkci o 751 000 barelů denně. Investoři navíc ocenili fakt, že snížení těžby kartelu nastalo ještě před začátkem platnosti dohody o utažení ropných kohoutků.
  • Technická analýza - Státní svátek v USA a odraz od denního pivotu může na EURUSD signalizovat pohyb stranou
    EURUSD: Měnový pár se pohybuje pod denním pivotem. Oscilátor relativní síly RSI se nachází v neutrální oblasti. Aktuálně při 49 bodech. Parabolický trendový indikátor SAR signalizuje down-trend.
  • Technická analýza: Stav zásob přinesl ropě lehké oživení
    Sestupný trend cen ropy nebere konce. Jen během včerejšího dne oslabila lehká ropa WTI o necelých 7 %. Hlavním hybatelem nebyl nikdo jiný než americký prezident Donald Trump, který oznámil, že USA zůstanou stálým partnerem Saudské Arábie navzdory nedávné politické vraždě investigativního novináře Džamála Chášukdžího. V opačném případě, kdyby americká administrativa zaujala represivního postoj v podobě sankcí, se dalo předpokládat omezení produkce ze strany Saúdů, které by pozitivně zapůsobilo na cenu černého zlata.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Swissquote Bank