Úterý 19. březen 2024 08:15
reklama
Dukascopy new
reklama
Dukascopy new
reklama
Dukascopy new
reklama
Fintokei ProTrader

Ranní komentář: Počty obětí koronaviru v USA znovu narůstají

10.07.2020 07:51  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akciové trhy v Evropě a v USA zamířily do červených čísel, když náladě mezi investory uškodily rostoucí obavy z dopadů druhé vlny pandemie v USA. Spojené státy včera registrovaly další prudký nárůst v počtu nakažených a zvýšená čísla v počtu obětí, k jejichž růstu včera přispěl hlavně rekordní nárůst na Floridě.

Z akciových indexů se tak držel pouze americký Nasdaq, který dokázal růst, zatímco Dow Jones klesl o 1,39 % a S&P500 o 0,56 %, když je táhly dolů hlavně akcie bank a energetických/průmyslových společností.

Sentiment na trzích je nervózní také dnes ráno a téma koronaviru zůstane i do dalších dnů zcela klíčové. Na nově příchozí makro bude páteční seance znovu spíše chudší a za pozornost budou stát hlavně výsledky z Kanady, která nabídne čerstvá čísla z trhu práce.

Dnešní fundamenty:

  • 08:45 Francouzská průmyslová produkce (malý dopad)
  • 10:00 Italská průmyslová produkce (malý dopad)
  • 14:30 Kanadská data z pracovního trhu (střední dopad)
  • 14:30 Tempo růstu PPI v USA (malý dopad)

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní komentář: Po Credit Suisse se trh zaměřil na Deutsche Bank, indexy ale zahajují týden růstem
    Téma bankovní krize na finančních trzích rezonovalo také v minulém týdnu. Pozornost se přitom stále více stáčí na Evropu, kde se koncem týdne pod značný tlak dostaly třeba akcie Deutsche Bank. Týden ale začíná pozitivně a futures na evropské i americké indexy rostou. Trhy dál spekulují na to, že centrální banky, v čele s Fedem, začnou měnovou politiku rozvolňovat, přestože je to stále v rozporu s tím, co se centrální bankéři snaží směrem k trhu komunikovat.
  • Ranní komentář: Počet nakažených vzrostl celosvětově nad milion, dnes výsledky NFP
    Včerejší seance přinesla na akciové trhy mírný růst a částečnou korekci středečních ztrát. Nervozita na trzích zůstává ale i nadále vysoká, za což je zodpovědné především další šíření koronaviru ve světě, kterým se k dnešnímu dni nakazilo už více než milion osob. Počet mrtvých přitom dosahuje 53 tis. Dalšího rychlého růstu jsme se včera dočkali v USA, ale například i ve Francii, která za včerejšek hlásí 1 355 obětí.
  • Ranní komentář: Počet nových případů koronaviru rostl ve světě poprvé rychleji než v Číně, korekce na trzích pokračuje
    Po včerejší krátké stabilizaci se dnes akciové trhy dostávají znovu pod prodejní tlak. Futures v USA klesají o procento a půl a v Evropě indikují ztráty dokonce přes dvě procenta. Nervozita roste znovu hlavně kvůli koronaviru, kterým se během včerejška nakazilo poprvé více lidí ve zbytku světa než v Číně. Americké úřady mezitím oznámily, že identifikovaly první případ koronaviru, u kterého nejsou schopny dohledat původce nákazy.
  • Ranní komentář: Počet obětí koronaviru se v Číně přehoupl přes tisícovku. Dnes projev šéfa Fedu Powella
    Akciové trhy zahájily týden na pozitivní vlně a v pozvolném růstu pokračují také během dnešní seance. Nic na tom nemění ani zprávy o dalším šíření koronaviru, který infikoval v Číně už více než 42 tis. a usmrtil více než 1 tis. osob. Obavy z dopadu na globální ekonomiku jsou stále poměrně mírné a ocenění akcií to reflektuje, i když cena komodit v čele s ropou zůstává i nadále hluboko pod úrovněmi, kterých dosahovaly v minulém měsíci.
  • Ranní komentář: Počet obětí koronaviru v Číně nadále narůstá, dnes zasedá Fed
    Včerejší seance přinesla částečnou korekci dřívějšího výprodeje, i když zprávy ohledně dalšího šíření koronaviru jsou i nadále bez známky jakékoli změny k lepšímu. Počet mrtvých v Číně již dosahuje 132 a počet nakažených je vyšší, než byl v případě šíření SARS. Trhy sice v dalším výprodeji prozatím nepokračují, prohloubení korekce je v aktuálním klima ale rozhodně stále na spadnutí.
  • Ranní komentář: Počet obětí koronaviru v USA vzrostl o 2 tis. Akcie si zvýšené valuace udržují
    Čtvrteční seance na trhy výraznější změny nepřinesla. Nálada zůstala opatrně pozitivní a většina indexů si své vysoké valuace dokázala podržet. V USA indexy mírně rostly, zatímco v Evropě několik desetin procenta ztrácely.
  • Ranní komentář: Po čtvrtečním výplachu dnes trhy zachraňuje Amazon, akcie dál jako na houpačce
    Volatilní obchodování na finančních trzích zatím nepolevuje. Po včerejší prudké korekci, která díky výsledkům Meta Platforms poslala dolů celý technologický sektor (Nasdaq -3.74 %), přichází dnes ráno pro změnu zase výrazné oživení. Pomohly k tomu výsledky Amazonu, který v after-market hodinách rostl o více než 14 %. Dařilo se ale i dalším společnostem jako Snapchat, který přidal po zveřejnění výsledků rovnou 59 %. Futures na americký Nasdaq tak ráno rostou o 2 %.
  • Ranní komentář: Počty nakažených koronavirem v Číně po změně metodiky vzrostly nad 60 tis.
    Máme za sebou úspěšnou seanci, která pomohla akciím a rizikovým aktivům růst. Dnešní ráno však situaci komplikuje poté,co Čína v noci ze včerejška na dnešek změnila metodiku podle které vyhodnocuje počty obětí a nakažených koronavirem, což vedlo k výraznému růstu zejména u počtu nakažených, který nyní dosahuje více než 60 tis. osob. Indexy tak dnes ráno zůstávají mírně pod tlakem a téma koronaviru bude na trzích i dnes pravděpodobně dominantní. Z tradičního makra pozor pouze na výsledky americké inflace.
  • Ranní komentář: Počty nakažených v některých amerických státech dál výrazně narůstají
    Středeční seance proběhla na trzích bez větších cenových výkyvů. Většina indexů is své ceny podržela, přičemž obchodování na amerických burzách probíhalo na výrazně podprůměrných objemech. Trhy dál vstřebávají zprávy z některých amerických států, kde pokračuje v rychlém růstu počet nových případů nakažených osob koronavirem, zatímco na celonárodní bázi tato čísla prozatím zůstávají relativně stabilizovaná. Negativní zprávy tohoto typu přitom vyvažují informace o pokračujícím otevírání americké ekonomiky, takže si akcie i další riziková aktiva své zvýšené ceny udržují.
  • Ranní komentář: Počty nových případů v Texasu a Kalifornii rekordně rostly, trhy přesto v klidu
    Nový týden začal na finančních trzích v klidu a bez větších výkyvů. Zatímco evropské indexy mírně ztrácely, Amerika rostla, když ji táhnul nahoru především technologický sektor. Z nového makra jsme se dočkali jen výsledku prodejů domů v USA, které opět zklamaly, když se propadly v minulém měsíci o necelých 10 %. Na devizovém trhu mezitím korigoval své dřívější zisky americký dolar, zatímco v růstu pokračovala ropa a drahé kovy.
  • Ranní komentář: Podivný růst na růstovkách a kryptu, zbytek trhu stabilní navzdory sazbám
    Akciové trhy včera dokázaly růst navzdory pokračujícímu růstu dluhopisových výnosů. Nejzajímavější na včerejší seanci byl ale prudký růst tradičně rizikových aktiv, jako jsou menší a často ztrátové technologické a růstové akcie, nad kterými trh zlomil hůl minulém roce. Sentiment na těchto akcích se výrazně otáčí a řada z nich včera rostla o několik desítek procent. Výrazně se dařilo včera také kryptoměnám a například Bitcoin je po včerejšku nejsilnější od poloviny minulého roku.
  • Ranní komentář: Po divokém týdnu trhy zůstávají nervózní, Softbank a identifikována jako velký hráč na technologiích
    Máme za sebou divoký týden, během jehož druhé poloviny začaly prudce klesat hlavně technologické akcie. Jejich výprodej dostal pod tlak americké indexy v čele s Nasdaqem, který jen ve čtvrtek odepsal více než 5 % ze své hodnoty. Valuace ale i navzdory této korekci zůstávají zvýšené a bude zajímavé sledovat, zda investoři na korekci z minulého týdne budou ochotni navázat.
  • Ranní komentář: Podle Powella porostou sazby o 50bp. i na dalších dvou zasedání Fedu, výnosy přesto klesly
    Akciové trhy se včera dokázaly mírně nadechnout a stabilizovat. Stabilizace pokračuje také během dnešního rána, kdy se futures na americké i evropské indexy dostaly do zelených čísel. K uklidnění možná částečně přispívá pád dluhopisových výnosů, i když ten paradoxně do značné míry souvisí s obavami ze stagflace.
  • Ranní komentář: Podle Powella už inflace není transitory, bondy zůstávají v klidu
    Včera se na finanční trhy znovu vrátily obavy z omicron varianty covidu, které už v brzkých ranních hodinách dostaly akciové indexy a futures na indexy pod prodejní tlak. Daleko nejzajímavějším fundamentem ale nakonec byl projev šéfa Fedu Powella, který uvedl, že by se pro inflaci už nemělo používat pojmenování přechodná a zároveň naznačil, že by se Fed měl zamyslet nad agresivnějším snižováním tempa nákupů dluhopisů (taperingem).
  • Ranní komentář: Podle Trumpa může za krach dohody Čína, dnes začnou další jednání mezi USA a Čínou
    Obchodování na finančních trzích je aktuálně zcela v režii dalšího vývoje v oblasti americko-čínských obchodních vztahů a ani včerejšek nebyl výjimkou. Trhy si sice ve většině případů své pozice podržely, nálada na trzích ale zůstává nervózní. To potvrzuje i dnešní ráno, kdy indexy začaly mírně ztrácet po vyjádření amerického prezidenta, podle kterého to byla právě Čína, která může za krach jednání. Dnes se ve Washingtonu setkají američtí a čínští vyjednavači a výstup z jejich schůzky, která se protáhne až do pátku, bude pro finanční trhy klíčový.
  • Ranní komentář: Podle Walmartu se inflace stále drží, tech sektor mírně pod tlakem před výsledky Nvidie
    Včerejší výsledky Walmatu pomohly nejen společnosti samotné, ale také celému sektoru Consumer Staples, který jako jediný v indexu S&P 500 rostl. Naopak, akcie v technologickém sektoru, zejména Nvidie, se včera ocitly pod tlakem a klesaly o více než 4 %. Nvidia dnes po uzavření burz reportuje výsledky a trhy jsou před jejich zveřejněním citelně nervózní.
  • Ranní komentář: Podpis druhé fáze obchodní dohody stále spíše nepravděpodobný, dnes NFP a ISM
    Včerejší seance dostala akcie a ostatní riziková aktiva pod mírný tlak, zatímco se dařilo bezpečným přístavům v čele s drahými kovy a japonským jenem. Ke změně sentimentu přispělo horší makro z USA, společně se zprávami, podle kterých Čína nehodlá ustupovat Spojeným státům v klíčových otázkách druhé fáze obchodní dohody. Korekce na akciích však byla spíše mírná a například americký S&P500 zůstává i nadále nadosah historického maxima.
  • Ranní komentář: Pokračování obchodní války zatím trhy nechává klidné, dnes britská inflace
    Téma včerejší seance bylo již od rána jasné. Americká cla a následná čínská odpověď, byly dominantními událostmi, a to i díky absenci jakéhokoli dodatečného makra. Trhy se však s tímto dopředu dlouho avizovaným rizikem popasovaly bez větších problémů a nálada na většině finančních aktiv zůstala pozitivní. Akciové indexy dokonce dokázaly v duchu pravidla „buy the rumour, sell the news“ mírně růst, a to nejen v Evropě a v USA, ale i v Asii. Co se dnešní seance týká, ta přinesla již ráno zasedání Bank of Japan, která ale tradičně na měnové politice nic nezměnila. Z dalších fundamentů jsme pak velmi zvědavi především na výsledky britské inflace.
  • Ranní komentář: Pokračuje pád Boeingu, výsledky bank, streamery a televizní ceny Emmy
    Akciové indexy včera mírně klesaly. Ke korekci částečně přispěl růst výnosů, které se u desetiletých splátek v USA vrátily nad hranici 4 %. Jejich růst následně podpořil také dolar, který posiloval většinu měnových párů. Na akciovém trhu je nadále pod významným tlakem společnost Boeing, jejíž akcie od začátku roku ztratily již 22 %. Dnes si dejte pozor na výsledky amerických maloobchodních prodejů.
  • Ranní komentář: Po pátečním výplachu indexy zahajují týden v zelených číslech
    Závěr minulého týdne na finanční trhy přinesl výraznou korekci. K té přispěly obavy z nové varianty covidu, kvůli které začaly některé státy zavádět nová cestovní omezení. Pod silný tlak se dostaly především akcie aerolinek a provozovatelé výletních lodí, ale společně s nimi výrazně ztrácely akcie napříč všemi sektory. Výrazného růstu se naopak dočkali výrobci vakcín.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
XTB trading konference 2024