Úterý 19. březen 2024 07:41
reklama
Instaforex krypto ebook
reklama
Dukascopy new
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Dukascopy new

Ranní komentář: Apple snížil výhled pro tržby, akcie znovu ztrácí, AUD prodělal flash-crash

03.01.2019 07:44  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Včera po uzavření amerických burz zveřejnila společnost Apple nový výhled do 1Q 2019. V tom výrazně snížila odhady tržeb kvůli klesající poptávce po iPhonu, která je slabá zejména v Číně. Akcie společnosti se v after-market obchodování propadly o více než 7 % a pod silný tlak se dostaly také některé měny navázané na Čínu. Především AUD si na řadě měnových párů prošel flash-crashem, zatímco největšího růstu se, jako tradiční bezpečný přístav, dočkal opět japonský jen. Téma zpomalování čínské ekonomiky je tak znovu na stole a bude klíčovým i pro dnešní seanci, kterou zahajují futures na americké indexy téměř dvouprocentní ztrátou.

Dnešní fundamenty:

  • 10:00 Evropské peněžní statistiky ECB (malý dopad)
  • 10:30 Britský PMI pro sektor stavebnictví (malý dopad)
  • 14:15 Americký ADP report z pracovního trhu (střední dopad)
  • 16:00 Americký ISM pro výrobní sektor (střední dopad)

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní komentář: Americký trh práce stále velmi silný, problémy Blackstone a jejich fondu
    Akciové trhy minulý týden dokázaly růst. K tomu jim pomohl projev J. Powella, který potvrdil, že by Fed měl už příští týden zpomalit se zvyšováním sazeb. Mírně negativní dopad pak měly koncem týdne na trhy nová americká data z trhu práce, který zůstává i nadále velmi robustní, což pro změnu ale zvyšuje obavy z toho, že by sazby mohly na vyšších úrovních zůstat delší dobu.
  • Ranní komentář: Americký trh s bydlením překvapil, demokraté s republikány chtějí znovu jednat o fiskálním balíčku
    Čtvrteční seance přinesla na finanční trhy zklidnění. V Evropě sice indexy klesaly, když reagovaly na středeční výprodej v USA, americké burzy si ale pozice podržely a mírně rostly.
  • Ranní komentář: Američtí spotřebitelé se vracejí na scénu, akcie si své zvýšené ceny zatím drží
    Nálada na finančních trzích i včera zůstala relativně dobrá, a to navzdory dalším zprávám z USA, kde v některých státech (Florida, Texas) dochází k výraznému nárůstu nových případů koronaviru. Na celonárodní bázi je situace v USA ale i nadále stabilizovaná a americké státy dál pokračují v postupném otevírání ekonomik. Co více, sentiment na trzích včera podpořily i překvapivě dobré výsledky maloobchodních prodejů, které v květnu rostly o rekordních 17,7 %, zatímco trh čekal růst o necelých 8 %.
  • Ranní komentář: Američtí zákonodárci řeší sankce na Čínu kvůli COVID-19, RBNZ navyšuje QE
    Včerejší seance se na finančních trzích nesla v nervózním duchu, díky čemuž se jen v USA indexy dostaly pod prodejní tlak a klesaly o více než 2 %. Ke korekci pomohly komentáře Anthony Faucciho, který varoval před riziky příliš rychlého otevírání americké ekonomiky. Pod tlak ale indexy dostal také návrh nového zákona, který by americkému prezidentovi dal pravomoc zavést nové sankce na Čínu v případě, že země nebude spolupracovat na vyšetřování příčin epidemie v čínském Wuhanu.
  • Ranní komentář: Američtí zákonodárci schválili nový fiskální balíček. Trhy stále lehce nervózní, ropa klesá
    Začátek týdne se hlavně na evropských trzích nesl ve velmi nervózní atmosféře. Pomáhají k tomu hlavně zprávy o šíření koronaviru v Británii a strach z dalšího zesílení pandemie i v ostatních evropských zemích. Evropě akcie tak včera výrazně zaostávaly, přičemž pod tlak se kvůli obavám z klesající poptávky dostala také cena ropy.
  • Ranní komentář: Amerika znovu poslala akcie do červených čísel, na FX zatím vládne klid
    Americké akciové indexy uzavřely včerejší seanci opět v červených číslech a nedokázaly navázat na docela klidný začátek týdne v Evropě. Strach z dalších výprodejů tak na trzích přetrvává, což dál dokazuje především zvýšená úroveň rizikových přirážek a implikované volatility. Dnešek bude na důležité makro opět chudý, když se ze zajímavých čísel dočkáme jen výsledků americké spotřebitelské důvěry. Pozor ale na výsledkovou sezónu, která nabídne čísla za 3Q u firem jako General Electric, Coca-Cola, nebo Facebook.
  • Ranní komentář: AMZN -7 % po zveřejnění výsledků, čínské akcie znovu ztrácejí
    Akciové trhy včera pokračovaly v pozvolném růstu. Pomáhá i nadále hlavně výsledková sezóna, která tlačí většinu akcií výše, i když i včera se našlo pár výjimek, které nabídly nepříjemné překvapení. Za všechny to byl v after-market hodinách hlavně Amazon, jehož akcie se v reakci na podstřelení očekávání a slabší guidance propadly o 7 %.
  • Ranní komentář: Apple a Goldmani zpomalí nábory nových lidí, Gazprom dodávky plynu neobnoví
    Americké indexy včera zamířily do červených čísel a mírně klesaly. Ke korekci pomohly zprávy od Applu, který se chystá zpomalit nábory nových lidí. Podobně se včera vyjádřila i banka Goldman Sasch a v minulých dnech i celá řada dalších amerických společností. Investorům to tak připomnělo, že se blíží zpomalení americké ekonomiky.
  • Ranní komentář: Apple kvůli koronaviru nedodrží svůj výhled na toto čtvrtletí
    Začátek týdne na trzích proběhl běz větších výkyvů a finanční aktiva si tak svou cenu podržela. Mohla za to hlavně absence důležitějších fundamentů, která souvisela se svátkem a uzavřenými trhy v USA.
  • Ranní komentář: Apple představil nový iPhone, DoJ se soudí s Googlem a ropa WTI nad $89
    Apple včera představil novou řadu telefonů, ale ceny tentokrát výrazněji nezvyšoval, což bylo pro investory možná trochu zklamání. Tématem je také začátek soudu s Googlem, kterého žaluje DoJ za zneužívání monopolního postavení. Z akcií pak zaujala hlavně společnost Oracle, která se po zveřejnění výsledků propadla o 13 %. V růstu pak pokračuje cena ropy, která se v případě americké WTI dostala až nad $89 dolarů.
  • Ranní komentář: Apple v srpnu -10 %, Amazon chce podíl v ARM, smíšené výsledky Disney
    Akciové trhy pokračují v mírné korekci, která je tažena hlavně velkými techy. Apple už tento měsíc ztratil 10 %. Včerejší seance přinesla výsledky společnosti Disney, která přichází o indické předplatitele. Celý DTC segment je ve ztrátě, které se ale snižuje. Lineární TV jsou i nadále problém, ale segment parků situaci zachraňuje. Dnes pozor na výsledky americké inflace.
  • Ranní komentář: Apple vymazal již 190 miliard dolarů, Nasdaq a S&P 500 opět pod tlakem
    Americké akciové indexy se včera vyvíjely smíšeně. Zatímco index Dow Jones mírně vzrostl, indexy S&P 500 a Nasdaq 100 klesly. V centru pozornosti byla včera také společnost Apple, která pomohla stáhnout indexy do záporných čísel. Důvodem byly pokračující plány na zákaz nošení iphonů ve státních podnicích a dalších státních agenturách v Číně. Za dva dny se tak společnosti Apple podařilo vymazat tržní kapitalizaci ve výši přibližně 190 miliard dolarů. Tato zpráva také stáhla dolů dodavatele Applu, jako je Broadcom nebo Qualcomm.
  • Ranní komentář a přehled nejdůležitějších událostí
    Evropský akciový trh by dnes měl otevřít vysoko, a to díky prohlášení Evropské centrální banky (ECB), že bude v o...
  • Ranní komentář: Asijské indexy likvidují včerejší ztráty, drží se i další riziková aktiva
    Akciové indexy v Evropě i v USA včera dokázaly růst a na včerejší růst zdá se navazují také dnes. Nálada na trzích je navzdory zhoršující se situaci v Číně stabilizovaná, i když další vlna výprodejů může riziková aktiva zasáhnout prakticky kdykoliv. Stabilní je zatím dění také na FX, kde se včera pod větší tlak dostala jen britská libra, které uškodily komentáře Borise Johnsona. Ten ve svém projevu uvedl, že Británie nehodlá navázat na dodržování unijních pravidel týkajících se hospodářské soutěže, ekologie, sociálního zabezpečení nebo subvencí.
  • Ranní komentář: Asijské indexy znovu výrazně ztrácejí, dnes zasedá ECB
    Včerejší seance přinesla několik zajímavých fundamentů, které po delší době rozvlnily také devizový trh. Libra reagovala až překvapivě silně na lepší výsledky indexu průmyslových objednávek, zatímco CAD začal ztrácet v reakci na zasedání Bank of Canada, která si stále nechává otevřená dvířka pro případné snížení úrokových sazeb. Dnes ráno jsme se pak dočkali výrazné reakce také na AUD, kterému pomohly výsledky z trhu práce, které opět mírně zmírnily šance na další snižování úrokových sazeb.
  • Ranní komentář: AT&T po výsledcích -10 %, Musk chce žalovat Microsoft
    Včerejší seance přinesla výsledky AT&T, která se následně kvůli nízkému free cash flow propadla o 10 %. Zbytek trhu je ale i nadále poměrně klidný, a to navzdory dalšímu slabému makru, které přišlo z USA. Nové žádosti o podporu v nezaměstnanosti rostou už třetím týdnem v řadě a jsou nejvýše od loňského srpna. Filadelfský Fed index se pak propadl na nejnižší úrovně od začátku pandemie. Dnes pozor hlavně na výsledky PMI z Evropa a z USA.
  • Ranní komentář: AUD a NZD začínají konečně růst, dnes evropský PMI
    Včerejší seance se na trzích podle očekávání nesla ve velmi klidném duchu. V Evropě se totiž kvůli svátku neobchodovalo a ekonomický kalendář byl bez důležitých fundamentů také v USA. Klid na trzích ale částečně pomohl komoditním měnám (AUD, NZD), které konečně dokázaly získat pevnější půdu pod nohama a začaly likvidovat část vysokých ztrát, které nabraly v průběhu minulého měsíce. Dnes by se na trhy měla začít pomalu vracet aktivita, což platí především pro evropskou seanci, která nabídne řadu výsledků PMI.
  • Ranní komentář: AUD i NZD silnější díky australskému makru, trh čeká na večerní Fed
    Včerejší seance na finanční trhy žádné větší změny nepřinesla a tak si akcie i většina měn své ceny mohly podržet. Už dnešní ráno, ale dokázalo rozpohybovat AUD a NZD, kterým pomohlo lepší makro z Austrálie v podobě indexu podnikové důvěry. Tím klíčovým dnes ale bude hlavně zasedání Fedu, který by měl ve 20 hod. zvýšit úrokové sazby. Samotné zvýšení sazeb se zdá být ale plně započteno v ceně a trh tak bude mnohem více zajímat tisková konference Jerome Powella a výhled Fedu pro další růst sazeb, které by podle většinového konsenzu trhu mohly růst letos v prosinci ještě jednou.
  • Ranní komentář: AUD nejníže od začátku března, dnes výsledky z amerického trhu práce
    Zatímco včerejší seance byla na zajímavé fundamenty znovu poměrně chudá, dnešní ráno nabídlo důležitý report k měnové ...
  • Ranní komentář: AUD pod tlakem kvůli zprávám z Číny, dnes americké nové objednávky
    Včerejší seance se na akciových trzích opět nesla v opatrně optimistickém duchu, když přinesla mírný růst na akciové indexy v Evropě i v USA. Z tradičních fundamentů zaujal hlavně zápis z minulého zasedání Fedu, ze kterého vyplynulo, že Fed zaujal spíše holubičí pozice a s dalším utahováním měnové politiky nehodlá nijak pospíchat. Trh s podobným výstupem ale počítal a reakce na USD byla minimální.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster