Seřadit články podle
Mohlo by vás zajímat: Blogy ostatních uživatelů
Je opravdu růst USA tak pohádkový?
Přes vánoční svátky panuje na trzích relativní klid. I na makrodata je konec roku standardně střídmý, statistici nechtějí odpočívající tradery ničím vystrašit. V letošním roce se však kvůli americkému lockdownu zveřejňovaly důležité reporty o stavu ekonomiky se zpožděním, tj. těsně před Vánocemi.
Americké obchodní války
Donald Trump a jeho administrativa řekli dost zavedenému globálnímu obchodnímu modelu, ve kterém Spojené státy nakupují a ostatní vyrábějí. I přes riziko poklesu celosvětové ekonomiky se nebojí rozpoutat se svými partnery obchodní války.
Praktická ukázka: Další ztrátový týden
Tak jsem zase zabředl do období, kdy se střídají ziskové a ztrátové týdny. Jsem zvědavý, jak dlouho to zase bude trvat a kam až mě to zavede. V každém případě jsem připravený tuto epizodu překonat a přežít.
Praktická ukázka: Opět v mínusu
Po chvilce, ve které jsem se vrátil k plusovým výsledkům, jsem opět zapadl do ztráty. Celý týden vypadal v pohodě, avšak pátek rozhodl o špatném výkonu celého týdne.
Dokáže něco zastavit ropnou rally?
V právě probíhající energetické tsunami v Evropě a v Asii se netradičně dostala cena ropy mimo hlavní témata diskuze. Plyn, uhlí, elektřina a jejich volatilita jsou to, co nyní hýbe trhy. Přitom ropa funguje často jako náhrada zmíněných komodit až už při výrobě elektřiny, jako palivo do automobilů, nebo jako zdroj energie v průmyslu.
Je na kryptomenách opäť bublina?
Kryptomeny začínajú byť veľmi známe vďaka svojím jednoduchým výnosom. Každú chvíľu narazím na niekoho kto mi o tom rozpráva a chváli sa ako zarába. Sme opäť vo veľkej bubline alebo ešte majú trhy veľký priestor? Za posledný rok kryptomeny dokázali urobiť tisícky a desaťtisíce percent. Poďme sa na to pozrieť bližšie v grafoch.
Za letošní 4 měsíce si obchodníci z Fintokei odnesli už přes 1 300 000 €
Během prvních 4 měsíců tohoto roku jsme stihli našim obchodníkům vyplatit rekordní sumy. Tento trend navíc nadále pokračuje. Kam míří nejvyšší payouty a co stojí za úspěchem našich traderů? O tom píšeme v dnešním článku.
Důležitá je psychologie!
Tento obchodní týden byl pro mně opět úspěšný, ale zjistil jsem něco úplně jiného. V hlavě se při obchodování peru sám se sebou.
Co znamená swing trading a pro koho je vhodný?
V dnešním investičním prostředí se můžeme setkat s řadou různých obchodních stylů. V závislosti na konkrétním trhu, který obchodujete, mohou určité strategie představovat více výhod oproti jiným. Pokud již nějakou dobu obchodujete s akciemi, pravděpodobně jste slyšeli o denním obchodování a pozičním obchodování. Jeden styl představuje držení obchodní pozice v rámci jednoho dne. Druhým je myšleno držení pozice po delší dobu. Ale jak se nazývá obchodní styl, který je někde mezi? V tomto článku probereme, co je swingové obchodování a pro koho je vhodné.
Společný London Break (3. díl)
Získal jsem dojem, že do seriálu o strategii London Breakout, musím vložit informaci o tom, jak s průběžnými výsledky nakládat, respektive o tom, jak se na ně dívám já. Protože to s tématem souvisí, i když ne přímo, tak jsem si dovolil tento díl očíslovat tak, jak jsem ho očísloval. Další celé číslo totiž bude nějaký test.
Volatilita na Forexe
Na to, aké inštrumenty alebo ktoré konkrétne menové páry obchodovať má každý človek iný názor ale na čom sa všetci zhodujú je fakt, že bez dostatočnej volatility by sme sa v tradingu nikam nepohli. Ktoré menové páry majú dobrú volatilitu a vedia si ju udržať čo najdlhšie?
Dolar supluje Fed přísnější měnovou politikou
I pasivita centrální banky může vyhnat kurz měny prudce vzhůru, o čemž se v poslední době přesvědčují v USA. Když všude po světě snižují sazby, devalvují a rozjíždějí stále nová a nová QE, nelze se posílení domácí měny vyhnout.
FED může dostat korunu pod tlak
Dnes proběhne podle analytiků a investorů nejočekávanější zasedání amerického FEDU za poslední měsíce. Obzvlášť nervózní jsou investoři na rozvíjející se trzích a speciálně v ekonomikách, které tvrdě zasáhla pandemie. Riziková aktiva potřebují od FEDU jasný signál, že stimuly nebudou ohroženy, což jim pomůže v cestě za dalšími zisky. Toho může využít česká koruna, ale jakýkoliv náznak jestřábího tónu bude pro korunu negativní.
Index S&P 500 se opět posunul výše a má pod sebou kulatý support
Index S&P 500 zapsal do burzovní almanachu další zelenou týdenní svíčku, tentokrát s hodnotou 0,58 %. Žádné výrazné výkyvy se nekonaly, snad kromě pondělí, kdy index přidal 0,43%. Další dny již byly méně výrazné.
EUR/USD , USD/JPY , GBP/USD podle Elliotta 06.02.2011
Technická analýza hlavních měnových párů podle teorie Elliottových vln...
Zajímavá technická situace na zlatě
V dnešním blogu technické analýzy se spolu podíváme na zlato. V závěru roku se na tomto instrumentu nachází dva protichůdné signály. Na své si mohou přijít jak medvědi, tak býci.
Psychologické chyby, aneb jak se dostat do cíle jako první
Říká se, že obchodní psychologie tvoří až 90 % úspěchu, ale je tomu doopravdy tak? Ano i ne. Na jednu stranu hovoří ve prospěch tohoto tvrzení mnohokrát popsané zkušenosti obchodníků, přesněji je zde řeč o osobních psychologických nerozvážnostech vedoucích k významným ztrátám. To vše navzdory tomu, že takto chybující obchodníci již v danou chvíli dobře věděli, že je něco špatně.
Týdenní komentář tradera – EUR/USD, ropa WTI, EUR/CZK a USD/JPY
Přibližně třítýdenní růst eurodolaru (měnový pár EUR/USD) z oblasti pod 1,1600 se počátkem týdne zastavil až na úrovní 1,1960 +/-, čímž se uzavřel Gap v této oblasti z druhé poloviny září, který cenu také přitahoval. Současně se v této oblasti objevily i silné swing prodejní signály. Na plánovaném Profit-Targetu 1,1950 jsem počátkem týdne nakonec uzavřel všechny zbývající pozice.