Úterý 16. duben 2024 17:17
reklama
Purple Ebook: Svíčkové a cenové formace
reklama
FTMO férovost
reklama
Dukascopy new
reklama
Fintokei SwiftTrader

Google testuje novou technologii podobnou Snapchatu

06.08.2017 14:58  Autor: Globtrex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Google vytváří novou technologii, kterou mohou mediální společnosti využít pro tvorbu příběhů podobných těm na platformě „Discover“ od Snapchatu. Projekt pojmenovaný „Stamp“ je v raných fázích testování s vydavateli, řekla osoba seznámena s tímto projektem pod podmínkou anonymity.
 
Technologické firmy včetně Googlu, Snap Inc. a Facebook Inc. soupeří o vytvoření nástrojů pro publikování pro mediální společnosti a doufají, že naplní své aplikace zprávami, zábavou a sportem a jiným obsahem.

Výzvou pro takové nástroje je učinit je rychlejšími a snáze použitelnými než je webový prohlížeč a zároveň vytvořit pro uživatele něco zajímavého.
 
„Discover“ od Snapchatu je unikátní způsobem integrace video klipů s texty a fotografiemi, který umožňuje uživatelům přeskočit ke zprávě či reklamě dotykem prstu.
 
Wall Street Journal proprvé oznámil vývoj Google Stamp v pátek brzy ráno s citací lidí seznámenými s tímto počinem. Google byl v kontaktu s několika vydavateli, včetně Vox Media, Time Warner Inc?s CNN, Mic, the Washington Post a Time Inc  a diskutoval s nimi participaci na projektu, řekly noviny.
 
Google v prohlášení ořekl: „Momentálně nemáme nic k oznámení, ale těšíme se, že brzy budeme moci říci více.“

Facebook má konkurenční produkt, Instant Articles.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Google integruje generativní umělou inteligenci do vyhledávání
    Společnost Google ze skupiny Alphabet integruje generativní umělou inteligenci do vyhledávání a dalších klíčových produktů. Na vývojářské konferenci Google I/O 2023 to dnes řekl šéf firmy Sundar Pichai. Firma doufá, že se jí podaří vyvolat u zákazníků stejné nadšení, jaké v posledních měsících vzbudilo včlenění umělé inteligence do konkurenčního vyhledávače Bing od společnosti Microsoft, připomíná agentura Reuters. Google svého chatovacího robota Bard zpřístupní ve 180 zemích. Skupina dále představila nové produkty jako ohebný telefon Pixel Fold, údajně nejtenčí na trhu.
  • Google má vynikající výsledky. Internet si mezi sebou rozdělí Čína a USA.
    Čtvrtletní výsledky společnosti Alphabet, majitele Googlu jsou nad očekávání dobré. Investory však znepokojil nadměrný nárůst nákladů. Akcie zareagovaly poklesem.
  • Google musí zaplatit 4 miliardy EUR, akcie General Electric dále padají
    Uplynulý týden na trzích plynul v prázdninovém módu. US Indexy sice malinko zneklidnila obvykle silná prohlášení Donalda Trumpa, to ovšem již patří ke koloritu našeho makro přehledu, proto tím pravděpodobně nebudete překvapeni. Zaměříme se proto na jednotlivé společnosti.
  • Google nenaplnil očekávání investorů
    Alphabet, který je mateřskou společností Googlu, reportoval kvartální výsledky. Na povrchu vypadají zcela nevinně a relativně dobře. Tržby meziročně rostly o 22 procent a zaostaly za odhady analytiků jen o jeden procentní bod. Zisk na akcii byl dokonce výrazně vyšší, než trhy očekávaly. Co se tedy investorům nelíbilo, že potrestali Alphabet pádem akcií o 5 procent?
  • Google Play a krádež kryptoměn
    V Google Play se objevilo mnoho zavirovaných aplikací. Podvodné aplikace na Google Play se snažily krást kryptoměny. Jedna z nich zneužívá název hardwarové peněženky známé jako Trezor.
  • Google pod tlakem 📉 100 miliard dolarů kapitalizace Alphabetu vymazáno kvůli chybě AI
    Investoři dnes pokračovali v intenzivním výprodeji akcií společnosti Alphabet (GOOGL.US) po včerejší chybě chatbota s umělou inteligencí Bard (laMDA), konkurenta ChatGPT (GPT-3). To ukazuje, jak velkou pozornost umělá inteligence a vše, co s ní souvisí, v poslední době přitahuje:
  • Google pracuje na smart screen soupeři pro Echo Show od Amazonu
    Z více zdrojů přichází informace, že Google pracuje na table top smart screenu pro video volání, který bude soupeřem pro Echo Show od Amazonu. Zařízení by mohlo pomoci společnosti udržet tempo v závodě o domácí smart trh poté, co Amazon odhalil nová Echa a Facebook pokračuje v práci na video calling screenu s názvem “Aloha”.
  • Google přestal ve své službě News zobrazovat weby ruských státních médií
    Americká internetová společnost Google přestala ve své službě Google News (Zprávy Google) zobrazovat weby médií financované ruským státem. Platí to mimo jiné pro televizi RT, zpravodajský server Sputnik nebo pro tiskovou agenturu TASS. Nějaký čas ale potrvá, než se změna plně projeví ve všech zemích a systémech, sdělila dnes ČTK česká pobočka Googlu.
  • Google přidává funkci odpočítávání sloučení Etherea, o které raketově roste celosvětový zájem
    Prohlížeč Google přidal funkci odpočítávání pro nadcházející sloučení Etherea, protože globální zájem o upgrade přední platformy pro chytré smlouvy prudce vzrostl.
  • Google's Bard - AI konkurent ChatGPT! 🤖
    Společnost Alphabet (GOOGL.US) včera vydala aktualizaci svého bezplatného nástroje pro generativní umělou inteligenci s názvem Bard, který je vlastně přímým konkurentem nástroje ChatGPT. Bard nabízí oproti ChatGPT několik výhod, včetně:
  • „Google vs. Huawei“. A evropské země zavádějí digitální daň
    Trumpova administrativa vytahuje kanón. Na Čínu udeřila dalšími cly. Chystá se brzy zatížit cly celý čínský dovoz. A zejména: „jde po krku“ konkrétním čínským firmám, zejména Huawei. Firmám, které Washington nazře jakožto bezpečnostní hrozbu pro Spojené státy, bude napříště upřena možnost Americe své zboží prodávat. To zaprvé. Zadruhé, Trump dává zmíněnou Huawei na černou listinu. To v praxi značí, že firma nebude moci od amerických společností nakupovat klíčové komponenty svých výrobků. První už ruší své dodávky a podporu Huaweii, ať jde o dodavatele čipů typu Qulacommu nebo dodavatele softwaru typu Googlu.
  • Google začal mazat neaktivní uživatelské účty
    Internetová firma Google začala kvůli bezpečnosti rušit neaktivní uživatelské účty, tedy ty, ke kterým se nikdo nejméně dva roky nepřipojil. Plánované mazání se týká pouze osobních účtů a nedotkne se účtů s aktivním YouTube kanálem, s existujícím peněžním kreditem nebo vlastníků aplikace v obchodě GooglePlay. Uživatelé s neaktivními účty dostanou před samotným smazáním upozornění na e-mail i na záložní e-mailovou adresu pro obnovení. Vyplývá to z informací, které Google poskytl ČTK. Kolik účtů bude v Česku zrušeno, nedokáže firma podle mluvčí Alžběty Houzarové říci.
  • Google zakáže inzerci na kryptoměny
    Každou sekundu se zablokuje 100 reklam. Internetové společnosti přiostřují boj s podvodnou inzercí. Google odstranil každou sekundu asi sto škodlivé a klamavé reklamy.
  • Goolsbee a Bostic zhodnotili měnovou politiku Fedu
    Americký dolar má stále problémy s růstem. Připomínám, že rozložení vln u obou nástrojů umožňuje pokles, ale britská libra se stále více zaměřuje na budování další vzestupné vlny. Vzhledem k tomu, že rozložení vln obou nástrojů se v posledních měsících mírně lišilo, můžeme zaznamenat různé pohyby vůči euru. Americká měna však s růstem nespěchá ani vůči euru.
  • Goolsbee spekuloval, že lednový index spotřebitelských cen byl anomálií; viz další komentáře bankéřů Fedu 🔎
    Waller, Logan a Goolsbee představili pohledy, které se společně přikláněly k opatrnému přístupu k úpravám měnové politiky a naznačovaly obecně holubičí postoj. Celkově výroky bankéřů odrážely preferenci opatrného a rozvážného přístupu k měnové politice, což se shodovalo spíše s holubičími náladami. Níže jsou uvedeny nejdůležitější momenty z jednotlivých projevů:
  • Goolsbee z Fedu se obává rostoucího geopolitického napětí a inflace 📌
    Goolsbee z Fedu vyjádřil obavy z různých inflačních tlaků, které ovlivňují schopnost Federálního rezervního systému dosáhnout svých cílů. Jako potenciální divokou kartu, která by mohla negativně ovlivnit ceny ropy a zemního plynu, zdůraznil nestabilitu na Blízkém východě. Goolsbee zdůraznil významnou roli nákladů na bydlení a poznamenal, že pokud inflace v oblasti bydlení zůstane nad úrovní před pandemií, mohlo by to bránit dosažení cíle Fedu vrátit se k cílové míře inflace. Naznačil také, že ačkoli došlo k obecnému poklesu inflace oproti vrcholným hodnotám, nedávné násobné hodnoty zůstávají vyšší, než je žádoucí. V závěru uvedl, že Spojené státy čelí složitému prostředí "křížových proudů", což naznačuje, že zvládání těchto ekonomických problémů bude vyžadovat pečlivé sledování a potenciálně aktivnější zásahy, pokud ukazatele jádrové inflace, jako je index výdajů na osobní spotřebu (PCE), budou vykazovat nepříznivý vývoj.
  • GOP (republikáni) o ratingoch
    Republikáni chcú zrušiť ratingové ho...
  • Gordon Brown o generaci bojující za euro a výhodách USA
    Evropa má tři základní problémy a žádný z nich se doposud neřešil. První z nich ...
  • Grad dňa - ZLATO (02.12.2022)
    Zverejnenie údajov o pracovných miestach v USA za november je kľúčovou makroudalosťou dňa. Správa NFP bude zverejnená o 14:30 a očakáva sa, že ukáže nárast zamestnanosti v USA o 200 000, čo je pokles z 261 000 nárastu v októbri, pričom miera nezamestnanosti zostáva nezmenená na úrovni 3,7 %. Zatiaľ čo investori by sa zvyčajne pozerali na údaje o NFP, aby našli náznaky, či Fed zmení svoj prístup k monetárnej politike, dnes to tak byť nemusí, keďže sme začiatkom tohto týždňa dostali od predsedu Fedu Powella a ďalších členov Fedu nejaké silné náznaky, že v decembri sa môžu zvýšiť sadzby len o 50 bázických bodov, namiesto 75. Tento názor by potvrdila miernejšia hodnota NFP, ako sa očakávalo.
  • Grad dne - USDJPY (23.01.2024)
    Japonská centrální banka (BoJ) zachovala nastavení své mimořádně uvolněné měnové politiky, což se všeobecně očekávalo. Toto rozhodnutí poskytuje více času na posouzení, zda se růst mezd dostatečně rozšíří, aby bylo možné udržitelně udržet 2% inflační cíl. Guvernér BoJ Kazuo Ueda komentoval, že vyšší mzdové vyhlídky postupně ovlivňují prodejní ceny, což vede k pomalému růstu cen služeb. Naznačil, že pokud budou důkazy naznačovat prohlubování pozitivního mzdově-inflačního cyklu, bude prověřena možnost pokračování masivního stimulačního programu. Ueda vyjádřil přesvědčení, že se podaří zabránit výrazným nesrovnalostem při změnách politiky. Poznamenal také, že pravděpodobnost dosažení 2% inflačního cíle se postupně zvyšuje, ale je náročné tento pokrok kvantifikovat.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Dukascopy new