Pátek 29. březen 2024 00:26
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster
reklama
Swissquote Bank
reklama
CapXmaster srovnani

Mexické peso zpět na 200-denním klouzavém průměru. Začne se trend konečně otáčet? (TA)

27.02.2017 12:02  Autor: X-Trade Brokers  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Mexické peso za sebou má pár velmi dobrých týdnů, díky kterým v únoru dokázalo zpevnit na všech hlavních měnových párech, když jen vůči americkém dolaru posílilo o necelých pět procent. Jeho růst ale zatím není ani tak důkazem síly, jako spíše reakcí na dlouhodobý a více než dva roky trvající výprodej, který v minulém roce akcelerovaly americké prezidentské volby a následné vítězství Donalda Trumpa. Hrozba uvedení cel a konec severoamerické organizace pro volný obchod (NAFTA) jsou samozřejmě stále reálné. Trh se ale poslední dobou zdá se začal částečně uklidňóvat, k čemuž přispělo i relativně smířlivé čtvrteční setkání mexického prezidenta s americkým ministrem zahraničí. Býci na mexickém pesu navíc mohou počítat s podporou ze strany mexické centrální banky, která pokračuje ve zvyšování úrokových sazeb, které jenom od poloviny minulého roku vzrostly z 3,75 % na aktuálních 6,25 %. A to není málo. Situace na mexickém pesu se tak možná začíná pozvolna fundamentálně a otáčet a proto bude velmi zajímavé sledovat,jak si mexická měna poradí s důležitou technickou bariérou v podobě 200-denního klouzavého průměru.

Untitled

Ten na měnovém páru USDMXN definuje růstový trend již přes dva roky a už několikrát zabránil v jeho zpomalení. Po zpevnění z minulého týdne se k němu přibližujeme znovu a i když je Trumpova administrativa i nadále faktorem, který může MXN prudce oslabit prakticky kdykoliv, tentokrát je jeho prolomení podle nás mnohem více pravděpodobné. Proč si to myslíme? Zejména díky zmíněným úrokovým sazbám, které mohou – především na takto klidných trzích – začít přitahovat značný objem spekulativního kapitálu.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Metaverse – katalyzátor nebo anathema Meta Platforms? ⏳
    Akcie Meta Platforms byly letos největším zklamáním ze všech amerických technologických společností. V roce 2021 si užívaly kapitalizaci více než 1 bilion dolarů. Meta si vedla překvapivě špatně a je na šedém konci indexu S&P500 na 5. místě ode dna z hlediska vyjádření % roční změny kapitalizace, ze které se letos vypařilo ... téměř 60 %:
  • Metaverse, NFT a alt Dogecoin patří mezi nejrychleji rostoucí kryptoměny na eToro. Bitcoin zůstává nejpopulárnějším
    Metaverse, NFT a alternativy Etherea patřily mezi klíčová témata, která v posledních 12 měsících na platformě eToro poháněla nejrychleji rostoucí kryptoaktiva, zatímco žebříček 10 nejvíce držených kryptoměn zůstal nedotčen.
  • Meta v Evropě nabídne placené verze sítí Facebook a Instagram bez reklam
    Americká internetová společnost Meta Platforms nabídne uživatelům v Evropě v souladu s regulací EU placené verze sociálních sítí Facebook a Instagram bez zobrazování reklam. Firma o tom dnes informovala na svém blogu. Agentura Reuters uvedla, že Meta se pomocí tohoto záměru pokouší obejít unijní předpisy, které by mohly omezit její schopnost přizpůsobovat reklamy uživatelům bez jejich souhlasu a poškodit její hlavní zdroj tržeb.
  • Meta zavede placené ověření totožnosti, začne v Austrálii a na Novém Zélandu
    Americká internetová společnost Meta Platforms začne testovat placenou službu, která uživatelům umožní nechat si u svých účtů ověřit totožnost. Pro sociální sítě Facebook a Instagram dohromady bude podle agentury Reuters stát od 11,99 dolarů (266 Kč) měsíčně. V příštím týdnu začne služba fungovat v Austrálii a na Novém Zélandu.
  • Meta ztratila více než 200 mld. USD a ovlivnila akciové indexy
    Americké akcie ve čtvrtek klesly přes zklamání z výsledků společnosti Meta Platforms. Růst akcií zastavily také obavy ECB z přetrvávající vysoké inflace. Indexy S&P 500 a Nasdaq 100 zaznamenaly pokles poté, co společnost Meta vykázala ztrátu tržní hodnoty ve výši více než 200 mld. USD.
  • Meta zvažuje spuštění nové sociální sítě, její popis připomíná twitter
    Provozovatel sociálních sítí facebook a instagram uvažuje o spuštění vlastní obdoby twitteru, který se ocitá v problémech pod novým šéfem Elonem Muskem. Společnost Meta sdělila médiím, že interní diskuse se týkají "decentralizované" platformy "pro sdílení textových zpráv". Kdy by firma mohla novou službu představit, nebylo jasné.
  • MetLife patří podle časopisu Fortune mezi 100 nejlepších zaměstnavatelů v USA
    Společnost MetLife byla v USA časopisem Fortune zařazena do seznamu 100 nejlepších zaměstnavatelů pro rok 2023. Tento žebříček každoročně sestavuje společnost Great Place to Work, a oceňuje tak společnosti, které dlouhodobě usilují o lepší pracovní podmínky svých zaměstnanců.
  • MetLife se zavázala do roku 2030 investovat 500 milionů dolarů do sociální a environmentální oblasti
    Pojišťovna MetLife vydala minulý týden výroční zprávu o udržitelnosti, v níž se zavázala k novým investicím se společenským přesahem. V následujících deseti letech (do roku 2030) do nich plánuje investovat 500 milionů dolarů. Čtvrtina této částky je zamýšlena pro environmentální oblast, konkrétně pro otázku změny klimatu, další finanční prostředky potom poputují zejména na podporu finanční gramotnosti sociálně znevýhodněných lidí, což zahrnuje podporu rasové a genderové rovnosti v komunitách s nízkými příjmy a etnicky odlišných komunitách.
  • Mexické peso dál doplácí na Trumpa. Od začátku týdne ztratilo další 3 %
    Noční můra býků na mexickém pesu zatím nikam neodchází. Spíše naopak. Loni v listopdu oslabilo mexické peso v reakci na vítězství Donalda Trumpa o 13 % a výprodej pokračuje také letos. Od začátku týdne se peso propadlo o další tři procenta a je v novém roce zatím nejslabší ze všech světových měn. Důvod? Samozřejmě znovu Trump a jeho komentáře na adresu amerických společností, které chtějí přesouvat výrobu do Mexika. Trump přitom cílí především na automobilky, což dokázal naposledy včera tímto tweetem, ve kterém vyhrožoval General Motors přeshraničním zdaněním dovážených automobilů z Mexika.
  • Mexické peso znovu prudce roste, akcie zatím jen brání dřívější zisky
    Páteční seance na akciových trzích zatím nijak nevybočuje z toho, na co jsme v poslední době zvyklí. Před blížícím se víkendem se zatím nedostavil ani tlak na výběr zisků, díky čemuž si většina indexů své ceny pohodlně drží. Evropa sice dnešní seanci zahájila s mírnou ztrátou proti včerejšímu close, během odpoledne však většina evropských indexů tuto ztrátu (nebo její značnou část) dokázala zlikvidovat. To nejdůležitější z páteční seance ale máme stále teprve před sebou.
  • Mexický magnát Carlos Slim býval nejbohatším mužem planety
    Mexický telekomunikační magnát Carlos Slim Helú, který se narodil 28. ledna 1940, byl podle časopisu Forbes v letech 2010 až 2013 nejbohatším člověkem světa. Jeho impérium zahrnuje škálu firem, jimž dominují telekomunikační firmy Telmex a América Móvil, tento miliardář je ale i jedním z největších filantropů - podporuje vzdělávání, zdravotnictví či kulturu.
  • Mexický miliardář Ricardo Salinas Pliego říká: Kupujte bitcoiny, dokud jsou levné
    Kurz bitcoinu míří k 36 000 USD a ether opět testuje support na úrovni 2 620 USD. Skutečnost, že obchodníky zneklidňuje dnešní otevření amerických trhů, které první světová kryptoměna poslední dobou bedlivě následuje, poukazuje na nervozitu situace i na trhu kryptoměn, zejména v kontextu prudké eskalace geopolitického napětí. Na druhou stranu řada technických ukazatelů dlouhodobě naznačuje pokračování medvědího trendu, který u některých altcoinů a tokenů započal v letošním roce, a nedávný růst, byť tak sebevědomý, zatím změnu sentimentu nedokazuje. Než se podrobněji zmíním o technickém obrazu bitcoinu a etheru, rád bych řekl pár slov o prezidentovi peruánské centrální banky, který nedávno kritizoval hodnotu kryptoměn.
  • Mexický miliardář vyzývá následovníky, aby koupili Bitcoin a drželi ho: „Později mi poděkujete“
    Mexický miliardář Ricardo Salinas Pliego, zakladatel a předseda mexického konglomerátu Grupo Salinas a třetí nejbohatší osoba v Mexiku, vyzval své stoupence na sociálních sítích, aby „koupili bitcoin“ a drželi ho.
  • Mexico refuses to alter GM corn decree before USMCA panel
    Mexican Economy Minister Raquel Buenrostro stated to Reuters on Monday that Mexico will not implement additional revisions to the decree concerning genetically modified (GM) corn. This decision comes as the United States seeks a dispute settlement panel under the US-Mexico-Canada Agreement (USMCA) trade pact.
  • Mexiko od příštího týdne začne uvolňovat koronavirová opatření
    Mexiko od pondělí příštího týdne začne s uvolňováním některých opatření, jež zavedlo kvůli šíření koronaviru. Částečně se obnoví výroba a v některých regionech se otevřou se školy a obchody. Oznámil to dnes prezident Andrés Manuel López Obrador, podle něhož se země po 51 dnech omezení navrací do "nové normálnosti".
  • Mexiko - prvá obeť Trumpa
    Slovná prestrelka na Twitteri o tom, kto zaplatí za „Veľký múr“ medzi Amerikou a Mexikom graduje. Po nedávnom Trumpovom tweete, že to bude Mexiko, bývalý mexický prezident píše, že za „fucken wall“ zaplatia americkí daňoví poplatníci. Vidieť takúto konverzáciu medzi bývalým a nadchádzajúcim prezidentom je ukážkou toho, že Mexiko nečaká dobrá budúcnosť. Avšak s krajinou to ide dolu vodou aj bez Trumpa.
  • Mexiko žaluje zbrojovky, ČEZ je od začátku roku nejméně výkonnou emisí
    Uplynulý týden se na evropských akciových trzích nesl v pozitivní náladě, která se nevyhnula ani pražskému obchodnímu parketu. Nejdůležitější makro událostí bylo zveřejění rozhodnutí ECB, zatímco v tuzemsku jsme dostali výsledek konjunkturálních průzkumů. V dnešním videu se podíváme na zprávy z Colt, Philip Morris a také na očekávání výsledků Monety za 4Q23 a celý FY2023.
  • Mezi Čechy rychle roste zájem o vytápění dřevem, jehož cenu srazil kůrovec. Důvodem je válka na Ukrajině a dramatický růst cen plynu a elektřiny
    Čím vytápět v této pohnuté době? K základní odpovědi postačí intuitivní úvaha: zatímco takřka veškerý plyn, který v Česku spotřebováváme, je z Ruska, například dřeva máme hojně v tuzemských hvozdech. Ty v uplynulých letech fatálně poškodil kůrovec, avšak to vytvořilo tlak na pokles jeho ceny.
  • Mezi Čechy teď rapidně stoupá zájem o fixaci cen elektřiny. Elektřina jim zdražuje čtvrtým nejrychlejším tempem v EU a bude to pokračovat
    Elektřina pro domácnosti v Česku momentálně zdražuje čtvrtým nejrychlejším tempem v EU. Podle aktuálních údajů Eurostatu vzrostla v letošním prvním pololetí cena elektřiny pro domácnosti v ČR meziročně o dvanáct procent. Výrazněji ve stejném období zdražovala v celé EU už pouze v Nizozemsku, na Kypru a v Litvě. Zdražování navíc bude pokračovat i v příštích letech. Domácnostem se tak může vyplatit si cenu elektřiny u svého dodavatele zafixovat. Mezi Čechy v posledních měsících zřetelně roste zájem o fixované produkty.
  • Mezičtvrtletní pokles ekonomiky potvrzen ve výši 0,3 %
    Dnešní konečný odhad vývoje české ekonomiky v prvním čtvrtletí letošního roku potvrdil její mezičtvrtletní pokles ve výši 0,3 % po předchozím růstu o 0,7 %. V meziročním srovnání se pokles tuzemského HDP zmírnil z 5,3 % v posledním loňském čtvrtletí na 2,4 %. Zveřejněná data zároveň přinesla revizi historických údajů. Zatímco tak v roce 2019 ekonomika vzrostla o 3 %, v loňském roce klesla o 5,8 % (před revizí data hovořila o +2,2 % v roce 2019 a o -5,6 % v roce 2020).
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
FBS
OctaFX
Patria Finance
reklama
Purple MT4 platforma nova