Úterý 19. březen 2024 08:05
reklama
Instaforex krypto ebook
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster

Ranní videokomentář: Euro zpět nad 1,06 EURUSD, drahé kovy se drží i navzdory rostoucím výnosům

16.02.2017 07:38  Autor: X-Trade Brokers  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Zatímco akciové indexy pokračují v pozvolném růstu na nízké volatilitě, rozkolísanost měnových párů na devizovém trhu zůstává i nadále poměrně vysoká. Včerejší seance to pouze potvrdila, když nejprve začala americká měna zpevňovat na většině měnových párů, aby pak i navzdory velmi dobrým výsledkům inflace o své zisky začala postupně přicházet. Dolar tak včera zahájil korekci svých únorových zisků, i když k jeho výraznějšímu výprodeji zatím obchodníci příliš důvodů nemají. Dnešek bude na fundamenty chudší a i na devizovém trhu by se proto mohla situace začít postupně uklidňovat.

Dnešní fundamenty:

  • 14:30 Počty nově udělených stavebních povolenek a nově zahájených staveb v USA (střední dopad)
  • 14:30 Filadelfský Fed index (střední dopad)
  • 14:30 Počty nových žadatelů o podporu v USA (malý dopad)
  • 16:30 Americké zásoby zemního plynu (střední dopad)
  • 22:45 Novozélandské maloobchodní prodeje (střední dopad)

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní videokomentář: Euro testuje svá zářijová minima, dnes americká spotřebitelská důvěra
    Začátek týdne na trzích proběhl bez větších problémů a většina akciových indexů si své ocenění dokázala po víkendových volbách v Německu podržet. Na devizovém trhu je pod mírným tlakem evropská měna, která atakovala zářijová minima, zatímco se dařilo pro změnu bezpečným přístavům, jako japonskému jenu a drahým kovům. Z makra jsme se dočkali jen německého indexu IFO, který mírně zklamal, ale i tak dál zůstává na velmi slušných úrovních. Dnešní seance bude hlavně o datech z USA, kde se mezi nejzajímavější makro zařadí odpoledne výsledky spotřebitelské důvěry.
  • Ranní videokomentář: Euro v růstu zatím nepolevuje, dnes evropské PMI a německý IFO
    Včerejší seance na akciové trhy větší aktivitu nepřinesla a za pozornost proto stál hlavně trochu nečekaný komentář Angely Merkelové, která řekla, že je pro Německo Evropská měna až příliš slabá. Euro na její slova reagovalo rychlým růstem a navázalo tak na svůj růst z minulého týdne. Pod tlakem přitom byla americká měna i na páru s ostatními měnami, takže dolar dál hledá pevnější půdu pod nohama. Zatímco včerejšek byl téměř bez dat, dnešek pár zajímavých výsledků přinese, a to především z Evropy, kde budou zveřejněny výsledky PMI a německého indexu IFO.
  • Ranní videokomentář: Euro začíná ztrácet, dnes americká spotřebitelská důvěra
    Včerejší seance byla téměř kompletně bez dat, a vzhledem k uzavřeným trhům v Británii a v USA jsme byli svědky také výrazně podprůměrné aktivity na většině finančních aktiv. Jednoho zajímavého fundamentu jsme se ale dočkali, a to když Mario Draghi v Bruselu zopakoval, že ECB zatím s utahováním měnové politiky nijak nepospíchá a že je současná extrémně uvolněná měnová politika i nadále tím správným a jediným možným řešením. Euro v reakci na jeho slova začalo slábnout a pod tlakem zůstalo také během asijské seance. Dnešek přinese pouze pár sekundárních dat z Evropy i z USA a nás bude nejvíce zajímat hlavně to, zda bude výprodej na euru pokračovat i nadále.
  • Ranní videokomentář: Euro zatím mírně nad 1,23 EURUSD, dnes projev Maria Draghiho
    Minulý týden na akciové trhy velké změny nepřinesl a většina finančních aktiv si své ceny podržela. Na akciích jsme byli svědky jen mírného rustu, který byl díky páteční seanci doprovázen i lehkým snížením implikované volatility, ke kterému pomohl hlavně návrat 10yr dluhopisových výnosů zpět pod 2,9 %. Z makra pak zaujaly hlavně výsledky kanadské inflace, která překvapila vyšším než očekávaným růstem a společně s rostoucí cenou ropy nakonec pomohla kanadskému dolaru. Ani nový týden nebude na nová data nijak bohatý, ale jednoho velmi zajímavého fundamentu se přece jen dočkáme. Bude jím úterní a čtvrteční projev nového šéfa Fedu Powella, který bude mluvit před americkými politiky o ekonomické situaci a svém názoru na další vývoj měnové politiky v USA.
  • Ranní videokomentář: Euro zatím stabilní kolem 1,1660 EURUSD, dnes britská inflace
    Včerejší seance proběhla na finančních trzích v klidu a i když se během evropské seance evropské indexy propadaly krátce o více než procento, dokázaly nakonec pondělní obchodování zakončit s jen mírnými ztrátami. Obchodníci tak včera spíše vyčkávali na důležitější fundamenty, které začnou přicházet už dnes a které budou přicházet i v průběhu zbytku tohoto týdne. Dnes pozor hlavně na výsledky britské inflace na data z eurozóny, která zveřejní statistiky HDP a Německý ZEW index. Potenciálně zajímavým ale může být i diskusní panel centrálních bankéřů ve Frankfurtu, ve kterém se společně potkají Mario Draghi, Janet Yellenová, Mark Carney, nebo Haruhiko Kuroda.
  • Ranní videokomentář: Euro zatím stabilní nad 1,16 EURUSD, dnes německý IFO a americká spotřebitelská důvěra
    Včerejší seance přinesla po nervózním konce minulého týdne na akciové trhy v Evropě stabilizaci a většina evropských indexů si své ceny dokázala udržet. Stabilního obchodování jsme byli svědky také na devizovém trhu a nic na tom nezměnily ani poněkud slabší výsledky z eurozóny, kde po delší době zklamaly výsledky PMI. Dnešek nabídne německý index IFO a pozor také na odpolední statistiky americké spotřebitelské důvěry. Trhy však čekají hlavně na zítřejší Fed, takže ani od dnešní seance žádné divoké změny na akciích/FX nečekáme.
  • Ranní videokomentář: Euro zatím zůstává nad 1,17 EURUSD, dnes pozor na evropské PMI
    Včerejší seance se na trzích nesla v poklidném duchu a na nízkých objemech. Tématem číslo jedna zůstává Katalánsko, které včera dostalo pod tlak ale znovu jen španělské akcie. Na devizovém trhu si pak většina měn své pozice dokázala podržet a vyčkává na důležitější fundamenty, které nás čekají až v druhé polovině tohoto týdne. EURUSD zůstává uvězněn ve vlajkové formaci, od jejíž spodní hrany se včera večer úspěšně odrazil. Dnešek bude na fundamenty opět spíše chudší, i když se dočkáme několika zajímavých dat z Evropy v čele s výsledky PMI.
  • Ranní videokomentář: Euro zatím zůstává pod 1,18 EURUSD, trhy čekají na nový impuls
    Včerejší seance na trhy žádné větší změny nepřinesla a většina finančních aktiv si tak své ceny podržela. Z akcií se dařilo hlavně britskému FTSE100 a americkému Dow Jones indexu, které dokázaly shodně přidat více než procento. Nových fundamentů bylo tentokrát i díky svátkům v Evropě minimum a podobně tomu bude také dnes, kdy by se ale alespoň na trhy měly po svátečním pondělí začít znovu vracet větší objemy. Dál tak čekáme hlavně na druhou polovinu týdne, která bude na nové události podstatně zajímavější.
  • Ranní videokomentář: Euro zlikvidovalo ztráty ze začátku týdne, dnes data z amerického trhu práce
    Evropská měna včera dokázala zpevnit, když ji v mírném růstu pomohlo zasedání Evropské centrální banky. Ta zatím na své měnové politice moc nemění a neobává se ani vyšší inflace. Zároveň si ale pochvalovala pozvolna se zlepšující ekonomickou kondici eurozóny, což bylo dost na to, aby přiměla býky na eurových párech znovu k větší aktivitě. Fundament na euru podle nás ale svým zasedáním příliš nezměnila. Dnešní seance bude především o datech z USA, které zveřejní výsledky z amerického trhu práce. Ty jsou posledním důležitým makrem před středečním zasedáním Fedu.
  • Ranní videokomentář: Euro znovu posiluje. Na páru s dolarem je už nad 1,18 EURUSD
    Evropská měna je k nezastavení. Její růst pokračoval i včera kdy se vyhoupla na páru s dolarem až zpět nad 1,18 EURUSD, přestože z Evropy ani z USA nepřišly prakticky žádné překvapivé fundamenty. Euro je nyní nejsilnější od začátku roku 2015 a své pozice postupně upevňuje i na páru s ostatními měnami. Růst evropské měny přitom včera opět výrazně promluvil také do dění na akciových trzích, které se v odpoledních hodinách začaly znovu mírně propadat, díky čemuž DAX zakončil seanci opět v červených číslech (-0,37 %). Dnešek přinese ze zajímavých dat hlavně statistiky z výrobního sektoru, které budou postupně přicházet z Evropy a odpoledne také z USA.
  • Ranní videokomentář: Euro zpět nad 1,09 EURUSD. Dobrá nálada na trzích zatím nepolevuje
    Akciové trhy si včera své vysoké zisky ze začátku týdne dokázaly udržet a dařilo se tentokrát také euru, které se znovu vrátilo nad hranici 1,09 EURUSD. Optimismus, který na trzích zavládl po zveřejnění výsledků prvního kola francouzských voleb, tak zatím nepolevuje a není k tomu ani žádný důvod, jelikož byly včera zveřejněny nové odhady výsledku druhého kola, podle kterých si Macron před Le Penovou drží náskok převyšující 20 %. Trhy tak v klidu vyčkávají hlavně na zítřejší zasedání ECB a ani dnešní seance by na celkově pozitivním sentimentu nic měnit neměla.
  • Ranní videokomentář: Euro zpět nad 1,12 EURUSD, dnes zasedá ECB
    Evropské akciové trhy se během včerejší seance dostaly opět do červených čísel, zatímco americké akcie si svou cenu dokázaly podržet. Středeční seance přinesla několik zajímavých fundamentů v čele s výsledky PMI/ISM z výrobního sektoru v Evropě a v USA, které potvrzují, že si většina zemí prochází i nadále stabilizací a solidním růstem. Na devizovém trhu se dařilo hlavně japonskému jenu, kterému pomohly čerstvé zprávy o tom, že se japonská vláda rozhodla odložit další zvyšování daně z přidané hodnoty. Dnešek bude hlavně o ECB, která bude odpoledne rozhodovat o sazbách. Za pozornost ale budou stát i výsledky z amerického trhu práce, v podobě květnového ADP reportu.
  • Ranní videokomentář: Euro zpět nad 1,20 EURUSD, dnes výsledky americké inflace
    Včerejší seance větší změnu sentimentu na akciové trhy opět nepřinesla a ty si své vysoké ocenění i nadále bez větších problémů udržují. Zajímavější však byla pro obchodníky na devizovém trhu, kde se dokázala evropská měna vrátit zpět nad hranici 1,20 EURUSD poté, co ECB zveřejnila překvapivě jestřábí zápis ze svého posledního zasedání. Dnešek přinese konečně první zajímavější makro tohoto týdne, v podobě americké inflace a maloobchodních prodejů, na které může USD reagovat na všech párech poměrně citlivě.
  • Ranní videokomentář: Euro zpět nad 1,23 EURUSD, dnes pozor na britský trh práce a NZD inflaci
    Včerejší seance přinesla opět minimum důležitých fundamentů, ale to nebránilo německému DAXu vyhoupnout se na nové historické maximum nad hranici 13 500 euro, díky čemuž konečně vystoupil ze čtyři měsíce trvajícího konsolidačního pásma. Růst DAXu byl o to zajímavější, že šel ruku v ruce se silnějším eurem, které se na páru s dolarem dostalo nad 1,23 EURUSD. Dnešní seance přinese první významnější makro tohoto týdne, a to zejména z Evropy, kde čekáme na výsledky evropského PMI a britských statistik z pracovního trhu. Pozor ale večer také na novozélandském dolaru, kde se dočkáme potenciálně velmi zajímavých výsledků inflace.
  • Ranní videokomentář: Euro zpět na 1,20 EURUSD, dnes výsledky PMI
    Minulý týden se na finančních trzích nesl podle očekávání v poklidném duchu. Většina indexů si své pozice ve zkráceném týdnu podržela a zakončila rok 2017 výrazně v zelených číslech. Na devizovém trhu jsme pak byli svědky slábnutí americké měny, které však nebylo podloženo novým fundamentem a ke kterému kromě nízkých objemů pomáhal pravděpodobně také pozvolný pád amerických dluhopisových výnosů. Od nového týdne čekáme hlavně na sérii výsledků PMI/ISM z Evropy, středeční zápis ze zasedání Fedu a páteční čísla z amerického trhu práce.
  • Ranní videokomentář: Euro zpět pod 1,09 EURUSD, dnes zasedá RBNZ
    Úterní seance toho na trzích příliš nezměnila. Akciové indexy si své pozice držely, nebo je mírně navyšovaly a na devizovém trhu dál pokračoval výprodej zejména na japonském jenu a australském dolaru. Trhy čekají na nové fundamenty, které by dodaly obchodování nový stimul, ale ani dnes se příliš důležitých zpráv pravděpodobně nedočkají. Zvědaví proto budeme pouze na zasedání centrální banky Nového Zélandu, která bude rozhodovat ve večerních hodinách o sazbách. Ty by sice měly zůstat beze změny, doprovodný komentář, zveřejněný k samotnému rozhodnutí, by mohl ale NZD docela výrazně rozpohybovat.
  • Ranní videokomentář: Euro zůstává na dosah 1,16 EURUSD. Důležitý support zatím drží
    Máme za sebou velmi důležitý týden, který výrazně zamíchal kartami především na EURUSD, kde dolaru pomohlo zasedání Fedu, zatímco euru uškodilo zasedání ECB. Náladu na akciových trzích navíc mírně zkazila páteční seance, která přinesla další růst napětí do obchodních vztahů mezi USA a Čínou poté, co USA oznámily, že jsou připraveny uvalit cla v objemu 50 mld. USD na dovoz z Číny a dalších 100 mld. USD v případě, že na původní cla Čína odpoví uvalením cel vlastních. I tak ale úroveň rizikových přirážek zůstává nízká a do dalších dnů by se podle nás situace na trzích pravděpodobně měla zase uklidňovat. Nový týden je na data podstatně chudší než minulý, i když nabídne pár zajímavých fundamentů, jako například čtvrteční zasedání Bank of Englannd. Zvědavi jsme ale především na to, jak si EURUSD poradí se supportem, na který koncem minulého týdne začal opět dosedat.
  • Ranní videokomentář: Euro zůstává pod 1,16 EURUSD, dnes zasedá RBNZ
    Ani včerejší seance žádné větší změny na finanční trhy nepřinesla. Americké indexy si své vysoké ceny podržely, zatímco indexy v Evropě tentokrát mírně ztrácely. Rizikové přirážky jsou ale nízké a trhy zůstávají klidné, takže většina finančních aktiv nemá důvod k větší volatilitě. Stabilní včera byla seance také na devizovém trhu a žádné velké pohyby nečekáme na FX ani dnes. Důvodem je naprostá absence důležitých dat a nových fundamentů. Výjimkou by dnes mohl být snad jen NZD, který večer čeká zasedání RBNZ, která bude rozhodovat o sazbách.
  • Ranní videokomentář: Euro zůstává pod 1,18 EURUSD, dnes PMI/ISM z Evropy a USA
    Minulý týden výrazně pomohl akciím i americkému dolaru. Světové indexy pokračovaly v postupném růstu, což platilo hlavně o akciích v Evropě, které již téměř kompletně vymazaly své letní ztráty. Dolar pak zpevňoval na většině měnových párů, když mu pomáhal lepšící se výhled na prosincový růst sazeb a hlavně technická situace na EURUSD, kde dokázal konečně prolomit konsolidační pásmo a zahájit po dlouhé době korekci. Nálada na trzích zatím zůstává pozitivní, i když víkend přinesl do Evropy nové riziko, kterým je aktuální situace ve Španělsku a referendum o nezávislosti Katalánska. To bude hlavně v Evropě na trzích tématem číslo jedna, i když se pravděpodobně připojí i nově příchozí makro, v čele s výsledky aktivity ve výrobním sektoru v eurozóně, Británii a v USA.
  • Ranní videokomentář: Euro zůstává v okolí 1,19 EURUSD, nový týden bude hlavně o centrálních bankách
    Minulý týden sice začal nervózně, ale jeho konec se nesl v podstatně klidnějším duchu, což dokazuje hlavně pád VIX indexu zpět na dosah hranice 10b. Trhy se začaly znovu zajímat hlavně o nově příchozí makro, které zatím potvrzuje, že je světová ekonomika v dobré kondici. To dokázaly hlavně výsledky HDP z USA, kde ekonomika rostla v 2Q o velmi slušná tři procenta. I začátkem tohoto týdne se obchodníkům připomněla Severní Korea, která o víkendu otestovala jadernou bombu. Dnes je v USA svátek, takže může být jaderný test na trzích důležitým tématem, ale už od zítřka se obchodníci pravděpodobně znovu zaměří na tradiční fundamenty, když nás vedle důležitého makra v tomto týdnu čeká také hned trojnásobné rozhodování o sazbách, díky kterému se můžeme těšit na zvýšenou volatilitu hlavně na AUD, CAD a EUR.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Swissquote Bank