Čtvrtek 28. březen 2024 13:24
reklama
InstaForex Ebook
reklama
Purple pivot points
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Fintokei ProTrader

Plánované IPO Snapchat oceňuje společnost na $25 miliard

12.10.2016 16:21  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Společnost Snap Inc. (původně Snapchat), připravuje dokumenty pro první veřejnou nabídku akcií (IPO), která se má uskutečnit v první čtvrtině příštího roku. IPO Snapchat oceňuje na více než $25 miliard. Přesný termín IPO zatím není znám, odvíjet se bude od více faktorů – tržní volatility, zdraví čínské ekonomiky i výsledku amerických prezidentských voleb. Spekuluje se ale o tom, že k němu může dojít už v březnu 2017.

Již minulý rok CEO Snapchatu Evan Spiegel na IT konferenci v Kalifornii konstatoval, že o Snapchat IPO zvažuje. Podobné spekulace se koneckonců objevovaly i dříve, diskuze se vedly i o možné akvizici Snapchat některou z IT firem, kupř. společností Facebook, která za aplikaci nabízela $3 miliardy. Ani k jednomu nakonec nedošlo.

IPO Snapchat může být největší za poslední roky

IPO Snapchat by bylo jedním z nejsledovanějších po více než roce. Poslední velká vřava kolem technologického IPO proběhla v listopadu 2015, když své akcie poprvé investorům nabízela společnost Match Group s tržní kapitalizací necelých $3 miliard.

IPO Snapchat by co do výše kapitálu Match Group zcela zastínila. Tržní hodnota společnosti se po posledním kole privátního financování pohybovala kolem $18 miliard. Odhadovaná valuace při IPO je ale vyšší a sahá přes $25 miliard, což by pro společnost znamenalo další velmi pěknou prémii. V takovém případě by se jednalo o vůbec největší americké IPO od listopadu 2014, kdy na burzu vstoupila Alibaba Group s hodnotou $167,6 miliard.

snapchat ipo

Snap je po Uber druhým nejhodnotnějším US start-upem, který je prozatím financován soukromými investory, řadou známých private equity firem nebo společnostmi jako Alibaba, Yahoo apod. Nyní by se Snap stal vůbec prvním z pečlivě sledovaných start-upů, který okusí prostředí veřejně obchodovaných trhů.

Pomůže IPO Snapchat generovat firmě zisky?

Ironií je, že ačkoliv IPO Snapchat oceňuje na $25 miliard, společnost od svého založení v roce 2011 příliš peněž nevydělala. Snapchat podobně jako WhatsApp dlouho odmítal reklamy a v době, kdy Facebook nabízel aplikaci koupit za $3 miliardy, vykazovala firma nulový zisk.

Nyní je situace jiná. Snapchat reklamy zobrazuje a firma poslední dobou dokonce výrazně zapracovala na kvalitnějších nástrojích pro digitální marketing. Stále se jí ale příliš nedaří zvyšovat své tržby. V roce 2015 společnost vykázala tržby necelých $60 milionů a peníze spíš utrácela. Podle některých názorů je to proto, že se zaměřuje hlavně na svůj vlastní růst a reinvestice, možnou chybou je i to, že hledá cesty, jak vydělat peníze mimo svou uživatelsky velmi silnou základnu, kterou tvoří více než 150 milionů denně aktivních uživatelů.

Je zřejmé, že dojde-li k IPO a akcie Snapchat se budou obchodovat na burze, dost možná dojde i na výraznou proměnu firemní filosofie i aplikace samotné. Veřejně obchodované společnosti  jsou pod mnohem větším tlakem, pokud jde o generování zisků a hledání cestiček, jak více ušetřit a více prodat, může mít dramatický vliv na to, jak aplikace Snapchat bude v budoucnu vypadat.

The post Plánované IPO Snapchat oceňuje společnost na $25 miliard appeared first on LYNX Investovat s výhodami.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Plán obchodování GBP/USD na 23. února. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Také pár GBP/USD ve čtvrtek vykazoval poměrně vysokou volatilitu, ale obchodoval se se smíšenými pohyby. Britská měna zahájila den růstem z nelogických důvodů. Po zveřejnění údajů o indexu podnikatelské aktivity ve Spojeném království se pár propadl a vykazoval poměrně silný pokles. Údaje o americkém indexu PMI tento pokles zastavily a dolar zamířil dolů. Poměrně průměrné hodnoty indexů tak vyvolaly silné pohyby na trhu, protože trh od začátku týdne neobdržel žádné informace.
  • Plán obchodování indexu amerického dolaru na 21. února 2022
    Index amerického dolaru se v pondělí intradenně propadl skrz úroveň 95,70. Ceny se nyní stahují zpět a v době psaní článku se obchodují kolem úrovně 95,80. Medvědi se snaží znovu získat převahu, ale potřebují se dostat pod hladinu 95,00. Před obratem cen je stále možný průraz zóny 96,50–60.
  • Plán obchodování měnových párů EUR/USD a GBP/USD na 12. března
    Ačkoli situace na trhu práce zůstala i přes mírný pullback beze změny, trend, který se objevil včera, může nabrat nabrat na obrátkách a pokračovat, neboť prognóza naznačuje, že americká inflace zrychlí z 3,1 % na 3,2 %. Pokud se tak stane, Federální rezervní systém do léta úrokové sazby nesníží. Mnozí se však domnívají, že ke snížení dojde již na jaře, takže revize těchto očekávání nevyhnutelně povede k posílení dolaru. Navíc údaje z trhu práce ve Velké Británii pravděpodobně zvýší tlak na libru, protože podle prognózy míra nezaměstnanosti vzroste z 3,8 % na 3,9 %.
  • Plán obchodování pro EUR/USD a GBP/USD na 13. února
    Euro a libra celý týden stagnovaly, ale dnes může dojít k výrazným pohybům. Například u libry může dojít k poklesu, protože podle prognóz se nezaměstnanost ve Spojeném království zvýší z 3,9 % na 4,0 %. Cena by tak mohla klesnout mírně pod spodní hranici současného rozpětí. Po otevření americké seance však libra nejenže vzroste k horní hranici rozpětí, ale vydá se i dále vzhůru. Totéž čeká i euro, protože růst spotřebitelských cen v USA může zpomalit z 3,4 % na 3,1 %. To posílí očekávání snížení sazeb ze strany Fedu, což bude dostatečným důvodem pro oslabení dolaru. Jakákoli změna očekávání ohledně kroků Fedu tento proces posílí.
  • Plán obchodování pro EUR/USD a GBP/USD na 14. března
    Evropa v současné době čelí procesu deindustrializace, neboť tempo jejího poklesu dosáhlo závratných 6,7 %. Potvrzují se tak předchozí prognózy, že růst cen energetických zdrojů v regionu bude mít vážné ekonomické důsledky. Trh však nereagoval okamžitě, dolar dokonce zlevnil, byť nevýrazně. Zdá se, že trh se před zasedáním Federálního výboru pro volný trh, které se uskuteční příští týden, zastavil. S největší pravděpodobností bude ignorovat i dnešní údaje z USA, kdy například počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti vzroste jen o zhruba 7 000. Maloobchodní tržby, které významně ovlivňují dynamiku ekonomiky, rovněž vzrostou z 0,6 % na 1,0 %. To by teoreticky mělo vést k posílení dolaru, ale vzhledem k tomu, že ani inflace nedokázala pohnout trhem, očekávat od maloobchodních tržeb něco jiného se zdá být výzvou.
  • Plán obchodování pro EUR/USD a GBP/USD na 22. února
    Vyjádření představitelů ECB a Fedu, stejně jako obsah zápisu ze zasedání FOMC, trh nijak neovlivnily, protože nepřinesly nic nového, zejména pokud jde o pravděpodobné načasování zahájení uvolňování měnové politiky. To vedlo k tomu, že euro a libra stagnovaly.
  • Plán obchodování pro EUR/USD a GBP/USD na 27. února
    Nedávno zveřejněné údaje o objednávkách zboží dlouhodobé spotřeby, ačkoli měly o něco větší váhu než údaje o prodejích domů, neměly na trh výrazný vliv. Podle prognóz se však sníží o 4,0 %, což naznačuje, že spotřebitelská aktivita poklesla, což by mohlo vést ke zpomalení americké ekonomiky. Možná je ještě příliš brzy hovořit o recesi, ale jisté signály takovému vývoji skutečně nasvědčují. Pokud k tomu dojde, poptávka po dolaru se propadne a vytrhne trh ze stagnace, která začala minulý čtvrtek.
  • Plán obchodování pro EUR/USD a GBP/USD na 29. února
    Tržní dynamika zůstala navzdory vysoké volatilitě na začátku týdne stejná. Přestože cena dolaru dopoledne klesla, do odpoledne se vrátila na své předchozí hodnoty, a to zejména kvůli prázdnému makroekonomickému kalendáři. Druhý odhad amerického HDP za 4. čtvrtletí se navíc shodoval s tím prvním, což nijak nestimulovalo náladu na trhu.
  • Plán obchodování pro EUR/USD a GBP/USD na 6. února
    Euro a libra již několik dní prudce klesají v důsledku extrémně slabých údajů o cenách výrobců v eurozóně. Index údajně vykázal pokles z -8,8 % na -10,6 %, což naznačuje nejen pokles inflace, ale také rostoucí riziko deflace spojené s možným postupným vstupem do recese. Zdá se, že Evropská centrální banka nejenže jako první z klíčových měnových autorit přistoupí ke snížení úrokových sazeb, ale pravděpodobně tak učiní velmi rychle. V důsledku toho se úrokový nepoměr, který již nyní zvýhodňuje dolar, bude jen prohlubovat.
  • Plán obchodování pro GBP/USD na 13. února
    Než se ponořím do nové obchodní myšlenky, chci poznamenat, že aktivita obchodníků na trhu byla v minulém týdnu velmi nízká. Dnes byly ve Spojeném království zveřejněny již tři poměrně důležité zprávy, ale jediné, co se jim podařilo, bylo vyvolat růst libry o 30 bodů. Z mého pohledu se jedná o velmi slabou reakci trhu, která svědčí o zřejmém faktu: trh v současné době nemá náladu na aktivní obchodování.
  • Plánované otevírání ekonomik investorům znovu zvedlo náladu
    Dnes nad ránem Čína zveřejnila sérii zajímavých makrodat. HDP podle očekávání v 1Q výrazně spadl, a to meziročně o 6,8 procenta, čímž se v zásadě příliš neodchýlil od tržního konsensu. Březnové údaje pak ukázaly překvapivě rychlé zlepšení dynamiky průmyslu, který meziročně vykázal už jen 1procentní pokles. Na druhou stranu maloobchod zůstává pod velkým tlakem s meziročním propadem o 16 procent. Dohromady tedy smíšená data, která by neměla vyvolat nový pesimismus, ale ani nenadchnou. Obnova průmyslové výroby se trefuje do období, kdy na západních trzích probíhá největší útlum poptávky, což návrat určitě přibrzdí. Slabá spotřebitelská poptávka pak může naznačovat, že opatrnost a oddalování nákupů může trvat déle, což není dobrá zpráva.
  • Plánované zvýšení dodávek ropy tlačí ocenění energetických firem dolů
    Americký akciový index S&P 500 v pátek ztratil čtvrt procenta. Hlavní brzdou byly akcie energetického sektoru, které spadly o 2,6 % v reakci na zprávu, že Saudská Arábie a Rusko zvýší v druhé polovině roku svoji produkci ropy. S výrazným odstupem byli druzí nejhorší zástupci telekomunikačního sektoru, kteří ztratili 0,6 %. Naopak zisky okolo 0,4 % si připsali realitní developeři a utility.
  • Plán pro brexit se rozpadl a libra s ním
    Zprávy, že EU odmítla britský návrh úpravy budoucího vztahu, tu byly už ráno a libra zprvu celkem odolávala. Její oslabování ale nabrala na intenzitě během dne, kdy se neúspěch britské premiérky patřičně rozmázl v tisku a sama Mayová přiznala, že jednání uvízla ve slepé uličce. Obě strany jsou prý hodně vzdáleny ve dvou velkých otázkách. Těžko přitom pochybovat, že půjde o Severní Irsko a volný pohyb zboží. Libra proti dolaru dnes kvůli těmto zprávám spadla na 1,3085, čímž bezpečně vymazala předchozí zisky ze slušných makrodat.
  • Plán skoncovat s fosilními palivy má trhliny, může být i odložen
    Naše komoditní předpověď pro rok 2022? V rámci boje proti inflaci a snižování rizika společenských nepokojů odsunou politici plnění klimatických cílů na později a podpoří investice do fosilních paliv, zatímco se budou snažit přijít na jiný způsob, jak radikálně snížit uhlíkové emise.
  • Plán Španělska přilákat kryptoměnové těžaře
    Členka Kongresu španělských poslanců, María Muñoz chce ze Španělska udělat bezpečnou zemi pro těžaře Bitcoinu a obchodníky s kryptoměnami.
  • Plánuje Biden další lockdown?
    Pondělní reakce trhů na pozitivní zprávy o možné vakcíně, která by mohla ukončit celoplošné restrikce, byla možná trochu přehnaná, což si řada investorů už uvědomila. Během týdne dokonce před přílišným optimismem varovali centrální bankéři.
  • Plánuje Trump oslabení dolaru?
    Riziko toho, že americký prezident Trump bude usilovat o politiku slabého dolaru, neustále roste. Tento krok by, koneckonců, dával smysl pro jeho „program“, protože export je nezbytný nejen pro růst, ale pojí se také s potřebami vysoce zadlužených rozvíjejících se trhů. Oslabení dolaru by pro ně znamenalo ulehčení břemena od rostoucích (zejména v dolarech vyjádřených) kapitálových nákladů na úrocích.
  • Plány Cardana pro rok 2022 od Charlese Hoskinsona
    Jelikož se blíží konec roku 2021, zakladatel IOHK, Charles Hoskinson sdílel informace o plánech Cardana pro rok 2022 a to přes živé vánoční vysílání na YouTube.
  • Plány Číny na vyšší investice do infrastruktury pomohly akciím k ziskům
    Na globálních akciových trzích přetrvával i v průběhu úterní seance optimismus. Evropský akciový index v odpoledních hodinách roste o 0,8 %. Nejvíce se daří těžařům a zpracovatelům komodit, jejichž akcie si připisují 1,9 %. Ty reagují na rostoucí ceny železné rudy a dalších komodit, které zdražují na oznámení, že Čína plánuje podpořit investice do výstavby infrastruktury. Přes jedno procento si ale připisují i akcie informačních technologií, farmacií, prodejců dlouhodobého spotřebního zboží nebo průmyslových podniků. S červenou nulou končí obchodování utility. V ziscích odstartovaly i americké akcie. V úvodní hodině si polepšily o zhruba 0,4 %.
  • Plány Tesly vzbuzují obavy investorů
    Pokud máme věřit Elonu Muskovi, dálnice celého světa za krátkou dobu zaplní flotily robo-taxíků značky Tesla. Řada analytiků se však k ambicím extravagantního šéfa Tesly a jeho okázalým prohlášením staví skepticky, což se projevuje na ceně akcií.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
KeyStock
NORD FX
Alpari UK
reklama
Fintokei ProTrader