Úterý 19. březen 2024 12:42
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Instaforex ebook
reklama
CapXmaster
reklama
CapXmaster

Obchodník svou šikovností získal za 1 hodinu novou 3D TV

21.06.2012 07:59  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Nejziskovějším obchodem uplynulého týdne byla dlouhá pozice v jednom z hlavních měnových párů, EUR/USD. Obchodník nakoupil eura a prodal dolary v objemu 1 lotu. Transakce se uskutečnila ve čtvrtek 14. června 2012 v ranních hodinách. Výherce si v průběhu jedné hodiny vybojoval novou 3D TV! Postačil mu k tomu pozitivní rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou o velikosti pouhých 25 pipů.


Nevíme, jakou strategii nejúspěšnější obchodník použil. Je velice pravděpodobné, že do obchodu vstoupil na základě aplikace některých z nástrojů technické analýzy, protože pozice byla otevřena jenom po dobu jedné hodiny.

Na grafu se můžeme podívat na průběh nejziskovějšího obchodu při názorném použití Bollingerova pásma. Z tohoto pohledu nelze účastníkovi hry o TV nic vytknout.

Z fundamentálního hlediska se jednalo spíše o období konsolidace trhů s nižší volatilitou, kdy investoři redukovali své pozice a vyčkávali na pondělní výsledky parlamentních voleb. Ve středu odpoledne 13. června 2012 byla vyhlášena špatná data z USA. Horší maloobchodní tržby, pokles cen výrobců a růst obchodních zásob. Ve čtvrtek pak ekonomové očekávali data z trhu práce v USA. Kdo vsadil na to, že trh práce si nepolepší, udělal správně. Euro si v ten den vůči dolaru polepšilo o půl procenta.

Více informací na www.bossa.cz

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Obchodní jednání se vyvíjejí velmi pozitivně
    Americké akciové trhy zahajují dnešní obchodování ziskově. Index Dow Jones roste o 0,5 %, S&P 500 stoupá o 0,3 % a technologický Nasdaq se pohybuje mírně na úrovní včerejší zavírací ceny. V rámci širšího indexu S&P 500 se nejvíce daří telekomunikačním firmám (+0,7 %) a průmyslovým podnikům (+0,6 %). To, co hlavně přispívá k aktuálnímu optimismu akciových trhů, je vývoj v obchodních jednáních mezi Spojenými státy a Čínou. Prezident americké obchodní komory Myron Brilliant prohlásil, že obě strany jsou již téměř u cíle s dohodou. Nečeká ale uzavření dohody do konce tohoto týdne. V tuto chvíli právě probíhá setkání amerického prezidenta Donalda Trumpa s čínským premiérem Liu He. Spekuluje se, že po tomto setkání by Trump mohl oznámit, že se sejde s čínským prezidentem. To by byl silný signál, že uzavření obchodní dohody je na dohled.
  • Obchodní jednání Spojených států a Číny je v centru pozornosti
    Americké akciové trhy dnes otevřely v červených číslech. Dow Jones klesá o 1,2 %, S&P 500 oslabuje o 1 % a technologický Nasdaq ztrácí 1,6 %. V rámci širšího indexu S&P 500 jsou ztrátové všechny sektory. Nejhůře je na tom technologické odvětví, jehož akcie klesají o 1,9 %. Hlavním důvodem je vystupňovaná nervozita investorů z dalšího kola obchodního jednání mezi Spojenými státy a Čínou, které začíná dnes ve Washingtonu. Americký prezident Donald Trump v jednom ze svých posledních tweetů oznámil, že čínská delegace přichází do USA, aby uzavřela obchodní dohodu. V předchozích tweetech pro změnu uvedl svůj předpoklad, proč Čína na poslední chvíli odstupovala od ujednaných částí dohody a chtěla je znovu přejednat. Tím měla být vyčkávací taktika Číny na výsledek amerických prezidentských voleb v příštím roce a očekávání, že zvítězí „slabí demokraté“. Nicméně dnes a zítra, kdy budou obchodní jednání probíhat, jsou naprosto klíčové pro další vývoj obchodní války. V optimistickém scénáři dnes či v průběhu pátku dojde k uzavření obchodní dohody. V tom opačném se od zítřka zvýší dovozní cla na čínské zboží a dá se současně očekávat, že Čína přijde s protiopatřením na americké zboží.
  • Obchodní jednání Spojených států a Číny nabírají na obrátkách
    Americký akciový trh uzavřel včerejší obchodování v zisku. Index Dow Jones posílil o 0,8 %, S&P 500 získal 1,1 % a Nasdaq si polepšil o 1,4 %. V rámci širšího indexu S&P 500 se dařilo téměř všem sektorům s výjimkou finančních institucí (-0,3 %). Nejlépe si vedly technologické firmy (+2,5 %) a realitní developeři (+1,8 %). Zajímavostí včerejšího dne bylo zahájení obchodování s akciemi světoznámého výrobce jeanů Levi Strauss. Navrhovaná cena pro IPO byla ve výši 17 USD za akcii (původní výše byla dokonce pouze v rozmezí 14-16 USD). Obchodování s těmito akciemi však zahájilo skokovým růstem na více jak 22 USD za akcii. Jedná se tedy o extrémně vydařený druhý vstup na burzu této společnosti po přibližně 34 letech. Levi Strauss vstoupil na burzu již v roce 1971 a následně ji opustil v roce 1985.
  • Obchodní jednání stále v centru pozornosti
    Americké akciové trhy zahájily dnešní obchodování v červených číslech. Index Dow Jones klesá o 0,6 %, S&P 500 ztrácí 0,3 % a technologický Nasdaq odepisuje 0,7 % ze své hodnoty. V rámci širšího indexu S&P 500 jsou na tom nejhůře energetické společnosti (-1 %) a průmyslové podniky (-0,9 %). Naopak se daří síťovým odvětvím, jejichž akcie rostou o 0,2 %. Zajímavostí dneška je vstup společnosti Uber na newyorskou burzu za cenu 45 USD za akcii, což oceňuje společnost na 82,4 mld. USD. Cena stanovená pro primární úpis akcií je na spodní hranici odhadovaného rozpětí. Co ale investory nejvíce zajímá je, jak se bude dnes vyvíjet obchodní jednání mezi Spojenými státy a Čínou a co přinese následný telefonát mezi prezidenty obou zemí. Stále totiž existuje šance na odvrácení vyhrocení obchodní války. Sám americký prezident Donald Trump včera připustil, že jsou ve hře ještě dvě alternativy, jak se vypořádat s aktuální situací.
  • Obchodní jednání stále zdrojem optimismu, ale pozornost se přesune k Fedu. Potěší znovu?
    Hlavních finančních trhů se i dnes drží pozitivní nálada, již udržuje stále zejména optimismus o obchodní dohodě USA - Čína. Aktuální kolo vyjednávání končí a podle vyjádření amerických zástupců probíhalo dobře. Příznivě byl na trzích vnímán také fakt, že jednání byla o den nastavena. Naproti tomu podle některých zdrojů zatím zůstávají pozice obou stran značně vzdálené u klíčových otázek typu ochrana duševního vlastnictví či transfery technologií.
  • Obchodní jednání USA a Číny vstoupila do finální fáze
    Americký akciový trh uzavřel včerejší obchodování různorodě. Index Dow Jones oslabil o 0,1 %, S&P 500 zakončil na úrovni pondělní zavírací ceny a Nasdaq si polepšil o 0,1 %. V rámci širšího indexu S&P 500 se nejlépe dařilo sektoru zdravotní péče (+0,8 %). Na opačné straně se nacházela především síťová odvětví (-1,2 %).
  • Obchodní jednání USA-Čína tlačí trhy do zelených čísel
    Americké akciové trhy zahájily dnešní obchodování převážně v ziscích. Index Dow Jones roste o 0,3 %, S&P 500 získává 0,2 % a technologický Nasdaq odepisuje 0,3 % ze své hodnoty. V rámci širšího indexu S&P 500 se nejlépe vede průmyslovým podnikům (+0,8 %) a realitním developerům (+0,6 %). Naopak největší ztráty zaznamenávají finanční instituce, a to 0,7 %. Důvodem optimismu na trzích jsou probíhající jednání mezi Spojenými státy a Čínou ohledně obchodní dohody a ukončení obchodní války. Americký prezident Donald Trump se vyjádřil na Twitteru, že jednání pokračují velmi dobře.
  • Obchodník, který prodal Bitcoin na vrcholu, se vrací na kryptotrhy a hromadí BTC, Ethereum, XRP a jeden další altcoin
    V nové strategické relaci pseudonymní kryptoanalytik DonAlt sděluje svým 45 100 odběratelům na YouTube, že nyní sleduje, zda se BTC dokáže udržet na důležité úrovni podpory.
  • Obchodník Peter Brandt stanovil další cíl litecoinu na 400 dolarů
    Obchodník Peter Brandt publikoval první cíle na Litecoin po nedávném růstu, kdy kryptoměna vzrostla o 43 % za necelé tři dny. Na základě Brandtovy technické analýzy je další cíl pro Litecoin na 400 dolarů.
  • Obchodník Peter Brandt zkoumá BTC po silné rally nad 40 000 dolarů
    Zkušený obchodník, Peter Brandt, zkoumá stav Bitcoinu po tom, co se BTC vyšplhal nad hodnotu 40 000 dolarů, aby zjistil, zda Bitcoin opravdu dosáhl svého technického dna.
  • Obchodníkům s kryptoměnami hrozí v Číně vysoké pokuty a až 10 let vězení
    Čínský Nejvyšší soud ve čtvrtek prohlásil transakce s kryptoměnami za nezákonné a uvedl, že porušitelům hrozí vysoké pokuty a až 10 let vězení.
  • Obchodní myšlenka na růst ropy
    V uplynulých dvou týdnech souvisel růst cen ropy jak s očekávaným snížením produkce ze strany OPEC+, tak se samotnou touto zprávou, a kotace ropy tak vzrostly o více než 10 USD.
  • Obchodní nastavení pro cenu akcií Fordu
    Cena akcií Fordu se nedávno odrazila od klíčového supportu na úrovni 11 USD a dosáhla významné rezistence trendové linie na úrovni 13,50–14 USD. Nakrátko prorazila nad trendovou linii, znovu se obrátila dolů a vytvořila tak vyšší minimum. Vrátila o trochu víc než 61,8 % posledního růstu z 12,03 USD na 14,58 USD. Nedávné minimum na úrovni 12,77 USD je teď klíčovým supportem, který by se dal použít jako stop úroveň u nových býčích pozic. Pokud se náš názor potvrdí a cena akcií Fordu obnoví vzestupný trend, měli bychom očekávat, že se příště dostane alespoň k 15,37 USD. Pohyb pod 12,77 USD by byl známkou slabosti. Průraz pod 12,03 USD by toto býčí nastavení zneplatnil.
  • Obchodní plán – Praktický průvodce jak vytvořit obchodní strategii
    Obchodování na burze je velmi specifická činnost, kterou lze jen těžko k něčemu přirovnat. Trader se v podstatě neustále pohybuje v prostředí vysoké nejistoty. Na trzích vládne nahodilost a chaos. Někteří proto neváhají burzovní obchodování označit za gambling podobný ruletě.
  • Obchodní plán pro bitcoin na 10. května 2022
    Bitcoin v úterý na začátku asijské seance spadl až na minimum 29 700 USD a pak se prudce obrátil. Jak je vidět ve zde uvedeném denním grafu, kryptoměna téměř prorazila support z července 2021 okolo oblasti 28 600 – 29 000 USD. Ceny se prudce stahují zpět, protože býci se v době psaní článku dokázali protlačit nad značku 32 200 USD.
  • Obchodní plán pro bitcoin na 10. února 2022
    Poté, co bitcoin v úterý překonal poslední swingová maxima v blízkosti značky 45 500 USD, zůstal ve středu v obchodním pásmu zamlklý. Mohl by vystoupat až k maximu 46 500 USD a pak se obrátit dolů a korigovat. Býci jsou odhodláni ponechat si v nejbližší době trh pod kontrolou, protože úroveň 33 000 USD zůstává neporušená.
  • Obchodní plán pro bitcoin na 15. března 2022
    Bitcoin se několik posledních obchodních seancí nadále obchoduje v úzkém rozpětí klesající rezistence a stálého supportu kolem 37 000 USD. Kryptoměna potřebuje prorazit nad hranici 42 500 USD, aby dále zrychlila přes 46 000 USD až k hranici 50 000 USD a dokončila tak navrhovanou korekční strukturu.
  • Obchodní plán pro bitcoin na 16. března 2022
    Ceny bitcoinu se během středeční evropské seance tlačily nahoru skrz značku 41 500 USD. V době psaní článku se kryptoměna mírně stahuje a obchoduje se poblíž značky 40 500 USD. Od prozatímních maxim 46 000 USD se pohybuje do strany a mohla by se nacházet v poslední etapě před průrazem vzhůru. Pohyb nad hladinu 42 500 USD do budoucna potvrdí býčí průraz.
  • Obchodní plán pro bitcoin na 21. března 2022
    Bitcoin o víkendu překonal hranici 42 500 USD, čímž nepatrně překonal obchodní rozpětí, než narazil na rezistenci. Kryptoměna se stáhla z maxim a v době psaní tohoto článku se obchoduje poblíž hranice 41 300 USD. Pokud by se jí odtud nepodařilo vzrůst nad úroveň 45 200 USD, vrátily by se ceny zpět do zóny 38 000–39 000 USD, jelikož se cena stále obchoduje do strany.
  • Obchodní plán pro bitcoin na 24. února 2022
    Bitcoin ve čtvrtek na začátku asijské seance propadl skrz hladinu 34 300 USD, tedy víc, než se předpokládalo. Pullback k úrovním těsně pod 39 000 USD se ukázal jako dočasný, protože medvědi se dokázali vrátit silní. Dočasný support u značky 33 000 USD by mohl být ohrožen průrazem, pokud u současných úrovní nedojde k býčímu obratu.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei ProTrader