Čtvrtek 28. březen 2024 13:15
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Dukascopy new
reklama
InstaForex Ebook

Objem obchodování Cardana dosahuje slibných úrovní – může se formovat mega rally?

13.03.2023 12:52  Autor: BidAskBit  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Cardano (ADA) je jedním z mála altcoinů, na které je třeba hlídat.  ADA se v březnu snaží dokázat, že je jedním z nejslibnějších alternativních kryptoměn z kategorie TOP 10.

ADA nedávno zaznamenala výrazný nárůst denního objemu obchodů, což vedlo ke spekulacím, že je altcoin s největší pravděpodobností na cestě k masivnímu nárůstu. 7. března Cardano zaznamenalo prudký nárůst objemu obchodů přes neuvěřitelných 23 miliard ADA.

Přibližně ve stejnou dobu se tržní kapitalizace Cardana držela poměrně silně poté, co v minulých týdnech ztratila některé významné zisky. Po většinu minulého měsíce se hodnota tržní kapitalizace ADA pohybovala nad 13 miliardami dolarů, přičemž občas na krátkou dobu dosáhla 14 miliard dolarů. Zdá se, že se tržní kapitalizace zotavuje i po propadu pod 12 miliard dolarů.

Technický graf ADA ukazuje, že ceny ovládají kupující

Na druhou stranu cena ADA stále odráží medvědí trh, který v minulém a předminulém týdnu zesílil. Připomeňme si, že altcoiny do roku 2023 vstoupily na býčí notu. V lednu a krátce i v únoru byla dokonce zaznamenána mírná altcoinová rally.

ADA v lednu dosáhla nového maxima, kdy její cena dosáhla na 0,39 dolaru. V únoru by se kryptoměna posunula ještě dále na 0,41 dolaru, než by ceny ovlivnila medvědí tragédie a způsobila, že by během dvou týdnů ztratila 22 % své cenové hodnoty.

Hodnota ADA za posledních 24 hodin klesla o více než 3 % a za posledních 7 dní o více než 8 %. Vzhledem k rostoucímu objemu obchodů navzdory klesající ceně nebude překvapením, pokud se býci ADA v nadcházejících dnech vydají směrem vzhůru.

Stojí také za to zmínit, že ADA na denním grafu vykazuje pozitivní známky. Dan Gambardello, známý investor do kryptoměn se podělil o graf ukazující výkonnost ADA za posledních 6 hodin.

Jak je z grafu patrné, ADA v posledních hodinách úspěšně překonala silný medvědí tlak. Poslední dvě zelené svíčky naznačují spíše býčí vzorec, který zobrazuje slabé odmítnutí ceny, což naznačuje, že cenu ovládají silní kupci.


Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Objednávy zboží dlouhodobé spotřeby nečekaně rostou
    Nové objednávky amerických výrobců zboží dlouhodobé spotřeby nečekaně vzrostly v červnu meziměsíčně na 1,9 %, čímž se rozšířily zisky z revidovaného růstu o 0,8 % v květnu, přičemž trh očekával -0,5 %. Jedná se tak o třetí měsíc v řadě, kdy došlo ke zvýšení. Plány tak zůstavají silné i navzdory vysoké inflaci.
  • Objem bitcoinových ETF činí 4 miliardy dolarů, přičemž spotové ETF mají na svědomí 3 miliardy dolarů
    Podle živých údajů společnosti CoinGlass ve 23:30 UTC zaznamenaly bitcoinové ETF objem obchodů přesahující 4 miliardy USD.
  • Objem čerpání v rámci programu COVID III činí po více než dvou měsících 0,9 procenta celkové potenciálně čerpatelné částky. Cely program by se dosavadním tempem dočerpal za necelých 20 let
    Za úvodní více než dva měsíce plného provozu programu COVID III, od začátku června do 7. srpna 2020, z něj firmy reálně čerpaly prostředky v objemu 4,51 miliardy korun. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnila Česká národní banka. To odpovídá 0,91 procenta jeho celkové „palebné síly“, tedy celkového potenciálně využitelného objemu, jenž činí 495 miliard korun.
  • Objem dluhopisů se záporným výnosem na novém historickém maximu
    Globální objem dluhopisů se záporným výnosem do doby splatnosti se dostal na nové historické maximum, které momentálně činí 17,8 bilionu dolarů. Zároveň platí, že těchto 17,8 bilionu dolarů činí více než 20 % všech globálně emitovaných dluhopisů. Tudíž více než pětina všech dluhopisů na globálních finančních trzích nese záporný výnos do doby splatnosti.
  • Objem hypoték v květnu stoupl o 17 procent, sazby nepatrně stouply
    Banky a stavební spořitelny poskytly v květnu hypoteční úvěry za 12,3 miliardy korun, což je proti dubnu nárůst o 17 procent. Úroková sazba u skutečně nových hypoték bez refinancování nepatrně stoupla z dubnových 5,89 na 5,9 procenta. Vyplývá to ze statistik České bankovní asociace Hypomonitor. Do něj dodávají data všechny banky a stavební spořitelny poskytující hypotéky na českém trhu.
  • Objem hypoték v říjnu meziročně stoupl o 123 procent, sazby klesly
    Banky a stavební spořitelny poskytly v říjnu hypoteční úvěry za 16,1 miliardy korun, což je meziroční nárůst o 123 procent. Úroková sazba u skutečně nových hypoték bez refinancování klesla říjnu ze zářijových 5,74 procenta na 5,71 procenta, a byla tak nejníže od července 2022. Vyplývá to ze statistik České bankovní asociace Hypomonitor. Data dodávají všechny banky a stavební spořitelny poskytující hypotéky na českém trhu.
  • Objem korporátních dluhopisů se v červnu propadl, výnosy však vzrostly
    V červnu 2023 vydaly firmy korporátní dluhopisy za 3 miliardy Kč, průměrná splatnost emisí představovala 3,8 roku a vážený průměr výnosů 8,8 %. Zatímco objem emisí se ve srovnání s předchozím rekordním měsícem výrazně snížil, výnosy dluhopisů vzrostly. Emitenti tak chtějí zaujmout investory a nabídnout jim atraktivnější procenta než konkurenční dluhopisy. Vyplývá to z údajů Srovnávače dluhopisů, který provozuje Dluhopisomat.
  • Objem korporátních dluhopisů v červenci vzrostl, jejich průměrné výnosy a doba splatnosti se snížily
    Objem emisí korporátních dluhopisů vydaných v červenci 2023 vzrostl na 4,2 miliardy Kč, vážený průměrný výnos klesl na 8,11 % a průměrná doba splatnosti se zkrátila na 3,36 roku. Emitenti se tak připravují na očekávaný pokles úrokových sazeb a vytvářejí si prostor pro úpravu emisních podmínek podle budoucího makroekonomického vývoje. Vyplývá to z údajů srovnávače, který provozuje největší a nejlépe hodnocený dluhopisový portál v České republice Dluhopisomat.
  • Objem kryptoměn obchodovaných prostřednictvím Saxo Bank přesáhl 2,5 miliardy USD, přidává nové kryptoměnové produkty
    Saxo Bank, specialista na online obchodování a investice, oznámil, že obrat jeho sortimentu kryptoměnových produktů přesáhl v tomto roce 2,5 miliardy USD. V reakci na tak výrazný nárůst klientské poptávky zvýšila tato dánská online makléřská společnost limity otevřených pozic a rozšířila svou nabídku o nové kryptoměnové produkty.
  • Objem maloobchodních tržeb v září klesl
    Maloobchodní tržby v ČR bez zahrnutí prodeje aut v září meziměsíčně klesly o 0,3 %, zatímco my jsme počítali naopak s růstem v podobném rozsahu. V meziročním vyjádření i tak došlo ke zpomalení na 3,6 %, což bylo 0,7 procentního bodu pod mediánovým odhadem analytiků. Kalendářní vlivy měly tentokrát minimální efekt, takže očištěný údaj ukazuje dle ČSÚ 3,4 %.
  • Objem obchodování ve výší 15 miliard USD vynesl BTC nad 17 00 USD – začíná nová rally?
    Dne 11. prosince zůstává předpověď ceny BTC stále smíšená, jelikož se primární kryptoměna konsoliduje v úzkém rozmezí 17 000 – 17 350 dolarů, přestože objem obchodů vzrostl na 15 miliard dolarů. 
  • Objem obchodů na energetické burze PXE byl loni rekordní
    Objem obchodů na středoevropské energetické burze Power Exchange Central Europe (PXE) byl loni rekordní. Burza to dnes oznámila v tiskové zprávě. Uvedla, že na trhu s elektřinou a plynem loni činil 52,4 terawatthodiny (TWh), nejvíce od založení burzy v roce 2007. Proti předloňskému roku byl nárůst více než poloviční.
  • Objem obchodů s kryptoměnami v květnu klesl o desetinu
    V květnu v Česku klesl objem obchodů s kryptoměnami oproti předchozímu měsíci zhruba o deset procent na 320 milionů korun. Meziročně to bylo o pětinu méně. Za prvních pět měsíců Češi zobchodovali v kryptu přes 1,48 miliardy Kč, což je o 22 procent méně než loni, uvedl ředitel českého lídra trhu Bit.plus Martin Stránský.
  • Objem obchodů s XRP je v procentech tržní kapitalizace čtyřikrát vyšší než u Bitcoinu
    Nativní token XRP Ledgeru, XRP, zaznamenal v kryptoměnovém prostoru seismický posun, když jeho objem obchodů prudce vzrostl a překonal objem obchodů vlajkové kryptoměny Bitcoin (BTC).Technologický ředitel Ripple, David Schwartz, uvedl, že objem XRP v procentech tržní kapitalizace je čtyřnásobný oproti BTC.
  • Objem prodeje NFT zaznamenal růst 
    Prodej nezaměnitelných tokenů – NFT za posledních 7 dní zaznamenal menší nárůst, když byly zaznamenány tržby NFT v hodnotě 658,4 milionů dolarů, což znamená nárůst o 3,35 % za sedm dní. Z 15 blockchainů zaznamenaly prodeje NFT založené na Polygonu největší nárůst objemu, který tento týden vzrostl o 106,68 %. Za poslední týden také zaznamenala největší objem prodeje sbírka NFT s názvem Moonbirds, který dosáhl 231,9 milionu dolarů.
  • Objem prosincových maloobchodních tržeb zklamal
    Maloobchodní tržby bez prodejů aut v prosinci meziměsíčně klesly o 0,7 %, po předchozím poklesu o 0,3 %. Meziročně byly tržby nižší o 7,3 % (po očištění o rozdílný počet pracovních dní) a zaostaly tak za tržním konsensem ve výši -5,5 %. Za celý rok 2022 zaznamenaly maloobchodní tržby pokles o 3,6 %.
  • Objem prostředků získaných prostřednictvím IPO na amerických a evropských burzách klesl o 90 %
    V prvních pěti měsících roku 2022 klesl objem prostředků získaných prostřednictvím IPO na burzách v USA a Evropě ve srovnání se stejným obdobím loňského roku o 90 %.
  • Objem QE rozšírený
    BoE rozširuje QE o 75 mld. GBP na 275 mld. GBP....
  • Objem stříbra v držení ETF vystoupal na historické maximum. Drahé kovy stále táhnou
    Co je však na současném růstu cen drahých kovů obzvláště zajímavé je především to, že je tažen poměrně výrazným zvýšením poptávky po fyzických kovech. Stačí se totiž podívat na objemy zlata a stříbra v držení ETF a je na první pohled patrné, že současný růst cen není jen jednorázovým výkyvem. Celkový objem stříbra v držení ETF fondů od začátku roku vystoupal o 13 % až na historické maximum 21 021 tun. Zajímavé je, že na rozdíl od zlata se objem stříbra v držení ETF v minulých letech příliš nesnižoval, a to bez ohledu na prudký pád cen stříbra z let 2011 – 2015. Současný růst poptávky proto není korekcí dřívějšího vývoje, ale trendem, který navazuje na trend z let 2006 – 2010. Celkové objemy zlata v držení ETF pak díky pádu z minulých let rostou ještě rychleji. Jen od začátku roku vystoupaly o 40 % na 2 042 tun a jsou na nejvyšších úrovních od roku 2013.
  • Objem vydaných korporátních dluhopisů v květnu znovu výrazně vzrostl
    Objem vydaných podnikových dluhopisů dosáhl v květnu téměř 11 miliard Kč a znovu výrazně vzrostl. Pro srovnání: v dubnu vydaly firmy dluhopisy za necelých 8 miliard Kč, zatímco v předchozím období se měsíční objemy emisí nejčastěji pohybovaly v rozmezí 3 až 5 miliard Kč. Průměrný výnos dluhopisů se podruhé v řadě mírně snížil, prodloužila se naopak doba splatnosti emisí. Vyplývá to z údajů Srovnávače dluhopisů, který provozuje Dluhopisomat.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
KeyStock
NORD FX
Alpari UK
reklama
Fintokei SwiftTrader