Úterý 19. březen 2024 10:42
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Instaforex ebook
reklama
Swissquote Bank
reklama
CapXmaster

BREAKING: US100 rastie, USD klesá na základe komentárov od Powella

30.11.2022 20:01  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Americký dolár oslabuje, zatiaľ čo akcie sa posunuli smerom nahor po holubičom komentári šéfa Fedu Powella. Počas jeho prejavu v Brookings Institution Powell povedal:

  • Politika bude musieť pravdepodobne určitý čas ostať reštriktívna.
  • Zmiernenie tempa zvyšovania úrokových sadzieb má zmysel.
  • Spomalenie tempa zvyšovania úrokových sadzieb by mohlo prísť už na decembrovom zasadaní.
  • Dosiahnutý významný pokrok smerom k dostatočne reštriktívnej politike, avšak stále existuje veľa priestoru na pokrytie.
  • Zdá sa mi pravdepodobné, že sadzby budú musieť byť nakoniec o niečo vyššie, ako si politici mysleli v septembri.
  • Októbrové inflačné dáta boli vítaným prekvapením, avšak budú potrebné ďalšie dáta ktoré ukážu, že inflácia skutočne klesá.
  • Odhadujeme, že cenový index PCE vzrástol za 12 mesiacov do októbra o 6% a jadrový PCE o 5%.
  • Cesta pred infláciou je veľmi neistá.
  • Rast ekonomickej aktivity sa spomalil hlboko pod doterajší dlhodobý trend a toto musí byť zachované.

US100 prelomil lokálnu líniu poklesu a v súčasnosti testuje dôležitú zónu rezistencie na úrovni 11700 bodov. Zdroj: xStation5

GBPUSD vymazal predchádzajúce straty a opäť sa priblížil k rezistencii na úrovni 1,20. Zdroj: xStation5

 

Tento materiál je marketingovou komunikací ve smyslu čl. 24 odst. 3 směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/65/EU ze dne 15. května 2014 o trzích finančních nástrojů, kterou se mění směrnice 2002/92/ES a směrnice 2011/61/EU (MiFID II). Marketingová komunikace není investiční doporučení ani informace doporučující či navrhující investiční strategii ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014 ze dne 16. dubna 2014 o zneužívání trhu (nařízení o zneužívání trhu) a o zrušení směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/6/ES a směrnic Komise 2003/124/ES, 2003/125/ES a 2004/72/ES a nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2016/958 ze dne 9. března 2016, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014, pokud jde o regulační technické normy pro technická ujednání pro objektivní předkládání investičních doporučení nebo jiných informací doporučujících nebo navrhujících investiční strategie a pro zveřejnění konkrétních zájmů nebo náznaků střetu zájmů nebo jakékoli jiné rady, a to i v oblasti investičního poradenství, ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu. Marketingová komunikace je připravena s nejvyšší pečlivostí, objektivitou, prezentuje fakta známé autorovi k datu přípravy a neobsahuje žádné hodnotící prvky. Marketingová komunikace je připravena bez zohlednění potřeb klienta, jeho individuální finanční situace a nijak nepředstavuje investiční strategii. Marketingová komunikace nepředstavuje nabídku k prodeji, nabídku, předplatné, výzvu na nákup, reklamu nebo propagaci jakýchkoliv finančních nástrojů. Společnost XTB S.A. organizační složka nenese odpovědnost za jakékoli jednání nebo opomenutí klienta, zejména za získání nebo zcizení finančních nástrojů, na základě informací obsažených v této marketingové komunikaci. V případě, že marketingová komunikace obsahuje jakékoli informace o jakýchkoli výsledcích týkajících se finančních nástrojů v nich uvedených, nepředstavují žádnou záruku ani předpověď ohledně budoucích výsledků. Minulá výkonnost nemusí nutně vypovídat o budoucích výsledcích a každá osoba jednající na základě těchto informací tak činí zcela na vlastní riziko.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • BREAKING: US PMI indexy nad očekávání!
    US S&P Global US Výrobní PMI Mar P: 49.3 (exp 47.0; prev 47.3). US S&P Global US Služby PMI Mar P: 53.8 (exp 50.3; prev 50.6).
  • BREAKING: U.S. PMI nesplnili očakávania
    PMI dáta v USA zaznamenali výrazný pokles v porovnaní s prognózami trhu. Výrobné PMI skončilo na úrovni 50,8 bodov (odhad 51,5). Dáta stále naznačujú expanziu, ale spomalenie je už viditeľné (predchádzajúci mesiac 51,9). Markit Composite PMI (49.6) aj PMI služieb (49.4) zaznamenali pokles pod kľúčovú úroveň 50 bodov. Hodnoty Markit Composite sú najhoršie od roku 2013. Okrem toho bolo PMI služieb horšie, ako prognózy (odhad 53,0).
  • BREAKING: US PPI překvapuje směrem dolů!
    USA, dávky v nezaměstnanosti. Actual: 245.25k. Expected: 245k. Previous: 242k. Headline. Actual: 2.3% YoY. Expected: 2.5% YoY. Previous: 2.7% YoY.
  • BREAKING: US services ISM čtení nepatrně vyšší, než se očekávalo!
    PMI služeb za září na úrovni 53,6 % představuje devátý měsíc v řadě expanze v sektoru služeb s růstem ve 39 z posledních 40 měsíců, s výjimkou poklesu v prosinci 2022. I když oproti srpnovým údajům klesl o 0,9 % bodu 54,5 %, Index obchodní aktivity se zvýšil na 58,8 % a Index dodavatelských dodávek se poprvé od listopadu 2022 přesunul do oblasti expanze. Index cen zůstal stabilní na 58,9 %. Třináct odvětví vykázalo v září růst, což naznačuje trvalý růst sektoru, i když došlo k mírnému poklesu tempa růstu připisovaného pomalejším indexům nových objednávek a zaměstnanosti.
  • BREAKING: US100 klesá o viac ako 2%
    Hlavné americké akciové indexy začali dnešné obchodovanie pod včerajšou uzatváracou cenou. Napriek pokusu o odrazenie v prvých minútach obchodovania sa predajcovia nevzdali a v nasledujúcich hodinách môžeme pozorovať prehlbujúci sa pohyb smerom nadol. Žiadne kľúčové makrodáta (okrem inflácie PPI v USA), ktoré by mohli byť priamou príčinou dnešného výpredaja, neboli zverejnené. Investori sú jednoznačne znepokojení zajtrajším rozhodnutím Federálneho rezervného systému. Očakáva sa, že americká centrálna banka oznámi zrýchlenie tempa znižovania QE, čo sa môže priamo premietnuť do rýchlejšieho zvyšovania úrokových sadzieb v USA.
  • BREAKING: US100 klesá v reakci na horší výsledky HDP!
    Nižší růst - jak naznačuje model GDPNow, ovšem zároveň jsme svědky vyšších cenových tlaků. Z pohledu dalšího rozhodování Fedu se nejedná vůbec o jednoduchá data. Americké ekonomika by potřebovala podporu, nicméně vyšší statistiky inflace nedávají pro takovou podporu prostor. Index US100 ztrácí, naopak dolar mírně sílí.
  • BREAKING: US100 likviduje ztráty
    Navzdory negativnímu začátku seance se býkům z Wall Street podařilo znovu získat kontrolu. Dow Jones Industrial Average roste o 0,24 %, zatímco S&P 500 rostl téměř o 0,5 % a Nasdaq vyskočil o 1,0 %. Za tímto pohybem není jasný důvod, někteří naznačují klesající výnosy dluhopisů, kde výnos 10letých státních dluhopisů USA klesl pod 3,15 % z maxima z minulého týdne na 3,43 %. Také Powellovy komentáře týkající se ničení poptávky, které by někteří účastníci trhu mohli považovat za znamení, že Fed bude zvyšovat úrokové sazby pomaleji. Výprodej ropy by zase mohl být považován za deflační faktor.
  • BREAKING: US100 nad hladinou 15,000 bodov
    Kontrakty Nasdaq 100 prekonali hladinu 15 000 bodov, čo predstavuje nové historické maximum. Všetky straty z konca predchádzajúceho týždňa a začiatku súčasného boli teda neutralizované. Nárast od začiatku mesiaca však nie je zdrvujúci a predstavuje cca. 3%, zatiaľ čo od miestneho minima nahor, pohyb dosiahol približne 4%. Stojí za zmienku, že teoreticky sa index snaží otestovať spodnú hranicu vzostupného kanála. Ďalší potenciálny cieľ sa nachádza okolo hladiny 15250. Budúci týždeň môžu štvrťročné výsledky spoločností ako Tesla, Apple, Google a Amazon výrazne ovplyvniť výkonnosť indexu.
  • BREAKING: US100 prohlubuje ztráty
    Americké akcie v pondělí pokračovaly v poklesu poté, co tři hlavní indexy na Wall Street poprvé od září zaznamenaly druhý týden ztrát v řadě, protože soubor slabých makroekonomických údajů a jestřábí rétorika FEDu zvýšily obavy z recese. V letošním roce zatím technologický index NASDAQ klesl o více než 32 %, zatímco akcie technologických gigantů včetně společností Apple, Microsoft a Google se propadly o 25 % až 37 %. US100 během dnešní seance klesl o 1,5 %, když se kupcům nepodařilo prorazit nad místní rezistenci na úrovni 11500 bodů, která se shoduje s 50 SMA( zelená linie). Dokud se cena bude nacházet pod touto úrovní, může se urychlit pohyb směrem dolů k minimům z října 2022 na úrovni 10460 bodů. Tato úroveň se shoduje s 61,8% Fibonacciho retracementem vzestupné vlny zahájené v březnu 2020.
  • BREAKING: US100 prorazil úroveň 14 000 bodů
    Akcelerace americké inflace zatím neznamenala žádné zhoršení sentimentu na finančních trzích. Představitelé Fedu opakují, že zvýšené inflační tlaky jsou pouze dočasného charakteru. Akciové indexy tak stále rostou. Technologický index US100 (NASDAQ) včera přidal na Wall Street nejvíce. Rostl o 1,2 %. Pozitivní pohyb pokračuje také dnes. Index poprvé v historii překonal úroveň 14 000 bodů.
  • BREAKING: US100 roste o více než 3,5 %
    Hlavní indexy na Wall Street zaznamenávají ve středu výrazné zisky, zatímco ceny ropy klesly o více než 5 % v naději na diplomatické řešení ruské agrese vůči Ukrajině. Poradce prezidenta Zelenského naznačil, že Ukrajina je připravena na mírové rozhovory, ovšem za několika podmínek. Kreml mezitím oznámil, že podnikne nezbytné kroky k zajištění neutrálního statusu Ukrajiny, a upřednostňuje tak učinit prostřednictvím jednání. Moskva oznámila zastavení střelby na Ukrajině, aby nechala civilisty uprchnout z obležených měst. Nicméně klid zbraní bohužel opět nenastal ve všech potřebných oblastech. Evakuace byla možná ze Sumy, Enerhodaru, ale ne z Charkova. Ukrajinské ministerstvo vnitra dnes uvedlo, že dohody o humanitárních koridorech byly většinou neúčinné. Guvernér ukrajinské Doněcké oblasti uvedl, že k ruskému leteckému útoku na nemocnici v Mariupolu došlo během dohodnutého období příměří. Je tak otázkou, zda bude cesta k míru na Ukrajině tak přímá, jak naznačuje aktuální růst akciových indexů.
  • BREAKING: US100 rozšiřuje vzestupnou korekci
    Během úterní seance můžeme sledovat solidní výkonnost hlavních akciových indexů. Přestože začátek seance v Evropě nevypadal příliš optimisticky, následující hodiny přinesly změnu sentimentu. Jedním z důvodů, který podporuje riziková aktiva, jsou slabší údaje z americké ekonomiky, které signalizují, že by Fed mohl zmírnit proces zvyšování úrokových sazeb.
  • BREAKING: US100 se navzdory jestřábím výrokům Mesterové z Fedu odráží od čerstvého minima
    Třem hlavním indexům na Wall Street se podařilo smazat většinu počátečních ztrát poté, co se krátce dotkly úrovní nevídaných více než dva roky v souvislosti s rostoucími obavami, že více jestřábí FED a vyšší sazby mohou mít negativní dopad na americkou ekonomiku a zisky společností. Změnu sentimentu nevedly žádné konkrétní katalyzátory a zdá se, že investoři strávili nedávné jestřábí komentáře Mesterové z FEDu, která uvedla, že největším politickým rizikem je, že FED nezvýší sazby dostatečně. Podle jejího názoru FED zatím nedosáhl žádného pokroku ve snižování inflace a je třeba posunout měnovou politiku na restriktivní úroveň. Očekává, že inflace v příštím roce klesne na 3,5 % a do roku 2025 na 2 %, což však bude bolestivý proces a růst v příštích několika letech může být slabý.
  • BREAKING: US100 se propadl o více než 4,0 %
    Hlavní americké indexy se v pondělí rapidně propady, protože výnosy na amerických státních dluhopisech a vysoký růst spotřebitelských cen brzdí poptávku po rizikových aktivech. Technologické akcie dostávají největší ránu, protože s největší pravděpodobností budou nejvíce trpět potenciálním propadem ekonomiky a rostoucími úrokovými sazbami. Očekává se, že FED ve středu ohlásí zvýšení úrokových sazeb minimálně o 50 bazických bodů. Analytici odhadují, že do září by se mělo zvyšovat celkem třikrát. Dvakrát o půl procenta a jedenkrát o 75 bazických bodů.
  • BREAKING: US100 se snaží reagovat po silném HDP a žádostech o podporu v nezaměstnanosti!
    USA, počáteční žádosti o podporu v nezaměstnanosti. Skutečnost: 221 tis. Očekávání: 235 tis. Předchozí: 228 tis.
  • BREAKING: US100 so silným prielomom pod bariéru 15 000 bodov!
    Indexy na Wall Street začínajú týždeň dynamickým poklesom. Rozsah výpredaja je najlepšie vidieť na technologickom behemote US100, ktorý v súčasnosti stráca viac ako 1 % a dynamicky prekonáva psychologickú bariéru 15 000 bodov a otvára si cestu k ďalšej dôležitej podpore na úrovni 14 700 bodov.
  • BREAKING: US100 zisky po ISM čteních
    Výrobní zpráva ISM PMI v USA (listopad): Aktuální: 46.7. zk. 47,6; dříve 46.7. Ceny: 49,9 (oček. 45,9; dříve 45,1). Zaměstnanost: 45,8 (oček. 47,2; dříve 46,8).
  • BREAKING: US30 dosáhl na historická maxima
    US30 (kontrakt Dow Jones) vzrostl o 1,8 % a dosáhl na historická maxima, přestože výnos z amerických desetiletých dluhopisů se drží v blízkosti ročního maxima. Trhy se těží na fiskální stimul ve výši $1,9 miliardy, který o víkendu schválil americký senát. Index US500 (S&P 500) přidává 1 %. Naopak technologický index NASDAQ ztrácí 0,5 %.
  • BREAKING: US30 je na rekordných maximách, keďže Kudlow sľubuje zníženie daní
    Americké indexy ignorovali slabé hospodárske výsledky banky Goldman Sachs a zaznamenali nárast. US30 sa posunul k hranici 29 000 bodov, keď Larry Kudlow, hlavný ekonomický poradca prezidenta Trumpa, prisľúbil vo volebnom roku sériu nových daňových škrtov. US30 je od septembra 2019 vo veľmi prudkom vzostupnom kanáli.
  • BREAKING: US30 klesá po Powellových komentároch
    Hlavné indexy z Wall Street klesli na svoje minimá počas výročného prejavu predsedu Fedu Powella v Národnej asociácii pre podnikovú ekonomiku (NABE). Sentiment sa zhoršil po tom, čo Powell povedal, že inflácia je príliš vysoká a centrálna banka je pripravená zvýšiť sadzby o viac ako 0,25 %, ak to bude potrebné.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Dukascopy new