Úterý 19. březen 2024 03:20
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
CapXmaster
reklama
Instaforex ebook
reklama
Fintokei SwiftTrader

Ranní komentář: Target včera -25 %, strach z dopadu inflace na zisky společností dostal akcie pod tlak

20.05.2022 08:28  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Po středečním výprodeji se včera situace na trzích částečně uklidnila, i když i včera se akciové indexy dostaly pod mírný prodejní tlak. Dnes ráno je nálada na trzích optimističtější a futures na akciové indexy rostou. Pomohlo k tomu rozhodnutí Čínské centrální banky, která snížila svou základní úrokovou sazbu o 15bp.

K lepší náladě přispívá i komprese dluhopisových výnosů, které se včera v USA u desetiletých splatností vrátily pod 2.9 %. Inflace a utahování měnové politiky zůstává ale i nadále klíčovým tématem, které může kdykoliv sentiment na trzích znovu výrazně ohrozit.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • ☕️Ranní komentář s XTB: AMD reportovala dobré výsledky, dnes zasedá Fed
    Včerejší seance na finančních trzích se nesla v pozitivním duchu. Evropské indexy i Wall Street dokázaly růst. Naopak korigovaly výnosy z amerických dluhopisů a dolar se pohyboval do strany. Nadále pokračovala výsledková sezóna. Společnost AMD dokázala díky dobrému výhledu růst v aftermarketu o 8 %! Obchodníci vyčkávají na výsledky zasedání americké centrální banky, které budou zveřejněny dnes večer. Postoj Fedu k dalšímu směřování měnové politiky napoví, co budeme moci od trhů čekat v následujících týdnech.
  • ☕Ranní komentář s XTB: Fed bude pokračovať vo zvyšovaní sadzieb, Európska únia zaviedla embargo na dovoz ropy
    Fed včera podľa očakávaní zvýšil úrokové sadzby a naznačil, že bude pokračovať vo zvyšovaní sadzieb až k hladine 2,5, resp. 3 %. Šéf americkej centrálnej banky však uviedol, že v súčasnosti nevidí náznaky vzniku mzdovo inflačnej špirály, no v prípade zmeny ekonomických podmienok je Fed pripravený konať a zvýšiť úrokové sadzby nad uvedenú hladinu. Keďže trhy v súčasnosti nepočítajú s týmto scenárom, priestor na posilňovanie amerického dolára stále ostáva v otvorený.
  • Ranní komentář: Symposium v Jackson Hole odstartovalo risk-off výprodej na většině finančních aktiv
    Akciové trhy si v pátek prošly silným výprodejem v reakci na jestřábí projev Jay Powella. Korekce se nevyhnula ani ostatním aktivům, jako jsou dluhopisy, kryptoměny nebo drahé kovy, zatímco se značného růstu dočkal hlavně americký dolar.
  • Ranní komentář: S&P500 na dosah historického maxima, dnes zápis ze zasedání Fedu
    Včerejší seance přinesla na akciové indexy v Evropě i v USA mírné zisky, díky kterým se S&P 500 index dostal až na hranici silné resistence, která se nachází na úrovni jeho historického maxima. Nálada na trzích zůstává optimistická, což dokazuje hlavně nízká úroveň rizikových přirážek a nic na tom zatím nemění ani včerejší obvinění blízkých spolupracovníků amerického prezidenta Trumpa. Dnešní seance už bude na nově příchozí fundamenty o něco bohatší, přičemž tím nejzajímavějším by mělo být zveřejnění zápisu z minulého zasedání americké centrální banky.
  • Ranní komentář: Šance na fiskální stimul do voleb jsou v USA malé. Akcie korigují dřívější zisky
    Akciové trhy včera mírně korigovaly část dřívějších zisků. Přispěl k tomu komentář amerického ministra financí, který po telefonátu s Nancy Pelosi uvedl, že šance na schválení fiskálního stimulu do voleb jsou poměrně malé. Sentimentu na trzích pak nijak nepomohly ani výsledky amerických bank Wells Fargo a Bank of America, které po zveřejnění čísel za 3Q začaly výrazně ztrácet. Negativní dopad pak do třetice má i covidová situace v Evropě, kde Itálie registrovala nejvyšší nárůst nových nakažených od začátku pandemie, zatímco Francie zavedla v Paříži zákaz vycházení.
  • Ranní komentář: Šance na říjnové snížení sazeb v USA rostou
    Včerejší seance přinesla překvapivě slabé výsledky z amerického výrobního sektoru. Tamí ISM se propadl v září až na 47,8b., zatímco konsenzus počítal s růstem zpět nad úroveň 50b. Jednalo se o pátý pád indexu v řadě, a to až na nejnižší úrovně za posledních 10 let. Horší čísla zvyšují pravděpodobnost říjnového snížení sazeb v USA, která momentálně dosahuje už více než 60 %. To následně dostalo pod tlak hlavně americký dolar a také akcie, zatímco se dařilo bezpečným přístavům, v čele s drahými kovy a JPY.
  • Ranní komentář: Špatná makrodata nezastavila akcie, komodity naopak vyklesaly
    Ranní komentář: Špatná makrodata nezastavila akcie, komodity naopak vyklesaly - videokomentář X-Trade Brokres...
  • Ranní komentář: Špatné výsledky Charteru a cable vs telcos, Russell 2000 a slabá čísla menších firem
    Akciové trhy minulý týden zažily růst, který byl především podpořen výsledky firem, přičemž vedoucí úlohu sehrála společnost Meta, jejíž hodnota v pátek vzrostla o více než 20 %. Příznivé zprávy přišly i z americké ekonomiky, která v pátek ohlásila silný pracovní trh. Překvapivě dobré výsledky NFP reportu v pátek ovlivnily růst amerického dolaru a výnosů dluhopisů. V nadcházejícím týdnu bude stále ve středu pozornosti probíhající výsledková sezóna. Klíčovým tématem zůstává i další vývoj úrokových sazeb v USA a postupné upravování výhledu týkajícího se jejich snižování.
  • Ranní komentář: Špatný rok pro akcie i dluhopisy, ceny plynu v Evropě dál klesají
    Minulý rok přinesl velké ztráty na akciový trh. Dluhopisy na tom byly ale ještě o poznání hůře. Finanční aktiva jsou díky tomu výrazně levnější, i když pravděpodobně z dobrého důvodu. Závěr minulého roku byl pak nervózní a opět to schytaly hlavně technologické a růstové společnosti. Dobré zprávy přicházely alespoň z Evropy, kde dál prudce klesají ceny zemního plynu, které jsou dnes na úrovních, kde se pohybovaly ještě před vypuknutím konfliktu na Ukrajině.
  • Ranní komentář: Target včera -25 %, strach z dopadu inflace na zisky společností dostal akcie pod tlak
    Akciové trhy za sebou mají další těžkou seanci, během které se index S&P 500 propadl o 4 % a Nasdaq až o 4.7 %. K negativní náladě rozhodně přispívají výsledky maloobchodu. Úterní čísla Walmartu a hlavně včerejší výsledky Targetu připomněly obchodníkům, že se rostoucí inflace začíná propisovat do klesajících zisků amerických společností a že je ještě nějakou dobu může nepříjemně trápit.
  • Ranní komentář: Target znovu varuje před vysokými zásobami, JPY na nových low kvůli rostoucím výnosům
    Akciové trhy včera v USA mírně rostly a pokračovaly tak v likvidaci dřívějších ztrát. To vše navzdory dalšímu varování společnosti Target, která nezvládá růst zásob, i navzdory vysokým cenám energií, nebo růstu dluhopisových výnosů, které u desetiletých splatností v USA znovu atakují hranici 3 %. Právě růst výnosů v Evropě i v USA dostává výrazně pod tlak JPY, který se nachází na nových low, když se dostal až na úroveň 133 jenů za dolar, kde se naposledy pohyboval v roce 2000.
  • Ranní komentář: Technologické společnosti převálcovaly očekávání, evropské akcie dusí silné euro
    Včerejší seance se na akciových trzích příliš nevydařila. Pod výrazný tlak se dostaly hlavně evropské indexy, kterým začíná vadit sílící euro a jeho potenciálně negativní dopad na zahraniční poptávku po evropském importu. Za pozornost stály i výsledky amerického HDP, které se anualizovaně propadlo o 32,9 %, nebo tweet Donalda Trumpa, který vyzval k odložení voleb.
  • Ranní komentář: Technologický sektor pomohl americkým akciím růst, na FX ztrácí hlavně JPY
    Máme za sebou pozitivní start do nového týdne, který pomohl akciím v Evropě i v USA. Zatímco v Evropě růst táhly především zprávy z Itálie, v USA byl růst tažen hlavně technologickým sektorem, který umožnil akciovému indexu NASDAQ vystoupat dokonce o více než dvě procenta. Dnešek bude na data spíše chudší a tak zůstanou v centru dění hlavně politická témata v čele s komentáři Donalda Trumpa. Ten dnes varoval před tím, že je připraven uvalit na Čínu další vlnu cel, pokud se v pátek nedohodne s Čínským prezidentem, a zároveň upozornil na to, že dohoda o brexitu možná znemožní Británii uzavřít vlastní dohodu o obchodu s USA.
  • Ranní komentář: Technologický sektor překonal očekávání, akcie přesto korigují
    Včerejší seance přinesla ohňostroj především po uzavření amerických burz, kdy své výsledky za 3Q reportovaly největší americké technologické společnosti. Amazon, Google, Facebook, i Apple dokázaly překonat očekávání jak v oblasti tržeb, tak zisků na akcii. Růstu se dočkaly ale pouze akcie Googlu, zatímco ceny ostatních techů v after-market hodinách zamířily do červených čísel. To ovlivňuje ocenění futures i dnes ráno, kdy futures na americké indexy ztrácejí více než procento.
  • Ranní komentář: Technologický sektor znovu srazil americké akcie, trhy zůstávají nervózní
    Dění na akciových trzích poslední dobou připomíná jízdu na horské dráze a i včerejšek toho byl jasným důkazem. Po poměrně úspěšném začátku úterní seance se nakonec americké indexy propadly znovu hluboko do červených čísel, když je dolů znovu táhly hlavně akcie technologického sektoru. Nervozita na trzích tedy zůstává i nadále značná, což potvrzuje hlavně vyšší úroveň rizikových přirážek a implikované volatility. Dnešek je na trzích opět bez klíčových fundamentů, takže se bude i nadále vše točit okolo aktuálního sentimentu.
  • Ranní komentář: Technologie a růstové akcie opět v červených číslech, dnes americká inflace
    Ani včera se akciové indexy nedokázaly vyhnout korekci. Dopad vyšších a rostoucích výnosů je stále znát a doléhá především na růstové a technologické akcie. Futures na evropské i americké indexy přitom zůstávají pod tlakem také dnes ráno a na celkově negativním sentimentu se tedy nic nemění. Dnes pozor hlavně na výsledky americké inflace, která by měla ve svém růstu opět zrychlit.
  • Ranní komentář: Technologie dál zaostávají za zbytkem trhu, dnes výsledky z amerického trhu práce
    Akciové trhy včera opět klesaly a indexy znovu táhly dolů především technologické společnosti. Ze zajímavých fundamentů jsme se včera dočkali zasedání Bank of England, která zvýšila sazby o 75bp. Banka ale uvedla, že sazby příští rok nedosáhnou takové úrovně jakou očekává trh, což dostalo britskou libru pod značný prodejní tlak.
  • Ranní komentář: Technologie korigují dřívější zisky, růst výnosů pokračuje
    Akciové trhy včera táhly dolů hlavně velké technologické akcie, které v minulých týdnech výrazně rostly. Amazon, Alphabet, Microsoft, nebo Nvidia ztrácely několik procent a technologický Nasdaq díky tomu odepsal 1.3 %. Překvapením včera bylo zasedání Bank of Canada, která nečekaně zvýšila úrokové sazby. Výnosy pak rostly také na dluhopisovém trhu v Evropě i v USA.
  • Ranní komentář: Technologie mají za sebou silnou seanci, optimismus na trzích nepolevuje
    Akcie za sebou mají další silnou seanci. Dařilo se přitom hlavně technologiím, které výrazně rostly (Nasdaq +3 %). Obavy z omicronu tak zřejmě dál polevují, přičemž důležitým faktorem, který pomáhá akciím k vysokým valuacím, zůstává i nadále hlavně uvolněná měnová politika a nízké sazby, které na delším konci odmítají růst i navzdory pokračujícímu taperingu.
  • Ranní komentář: Technologie navyšují zisky, výsledky Intelu, Hindenburg a bohatý týden před námi
    Akciové trhy čeká důležitý týden plný fundamentů. Ve středu zasedá Fed a ve čtvrtek ECB a Bank of England. Všechny banky mají zvyšovat úrokové sazby, které v Evropě porostou dokonce o 50bp. Do toho se na plno rozjíždí také výsledková sezóna, která tento týden přinese výsledky největších amerických společností. Po týdnu prázdnin otevřela také Čína, takže před sebou máme velmi zajímavý týden s potenciálně dlouhodobějším dopadem na další vývoj na trzích.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Instaforex ebook