Čtvrtek 28. březen 2024 22:57
reklama
Dukascopy new
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
Fintokei ProTrader

Akcie Roku ztrácejí 25 % po zveřejnění hospodářských výsledků

18.02.2022 19:18  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akcie společnosti Roku klesají během páteční seance o 25 % po zveřejnění hospodářských výsledků. Přestože streamovací gigant zveřejnil solidní zisk, tak výše tržeb zklamala a společnost navíc vydala profit warning pro letošní rok.

  • Roku reportoval upravený EPS ve výši $0,17 při očekávání $0,09
  • Tržby společnosti dosáhly na $865,3 mil. při očekávání $894 mil. Tržby vzrostly během čtvrtletí o 33 % YoY. V minulém kvartále však tržby rostly o 51 % a v druhém kvartálu 2021 dokonce o 81 %
  • Počet aktivních účtů dosáhl na 60,1 mil. při očekávání 59,5 mil. Růst počtu aktivních účtů zpomalil z 39 % za 2020 na 17 % za 2021.
  • Počet účtů společnosti se zvýšil o 3,7 mil. V předchozím kvartálu vzrostl o 1,3 mil. Nicméně před rokem v Q4 2020 vzrostl počet účtů o 5,0 mil.
  • Počet streamovacích hodin vzrostl o 15 % YoY na rekord 19,5 mld. Počet streamovacích hodin na jeden účet dosáhl 3,6 hodiny za den
  • V roce 2022 očekává společnost tržby ve výši $720 mil.

Akcie Roku (ROKU.US) již v tomto roce ztratily více než polovinu. Akcie začala dnešní seanci masivním 25% medvědím gapem. Jedná se o nejhorší obchodní den v historii společnosti. Pokud bude současný sentiment pokračovat, tak se cena může dostat až ke spodní limitě klesajícího kanálu, ve kterém se akcie pohybuje už od října 2021. Nejbližší rezistence je umístěna na $151,70. Je definována 78,6 % Fibo retracementem rostoucího pohybu s počátkem v březnu 2020. Zdroj: xStation5

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie Rivian padají o 12 % po zprávách, že Ford zrušil společný vývoj elektromobilů
    Akcie výrobce elektrických vozidel Rivian (RIVN.US) ztrácejí v průběhu dnešní seance více než 12,0 % po pátečních zprávách z automobilky Ford (F.US), která zrušila plány na společný vývoj elektromobilů. Ford byl jeden z prvních investorů do Rivianu v roce 2019 a aktuálně drží 12% podíl. Ford investoval do automobilky celkem $1,2 mld., nicméně aktuální hodnota investice převyšuje $12 mld. CEO Fordu Jim Farley řekl, že chtějí investovat do Rivianu, ale nyní se soustředí na vývoj svých vlastních vozidel. Farley věří, že pozice Fordu na poli elektromobilů je nyní silnější, než když investovali do Rivianu. Ford nedávno oznámil masivní investice do výzkumu a vývoje vlastních produkčních kapacit.
  • Akcie Rivian rostou díky zvýšení dodávek automobilů
    Akcie Rivian Automotive Inc (RIVN.US) vyskočily během dnešní seance o 11 % poté, co se produkce výrobce elektromobilů zečtyřnásobila. Společnost plánuje dodat do konce roku přibližne 25 000 automobilů.
  • Akcie Rivian se propadají o více než 7,5 %
    Akcie Rivian Automotive (RIVN.US) ztrácejí před otevřením burzy více než 7,5 %, protože se výrobce elektromobilů rozhodl stáhnout 13 000 vozů, protože spojovací prvek na předním čepu řízení „možná nebyl dostatečně utažen“, když byla vozidla vyrobena.
  • Akcie Rivianu rostou o 8.0% v premarketu
    Akcie společnosti Rivian Automotive Inc (RIVN.US) v premarketu prudce vzrostly poté, co konkurent Tesly vyrobil ve třetím čtvrtletí 7 363 vozů, což je 67% nárůst ve srovnání s předchozím čtvrtletím a zachoval si celoroční výrobní plán na 25 000 vozů.
  • Akcie Robinhood po IPO spíše nestálé
    29. července 2021 měla společnost Robinhood Markets Inc. IPO. Přestože akcie startovaly velmi obtížně, když ceny krátce klesly pod cenu IPO (asi 38 USD za akcii), uzavírací cena 9. srpna byla 56,83 USD za akcii.
  • Akcie Robinhood prudko rastú po tom, čo spoločnosť predĺžila obchodné hodiny
    Akcie spoločnosti Robinhood Markets (HOOD.US) vzrástli o 26,0 % počas dnešnej seansy po tom, čo prevádzkovateľ obchodnej platformy oznámil, že predlžuje svoje obchodné hodiny. Používatelia teraz môžu na platforme obchodovať od 7:00 do 20:00 ET. "Naši zákazníci nám často hovoria, že pracujú alebo sú zaneprázdnení počas bežných trhových hodín, čo obmedzuje ich schopnosť investovať podľa vlastného plánu alebo vyhodnocovať a reagovať na dôležité správy z trhu," uviedol Robinhood v utorok na blogu.
  • 📈 Akcie Robinhoodu vystřelily o 65 %❗
    Robinhood dnes patří mezi nejvíce obchodované společnosti. Její akcie vystřelily o 65 % do blízkosti $77. Robinhood si tak napravuje reputaci po nepříliš úspěšném debutu na Nasdaqu v minulém týdnu. Obchodování akcie bylo již několikrát zastaveno kvůli vysoké volatilitě. Rostoucí pohyb začal včera poté, co známá investorka Cathie Wood oznámila nákup dalších 89 622 akcií do svého ARK Innovation ETF. Celkový počet akcií Robinhooodu v držení tohoto fondu se již vyšplhal na 682 031 kusů. Býčí momentum je podporováno také vzedmutím zájmu retailových investorů. Dle WallStreetBets tracker Swaggy Stocks se v chatu Redditu objevily zmínky o Robinhoodu více než 700x.
  • Akcie Robolox po zveřejnění výsledků klesají
    Akcie společnosti Roblox (RBLX.US), která nabízí spoustu populárních her, ztrácejí po otevření trhu téměř 15 %. Výsledky za Q4 dopadly pod očekávání analytiků oslovených agenturou Bloomberg News.
  • Akcie Roche se propadají, protože nový lék na Alzheimerovu chorobu přinesl neuspokojivé výsledky
    Akcie společnosti Roche Holding AG (ROG.CH) v pondělí klesly o více než 3 % poté, co švýcarský výrobce léků oznámil, že se nepodařilo jednoznačně prokázat, že jeho kandidát na lék proti Alzheimerově chorobě s názvem gantenerumab zpomaluje progresi demence. Ve srovnání s placebem lék nevykázal ve dvou studiích žádný statisticky významný účinek, uvedla společnost.
  • Akcie Roku klesly o 25 % kvůli slabým ziskům a finančnímu výhledu
    Akcie Roku (ROKU.US) se během páteční seance propadly o 25 % poté, co společnost zabývající se streamingem ohlásila vyšší ztrátu, než se původně odhadovalo, a zveřejnilo slabý finanční výhled kvůli slábnoucímu trhu s reklamou.
  • Akcie, ropa, euro před zasedáním ECB posilují, analýza ropy
    Ropě se dnes podařilo otočit kormidlo a severomořská ropa Brent se vrátila nad hodnotu 40 USD za barel. Investoři doufají, že největší...
  • Akcie ropy v roce 2021: 5 tipů na nejlepší ropné akcie!
    Akcie ropy si prošly složitým rokem. Kurz ropy počátkem roku 2020 zaznamenal rychlý propad. Dokonce nastala i situace, kdy se cena ropy dostala do záporných hodnot. To samozřejmě mělo dopad i na ropné společnosti.
  • Akcie ropy v roce 2022: 6 tipů na nejlepší ropné akcie
    Akcie ropy jsou v důsledku růstu ceny ropy v posledních dnech opět v hledáčku investorů. Konflikt na Ukrajině nadále pokračuje a některé země zavádějí embargo na dovoz ropy a plynu z Ruska. Mnozí investoři se ptají, jaké to bude mít reálné dopady na cenu ropy a zda může tento růst nadále pokračovat.
  • Akcie rostou
    Americký akciový trh si v průběhu včerejšího obchodování polepšil. Index S&P 500 vzrostl o jedno procento, kterému pomohl i začátek výsledkové sezóny, v rámci níž firmy jako například JPMorgan nebo UnitedHealth reportovaly lepší než očekávané výsledky. Farmaceutické společnosti tak v rámci indexu S&P 500 rostly nejvíce, když si celý sektor připsal 1,8 %. Technologický Nasdaq vzrostl o 1,2 %, průmyslový Dow Jones pak s 0,9 % mírně zaostával. Pozitivním impulsem bylo i jednání mezi zástupci Spojeného království a Evropské unie, které přiblížilo dohodu o brexitu.
  • 📈Akcie rostou díky nové vakcíně
    Akciové trhy si opět procházejí pozitivním impulsem, zlato naopak klesá. Za pohyby jsou zprávy o výborných výsledcích analýzy 3 fáze vývoje vakcíny společnosti Moderna, které ukázaly účinnost 94,5 %. Je tedy vyšší než 90 % účinnost vakcíny společností Pfizer/BioNTech, která byla představena na počátku minulého týdne. Analýza splnila požadovaná statistická kritéria. Navíc vakcína Moderny může být skladována delší dobu, takže logistika by měla být snadnější. Společnost plánuje podat žádost o nouzové použití vakcíny v USA v nadcházejících týdnech.
  • Akcie rostou díky ziskům cyklických společností a společností s malou tržní kapitalizací
    Americké akcie v úterý rostly díky ziskům cyklických společností a společností s malou tržní kapitalizací, což signalizovalo zlepšení důvěry investorů v podmínkách zpřísňování měnové politiky. Index S&P 500 rostl díky finančnímu a komoditnímu sektoru, zatímco technologický Nasdaq 100 rostl díky společnostem Apple, Microsoft a Amazon. Akcie společnosti Pfizer se však propadly poté, co její výhled tržeb na rok 2022 zaostal za odhady.
  • Akcie rostou, finanční trhy vyčkávají na zasedání Fedu
    Na finančních trzích dnes panovala o poznání uvolněnější nálada. Akciové trhy v USA i v Evropě po předchozích propadech dnes výrazně rostly. Hlavním tématem kromě stále více sledované geopolitické situace ve vztahu k Ukrajině bude dnešní zasedání americké centrální banky.
  • Akcie rostou na americké investici do infrastruktury, ropa odmazává ztráty
    Evropské akciové trhy po nepřesvědčivém úvodu týdne dnes zamířily opatrně vzhůru. Panevropský index Stoxx 600 v odpoledním obchodování přidával 0,4 procenta, rostly také indexy v Německu, Francii a Británii. Dařilo se především cestovnímu ruchu, naopak evropské bankovní tituly mírně oslabily. Lehce pozitivní náladu trhů nezkazila ani data o německém ekonomickém sentimentu, která výrazně zaostala za očekáváními.
  • Akcie rostou po zprávách, že Ukrajina netrvá na členství v NATO
    Večer jsme svědky silné korekce na akciových trzích. Investoři se vrhli na nákup akcií po zveřejnění informací, že Ukrajina nebude trvat na členství v NATO. Taková deklarace je důležitým krokem směrem k vyjednávání s Ruskem. Konec války to však neznamená a je otázkou zda se obě strany konfliktu dohodnou na zastavení bojů.
  • Akcie: Rozhodnutie ECB rozvírilo obchodovanie na akciových trhoch
    Včerajšie obchodovanie na akciových trhoch v USA sa nieslo v duchu červených čísel. Index Dow Jones zatvoril na bodovej hodnote 11997 bodov a odpísal si -1,63 %, index S&P 500 poklesol o 2,11 % (1234 bodov). Nedarilo sa ani technologickému indexu NASDAQ, ten si odpísal zo svojej hodnoty -1,99 % a uzatvoril na hladine 2596 bodov.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple trading AI