Čtvrtek 28. březen 2024 22:51
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
CapXmaster
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
CapXmaster

Bývalý Goldman manažer mluví o Ethereum ($ETH), Polkadot($DOT), a Terra ($LUNA)

07.02.2022 10:28  Autor: BidAskBit  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Bývalý manažer Goldman Sachs Raoul Pal očekává zářnou budoucnost Etherea (ETH), Terra ($LUNA), a Polkadot ($DOT). Před založením služby pro výzkum makroekonomické a investiční strategie Global Macro Investor (GMI) v roce 2005, Pal spoluřídil GLG Global Macro Fund v Londýně pro globální firmu pro správu aktiv GLG Partners (která se dnes nazývá „Man GLG“). Předtím, Pal pracoval v Goldman Sachs, kde spoluřídil obchod s prodejem evropských hedgeových fondů v oblasti akcií a kapitálových derivátů.

V současné době je výkonným ředitelem finančního a obchodního videokanálu Real Vision, který v roce 2014 spoluzaložil.

V rozhovoru pro Altcoin Daily z 29. ledna, Pal tvrdil, že na Terra a Polkadot byla šikanována řada vlivných investorů. Jak uvedl The Daily Hodl, Pal řekl:

„Všimněte si, že je tu obrovské množství investorů, kteří jsou na Zemi velmi šikanózní, stále včetně Remiho (Tetot), který pracuje pro mě, který byl spoluzakladatelem Real Vision a pracuje pro Global Macro Investor. Je to velký investor do tohoto prostoru, miluje ho a hodně lidí jím je.

„Spousta lidí, o kterých si myslím, že jsou velmi důležití investoři do tohoto prostoru, je na Polkadot stále velmi hrubá, a to už dlouho. Nikdy to vlastně neudělalo to, co všichni očekávali, že udělá, ale zase musíte mít otevřenou mysl k těmto věcem, jinak by to mohlo být něco jiného. Něco jiného přijde zčistajasna, najde jiný případ použití a než se nadějete, takže je opravdu těžké obchodovat s takovými věcmi.„

Pal byl také šikanován svou předpovědí pro Ethereum. Podle makro guru, ETH má před sebou v roce 2022 ještě „silný běh“ a mince je v roční boční korekci, která by poskytla odrazový můstek pro další zisky:

Pořád si myslím, že s ohledem na riziko, ETH si časem povede mimořádně dobře. Důvod, proč je jeho používání drahé, je ten, že je tak zatraceně populární.. 

Pal předpověděl, že $ETH by mohl jít „další 10x“ ze svého současného tržního stropu v průběhu blíže neurčeného období kvůli rostoucí adopci a zavádění funkcí ETH 2.0.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Byť či nebyť (v eurozóne)
    Otázka, či eurozóna vydrží s aktuálnym počtom členov, je stále akútnejšia. Téma, ktorá bola pred pár rokmi preberaná len v úzkom okruhu ekonómov (väčšinou liberálneho spektra), sa teraz dostáva aj do hlavného bloku správ ako aj na titulky bulvárnych plátkov.
  • Bytový textil má mnoho podob
    Domácnost je místem, kde by se měl každý cítit opravdu dobře. K tomu dopomáhá i celková estetika a vyladěný des...
  • Byt takto výhodně koupíte buď teď, nebo až za 10 let. Na trhu se zavírá unikátní investiční okno, ale málokdo ví jak na něj
    Situace na trhu s nemovitostmi už dlouho nebyla tak složitá jako nyní. V mnoha krajích ceny nemovitostí rostou, jinde se propadají. Jinak se vyvíjí trendy napříč segmenty, nůžky mezi nemovitostmi se rozevírají i tam, kde byly rozdíly minimální – tedy klidně i mezi dvěma na první pohled podobnými byty. Financování se běžné domácnosti vzdálilo a zatímco lidé čekají na vhodnější podmínky, trh s kvalitními rezidenčními nemovitostmi válcují investoři s hotovostí, kteří mají stále peněz dost a nemají problém vykoupit klidně celé projekty, než se dostanou na trh.
  • Bytů se ve čtvrtletí prodalo nejméně za sedm let, pokles cen zrychlil
    V letošním prvním čtvrtletí se v Česku prodalo nejméně bytů za posledních sedm let. Jejich cena mezičtvrtletně klesla o 2,5 procenta, výrazněji než v posledním čtvrtletí loňského roku. Vyplývá to z HB Indexu, který ČTK poskytla Hypoteční banka, jež patří do skupiny ČSOB. Ceny bytů ve čtvrtém čtvrtletí 2022 v mezikvartálním srovnání klesly poprvé od začátku roku 2013, a to v průměru o 0,7 procenta.
  • Byty pokračují ve zlevňování. V Brně lze dispozici 3+kk koupit o téměř milion korun levněji než před rokem
    Ceny starších bytů pokračují po celé republice v cenovém poklesu v řádu jednotek procent. Meziročně se snížení cen pohybuje dokonce kolem 11 procent. Domácnosti tak konkrétně v Brně mohou koupit byt o rozloze 80 m2 téměř o milion korun levněji. V Praze vychází byt po rekonstrukci o rozloze 60 m2 zhruba o půl milionu korun méně, než tomu bylo loni. Vyplývá to z analýzy společnosti FérMakléři.cz, která spolupracuje s více než 100 realitními makléři z velkých i malých realitních kanceláří napříč celou Českou republikou.
  • Byty v ČR rychle zdražovaly i ve druhém čtvrtletí
    Podle dnes zveřejněných údajů Eurostatu vzrostly ceny bytů na českém trhu ve druhém kvartálu o necelá čtyři procenta ve srovnání s prvním čtvrtletím, meziročně však byly dražší o 14,5 %. Nejenom, že jsou nyní byty v ČR nejdražší v historii, ale současně jejich cena v meziročním srovnání roste nejrychleji. Pro zajímavost lze říct, že jsou jejich ceny nyní o téměř ¾ vyšší než v roce 2015. Důvodů rychlého růstu cen bytů a rodinných domů v ČR je hned několik. Na straně nabídky to je jednoznačně malá nabídka nových bytů v důsledku pomalé výstavby.
  • Byty v ČR ve 4. čtvrtletí mezikvartálně poprvé od roku 2013 zlevnily
    Ceny bytů v Česku ve čtvrtém čtvrtletí roku 2022 v mezikvartálním srovnání poprvé od začátku roku 2013 klesly, a to v průměru o 0,7 procenta. Trh s nemovitostmi pokračoval v poklesu. Jak u bytů, tak u rodinných domů se poptávka dále mírně snížila. Pouze u pozemků zůstala stabilní, stejně jako růst cen. Vyplývá to z HB Indexu, který ČTK poskytla Hypoteční banka, jež patří do skupiny ČSOB.
  • Bývalá sovětská republika je připravena na těžbu kryptoměn i přes narůstající deficit ene
    Těžba kryptoměn v Gruzii se za posledních pár let vyvinula v lídra ohledně těžby kryptoměn, a to hlavně díky nízkým daním a dostupným sazbám za elektřinu. Navzdory malé populaci se Gruzie podle Arcane Research studie podílí 1 % na celkovém hashovacím poměru v kryptotěžebním odvětví.
  • Bývalý generální ředitel Morgan Stanley říká, že vlastní bitcoiny
    Minulý týden se John Mack, bývalý generální ředitel gigantu finančních služeb Morgan Stanley, podělil o svůj názor na kryptoměny.
  • Bývalý Goldman Exec mluví o Ethereum ($ETH), Polkadot($DOT), a Terra ($LUNA)
    Bývalý manažer Goldman Sachs Raoul Pal očekává zářnou budoucnost Etherea (ETH), Terra ($LUNA), a Polkadot ($DOT). Před založením služby pro výzkum makroekonomické a investiční strategie Global Macro Investor (GMI) v roce 2005, Pal spoluřídil GLG Global Macro Fund v Londýně pro globální firmu pro správu aktiv GLG Partners (která se dnes nazývá „Man GLG“). Předtím, Pal pracoval v Goldman Sachs, kde spoluřídil obchod s prodejem evropských hedgeových fondů v oblasti akcií a kapitálových derivátů.
  • Bývalý guvernér Fedu se mýlil. Jak poznat bublinu na trhu?
    Bývalý guvernér amerického Fedu, Alan Greenspan, dával světu často prázdné přísliby finanční pomoci, volnější monetární politiky a dalších podobných „neřešení“. Jeden z jeho mylných výroků je ale vytrvalejší než ostatní: „Je velmi obtížné jasně rozpoznat bublinu, dokud již není příliš pozdě.“ V tom se ale mýlil. Bublinu rozeznat lze, ačkoli není úplně jednoduché říci, kdy praskne.
  • Bývalý ministr financí USA je přesvědčen o dalším růstu dolaru
    Bývalý ministr financí USA Lawrence Summers řekl, že dolar má větší prostor k růstu, protože má za sebou mnoho fundamentálních faktorů. Vyjádřil se také, že je skeptický ohledně jakéhokoliv zásahu, který by mohl zvrátit situaci pro japonský jen.
  • Bývalý šéf Audi je připraven se přiznat v kauze dieselových emisí
    Bývalý šéf německé automobilky Audi Rupert Stadler je v kauze falšování dieselových emisí připraven přiznat se k podvodu výměnou za podmíněný trest a finanční postih. U soudu v Mnichově to dnes podle médií uvedl tým jeho obhájců. Audi a jeho mateřská skupina Volkswagen v roce 2015 přiznaly, že používaly nelegální software k podvádění při emisních testech.
  • Bývalý šéf Fedu varuje pred bublinou na akciách a dlhopisoch
    Autor slávneho výroku „irrational exuberance“ Alan Greenspan sa nechal počuť, že investori sú znova „v tom“. Jedná sa o prílišný optimizmus, až dokonca mániu investorov, ktorá sa pravidelne vytvára pri bublinovitých trhoch a vedie k ich prasknutiu. Bývalý šéf Fedu takto označil prudko rastúce akcie v dot com bubline koncom 90tych rokov a varoval investorov pred možným prasknutím bubliny, ktoré naozaj aj prišlo.
  • Bývalý šéf Nissanu Ghosn automobilku zažaloval o více než jednu miliardu dolarů
    Bývalý šéf Nissanu Carlos Ghosn podal v Libanonu žalobu na japonskou automobilku, další dvě společnosti a 12 lidí. V žalobě z 18. května je obviňuje z pomluvy, urážky na cti a falšování věcných důkazů. Žádá přes jednu miliardu dolarů (přes 21,8 miliardy Kč). Informovala o tom dnes agentura Reuters. Nissan se k věci zatím nevyjádřil.
  • Byznysmeni Křetínský s Tkáčem loni vstoupili do Royal Mail, její akcie od té doby zhodnotily o 260 %. Dnes by se měl potvrdit návrat Royal Mail do elitního indexu londýnské burzy
    Britská poštovní společnost Royal Mail se chystá na návrat do vybrané stovky firem, na základě jejichž akciového výkonu se průběžně vypočítává klíčový ukazatel londýnské burzy, FTSE 100. Návrat mezi londýnskou burzovní elitu stovky nejhodnotnějších britských firem je potvrzením úspěšného podnikání poštovní legendy v uplynulé době, které těší také česko-slovenské byznysmeny Daniela Křetínského a Patrika Tkáče. Ti prostřednictvím lucemburské investiční společnosti Vesa Equity Investment drží největší akcionářský podíl v Royal Mail, čítající 15,6 procenta (Graf 1 níže zachycuje, jak se vyvíjí počet a cena jimi držených akcií).
  • CAD
    Po dnešných silných "jastrabích" komentároch Bank of Canada (ekonomický rast, inflácia) sa ...
  • CAD / CHF 28.11. 2018
    CAD/CHF se obchoduje o 0,18% niž na úrovni kolem 0,7518. Pár se obchoduje pod 200-SMA a pokusy o další růst jsou limitovány tuhým odporem na této hladině. Cena sklouzla pod denní oblak a je zde prostor pro další oslabování.
  • CAD/JPY
    Japonský jen se obchodoval vysoko proti všem hlavním měnám v tomto týdnu poté, co se BOJ držel politického rozhodnutí neměnit základní parametry monetární politiky. Centrální banka se rozhodla držet svůj cíl nákupu aktiv ve výši 80 bilionů JPY.
  • CAD/JPY atakuje maximum z listopadu 2023
    CAD/JPY po pondělním vrcholu na dvouměsíčním maximu 110,37 ztratil dynamiku, ale lednová série vyšších maxim a vyšších minim zůstává neporušená a pouze prolomení pod 50-periodový jednoduchý klouzavý průměr (SMA) a trendovou linii podpory na úrovni 109,40 by zpochybnilo růstovou trajektorii. Technické ukazatele hovoří ve prospěch medvědího scénáře, jelikož ukazatel RSI překračuje neutrální hranici 50 a stochastický oscilátor se posouvá směrem na jih. MACD nadále zpomaluje pod svou červenou signální linii, což přispívá k odrazujícím signálům.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Swissquote Bank