Čtvrtek 28. březen 2024 17:29
reklama
Swissquote Bank
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Swissquote Bank
reklama
CapXmaster

Americké akcie vytvořily rally na základě Powellových prohlášeních

12.01.2022 13:46  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

analytics61de8ab6aec3a.jpg

Americké akcie se v úterý odrazily ode dna poté, co Jerome Powell ujistil investory, že Federální rezervní systém sníží inflaci, protože ekonomika se nadále zotavuje. Před bankovním výborem Senátu řekl, že centrální banka nebude v případě potřeby s přijetím opatření váhat, a dodal, že v letošním roce umožní, aby bilance přesáhla 8,77 bil. USD. "Pokud budeme muset časem zvýšit úrokové sazby více, uděláme to," poznamenal Powell.

Index S&P 50 zastavil pětidenní pokles, zatímco Nasdaq překonal ostatní srovnávací indexy.

analytics61deb32f370ea.jpg

Vzhledem k tomu, že Fed letos plánuje čtyři zvýšení sazeb, obchodníci se pravděpodobně uchýlí k bezpečným aktivům, aby se ochránili před rizikem rychlejšího zpřísnění. Prezidentka clevelandského Fedu Loretta Mesterová a prezident atlantského Fedu Raphael Bostic již předpokládali zvýšení sazeb v březnu, zatímco guvernérka kansaského Fedu Esther Georgeová uvedla, že je pro brzké snížení bilance Fedu.

"V roce 2022 se na Wall Street pravděpodobně vrátí volatilita," uvedl Paul Nolte, portfolio manažer společnosti Kingsview Investment Management. "Úrokové sazby budou pravděpodobně rozhodujícím faktorem, protože veškerá pozornost bude upřena na Fed. V nadcházejících týdnech se investoři zaměří na to, o kolik se zvýší úroková sazba a kdy Fed rozhodne, že to stačí."

Navzdory rozpačitému začátku letošního roku měli stratégové z Goldman Sachs nadále optimistické prognózy. Domnívají se, že akcie mohou odolat vyšším sazbám a vyšším výnosům dluhopisů.

Další zprávy, které je potřeba tento týden sledovat:

- Zpráva EIA o zásobách ropy (středa);

- Čínské PPI a CPI (středa);

- Americký index spotřebitelských cen a Béžová kniha Fedu (středa);

- PPI a žádosti o podporu v nezaměstnanosti v USA (středa);

- Slyšení o kandidatuře Lael Brainardové na místopředsedkyni Fedu (čtvrtek);

- Projev prezidentů Fedu Thomase Barkina, Patricka Harkera a Charlese Evanse (čtvrtek);

- Politické rozhodnutí Bank of Korea (pátek);

- Zpráva o prodejích společností Wells Fargo, Citigroup a JPMorgan (pátek);

- Údaje o zásobách podniků, zpracovatelském průmyslu, spotřebitelské náladě a maloobchodních tržbách v USA (pátek);

- Projev prezidenta newyorského Fedu Johna Williamse (pátek).

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • AMERICKÉ AKCIE V DŮSLEDKU VOLATILITY KLESAJÍ
    Americké akcie začaly v úterý klesat kvůli slabým obchodním objemům Obchodování však začínalo v pozitivním teritoriu, ...
  • Americké akcie v obavách z dopadů brexitu pokračují v poklesu
    Americké akcie zahájily týden dalším poklesem, jejich hlavní indexy ztrácejí více než jedno procento. Na trhu přetrvává nejistota ohledně dopadů takzvaného brexitu, tedy odchodu Británie z Evropské unie, která snižuje zájem investorů o rizikovější aktiva. Pod tlakem zůstávají akcie amerických bank, které mají významné aktivity v Londýně.
  • Americké akcie v obchodně slabším dni mažou průběžný zisk, dolar klesá
    Americký S&P 500 si po otevření amerických burz připisoval mírné zisky, které ale již stihl odevzdat, když investoři při absenci významnějších makrodat a slabší obchodní aktivitě opět rozvažují hospodářské dopady omikronu. Mírné zisky zapisuje i užší DJIA , technologický Nasdaq ale klesá. Desetileté americké výnosy rostou do blízkosti 1,53 procenta.
  • Americké akcie v očekávání kroků Fedu klesají, Dow Jones se propadl o 2,06 %
    Jak uvádějí odborníci, na pozadí nejnovějších makroekonomických statistických údajů o zemi, zvlášť o jejím trhu práce a inflaci, obchodníci odmítli možnost, že by Fed uvolnil svou politiku, která v poslední době popdorovala rally na trzích.
  • Americké akcie vymazaly drtivou většinu celotýdenních ztrát
    Páteční údaje z amerického trhu práce přinesly spíše smíšené signály. Tvorba nových pracovních míst v září zaostala mírně za očekáváními, nahoru však byla revidována data za předchozí měsíc. Míra nezaměstnanosti oproti očekávané stagnaci klesla, naproti tomu hodinové výdělky svým nulovým meziměsíčním růstem zklamaly. Akciové trhy nakonec report přijaly pozitivně. Index S&P 500 si tak v závěru minulého týdne polepšil o 1,4 %, čímž výrazně snížil celotýdenní ztráty, které činily jednu třetinu procenta. V pátek se dařilo všem sektorům, nejvíce si polepšily akcie finančních domů. Stejné zisky jako hlavní index si odnesly i průmyslový Dow Jones a technologický Nasdaq.
  • Americké akcie vymazaly veškeré ztráty z počátku týdne
    Americké burzy včera rostly. Index S&P 500 si polepšil o 1,9 % a navázal tak na předchozí dvě růstové seance, čímž se mu podařilo vymazat všechny ztráty z počátku tohoto týdne. Zároveň se jednalo o nejvyšší nárůst za poslední dva měsíce. V plusu uzavřely všechny sektory, když nejmenší zisky, a to na úrovni jednoho procenta, si připsaly utility. Naopak nejúspěšnějším odvětím byly energetické společnosti, které rostly o 2,9 %, čemuž přispěly i rostoucí ceny ropy. Společným jmenovatelem pro všechny tituly byl silnější denní fixing čínského yuanu vůči americkému dolaru, který trhy vyhodnotily jako snahu centrální banky situaci na trzích stabilizovat.
  • Americké akcie vymazávajú skoré zisky. Evergrande v pondelok nezaplatila platby do 2 bánk
    Pozitívne nálady možno pozorovať v Európe, kde indexy zo starého kontinentu vzrástli o viac ako 1%, na Wall Street však situácia vyzerá trochu inak. Po otvorení obchodovania, tri hlavné americké indexy vymazali väčšinu prvotných ziskov a na chvíľu dokonca spadli do červeného územia. Aktuálne sa americké akcie opäť mierne odrazili, ale býci majú jasný problém s „dobiehaním“ Európy. Index Dow Jones (US30) vzrástol iba o 0,20% pravdepodobne kvôli pretrvávajúcim obavám ohľadom čínskeho Evergrande.
  • Americké akcie vystoupaly na nová historická maxima
    Uplynulý týden přinesl další markantní růst amerických akcií, které si tak vedou znovu nejlépe mezi rozvinutými trhy. Hlavní americký index S&P 500 uzavřel na rekordní hodnotě 4839 bodů, čímž překonal úroveň dosaženou na začátku roku 2022 před začátkem války na Ukrajině. Přestože trhy spíše předpokládají, že americký Fed v březnu ještě sazby nesníží, technologické akcie procházejí další mohutnou „rally“. Jaké jsou hlavní fundamenty, na kterých současný růst stojí? Má ještě trh určitý prostor nebo akcie předběhly již příliš svůj skutečný fundament?
  • Americké akcie vystoupaly na nová maxima po nejednoznačných makrodatech
    Report NFP z amerického trhu práce ukázal lepší než očekávané výsledky. Ekonomy navíc potěšila pozitivní revize z minulého měsíce. Zde je stručný přehled dat:
  • Americké akcie vystřelily vzhůru na počátku nového týdne
    Americké akcie vystřelily hned po otevření vzhůru, přestože akcie společnosti Boeing táhne na nižší úrovně letecká nehoda v Etiopii. Důvody růstu nejsou úplně zřejmé, zvláště po zveřejnění nejednoznačných fundamentů. Nabízejí se tedy spíše technické faktory, když akciové trhy mají za sebou dosud nejhorší týden v tomto roce. Růst v New Yorku vede index US100 s 1,7 % růstem. Daří se technologickým akciím a tento index se nachází pouhé 1 % pod letošními maximy.
  • Americké akcie v závěru obchodování klesly, Dow Jones Industrial Average o 0,04 %
    V závěru obchodování na Newyorské burze ztratil Dow Jones 0,04 %, S&P 500 klesl o 0,00 % a NASDAQ Composite ztratil 0,04 %.
  • Americké akcie v závěru obchodování klesly, Dow Jones Industrial Average o 0,08 %
    Lídry růstu mezi složkami indexu Dow Jones byly na konci dnešního obchodování akcie Verizon Communications Inc, jejichž cena vzrostla o 2,20 bodů (4,35 %) a uzavřela přibližně na hodnotě 52,75. Společnost The Travelers Companies Inc získala 2,30 %, tj. 3,65 bodů, a skončila na úrovni 162,02. Společnost International Business Machines si připsala 2,29 %, tj. 2,82 bodů, a uzavřela na hodnotě 125,93.
  • Americké akcie v závěru obchodování vzrostly, Dow Jones o 1,60 %
    V závěru obchodování na Newyorské burze stoupl Dow Jones o 1,60 %, S&P 500 si připsal 1,78 % a NASDAQ Composite vzrostl o 2,40 %.
  • Americké akcie vzhledem k neuvěřitelně vysokým cenám ropy klesly
    Americké akcie ve středu dál klesaly, protože konflikt na Ukrajině vyvolal rekordní růst cen komodit. Zmírnil tak ekonomický výhled a zvýšil poptávku po státních dluhopisech.
  • Americké akcie vzrástli, Trump vedie
    Trump vyhráva v Kansase a zvyšuje náskok nad Bidenom v kľúčových štátoch ako je Florida, Texas a Ohio. Trump má tiež významné vedenie v Georgii, Wisconsine a Michigane. Biden vedie v Severnej Karolíne. Medzitým si republikáni zaistili ďalšie dve kreslá v Senáte.
  • Americké akcie začali obchodovanie v červených číslach, pretože sa opäť obnovil tlak na oslabovanie čínskej meny
    Akciové indexy zaznamenali dnes ráno oživenie, ale americké akcie začali obchodovanie poklesom, keďže sa obnovil opäť tlak na čínsku menu. US500 zaznamenal pokles o 1,1% a US30 o 1,3%, zatiaľ čo nemecký DE30 klesol pod úroveň 11 600 bodov. Zároveň sú aj meny „emerging markets“ pod tlakom, pretože investori sa snažia presunúť svoje investície do bezpečia: dlhopisy, zlato (+1,7%) a striebro (+3,1%!).
  • Americké akcie zakončily obchodování smíšeně; Dow Jones Industrial Average klesl o 0,45 %
    Mezi složkami indexu Dow Jones byly v čele růstu na konci dnešního obchodování akcie společnosti Intel Corporation, jejichž cena vzrostla o 1,77 bodů (3,31 %) a uzavřela na hodnotě 55,21. Akcie Merck & Company Inc vzrostly o 2,58 %, tj. 2,07 bodů, a zakončily obchodování na hodnotě 82,37. Akcie UnitedHealth Group Incorporated zaznamenaly růst o 1,40 %, tj. o 6,40 bodů, a zakončily obchodování na úrovni 465,00.
  • Americké akcie zakončily rok nevýrazným poklesem
    Americké akciové trhy uzavřely loňský slabý rok dalším poklesem. Páteční nevýrazný pokles u indexu S&P 500 již nedokázal nic změnit na tom, že za celý rok odepsal bezmála 20 %, což je třetí největší propad od roku 1975. Ze tří hlavních indexů na Wall Street na tom byl nejhůře Nasdaq 100, který v loňském roce propadl dokonce o 33 %, a tak zaznamenal nejhorší roční propad od roku 2008, kdy ztratil 42 %. Ani u tohoto indexu to není nic běžného, když se jednalo teprve o třetí roční propad za posledních 20 let.
  • Americké akcie zakončily týden solidními zisky
    V pátek hlavní americké indexy uzavřely v zelených číslech kvůli velkolepému nárůstu v sektorech technologických, průmyslových a spotřebitelských služeb. Hlavním důvodem pro oživení trhu byly známky zpomalení inflace v USA.
  • Americké akcie zakončily ziskový kvartál, býčí trh pokračuje
    První polovina předcházejícího týdne byla ve znamení nízké volatility a vyčkávání trhů na středeční večer, kdy americký prezident Donald J. Trump odhalil první specifičtější rysy plánované daňové reformy.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Swissquote Bank