Úterý 19. březen 2024 07:02
reklama
Dukascopy new
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Purple pivot points
reklama
XTB trading konference 2024

Netflix právě provedl důležitou akvizici na cestě ke společnosti Disney

25.11.2021 18:34  Autor: InvestCentrum  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Není pochyb, že Netflix (NASDAQ:NFLX) se stal hlavním poskytovatelem streamovacích služeb, jejichž je průkopníkem. Na konci třetího čtvrtletí měla společnost přibližně 214 miliónů předplatitelů a s každým čtvrtletím přibývaly další milióny.

Netflix však nikdy neusnul na vavřínech a jeho cílem jsou mnohem zelenější pastviny. Několik nedávných událostí ukazuje, že Netflix si bere zábavní velmoc Walt Disney (NYSE:DIS) jako příklad toho, čím se může stát, a rozšiřuje se způsobem, který by z něj mohl udělat konkurenta Domu myší.

Zajímavá akvizice

V tomto týdnu se objevily zprávy, že Netflix získá Scanline VFX, dílnu na výrobu speciálních efektů, která se podílela na produkci několika původních programů Netflixu. Podle Deadline společnost nabízí oceňované vizuální efekty a je „známá svými dechberoucími vizuálními efekty, stejně
jako složitými fotorealistickými efekty ve virtuální produkci“.

Přestože společnost možná není známá, pracovala na úchvatné řadě špičkových produkcí, počítaje Hry o trůny od HBO a Ligy spravedlnosti od Zacka Snydera, obou pro studia pod AT&T. To je jen začátek seznamu úspěchů společnosti Scanline VFX, který zahrnuje i řadu filmů společnosti Marvel, jako jsou třeba Black Widow, Black Panther, Captain Marvel,
Captain America: Zimní voják a další.

Společnost Scanline VFX také odvedla rozsáhlou práci na řadě původních seriálů společnosti Netflix, včetně Blood Red Sky, Slumberland, The Gray Man, The Adam Project, Cowboy Bebop, a také na třetí a nadcházející čtvrté sérii jejího hitu Stranger Things.

Třebaže se může zdát, že jde o bezvýznamnou akvizici, je to jen poslední z řady obchodů, které ukazují na konečný cíl společnosti Netflix, kterým je naklonování společnosti Disney.

Studia a kina a obsah, ach jo!

Již v 2018 oznámil streamovací gigant plány na osvojení ABQ Studios v Albuquerque v Novém Mexiku. Produkční studio nabízí devět zvukových scén o ploše více než 170,000 metrů čtverečních a v příštích 10 letech hodlá Netflixu udělat až 1 miliardu dolarů. ABQ bylo známé jako místo natáčení řady významných produkcí, včetně Logan, Preacher, Better Call Saul a Marvel’s Avengers. Studio je teď na cestě stát se hlavním produkčním centrem pro původní filmy a televizní seriály společnosti Netflix.

Začátkem loňského roku Netflix uzavřel dohodu o koupi kultovního hollywoodského divadla Grauman’s Egyptian Theater, to vyvolalo nejedno pozdvižení.

Koupě představovala významný přelom ve snaze společnosti, aby ji vedení v Hollywoodu bralo vážně. Současně poskytuje Netflixu místo, kde může prezentovat některé ze svých velkolepějších filmů, které musí být uvedeny v kinech, aby se o nich mohlo uvažovat při udělování hlavních filmových cen.

Právě minulý měsíc se Netflix dostal na titulní stránky novin, když společnost realizovala největší akvizici ve své historii, když koupila společnost Roald Dahl Story Co. v hodnotě více než 700 milionů dolarů. Tímto krokem získal Netflix kontrolu nad pokladnicí duševního vlastnictví a oblíbených postav, včetně Charlie and the Chocolate Factory (alias Willy Wonka), Matilda, The BFG, Fantastic Mr Fox, James and the Giant Peach a dalších.

Vzniká vzorec

Společnost Disney je z hlediska produkčních schopností nepřekonatelná. Společnost zaznamenala během šesti let velký úspěch, když ke svým aktivům přidala studia Pixar, Marvel a Lucasfilm. Během dohody s Lucasem společnost Disney získala společnost Industrial Light and Magic, jednoho z nejlepších tvůrců světelných a efektových efektů v oboru.

Nelze popřít vliv společnosti Disney v Hollywoodu nebo její schopnost marketingu svého obsahu při prodeji vstupenek na filmy, spotřebních výrobků, vstupenek do zábavních parků a nově i předplatného streamovaného videa. Netflix zatím nemá žádné zábavní parky, ale ostatní prvky má
k dispozici, protože společnost rozšiřuje své impérium.

Jeden z výkonných ředitelů Netflixu Ted Sarandos slavně řekl: „Cílem je stát se HBO rychleji, než se HBO může stát námi.“ Není pochyb, že toho společnost dosáhla a nejen to. Jestli její nedávné kroky něco naznačují tak to, že nyní se chce Netflix stát společností Disney.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Netflix dnes hlásí výsledky za 3. čtvrtletí 2023!
    Netflix (NFLX.US), americká společnost zabývající se streamováním videa, má dnes po skončení seance na Wall Street oznámit výsledky za 3. čtvrtletí 2023. Společnost nedávno zahájila úspěšný zásah proti uživatelům sdílejícím hesla a očekává se, že v nadcházejících čtvrtletích přispěje k růstu počtu předplatitelů. Kromě toho sílí zvěsti, že Netflix může rozhodnout o zvýšení cen. Pojďme se rychle podívat na to, co trhy očekávají od výsledků Netflixu za 3. čtvrtletí!
  • Netflix hlásí obrovský nárůst počtu předplatitelů a zisk téměř 9 % after-market
    Společnost Netflix oznámila zisk za třetí čtvrtletí roku 2023 a překonala očekávání analytiků. Společnost vykázala zisk na akcii ve výši 3,73 USD, zatímco očekávání bylo 3,49 USD. Tržby dosáhly 8,54 miliardy dolarů, zatímco očekávání bylo 8,53 miliardy dolarů.
  • Netflix na nejvyšší úrovni od ledna 2022 po otevření služby Netflix Bites
    Akcie společnosti Netflix (NFLX.US) pozitivně reagovaly na zprávu o otevření první restaurace Netflix Bites v Los Angeles. Investoři považují stravovací služby za nový způsob zpeněžení značky a jejího uznání. A potenciálně zcela nový zdroj příjmů. Očekává se, že jídla v restauraci budou navazovat na oblíbené pořady streamovací služby a přilákají fanoušky, i když zatím není jasné, v jakém měřítku chce společnost podnikání v oblasti stravovacích služeb rozšiřovat.
  • NETFLIX: OBSAH VÉVODÍ
    „Počet předplatitelů platformy Netflix se po ztrátě 200 000 na začátku roku 2022 vrátil zpět a ve čtvrtém čtvrtletí přibylo 7,6 milionu nových předplatitelů.
  • Netflix očekává prudké zpomalení růstu počtu předplatitelů
    Americký provozovatel placené internetové televize Netflix ve druhém čtvrtletí získal po celém světě 10,1 milionu nových předplatitelů. Firma těžila z opatření proti šíření koronaviru, kvůli kterým lidé trávili více času doma. Ve třetím čtvrtletí však Netflix počítá s prudkým zpomalením růstu, což vedlo k výraznému propadu ceny jeho akcií.
  • Netflix - Pád kráľa?
    Netflix (NFLX.US) mal skromné ​​začiatky. Spoločnosť začala ako poštová požičovňa DVD v roku 1997, keď sa DVD stali hlavným prúdom v Spojených štátoch. V takomto modeli fungovala až do roku 2007, kedy jej obchodné zameranie prešlo na streamovanie médií cez internet. Kým Netflix pokračoval v požičiavaní DVD, jeho nové služby získali trakciu. V roku 2010 bola uzavretá dohoda s veľkými filmovými produkčnými štúdiami a v tom istom roku začala spoločnosť expandovať za hranice Spojených štátov a začala ponúkať svoje služby v Kanade. Odtiaľ sa expanzia zrýchlila a spoločnosť sa zapojila do filmovej a seriálovej výroby. Netflix je teraz jednou z najznámejších spoločností na svete zo segmentu zábavy, ktorá ponúka služby vo viac ako 190 krajinách a na konci roka 2021 má viac ako 220 miliónov platiacich predplatiteľov.
  • Netflix po nárůstu počtu předplatitelů ve 3. čtvrtletí vyskočil v předobchodní fázi o 12 % výše
    Společnost Netflix (NFLX.US) po zveřejnění zprávy o výsledcích za 3. čtvrtletí 2023 vzrostla v odpoledním obchodování o 12 %. Za tímto nárůstem stojí dobré důvody, protože zpráva se ukázala jako hvězdná, zejména pokud jde o přírůstky nových předplatitelů. Pojďme se na zprávu podívat!
  • Netflix po skončení obchodování posiluje o 7,5 % po skvělých číslech o počtu předplatitelů
    Společnost Netflix oznámila své finanční výsledky za čtvrté čtvrtletí roku 2023, které byly při pohledu na klíčové ukazatele streamovací společnosti silně pozitivní. Tržby společnosti dosáhly 8,83 miliardy dolarů, což představuje meziroční nárůst o 12 %. Provozní zisk činil 1,5 miliardy dolarů a zisk na akcii (EPS) 2,11 dolaru. EPS byl mírným zklamáním, ale počet nových uživatelů za 4. čtvrtletí překonal všechny rekordy.
  • Netflix po vykázání výsledků roste 📈
    Včera po uzavření burzy vydal streamovací gigant Netflix své čtvrtletní výsledky. Trhy očekávaly příchod výsledků se zatajeným dechem, protože ty minulé přinesly velké výprodeje akcií společnosti a ukázaly se být předzvěstí nabídky na hlavních indexech. Tentokrát Netflix překonal odhady analytiků a akcie vyskočily v předburzovním prodeji o téměř 8 %. Jsou však vykázané výsledky opravdu tak dobré?
  • Netflix po výsledcích za 2Q
    Akcie Netflixu se mohutně zotavují poté, co v květnu 2022 dosáhly pětiletého minima 161,40. V týdenní seanci minulý týden navíc cena vyskočila na čerstvé maximum 477,65, a to pouhý den před oznámením výsledků za 2. čtvrtletí, čímž se pokusila zaplnit mezeru z ledna 2022. Netflix minulý týden po zavření amerického trhu zveřejnil čísla za 2Q .Tržby dosáhly 8,19 vs. očekávaných 8,3 mld. USD. Krátkodobé oscilátory se jasně přiklánějí na medvědí stranu. Konkrétně ukazatel RSI spadnul pod hranici 70 překoupených bodů, zatímco ukazatel Stochastic se blíží ke své přeprodané oblasti pod úroveň 20.
  • Netflix propadl o 20 % po zveřejnění hospodářských výsledků
    Netflix (NFLX.US) reportoval výsledky za Q4 2021 po včerejším uzavření obchodní seance na Wall Street. Přestože hospodářský report v mnoha ohledech nezklamal, tak obchodníky vyděsil odhad pomalého růstu nových předplatitelů v tomto kvartálu. Zde jsou důležitá čísla reportu:
  • Netflix překonává odhady, obsah je královský
    „Po roce 2022, který byl pro společnost Netlfix zatím krušný, si investoři oddechli, protože se zdá, že se jejich osud obrací. Po poklesu počtu předplatitelů Netflix poprvé ve své historii překonal odhady a ve třetím čtvrtletí si připsal 2,41 milionu předplatitelů. Opět kraluje obsahem, který je důvodem, proč Netflix v tomto čtvrtletí zaznamenal tak dobré výsledky, od seriálu Stranger Things po Cobra Kai.
  • Netflix přidal téměř 10 %
    Jedním z hlavních hybatelů zámořského obchodování byl včera Netflix, který včera přidal 9,2 %. Naopak se nedařilo Alibabě, která po loňském úspěchu v cloudovém byznysu opět propadla, výnosy zde poklesly o více než 2 % a divize se opět propadla do ztráty. Její akcie tak včera propadly o 5,4 %. Retailový řetězec Walmart výsledky překvapil pozitivně, především pak na úrovni výnosů, které rostly v prvním čtvrtletí o 8 %. Zároveň zvýšil celoroční výhled a jeho akcie tak včera narostly o 1,3 %. Stejně tak by se dalo mluvit o společnosti Bath & Body Works, která taktéž představila lepší sadu čísel s vylepšeným výhledem, zde to ale stačilo dokonce k nárůstu o 10,8 %.
  • Netflix přilákal 8,8 milionu nových předplatitelů a vyskočil o 15 %
    Netflix ve třetím čtvrtletí přilákal 8,8 milionu nových čistých předplatitelů, pravděpodobně díky omezení sdílení hesel, a jeho akcie se včera v obchodních hodinách obchodovaly o téměř 15 % výše. Cena zastavila svůj poslední pokles poblíž bývalé rezistence 345, která byla zabírána od dubna do května 2023.
  • ➡️Netflix reportuje výsledky během stávky v Hollywoodu
    Poprvé od roku 1960 se ve filmovém průmyslu setkáváme s dvojí stávkou. Stávkují spisovatelé i scenáristé, což do značné míry ovlivňuje producenty filmů a seriálů, jako je Netflix. Na druhé straně máme také stávku hollywoodských herců, která se Netflixu rovněž dotýká, i když v podstatně menší míře než velkých filmových studií. Kromě toho se Netflix potýká také se změnami v distribuci svých produktů, které souvisejí s tzv. sdílením hesel. Jak to vše ovlivní finanční výsledky streamovacího gigantu? Udrží si Netflix své vedoucí postavení? Bude i nadále dohánět tržní ztráty ve srovnání s rekordním oceněním v době pandemie?
  • Netflix roste díky velkému nárůstu předplatitelů ve 4. čtvrtletí
    Včera Netflix zveřejnil výsledky za 4. čtvrtletí roku 2022, které se ukázaly být větším překvapením než Středeční tanec - titulní postava nejnovějšího hitu streamovací platformy. Zisk na akcii se ukázal být téměř čtyřikrát nižší, než očekával trh, a přesto akcie společnosti v předobchodní fázi vzrostly o téměř7 %.
  • Netflix se nadechuje k dalšímu růstu
    Zavřená kina spolu s dalšími opatřeními proti covidu zařadily minulý rok Netflix na žebříček pandemických vítězů, v letošním roce se však nárůst jeho popularity zastavil. Nyní začíná největší světová streamovací platforma znovu růst. K růstu mu pomohla nejen široká nabídka filmů a seriálů, ale také vstup do průmyslu her.
  • Netflix s neuspokojivými výsledky. Růst předplatného prudce poklesl🚩
    Společnost Netflix (NFLX.US) včera zveřejnila smíšenou finanční zprávu za 1. čtvrtletí, ve které uvedla nižší než očekávané tržby a mírně vyšší než předpokládaný zisk. V roce 2022 pokles Netflixu předznamenal oslabení akcií technologických společností. Bude tomu tak i tentokrát? Akcie před otevřením ztratily 2 % a býkům se podařilo zastavit první 10% propad po zveřejnění zprávy.
  • Netflix téměř zdvojnásobil zisk, růst počtu předplatitelů ale zpomaluje
    Americká internetová televize Netflix ve druhém čtvrtletí téměř zdvojnásobila zisk, růst počtu předplatitelů ale výrazně zpomalil. Vedení firmy to ve výsledkové zprávě mimo jiné přičítá zpoždění v produkci nových filmů a seriálů, které způsobila pandemie. Potenciální předplatitele navíc láká i konkurence, například služba Disney+. Netflix proto nyní sází i na videohry, které přidá na svou platformu bez zvýšení předplatného.
  • Netflixu přibylo díky koronaviru 16 milionů předplatitelů
    Americkému provozovateli streamovacích služeb Netflix přibylo v prvním čtvrtletí díky koronavirovým omezením 16 milionů předplatitelů - dvakrát více, než odhadoval, a nejvíce za 13 let jeho historie. Firma nicméně v úterý po skončení burzovního obchodování varovala, že druhá polovina roku bude pravděpodobně slabší, protože přestanou platit nařízení o tom, že lidé mají trávit maximum času doma. Akcie Netfkixu na zveřejnění čtvrtletních hospodářských výsledků zareagovaly růstem.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei ProTrader