Čtvrtek 28. březen 2024 19:46
reklama
Swissquote Bank
reklama
Swissquote Bank
reklama
CapXmaster
reklama
InstaForex Ebook

BREAKING: Aussie na najnižšej úrovni za posledných 11 rokov

20.02.2020 10:54  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Austrálsky dolár nereagoval na lokálne dáta NFP, ktoré vykázali o niečo vyšší než očakávaný rast zamestnanosti, ale aj zvýšenie miery nezamestnanosti. Menový pár AUDUSD klesol k úrovni 0,6625, čo predstavuje najslabšiu úroveň od začiatku roka 2009. Zdá sa, že ide o kombináciu silného USD, ako aj obáv týkajúcich sa vplyvu koronavírusu na austrálske hospodárstvo.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • BREAKING: Americký HDP za 3. čtvrtletí revidováno výše. USDIDX zisky
    Obchodní bilance obchodu se zbožím v USA: -89,84 miliardy USD (neměnné čtvrtletně). Reálné zásoby v USA (ex-Auto): -0,9 % oproti 0,4 % dříve.
  • BREAKING: Americký ISM ve službách nenaplnil odhady
    Nevýrobní index ISM PMI v USA klesl v dubnu na 62,7 z únorového historického maxima na 63,7. Trh očekával vzestup na 64,3.
  • BREAKING: Americký jadrový cenový index PCE prekonal očakávania
    Jadrový cenový index PCE, ktorý nezahŕňa volatilné položky, ako sú potraviny a energie a je obľúbeným indikátorom inflácie Federálneho rezervného systému, vzrástol v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom v apríli o 0,7%, po marcovom náraste 0,4%, čo bolo nad očakávaniami trhu vo výške 0,6%. Medziročne sa jadrové ceny PCE zvýšili v apríli o 3,1% z 1,8% v marci, čo bolo nad trhovým konsenzom vo výške 2,9%. Ide o najvyššiu mieru rastu od 90. rokov, čo ju vysoko posúva nad cieľovú hodnotu Fedu, ktorá predstavuje 2%.
  • BREAKING: Americký maloobchod zklamal
    Maloobchodní prodeje v USA vzrostly o 0,6 % m/m v srpnu po růstu o 1,2 % v červenci. Trh čekal růst o 1,0 %. Maloobchodní prodeje bez automobilů vzrostly o 0,7 % m/m v srpnu z hodnoty 1,9 % v červenci. Trh čekal růst o 0,9 %.
  • BREAKING: Americký PMI index pozitivně překvapil
    Americký výrobní PMI index (flash) se v lednu zvýšil na 59,1 z prosincových 57,1. Výsledek ukazuje na pokračující expanzi průmyslové aktivity. Produkce i nové objednávky dosáhly nejvyšších úrovní od roku 2014. Tvorba pracovních míst byla nejsilnější za poslední 2 roky.
  • BREAKING: Americký průmysl v květnu nečekaně klesl
    USA, průmyslová produkce za květen: -0.2% m/m. Expected: 0.05% m/m. Previously: +0.5% m/m. Využití výrobních kapacit v USA (m/m) v květnu: 79.6% Expected: 79.7%; Previously: 79.7%).
  • BREAKING: Americký súkromný sektor pridáva menej pracovných miest, ako sa očakávalo: ADP
    Správa ADP o zmene zamestnanosti v USA za apríl bola zverejnená o 14:15. Očakávalo sa, že údaje naznačia nárast pracovných miest o 800 tis. po marcovom zvýšení o 517 tis. Správa však ukázala nárast o 742 tis. pracovných miest, horší, ako očakávali trhy. Akcie aj USD však zaznamenali tlmenú reakciu na zverejnenie údajov. Dnešná správa je náznakom pred správou NFP, ktorá vyjde v piatok o 14:30.
  • BREAKING: Americký súkromný sektor pridáva menej pracovných miest, ako sa predpokladalo: ADP
    Správa ADP o zmene zamestnanosti v USA za november bola zverejnená o 14:15. Očakávalo sa, že dáta poukážu na nárast o 410 tis. pracovných miest po náraste v októbri o 365 tis. Správa však ukázala nárast počtu pracovných miest len o 307 tis., čo je oveľa horšie, ako trhy očakávali. Je to najnižšia hodnota za posledné štyri mesiace po rekordnej strate 19,4 milióna miest v apríli v dôsledku pandémie koronavírusov. Dnešná správa naznačuje, aké môžu byť NFP dáta, ktoré budú zverejnené v piatok o 14:30.
  • BREAKING: Americký trh práce překonal očekávání
    Data z amerického trhu práce pozitivně překvapila. Počet nových pracovních míst mimo zemědělství vzrostl o 273 tisíc při očekávání ve výši 175 tisíc. Průměrné mzdy rostly o 3 % a míra nezaměstnanosti klesla na 3,5 %. Dnešní data ukazují na dobrý stav americké ekonomiky. Obchodníci by však měli mít na paměti, že se jedná o únorová data, ve kterých se obavy z šíření koronaviru v USA ještě nemusely projevit. Jejich dopad na trhy není tak výrazný, jaký by mohl být za normální situace. Evropské trhu už od počátku seance výrazně ztrácejí a futures na americké indexy ukazují pokles v rozmezí 2 - 3 %. Je otázkou, zda mohou dnešní statistiky zapůsobit na americkou centrální banku, od které se na standardním březnovém zasedání očekává další pokles úrokových sazeb.
  • BREAKING: Americký trh práce zaznamenal prvý pokles od roku 2010
    O 14:30 boli v USA zverejnené NFP dáta, ktoré poukázali na pokles zamestnanosti o 701 tis. (odhad -100 tis.) a americký trh práce zasa zaznamenal rekordný 113-mesačný nárast. Miera nezamestnanosti vyskočila na 4,4% (odhad 3,9%). US500 zaznamenal po zverejnení dát pokles, ale neskôr dokázal straty vymazať.
  • BREAKING: Bank of Canada zvýšila úrokovou sazbu na 1,0 %
    Bank of Canada zvýšila svou referenční úrokovou sazbu dle očekávání o 50 bazických bodů na 1,0 %. Jde o druhé zvýšení sazeb v řadě, které zároveň vytlačilo úroky na nejvyšší úroveň za poslední 2 roky. Centrální banka také oznámila, že ukončí reinvestice a zahájí kvantitativní utahování s účinností od 25. dubna. Splatné vládní dluhopisy Kanady v rozvaze banky již nebudou nahrazovány a v důsledku toho se velikost rozvahy bude postupně snižovat. Investoři se nyní zaměří na komentáře guvernéra BoC na tiskové konferenci týkající se ekonomického výhledu, inflace a fiskální politiky. Tisková konference začíná v 17. hodin.
  • BREAKING: Bank of Canada ponecháva sadzby nezmenené, znižuje nákupy dlhopisov
    Podľa všeobecných očakávaní ponechala Bank of Canada svoju referenčnú úrokovú sadzbu nezmenenú na efektívnej spodnej hranici 0,25%. Centrálni bankári sa rozhodli obmedziť nákupy štátnych dlhopisov týždenne na 1 miliardu dolárov z 3 miliardy dolárov týždenne. Centrálna banka očakáva rast HDP na úrovni 6,5% v porovnaní s januárovými odhadmi na úrovni 4,0%. Očakáva sa, že inflácia dočasne vzrastie okolo hornej hranice rozsahu 1 - 3%.
  • BREAKING: Bank of Canada ponechává sazby beze změny. USDCAD klesá
    Bank of Canada ponechala úrokové sazby na úrovni 5 % v souladu s očekáváním. USD/CAD ztrácí po rozhodnutí BoC.
  • BREAKING: Bank of Canada ponechává úrokové sazby beze změny 📌
    15:45 PM, Kanada – Rozhodnutí o úrokové sazbě BoC za prosinec: skutečných 5,00 %; předpověď 5,00 %; předchozích 5,00 %.
  • BREAKING: Bank of Canada sazby nezměnila, CAD klesá
    Kanadská centrální banka (BoC) zveřejnila své první rozhodnutí o sazbách v tomto roce v 16:00. Rozhodla se dle očekávání ponechat hlavní sazbu beze změny na 1,75 %, kde se drží už od října 2018. Kanadský dolar reagoval oslabením. BoC odhaduje růst ekonomiky ve Q4 2019 na 0,3 % a banka se rozhodla změnit svoji prognózu růstu v Q1 2020 na 1,3 % z předchozích 1,7 %. Hlavním důvodem je geopolitické napětí a nejistota. Navíc banka uvedla, že pokleslo tempo vytváření nových pracovních míst a spotřebitelská důvěra se v poslední době nevyvíjela pozitivně. Růst reálného HDP by měl dosáhnout na 1,6 % v roce 2020 a na rovná 2 % v roce 2021. V reakci na zveřejnění rozhodnutí o sazbách vymazal USDCAD předchozí pokles a naopak vystřelil nad předchozí obchodní rozpětí 1,3040 - 1,3075. Pár se tak dostal na nejvyšší úrovně v tomto roce, když překonal předchozí YTD maximum na 1,3103.
  • BREAKING: Bank of Canada snižuje sazby o dalších 50 bazických bodů, USDCAD roste
    Ani páteční odpoledne nedává obchodníkům vydechnout. Po důležitých novinkách okolo šíření koronaviru se pozornost obchodníků stočila k Bank of Canada, která snížila sazby o dalších 50 bps z 0,75 % na 0,25 %. Snížení sazeb by mělo podpořit kanadskou ekonomiku v nejistých dobách šíření koronaviru. Před poklesem držela BoC nejvyšší sazby mezi vyspělými ekonomikami. USDCAD navýšil zisky a otestoval úroveň 23,6 % Fibo poklesu s počátkem 19. března.
  • BREAKING: Bank of England bude nakupovať dlhopisy, aby znížila výnosy
    Bank of England vydala vyhlásenie, v ktorom uviedla, že od dnešného dňa (28. septembra 2022) do 14. októbra 2022 bude vykonávať dočasné nákupy dlhopisov Spojeného kráľovstva s dlhou dobou splatnosti. Banka uviedla, že nákupy sa uskutočnia v akomkoľvek potrebnom rozsahu na dosiahnutie želaného výsledku. Banka tiež uviedla, že MPC nebude váhať zmeniť úrokové sadzby o toľko, koľko bude potrebné, aby sa inflácia dostala späť na 2 %. Ide o hlavnú správu BoE, keďže banka na stretnutí minulý týždeň oznámila, že v októbri začne s aktívnym predajom dlhopisov. Tieto aktívne predaje boli teraz odložené do 31. októbra 2022. Samozrejme, dôvodom tohto kroku je prudký nárast výnosov v Spojenom kráľovstve vyvolaný oznámením nových fiškálnych opatrení v Spojenom kráľovstve.
  • BREAKING: Bank of England opět snížila úrokové sazby, zavedla QE
    Britská centrální banka (Bank of England) snížila sazby o 15 bps a zavádí nový program kvantitativního uvolňování. BoE snižuje sazby na 0,10 % z 0,25 %. BoE zvýší nákup vládních dluhopisů (nové QE).
  • BREAKING: Bank of England ponechává sazby beze změny, GBP výrazně sílí
    Bank of England na svém dnešním zasedání ponechala úrokové sazby beze změny. Pouze 2 členové bankovní rady hlasovali pro snížení sazeb (očekávání byla nastavena na 3). Banka snížila výhled ekonomického růstu a očekává, že se index CPI bude až do konce roku 2021 pohybovat pod svým cílem. Pár GBPUSD reagoval na oznámení o sazbách nemalým růstem. Šance na snížení sazeb se přes zasedáním pohybovaly pouze mírně pod 50 %. Tisková konference guvernéra Carneyho začne ve 13:30.
  • BREAKING: Bank of England snižuje sazby o 50bp. na 0,25 %
    Bank of England je další centrální bankou, která ve snaze mírnit následky koronaviru snižuje úrokové sazby. Oznámila to dnes ráno, když po vzoru amerického Fedu rozhodla o snížení sazeb o 50 bazických bodů. Sazby jsou tak nově na úrovni 0,25 %. Přestože trh se snížením sazeb v blízké době počítal, libra i tak reagovala oslabením na všech měnových párech. Vůči euru se nyní nejbližší resistence nachází na úrovni 0,91 EURGBP.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei SwiftTrader