Úterý 19. březen 2024 07:56
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Instaforex ebook
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Dukascopy new

Pražská burza dál oslabila, táhly ji dolů ČEZ, Avast a banky

11.12.2019 17:24  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Pražská burza oslabila třetí den v řadě, index PX dnes klesl o 0,49 procenta na 1079,96 bodu. Nejvýrazněji, zhruba 1,5 procenta, ztratila energetická společnost ČEZ. Nedařilo se ale ani technologické firmě Avast či bankovním titulům. Naopak se ziskem uzavřela například pojišťovna VIG. Vyplývá to z údajů na webu burzy.

Akcie ČEZ skončily těsně nad úrovní 500 korun, což jsou nová roční minima, podotkl Josef Dudek z Fio banky. Avast ztrácel třetí den za sebou, dnes odepsal 0,76 procenta na 130 korun.

Z bankovních emisí zlevnily Erste Bank a Komerční banka zhruba o půl procenta, jejich cena spadla na 822,40 koruny, respektive na 800 korun. Moneta Money Bank si pohoršila o 0,12 procenta na 82 korun.

Naopak se ziskem uzavřely dnes cenné papíry VIG, Philip Morris a Kofoly. Akcie pojišťovny si připsaly 0,86 procenta na 645,50 Kč, tabáková společnost posílila o 0,95 procenta na 14.840 Kč a Kofola získala 0,35 procenta na 285 korun. "Na akvizici Karlovarské Korunní a Ondrášovky kurzově v podstatě nereagovala," poznamenal Dudek.

Kofola dnes oznámila, že kupuje stoprocentní podíl ve společnostech Karlovarská Korunní a Ondrášovka. Transakci musí ještě schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Cenu obchodu obě strany nezveřejnily.

Koruna dnes stagnovala k oběma hlavním světovým měnám. Vůči euru si udržela kurz 25,52 Kč/EUR, k dolaru oslabila o haléř a dnes kolem 17:00 se obchodovala za 23,02 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Kurz české měny:


Předchozí závěr

Dnes kolem 17:00

Kč/EUR

25,52

25,52

Kč/USD

23,01

23,02

Zdroj: Patria Online

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Pražská burza dál mírně posílila, dařilo se hlavně Komerční bance
    Pražská burza dnes dál mírně posílila, index PX stoupl o 0,41 procenta na 977,10 bodu. Nahoru ho táhla především Komerční banka, jejíž akcie si polepšily o více než dvě procenta. Mírnější zisky si připsaly také technologická společnost Avast či energetický ČEZ. Naopak Erste Bank či Moneta Money Bank mírně oslabily. Vyplývá to z údajů na webu burzy.
  • Pražská burza dál mírně rostla, index PX je na 1065,63 bodu
    Pražská burza navázala na svůj pondělní růst, index PX dnes posílil o 0,16 procenta na 1065,63 bodu. Necelá dvě procenta si připsaly akcie mediální společnosti CME a procento operátor O2. Naopak nejztrátovější byly cenné papíry Kofoly, které přišly o 1,65 procenta. Zisky či ztráty ostatních emisí byly zhruba do čtvrt procenta. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • Pražská burza dál mírně rostla, index PX přidal 0,13 procenta
    Pražská burza dnes pokračovala v mírném růstu. Index PX stoupl o 0,13 procenta na 1097,17 bodu. Proti růstu akcií Monety Money Bank, energetické společnosti ČEZ a Komerční banky působil pokles cenných papírů Erste Bank. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna dnes nepatrně oslabila k euru, vůči dolaru posílila.
  • Pražská burza dál navyšuje letošní zisky, Erste posílila přes tři procenta
    Pražská burza dnes dál navýšila letošní zisky, index PX stoupl o 1,07 procenta na 1284,91 bodu, opět tak vylepšil nejsilnější závěr od konce června. Dařilo se většině titulů v čele s Erste Bank, jejíž akcie si připsaly přes tři procenta. Ztratily pouze Moneta Money Bank a tabáková společnost Philip Morris. Vyplývá to z internetových stránek burzy.
  • Pražská burza dál oslabila, dolů ji táhly finance, dařilo se ČEZ
    Pražská burza dnes opět oslabila. Index PX klesl o 0,37 procenta na 1106,14 bodu. Dolů ho táhly především finanční emise, nedařilo se ale většině titulů. Většímu poklesu indexu zabránil růst akcií energetické společnosti ČEZ. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • Pražská burza dál oslabila, dolů ji v úvodu týdne táhl ČEZ
    Pražská burza v úvodu týdne dál oslabila. Index PX dnes klesl o 0,17 procenta na 1059,68 bodu. Dolů ho táhla hlavně energetická společnost ČEZ, jejíž akcie oslabily přes procento. Nedařilo se ale ani pojišťovně VIG či technologické firmě Avast. Se ziskem naopak uzavřely Moneta Money Bank, Erste Bank nebo mediální CME. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • Pražská burza dál oslabila, Erste odepsala 2,4 pct, KB 1,5 pct
    Pražská burza dál oslabila, index PX dnes klesl o 0,71 procenta na 944,08 bodu. Nedařilo se většině emisí v čele s Erste Bank, jejíž akcie spadly o téměř 2,4 procenta. O procento a půl zlevnily i cenné papíry Komerční banky, ztrácel i energetický ČEZ či pojišťovna VIG. Naopak se ziskem uzavíraly technologická společnost Avast a Moneta Money Bank. Vyplývá to z údajů burzovního webu.
  • Pražská burza dál oslabila, Erste ztratila přes tři procenta, naopak ČEZ rostl
    Pražská burza dál oslabila, index PX klesl třetí den v řadě, dnes o 0,67 procenta na 1388,53 bodu. Dolů ho táhly především akcie Erste Bank, které ztratily přes tři procenta. Naopak energetická společnost ČEZ o procento posílila. Vyplývá to z internetových stránek burzy.
  • Pražská burza dál oslabila, PX klesl o 1,67 pct, dolů ho táhly ČEZ a banky
    Pražská burza oslabila počtvrté v řadě, dnes index PX odepsal 1,67 procenta na 1201,19 bodu. Níže uzavíral index naposledy loni na konci července. Dnes ho táhly dolů především akcie energetické firmy ČEZ a finanční tituly. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Ztrácely i západoevropské burzy, podle analytiků kvůli obnoveným obavám o dodávky ruského plynu.
  • Pražská burza dál oslabila, PX táhl dolů ČEZ, jehož akcie zlevnily pod 1000 Kč
    Pražská burza v závěru týdne dál oslabila, index PX klesl počtvrté za sebou, dnes o 0,38 procenta na 1341,60 bodu. Dolů ho táhl především energetický ČEZ, jehož akcie oslabily pod 1000 korun za akcii. Z předních emisí ztratily také Erste Bank a pojišťovna VIG, akcie Monety stagnovaly a cenné papíry Komerční banky posílily téměř o půl procenta. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • Pražská burza dál oslabovala, dolů ji táhly akcie ČEZ a bank
    Pražská burza dnes opět oslabovala. Index PX klesl o 1,38 procenta na 770,44 bodu. Dolů burzu táhly hlavně akcie energetické firmy ČEZ a bank. Burza začátkem minulého týdne po předchozím propadu kvůli šíření koronaviru výrazně posílila až na skoro 808 bodů, ale od čtvrtka zase vytrvale oslabuje. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • Pražská burza dál padá, dopoledne přišla o 2,2 procenta
    Pražská burza v úvodu týdne pokračuje v propadu. Již v pátek v reakci na čtvrteční referendum, ve kterém Britové rozhodli o vystoupení své země z Evropské unie, přišla o čtyři procenta. Dnes kolem 11:15 ztrácel index PX 2,20 procenta a klesl na 801,58 bodu. Nedaří se většině titulů, především velkým finančním emisím. Vyplývá to z údajů burzovního webu.
  • Pražská burza dál posílila, dařilo se ČEZ a Erste Bank
    Pražská burza dál posílila, index PX dnes vzrostl o čtvrt procenta na 1061,89 bodu. Nahoru ho táhly především energetická společnost ČEZ a Erste Bank. České bankovní emise či telekomunikační firma O2 naopak mírně ztrácely. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • Pražská burza dál posílila, dařilo se hlavně Erste Bank, ČEZ stagnoval
    Pražská burza dál posiluje, dnes index PX stoupl o 0,39 procenta na 1349,51 bodu. Nahoru ho táhla především Erste Bank, jejíž akcie získaly téměř jeden a půl procenta. Z předních emisí se dařilo i Komerční bance a pojišťovně VIG, naopak Moneta Money bank mírně ztratila a cenné papíry ČEZ stagnovaly. Vyplývá to z údajů burzovního webu.
  • Pražská burza dál posílila, Erste si připsala téměř šest procent
    Pražská burza posílila třetí den v řadě, dnes index PX vzrostl o 1,94 procenta na 883,95 bodu. Dařilo se většině akcií, nejvýrazněji, o téměř šest procent, si polepšila Erste Bank. O necelá tři procenta zdražila technologická společnost Avast a o dvě a půl procenta pojišťovna VIG. Naopak jedinou ztrátovou emisí byla dnes mediální společnost CME, která přišla o necelé procento. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • Pražská burza dál posílila, index PX táhla nahoru hlavně Erste Bank
    Pražská burza dnes dál posílila, index PX stoupl o 0,34 procenta na 1176,06 bodu. Nahoru ho táhla hlavně Erste Bank, jejíž akcie si polepšily o 1,74 procenta. S mírným ziskem uzavřela i Komerční banka a z menších emisí se dařilo tabákové firmě Philip Morris. Zbylé emise ztratily nebo stagnovaly. Vyplývá to z internetových stránek burzy.
  • Pražská burza dál posílila, index PX táhly rakouské emise
    Pražská burza pokračovala v růstu. Index PX dnes stoupl o 0,57 procenta na 1093,88 bodu. Nahoru ho táhly rakouské emise, když Erste Bank získala téměř dvě a půl procenta a pojišťovna VIG více než procento a půl. Naopak se ztrátami končily obchodování likérka Stock, mediální CME a operátor O2. Akcie českých bank či energetické společnosti ČEZ stagnovaly. Vyplývá to z údajů burzovního webu.
  • Pražská burza dál posílila, index PX uzavřel nad 900 body
    Pražská burza dál posílila, index PX uzavřel po dvou měsících nad 900 body. Dnes stoupl o 1,23 procenta na 904,38 bodu. ČTK to řekl mluvčí pražské burzy Jiří Kovařík. Dařilo se většině emisí, nahoru táhly index především akcie Komerční banky a Erste Bank, které posílily o více než čtyři, respektive tři procenta. Naopak Moneta Money Bank oslabila, mírně ztratil i energetický ČEZ a textilka PFNonwovens.
  • Pražská burza dál posílila, nahoru ji táhly Erste, VIG či ČEZ
    Pražská burza rostla druhým dnem v řadě, index PX dnes posílil o 0,43 procenta na 865,53 bodu. Nahoru ho táhly především rakouské finanční tituly a energetická společnost ČEZ. České banky naopak oslabily. Vyplývá to z údajů burzovního webu.
  • Pražská burza dál posílila, PX stoupl o 1,32 pct, nejvíc se dařilo Erste a KB
    Pražská burza dnes dál posílila, index PX stoupl o 1,32 procenta na 1420,64 bodu. Dařilo se většině titulů v čele s Erste Bank, jejíž cenné papíry si polepšily téměř o tři procenta. Přes dvě procenta si připsala Komerční banka, Moneta Money Bank necelé procento a energetická společnost ČEZ a technologická firma Avast končily výše zhruba o půl procenta. Vyplývá to z údajů burzovního webu.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple MT4 platforma nova