Čtvrtek 28. březen 2024 21:53
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Dukascopy new
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster

Komentáře investičního týmu Fidelity International – Francouzské prezidentské volby

21.04.2017 10:43  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Nick Peters, správce portfolia, FF Global Multi Asset Tactical Defensive and FF Global Multi Asset Tactical Moderate

S aktuálním vzestupem Jean-Luca Melenchona trhy znervózněly s ohledem na rizika, která francouzské volby představují. Stále se však domníváme, že s největší pravděpodobností proběhne druhé kolo mezi Marine Le Penovou zastupující krajní pravici a středovým kandidátem Emmanuelem Macronem. V případě takového složení druhého kola by byl Macron pravděpodobným vítězem, vzhledem k výsledkům průzkumů veřejného mínění, podle kterých si nad Le Penovou stále drží výrazný náskok.

Jestliže uvidíme tento výsledek, pro trhy to bude pozitivní signál, takže se euro zotaví a spread mezi výnosem francouzských a německých dluhopisů pravděpodobně klesne. Francouzské dluhopisy doposud vstřebávaly většinu tržní nervozity, takže francouzské akcie (CAC 40) odrážely zlepšující se hospodářskou situaci a od začátku roku vzrostly o více než 10 procent. I nadále bychom mohli pozorovat rostoucí trend evropských akcií vzhledem k tomu, že trhy přehodnocují politická rizika.

Zůstávám pozitivní, co se týče evropských akcií v rámci fondů GMAT, ačkoliv jsem se snažil obecněji diverzifikovat vystavení riziku. To zahrnovalo větší pásmo ukazatele beta u instrumentů s pevným výnosem, jako jsou globální hybridy (konvertibilní dluhopisy) a dluhopisy z rozvíjejících se trhů v místních měnách. Také jsem se víc zaměřil na zlato a otevřel jsem dlouhou pozici na japonský jen, který je obecně považovaný za bezpečnou měnu.

I když stále není nemožné, že by se v rozhodujícím kole voleb utkal s Le Penovou kandidát krajní levice Jean-Luc Mélenchon, v tuto chvíli je to nepravděpodobné. Mélenchon je, navzdory svému nedávnému nárůstu, stále pozadu za Macronem a Le Penovou, a jeho šance na úspěch v prvním kole je zhruba stejná jako pro Francoise Fillona, středo-pravicového kandidáta.

Navíc by Mélenchon i Le Penová čelili vážným politickým a ústavním překážkám při uplatňování svých protievropských postojů, pokud by se dostali k moci. Zatímco bychom pravděpodobně viděli významnou volatilitu v případě výhry jednoho z nich, riziko absolutního propadu by bylo omezené.

Anna Stupnytska, globální ekonomka

Je Le Penová silnější než meč? Globální ekonomka Anny Stupnická se domnívá, že pravděpodobnost neočekávaných výsledků ve francouzských volbách je nižší než u voleb v USA a referendu o Brexitu. Dokonce, i kdyby Le Penová vyhrála, pravděpodobně by nedosáhla většiny v národním shromáždění, což by omezilo její způsobilost její způsobilost přijímat právní předpisy, včetně vyhlášení referenda o „Frexitu“, tedy vystoupení Francie z EU.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Komentáře Barkina z Fedu podporují americký dolar 💵
    Šéf Richmondské centrální banky Thomas Barkin dnes komentoval ekonomiku, rizika a vyhlídky americké měnové politiky. Celkově komentář naznačuje značnou nejistotu a Barkin nevyloučil ani zvýšení sazeb v době, kdy trh do konce roku 2024 počítá se snížením až o 150 bps:
  • Komentáře Bowmana a Dalyové k politice Fedu a americké ekonomice 💵
    Mary Dalyová a Michele Bowmanová z Federálního rezervního systému se dnes vyjádřily k americké ekonomice. Vyjádření Dalyové - v němž bylo možné spatřovat větší nejistotu a "spokojenost" s dosavadními účinky politiky Fedu - bylo rozhodně holubičí ve srovnání s Bowmanovou, která signalizovala podporu více než jednoho dalšího zvýšení sazeb, což signalizuje, že současná politika celkově nemusí být při pohledu na tempo expanze ekonomiky stále dostatečně restriktivní.
  • Komentáře Brainardové a Bousheyové k americké ekonomice 🗽EURUSD se pohybuje na 1,086
    Dnes jsme se mohli dozvědět komentáře Bidenova ekonomické asistentky Bousheyové a ekonomické poradkyně WH, bývalé členky Fedu, Laul Brainardové. Analytici S&P Research uvedli, že riziko recese v USA se mírní, ale zůstává zvýšené. Jádrová inflace měřená Fedem preferovaným indexem v prosinci 2023 byla šestým měsícem z posledních sedmi, kdy se měsíční inflace tiskla na úrovni 2% cíle Fedu nebo pod ním.
  • Komentáře členů Fedu Harkera a Barkina
    Investoři se dnes odpoledne dočkali komentářů dvou členů Fedu - šéfa filadelfského Fedu Harkera a šéfa richmondského Fedu Barkina. Harker byl ve svých vyjádřeních spíše holubičí a naznačil, že sazby mohou být na zářijovém zasedání ponechány beze změny. Mezitím Barkin hovořil spíše o ekonomice a zdráhal se říci, kde vidí sazby v září. Nicméně zdůraznil, že inflace stále zůstává příliš vysoká.
  • Komentáře členů Fedu Loganové a Jeffersona o americké ekonomice 💵
    Členka Federa Reserve Lorie Loganová řekla, že údaje o inflaci nenaznačují pauzu v současném cyklu zvyšování sazeb Fedu. Po těchto komentářích EURUSD stále oslabuje. Americkou ekonomiku dnes komentoval také Jefferson z dallaského Fedu.
  • Komentáře Draghýho odstrčili pár EUR/USD dolu.
    Včera, v centru pozornosti investorů bylo setkání Evropské Centrální Banky, což silně ovlivnilo pozici eura vůči ostat...
  • Komentáře Draghýho odstrčili pár EUR/USD dolu.
    Včera, v centru pozornosti investorů bylo setkání Evropské Centrální Banky, což silně ovlivnilo pozici eura vůči ostat...
  • Komentáře EBC Šimkuse a Panetty podporují EUR 📈
    Měna EUR se začala zotavovat z jestřábích komentářů Fabia Panetty a Gediminase Simkuse z ECB. Z komentářů vyplývá, že členové ECB budou pravděpodobně ochotni zvýšit sazby o 50 bazických bodů a že hrozí, že růst mezd upevní inflaci na příliš vysokých úrovních, což vyvolá další tlak na zvyšování sazeb.
  • Komentáře Fedu opět sráží dolar na kolena
    Americký dolar během úterní seance pokračoval v oslabování a vůči společné evropské měně se dostal přes hranici 1,3550, zatímco v dopoledních hodinách...
  • KOMENTÁŘE FEDU ZASTAVILY ZISKY DOLARU
    Zprávy z USA o tom, že za měsíc červenec bylo v soukromém sektoru úspěšně vytvořeno 200 000 nových pracovních...
  • Komentáře Lagardeové a Knota k měnové politice ECB
    Nejdůležitější je samozřejmě názor šéfa ECB, který znamená, že ke škrtům dojde v roce 2024, tedy v určitém okamžiku v eurozóně. Trh se však zdá být ohledně dubnového termínu příliš optimistický, ale zároveň se zdá, že pro EUR/USD je důležitější snížení šance na březnové snížení ze strany Fedu.
  • Komentáře z Bundesbanky podpořily euro
    Společné evropské měně se na úvod týdne dařilo. Proti japonskému jenu si euro polepšilo na více než dvoutýdenní...
  • Komentáře z Fedu a otazník nad příměřím. Týden začíná opatrně
    Evropské trhy se po víkendu rozjíždějí pomalu a opatrně. Hlavní akciové indexy jsou sice mírně v plusu, ale americké futures se naopak obchodují trochu v záporu. Po rally z minulého týdne tak sledujeme konsolidaci.
  • Komentáře z Fedu dokreslují dilema návratu k normálu. Akcie zůstávají rozpačité
    Při procesu postupného otevírání ekonomik je samozřejmě klíčové načasování. Příliš dlouhé otálení prohloubí recesi a zvýší míru nevratných změn v ekonomice. Příliš rychlé odbourání protivirových opatření zase zvyšuje riziko druhé vlny nákazy, a to s opakováním ekonomických dopadů. Toto dilema je všeobecně známé, ale o správném okamžiku panuje pochopitelně velká nejistota. Na trzích to podle toho vypadá a nadšení z rychlého návratu se mísí s nervozitou, zda virus neudeří znovu.
  • Komentář: FED sazby
    „Americká centrální banka FED zvýšila úrokové sazby razantněji, než původně předpokládala. Pro trhy je to jasný signál, že bankéři chtějí důrazně bojovat proti inflaci, která je v USA nejvyšší za posledních 41 let. Tento krok patrně přibrzdí americkou ekonomiku, a příliš klidu nedodá ani akciovým investorům. Pro ty bude teď nejdůležitější, kam se sazba posune dál v tomto roce. Přikláním se k tomu názoru, že FED bude dál přitvrzovat a zvyšovat základní úrokovou míru až ke 4 procentům už ke konci letoška.“
  • Komentář Fidelity International: Asie zrychluje
    V posledních dvou desetiletích se Asie stala hnacím motorem globálního růstu. Demografická situace a digitalizace podpořily ekonomickou a obchodní expanzi, což v roce 2020 sehrálo důležitou úlohu při zvládání krize v souvislosti s pandemií covid-19. Svou roli sehrála i odolná ekonomika regionu. Analytici Fidelity International při pohledu do budoucnosti na postpandemický svět, věří, že převládne nový ekonomický řád, přičemž dlouhodobá role Asie jako motoru globálního růstu podle nich bude i nadále pokračovat
  • Komentář Fidelity International: Co se může dít na trzích v druhé polovině roku 2021?
    Zdá se, že vzhledem k post-pandemickému oživení mají investoři v druhé polovině roku spoustu důvodů k tomu být pozitivní. Akciové trhy pokračují v růstu díky známkám opětovného vzchopení se světové ekonomiky a očekávání, že vládní výdaje a zadržovaná spotřebitelská poptávka budou v letech 2021-22 hnacím motorem silného oživení výnosů. Přetrvávající rekordně nízké úrokové sazby nadále hnaly investory do rizikovějších aktiv, doposud s pozitivními výsledky.
  • Komentář Fidelity International: Evropská centrální banka hraje o čas
    „ECB včera ponechala všechny nástroje monetární politiky nastavené stejně a pokračuje v průběžných reinvesticích dluhopisů z programu kvantitativního uvolňování, které následovaly „po delší době po prvním zvyšování úrokových sazeb“. Další růst sazeb pravděpodobně nepřijde dříve než v létě roku 2019.“
  • Komentář Fidelity International - „FED vyčkává a uvidí“
    Poselství z květnové schůzky amerického FEDu je jasné a jednoduché - po holubičích signálech, které přišly v březnu, včetně revizí očekávání, updatovaného vývoje sazeb, jenž nepředpokládá v roce 2019 jejich růst, a oznámeném konci kvantitativního uvolňování bez zvýšení sazeb - je včerejší zpráva hlavně o trpělivosti a kontinuitě.
  • Komentář Fidelity International: Jak bude vypadat konec roku 2018?
    Po několika čtvrtletích silného a nadprůměrného růstu celosvětová ekonomika v roce 2018 zpomalila. Hlavní překážky globálního růstu jako omezování likvidity u americké měny, ekonomické zpomalení v Číně a vysoké ceny ropy se v průběhu roku nadále zintenzivňovaly a pokračovat budou pravděpodobně až do konce roku. Zvýšené napětí v mezinárodním obchodě a s tím související nejistota, by se mohly stát výraznější brzdou růstu. Tato situace je zvláště nepříznivá pro rozvíjející se trhy. Nicméně vzhledem k tomu, že americká ekonomika stále využívá fiskálních stimulů a zejména na rozvinutých trzích se aplikují akomodační politiky, celosvětová ekonomická expanze ještě může dál pokračovat, i když pomaleji.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple trading AI