Úterý 19. březen 2024 05:23
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Purple trading AI
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Instaforex krypto ebook

CEO Twitter resignuje, společnost dočasně povede zakladatel

12.06.2015 10:57  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Americké akciové indexy si od začátku nového týdne připisují až 1% zisky. Po včerejším slibném úvodu, kdy se index S&P 500 vyšplhal až na 2115 bodů, však investoři přistoupili k výběru zisků a akciové indexy tak uzavíraly jen mírně v plusu.

Indexy táhl dolů především sektor základních materiálů, zatímco sektor utilit a zdravotní péče zpevnil o 0,5 %. Sektor spotřebního zboží si i přes lepší než publikovaná data připsal jen mírné zisky. Maloobchodní tržby v květnu meziměsíčně vzrostly až o 1,2 %, což je nejrychlejší tempo růstu za více než 5 let.

Poté, co index S&P 500 v úterním obchodování dosáhnul na 100-denní klouzavý průměr, trh získal podporu kupců a ceny se opět zotavily. V další cestě vzhůru indexu S&P 500 nyní stojí rezistence na 2130 bodech.

20150612 SP500

 

Z dnešních makrodat bude důležitým údajem index spotřebitelského sentimentu podle Michiganské Univerzity. Analytici očekávají růst až na 91,3 bodů, přičemž v dubnu index dosáhnul na 90,7 bodů.

Makrodata pro pátek 12.6

  • V 6:30 Japonsko reportuje údaje z průmyslové produkce (duben)
  • Ve 14:30 USA vyhlásí index průmyslových cen PPI (květen)
  • V 16:00 USA reportuje index spotřebitelského sentimentu podle Michiganské Univerzity

 

CEO Twitter odstupuje

CEO Twitter (TWTR) Dick Costolo rezignuje. Dočasně bude nahrazen spoluzakladatelem a současným chairmanem Jackem Dorsey, který však stále stojí v čele cloud-computingové společnosti Box (BOX). Twitter tak bude hledat nového CEO v následujících týdnech.

Costolo čelil těžké kritice od investorů, jelikož se společnosti příliš nedaří rozvíjet své aktivity. Investorům se nelíbí pomalý růst počtu aktivních měsíčních uživatelů, který se aktálně nachází na úrovni 302 milionů.

Akcie Twitter (TWTR) na premarketu reagují růstem o 4,4 %.

Dish Networks hledá peníze na nákup  T-Mobile

Americký telekomunikační gigant Dish Network (DISH) již zjišťuje od bank možnost vypůjčení $15 miliard  hotovosti na převzetí T-Mobile US (TMUS).

Ropní těžaři nadále pod tlakem prodejců

Akcie ropných společností ve čtvrtečním obchodování dále ztrácely a rozšířily tak ztráty z posledních týdnů. Cena americké lehké ropy WTI se stále nedokáže odrazit od hlavní úrovně 60 USD za barel. Největší ztráty z indexu S&P 500 zaznamenaly akcie švýcarské Transocean (RIG), které se propadly bezmála o 5 %. V těsném závěsu skončily akcie Chesapeake Energy (CHK), které po sníženém investičním doporučení ze strany analytiků Oppenheimer, jež titul nově pokrývají na stupni „perform“ z předchozího „outperform“, odepsaly 4,29 % a sesunuly se tak na tříletá minima. Až se 4% ztrátami uzavíraly rovněž akcie Diamond Offshore Drilling (DO) a Noble Corporation (NE).


Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ceny zlata s poklesem dolaru po zvýšení úrokových sazeb Fedu rostou
    Ceny zlata ve čtvrtek stouply poté, co v předchozím zasedání pozitivně reagovaly na zvyšování úrokových sazeb Federálním rezervním systémem, přičemž slabý dolar poskytl trhům s kovy více prostoru k oddechu.
  • Ceny zlata stoupají, ropa se nachází na úrovni kolem 70 USD
    Ve čtvrtek došlo ke růstu cen zlata, které se nacházely pod klíčovou úrovní 2 000 USD v souvislosti s předpokladem, že bude mít FED omezený prostor pro pokračování zvyšování úrokových sazeb.
  • Ceny zlata těží z rozhodnutí Fedu
    Trh se zlatem byl včera nervózní. Ceny se den před zprávou Fedu o úrokových sazbách a bezprostředně po ní propadly. Kov ale dostal impulz k růstu.
  • Ceny zlata ustupují kvůli strachu z CPI, měď je zasažena nejistotou v Číně
    Začátkem týdne se ceny zlata snížily na téměř měsíční minima, jelikož obchodníci očekávali další informace o americké inflaci, zatímco ceny mědi zaznamenaly velké ztráty spojené s rostoucí nejistotou týkající se hospodářského oživení v Číně.
  • Ceny zlata zaznamenaly v červenci růst, i přes odlivy z ETF. Srpnový výhled vypadá utlumeně.
    Zatímco výnosy dluhopisů a americký dolar zůstávají vysoké, trh zlata nemůže růst. Přesto pokračuje v boji a je svědkem další likvidace produktů obchodovaných na burze krytých zlatem. Ve zprávě zveřejněné v úterý analytici Světové rady pro zlato uvedli, že globální aktiva ETF se snížila o 34 tun, což představuje 2,3 miliardy dolarů. Jde o čtvrtý měsíc likvidace na trhu se zlatem v řadě.
  • Ceny železné rudy padají k minimům roku 2009, Australan zatím drží kurz
    Železná ruda v Číně je opět pod tlakem. Její ceny včera klesly o 4,5 % až na 45,58 dolarů za tunu - nejníže od počátku...
  • CEO Goldman Sachs na tému euro
    "Predaje eura sú prehnané a iracionálne, je možný odraz eura nahor." Aj naďalej hlavn...
  • CEO Purple Trading David Varga: Do 5 let chceme být FX brokerem č. 1 v Česku a na Slovensku
    Na českém a slovenském trhu se objevuje velké množství brokerů. Ne všichni však berou ohledy na specifické potřeby zdejší klientely. A právě to bylo před 5 lety prvotním impulsem k založení Purple Trading. Pokud vás zajímá, jaké je to vybudovat od píky brokera, který nejenže obstojí v konkurenci nadnárodních gigantů, ale dokonce je schopen ohrozit jejich pozici na trhu, poslechněte si přednášku CEO Purple Trading, Davida Vargy.
  • CEO společnosti Apple vlastní kryptoměny
    Generální ředitel společnosti Apple, Tim Cook zveřejnil svůj pozitivní postoj ke kryptoměnám. Všechny fanoušky digitálního aktiva zároveň upozornil, že jeho společnost se v blízké budoucnosti do kryptoměn investovat neplánuje.
  • CEO společnosti Ripple Brad Garlinghouse tvrdí, že se chystá expandovat do Dubaje
    Společnost Ripple otevírá kancelář v centru Mezinárodního finančního centra v Dubaji (DIFC) a kupuje společnost Swell Global 2023.
  • Cesta do ekonomického pekla je dlážděna dobrými úmysly. Fyzický svět je pro zelenou vizi příliš malý
    „V průběhu dějin si bohaté i chudé země během nejrůznějších finančních krizí půjčovaly, nebo půjčovaly jiným, bankrotovaly a znovu se vzpamatovávaly. A odborníci pokaždé tvrdili, že „tentokrát je to jiné“, že přestala platit stará pravidla oceňování a nová situace se jen v máločem podobá katastrofám minulosti.“
  • Cesta k brexitu bude trnitá
    Premiérku Theresu Mayovou čeká 15. ledna hlasování britského parlamentu o jejím návrhu smlouvy na vystoupení Velké Británie z EU. V něm pravděpodobně utrpí další drtivou porážku. Podobně zřejmě dopadne i plán B, který v takovém případě musí předložit do 21. ledna. Pak ale podle našeho názoru převládne britský pragmatismus a poslancům napříč všemi politickými stranami se podaří nalézt kompromis. V řádném termínu do 29. března to však s největší pravděpodobností nebude. Riziko představují i předčasné volby. Tomu, že nastanou, dáváme 45% pravděpodobnost. I v takovém případě však předpokládáme, že dohoda s EU bude nakonec uzavřena. Nové referendum, ani to, že by Británie z EU nakonec nevystoupila, nepředpokládáme.
  • Cesta k býčímu trhu s dluhopisy je připravená, ale ještě nás čeká pár výzev
    V posledním letošním čtvrtletí dojde na obou stranách Atlantiku k prohloubení stagflace. Recese, která začala v Německu a Nizozemsku, se rozšíří do dalších evropských zemí a i ve Spojených státech výrazně zpomalí růst. Přesto zůstane inflace po zbytek tohoto roku i počátkem toho příštího vyšší, takže budou muset být centrální banky připravené kdykoli znovu zvýšit sazby.
  • Cesta ke slabšímu dolaru bude zřejmě trnitá
    Fed si konečně začal uvědomovat, co jeho režim monetárního zpřísňování způsobuje, a že silný americký dolar je stále více nekompatibilní s finanční stabilitou. Přesto Fedu ještě nějakou dobu potrvá, než dokáže dosáhnout obratu původního kurzu a nedostatek světlých bodů v globální ekonomice v průběhu roku může znamenat, že cesta k vytrvale slabšímu USD bude v roce 2019 velmi trnitá.
  • Cesta k exitu je volná
    Česká ekonomika v letošním roce mírně zrychlí a podle našeho odhadu přidá 2,7 %. Za jejím růstem bude zejména domácí spotřeba. Mírné oživení by ale měly zaznamenat i investice.
  • Cesta k inflaci v době poCOVIDové
    V makroekonomické sféře je dnes nejdůležitějším tématem inflace. Investoři se jí tedy logicky obávají a hledají investiční strategie, které jim pomohou se proti inflaci zajistit. V posledních týdnech jsme byli svědky několika případů překvapivého růstu inflace, které z velké části odrážejí značnou asymetrii ekonomiky po recesi způsobené virem COVID. Nelze však zcela vyloučit, že během zotavení skutečně přijde delší období vysoké inflace způsobené náhlou změnou vývoje, rostoucím protekcionismem a stále rozmáchlejší přerozdělovací politikou. Kdybych směl dát investorům jen jedinou radu, zněla by takto: Prostudujte si všechno, co najdete, o inflaci a hlavně o stagflaci.
  • Cesta za úspěchem ruské verze SWIFT nebude tak jednoduchá, jak se zdálo
    Je to již nějaký čas, co svět oblétla informace o tom, že se Turecko s Čínou rozhodli přistoupit k ruské alternativě finančního komunikačního systému SWIFT, který je založený na rublu. O ruském ekvivalentu se tehdy mluvilo jako o možném vzniku nového platebního kolosu. Mezi zeměmi, které plánují přijmout tento systém patří například i Írán, Indie či země v rámci EAEU. Napříč tomu, že od roku 2019 Rusko dosáhlo mnoha dohod o propojení SPFS s jinými zeměmi, zdá se, že bude mít před sebou ještě dlouhou cestu, aby se dokázalo více prosadit.
  • Cestovní kanceláře ruší zájezdy, klienti však poukazy přijmout nemusí. Budou-li chtít peníze, musí k soudu, od roku 2022 to půjde i hromadně
    Cestovní kanceláře Exim Tours a Fischer kvůli epidemii koronaviru zrušily všechny zájezdy plánované na letošní červenec a srpen, které měly objednané u obou společností řádově desetitisíce klientů. Ti místo zájezdu dostanou do cestovky poukaz. A to i tehdy, pokud by raději dostali zpět peníze, na které mají nárok dle legislativy EU. Právě nesoulad české a unijní legislativy ve věci cestovních poukazů může výhledově vést k hromadným žalobám klientů ne cestovní kanceláře.
  • Cestovní kanceláře v ČR mohou kvůli koronaviru letos přijít až o pět miliard korun
    Nelze vyloučit, že ztráty na tržbách cestovních kanceláří a agentur v ČR se kvůli koronaviru mohou letos vyšplhat právě až do pásma čtyř až pěti miliard korun.
  • Cestovní ruch dostal ránu na solar plexus
    „Cestovní ruch dostal v prvním čtvrtletí ránu na solar plexus. Ve druhém čtvrtletí přijde další úder, z kterého se již řada podnikatelů v cestovním ruchu nevzpamatuje a definitivně ukončí činnost,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Instaforex ebook