Čtvrtek 25. duben 2024 11:34
reklama
FTMO král
reklama
Dukascopy new
reklama
Dukascopy new
reklama
Dukascopy new

Meta spouští digitální obchod s oblečením

20.06.2022 18:24  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Zatímco se bitcoin snaží zotavit poté, co se propadl pod 20 000 USD a dosáhl dalšího ročního minima, které je považované za dočasné okolo 17 850 USD, Meta oznámila, že spouští obchod s designovým digitálním oblečením. Klíčovým bodem však je, že společnost spouští obchod v metaverzu, kde si uživatelé mohou zakoupit oblečení pro své avatary. Meta věří, že oblečení a další doplňky se stanou významnou součástí vyjádření identity uživatelů, a to je povzbudí k tomu, aby utráceli peníze za digitální oblečení, které lze nosit ve všech aplikacích Meta, včetně Facebooku a Instagramu.

analytics62b05c6054680.jpg

Je zřejmé, že nový plán Zuckerberga a redesign Facebooku již byly implementovány. Metaverzum je digitální analog našeho reálného světa. Mnoho společností, zejména výrobců oděvů, s ním začalo aktivně spolupracovat, aby využilo potřeby uživatelů vytvářet svou identitu.

Nový obchod s oblečením s názvem "Meta Avatars Store'' umožní uživatelům nakupovat oblečení od různých značek pro jejich avatary v metaverzu. Obchod bude obsahovat digitální oblečení navržené takovými módními značkami jako Balenciaga, Prada a Thom Browne a bude k dispozici pro avatary na Facebooku, Instagramu a Messengeru. Cena dostupných oděvů ještě nebyla zveřejněna.

Jak bylo uvedeno výše, redesign a a přejmenování Facebooku na Meta je spojeno se skutečností, že metaverzum se v příštích letech rozšíří a potřeba těchto digitálních položek bude jen narůstat. Společnost plánuje být v tomto leadrem.

"Digitální zboží bude důležitým prostředkem sebevyjádření v metaverzu a velkým hnacím motorem kreativní ekonomiky. Jsem nadšený, že přidám další značky a brzy to přinesu do VR," řekl nedávno zakladatel a generální ředitel společnosti Meta Mark Zuckerberg. Když už mluvíme o virtuální realitě, Zuckerberg má na mysli Horizon Worlds, vlajkovou loď aplikace metaverza, kterou mohou používat pouze majitelé řady VR headsetů Meta's Quest.

Akcie společnosti Meta však v rámci současných událostí prudce klesají. Hlavním důvodem je, že přechod do metaverza byl nákladný. Zuckerberg ve svém rozhovoru poznamenal, že Facebook kvůli inovacím a změnám ve společnosti během příštích tří až pěti let přijde o spoustu peněz.

Pokud jde o krátkodobé vyhlídky bitcoinu, je jasné, že jen málo obchodníků je ochotno nakupovat i při současných minimech. K rozvoji iniciativy býků by měli být aktivní kolem 20 800 USD. Pouze konsolidace nad tímto rozmezím rychle vrátí obchodní nástroj na 21 850 USD. Tento krok uklidní šokované investory poté, co se bitcoin o víkendu propadl pod 18 000 USD. Prolomení nejbližšího supportu kolem 19 600 USD a další konsolidace pod tímto rozmezím by vedly bitcoin k opětovnému dosažení minima 18 400 USD a poté se bude blížit 17 540 USD.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Meta Platforms po čtvrtletních výsledcích roste o 3,8 %
    Akcie společnosti Meta Platforms (META.US) posilují o 3,8 % poté, co společnost zveřejnila dobré čtvrtletní výsledky. Společnost Meta Platforms zaznamenala pozoruhodný nárůst zapojení uživatelů napříč svými platformami, přičemž denní i měsíční počet aktivních uživatelů vykazuje stabilní růst. Tento nárůst počtu uživatelů je pozitivním znamením, které odráží trvalou přitažlivost a význam společnosti. Dochází však ke změně v dynamice reklamy, což naznačuje 31% nárůst počtu zobrazení reklamy, ale 6% pokles průměrné ceny za reklamu. To naznačuje měnící se prostředí v digitální reklamě, kde objem roste, ale hodnota za jednotku klesá. Růst tržeb zůstává silný, meziroční nárůst činí 23 %, což dokládá solidní finanční výkonnost společnosti navzdory globální ekonomické nejistotě.
  • Meta Platforms pod odhady. Co ukáže Apple a Amazon?
    Výsledky Meta Platforms skončily pod odhady analytiků. Pro společnost je to první období, kdy meziročně vykázala pokles. Zpráva přispěla k poklesu sentimentu kolem technologických společností, i když se zdá, že některé problémy se týkají pouze Mety. Akcie se dnes začaly obchodovat s asi 5% ztrátou.
  • Meta Platforms po zprávě o výsledcích posiluje o 10 % 📈 Rally v oblasti umělé inteligence a oživení reklamy 🔌
    Společnost Meta Platforms (META.US, dříve Facebook), gigant v oblasti sociálních médií, dnes oznámila výsledky za 2. čtvrtletí 2023. Zpráva překonala očekávání analytiků v oblasti tržeb i zisku na akcii, přičemž akcie před otevřením Wall Street posílily o téměř 10 %. Investoři v euforii přijali komentáře společnosti k rozvoji umělé inteligence a oživení reklamního sektoru. Společnost potvrdila svou vedoucí pozici na globálním trhu s celkovým počtem 3,88 miliardy uživatelů svých aplikací (Facebook, WhatsApp, Instagram), což je číslo, které i přes obrovský rozsah meziročně vzrostlo o 6 %. Společnost plánuje velké investice a vynakládá náklady, které se pravděpodobně zvýší - trh to však vnímá jako známku dynamického růstu. Pozitivně také vnímal "opatrnost", pokud jde o plánované investice v roce 2023, za které hodlá společnost utratit méně, než Wall Street očekávala (mimo jiné v reakci na vyšší náklady). Mark Zuckerberg doprovodil výsledky velmi pozitivním komentářem. Toto jsou podrobnosti zprávy:
  • Meta Platforms prohlubuje ztráty📉 Bojí se investoři Metaverse?
    Akcie společnosti Meta Platforms (META.US) se dnes usadily pod 90 USD. Společnost táhnou dolů rostoucí výdaje na vývoj a výzkum technologií virtuální reality a negativní nálada investorů vůči riziku. Ve třetím čtvrtletí roku 2021 činil volný peněžní tok META 12,8 miliardy dolarů, nyní činí 317 milionů dolarů. To představuje masivní pokles za méně než rok a zároveň nejnižší úroveň za posledních deset let. Kromě toho se akcionářům zjevně nelíbí absence dividendové politiky a Zuckerbergova téměř úplná kontrola nad určováním směřování společnosti na základě akcionářské struktury. Ocenění společnosti se od začátku roku rozplynulo o téměř 70 % a její kapitalizace ztratila více než 660 miliard dolarů, což zhruba odpovídá celému fondu Berkshire Hathaway Warrena Buffetta.
  • ⚡ Meta Platforms před výsledkovým reportem. Překoná Zuckerbergova společnost očekávání Wall Street?
    Dnes po skončení americké obchodní seance oznámí společnost Meta Platforms (META.US) výsledky za 4. čtvrtletí 2022 a celý rok 2022, čímž zároveň zahájí výsledkovou sezónu gigantů ze Silicon Valley. Analytici předpokládají, že společnost vykáže třetí čtvrtletní pokles tržeb v řadě a 1. čtvrtletí 2023 bude slabé. Podaří se Marku Zuckerbergovi zlepšit náladu na Wall Street?
  • Meta Platforms se kvůli potenciálním omezením ze strany EU propadla o 6 %
    Akcie společnosti Meta Platforms (META.US) v úterý klesly o více než 6,0 %, protože Evropský úřad pro ochranu osobních údajů podle WSJ vyjádřil obavy ohledně cíleného prodeje reklamy na platformách Facebook a Instagram. 
  • Meta Platforms získává více než 2 % při debutu AI LLama3
    Společnost Meta Platforms (META.US ) získává více než 2 % po debutu nového jazykového modelu LLama3 pro tréninkové chatboty. Také analytici Bernstein zvýšili cílovou cenu pro Meta na 590 USD z předchozích 535 USD a ponechali rating outperform (19 % nad dnešní cenou). Nový tréninkový model umělé inteligence, její poslední krok společnosti, který má posunout vpřed ostatní velké LLM společnosti, jako je Microsoft (OpenAI), nebo Alphabet (Google) a signalizuje, že Meta se skutečně zaměřuje na obchodní katalyzátory AI. Dopady tohoto trendu se však nemusí projevit okamžitě a velká část tohoto kroku je podpořena velmi silným, spekulativním sentimentem mezi akciemi AI a BigTech.
  • Meta Platformy po Trumpových komentářích klesly o 5 %.
    Meta Platforms (META.US) dnes klesla o 5 % a je jednou z nejhůře fungujících společností S&P 500. Jde o největší jednodenní pokles společnosti od října 2023. Pokles přichází poté, co Donald Trump, bývalý americký prezident a kandidát na republikánského kandidáta v letošních prezidentských volbách, poskytl rozhovor pro CNBC. Trump během rozhovoru řekl, že i když je na TikTok mnoho dobrého a mnoho špatného, je proti zákazu platformy sociálních médií, protože by to prospělo Facebooku. Trump řekl, že považuje Facebook „za nepřítele lidu“. Jde o prudký obrat od doby, kdy Trump zastával úřad amerického prezidenta a hrozil zákazem TikTok na americké trhy.
  • Meta podle médií ve čtvrtek v EU spustí svou sociální síť Threads, rivala sítě X
    Americká internetová společnost Meta Platforms podle médií ve čtvrtek v Evropské unii spustí svou sociální síť Threads, kterou se snaží konkurovat síti X amerického miliardáře Elona Muska. Na webových stránkách sítě Threads v EU je teď blíže nespecifikovaný odpočet, který by měl skončit ve čtvrtek v poledne. Oficiální zprávu oznamující spuštění sítě Threads v EU však Meta zatím nezveřejnila.
  • Meta představila své první produkty založené na generativní AI pro spotřebitele
    Americká internetová společnost Meta Platforms dnes představila své první produkty založené na generativní umělé inteligenci (AI) určené pro spotřebitele. Patří mezi ně mimo jiné chatovací systém, který dokáže generovat textové odpovědi a vytvářet realistické obrázky. Informovala o tom agentura Reuters.
  • MetaTrader 5: hedging
    Pokud v obchodní platformě MetaTrader 5 postrádáte možnost zajištění hlavní pozice (tzv. hedging), pak máme pro vás řešení.
  • Meta uvažuje o placených verzích Facebooku a Instagramu pro EU
    Americká internetová společnost Meta Platforms zvažuje, že nabídne uživatelům v Evropské unii placené verze svých sociálních sítí Facebook a Instagram, které nebudou obsahovat reklamu. Informoval o tom list The New York Times s odvoláním na zdroje obeznámené s plány podniku. Firma tak podle zdrojů reaguje na regulační politiku EU omezující její praktiky při sběru osobních údajů.
  • Metaverse – katalyzátor nebo anathema Meta Platforms? ⏳
    Akcie Meta Platforms byly letos největším zklamáním ze všech amerických technologických společností. V roce 2021 si užívaly kapitalizaci více než 1 bilion dolarů. Meta si vedla překvapivě špatně a je na šedém konci indexu S&P500 na 5. místě ode dna z hlediska vyjádření % roční změny kapitalizace, ze které se letos vypařilo ... téměř 60 %:
  • Metaverse, NFT a alt Dogecoin patří mezi nejrychleji rostoucí kryptoměny na eToro. Bitcoin zůstává nejpopulárnějším
    Metaverse, NFT a alternativy Etherea patřily mezi klíčová témata, která v posledních 12 měsících na platformě eToro poháněla nejrychleji rostoucí kryptoaktiva, zatímco žebříček 10 nejvíce držených kryptoměn zůstal nedotčen.
  • Meta v Evropě nabídne placené verze sítí Facebook a Instagram bez reklam
    Americká internetová společnost Meta Platforms nabídne uživatelům v Evropě v souladu s regulací EU placené verze sociálních sítí Facebook a Instagram bez zobrazování reklam. Firma o tom dnes informovala na svém blogu. Agentura Reuters uvedla, že Meta se pomocí tohoto záměru pokouší obejít unijní předpisy, které by mohly omezit její schopnost přizpůsobovat reklamy uživatelům bez jejich souhlasu a poškodit její hlavní zdroj tržeb.
  • Meta zavede placené ověření totožnosti, začne v Austrálii a na Novém Zélandu
    Americká internetová společnost Meta Platforms začne testovat placenou službu, která uživatelům umožní nechat si u svých účtů ověřit totožnost. Pro sociální sítě Facebook a Instagram dohromady bude podle agentury Reuters stát od 11,99 dolarů (266 Kč) měsíčně. V příštím týdnu začne služba fungovat v Austrálii a na Novém Zélandu.
  • Meta ztratila více než 200 mld. USD a ovlivnila akciové indexy
    Americké akcie ve čtvrtek klesly přes zklamání z výsledků společnosti Meta Platforms. Růst akcií zastavily také obavy ECB z přetrvávající vysoké inflace. Indexy S&P 500 a Nasdaq 100 zaznamenaly pokles poté, co společnost Meta vykázala ztrátu tržní hodnoty ve výši více než 200 mld. USD.
  • Meta zvažuje spuštění nové sociální sítě, její popis připomíná twitter
    Provozovatel sociálních sítí facebook a instagram uvažuje o spuštění vlastní obdoby twitteru, který se ocitá v problémech pod novým šéfem Elonem Muskem. Společnost Meta sdělila médiím, že interní diskuse se týkají "decentralizované" platformy "pro sdílení textových zpráv". Kdy by firma mohla novou službu představit, nebylo jasné.
  • MetLife patří podle časopisu Fortune mezi 100 nejlepších zaměstnavatelů v USA
    Společnost MetLife byla v USA časopisem Fortune zařazena do seznamu 100 nejlepších zaměstnavatelů pro rok 2023. Tento žebříček každoročně sestavuje společnost Great Place to Work, a oceňuje tak společnosti, které dlouhodobě usilují o lepší pracovní podmínky svých zaměstnanců.
  • MetLife se zavázala do roku 2030 investovat 500 milionů dolarů do sociální a environmentální oblasti
    Pojišťovna MetLife vydala minulý týden výroční zprávu o udržitelnosti, v níž se zavázala k novým investicím se společenským přesahem. V následujících deseti letech (do roku 2030) do nich plánuje investovat 500 milionů dolarů. Čtvrtina této částky je zamýšlena pro environmentální oblast, konkrétně pro otázku změny klimatu, další finanční prostředky potom poputují zejména na podporu finanční gramotnosti sociálně znevýhodněných lidí, což zahrnuje podporu rasové a genderové rovnosti v komunitách s nízkými příjmy a etnicky odlišných komunitách.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Dukascopy new