Čtvrtek 28. březen 2024 10:42
reklama
Purple pivot points
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
Dukascopy new

Neuspěla na škole ale nevzdala se! Módní návrhářka ze své kariéry udělala start-up, jako vůbec první

03.01.2022 08:49  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Odmalička ji bavilo malovat, když pak doma objevila zaprášený šicí stroj po babičce, našla svou vášeň. Janine Řezáčová se nadchla pro módu a neodradil ji ani fakt, že ji vyhodili z vyšší návrhářské školy. Založila vlastní značku Janine - Made by Love, která se vyznačuje svou extravagancí spojenou se základními prvky. Svým nezaměnitelným podpisem vnáší Janine do světa módy jemnost, ženskost a barevnost.

Teď jde s kůží na trh. Jako první spojila své síly s novou platformou Ikiseq, první burzou lidského potenciálu svého druhu, a stává se první Češkou, jejíž kariéra je takzvaně ztokenizovaná. Na její úspěch si teď mohou vsadit fanoušci i investoři, a pokud se Janine splní její sny, mohou na tom dokonce i vydělat.

A odhodlání a drive má sedmadvacetiletá Janine obrovské! “Dnes žiju svůj sen, dělám to, co mě baví a maximálně naplňuje. V budoucnu chci vidět své oblečení ve filmech a na lidech, kterých si vážím,” odhaluje své plány.

Nejznámějším z jejích modelů jsou bombery šité na míru. Janine našla díru na trhu, protože primárně na letecké bundy se mnoho značek nezaměřuje. Její trademarkovou záležitostí je pak kombinace materiálů, které se k sobě na první pohled nehodí, vypadají však přímo skvěle! Avšak v jejich kolekcích toho najdeme mnohem víc. Ať už jde o šaty, modely na zakázku, či charitativní kolekci triček podporující Chrty v nouzi. 

“Ve spojení s Ikiseqem vidím skvělou možnost dělat věci efektivněji, kvalitněji a na profesionální úrovni,” popisuje důvod, proč se rozhodla nakopnout svou kariéru, spojit se s profesionálním managementem a získat peníze na posun vpřed. A proč by do Janine měli lidé investovat? “Má práce je vidět, člověk si hned může prohlédnout, do čeho investuje a vidět v tom tu hodnotu. Slow fashion má budoucnost, lidé se vždy budou chtít oblékat originálně a kvalitně a chtějí znát příběh svého oblečení,” dodává.

V letošním roce představila svou módu na fashion show v pražském Vnitroblocku. Tváří její značky je herec a muzikant Igor Orozovič, oblečení Made by love nosí i zpěvák Raego.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Netflix výsledky dnes! Překvapí znovu Wall Street? 🖥
    Po uzavření americké seance představí streamovací gigant Netflix (NFLX.US) své výsledky za 1. čtvrtletí. Kromě samotné zprávy budou investoři věnovat pozornost předplatitelům, příjmům z reklamy a snaze ukončit sdílení hesel na platformě. Výsledky lze také považovat za ukazatel celkového spotřebitelského sentimentu a zdraví dalších streamovacích a zábavních společností včetně Warner Bros Company (WBD.US), Paramount (PARA.US) a Disney (DIS.US). Co očekávat ve výsledcích?
  • Netflix – 5 zajímavostí o největší online streamovací platformě na světě
    Akcie Netflix masivně profitovala z koronavirové krize. Kvůli plošným lock-downům se lidé hromadně obrátili k online zábavě jako videohry a právě streamovací služby, jako je Netflix. Cena akcií společnosti Netflix se od svého březnového minima téměř zdvojnásobila, následně však zaznamenala 10 % korekci.
  • NET long pozice na libře začínají pozvolna narůstat. Obchodníci ale libru i nadále ve velkých objemech shortují
    Nechceme zatím moc předbíhat, ale vypadá to, že se na libře konečně začíná blýskat na lepší časy. Minimálně co se tržního sentimentu vůči dalším long pozicím týká. Čistý objem net long pozic na trhu s librovými futures, který zachycuje rozdíl mezi celkovým počtem long kontraktů a celkovým počtem short kontraktů mezi velkými spekulanty totiž začíná konečně stoupat. Čistý objem net long pozic je sice stále na propastných -81 tis., to je však výrazně lepší výsledek než v polovině minulého měsíce, kdy se blížil k rekordně nízkým -110 tis. kontraktům.
  • Net-long pozice na mědi na historickém maximu. Začínají průmyslové kovy nebezpečně bublat?
    Kde to na finančních trzích momentálně nejvíce bublá? Horkým kandidátem se zdají být hlavně průmyslové kovy. Vezměme si třeba měď. Cena mědi obchodované v Londýně vystoupala v září nad 6 900 dolarů za tunu, což je 50 % nad úrovněmi z minulého září a 20% nárůst jen od letošního června. Růst za poslední dva měsíce je skutečně dramatický a měď je díky němu už nyní o více než 1 000 dolarů nad letošním targetem analytiků dotazovaných agenturou bloomberg.
  • Net-Short pozice velkých hráčů na libře jsou nejvýše v historii. Na short-GBP obchodech začíná být přelidněno
    V minulém týdnu jsme to naznačovali a minulý pátek to definitivně potvrdil. Na na short-GBP pozicích je přelidněno. Hodně přelidněno. Po kolapsu z minulého týdne to vypadá, že drtivá většina trhu sází (pokud jde o libru) na jedinou kartu, a to na její oslabení. Net-short pozice u velkých spekulantů jsou aktuálně na nejvyšších úrovních v historii. Jinými slovy, ještě nikdy nebyl rozdíl mezi long a short pozicemi největších hráčů (bank a hedžových fondů) tak propastný jako dnes. Aktuální rozdíl dosahuje více než 97 tis. kontraktů, což je ještě vyšší číslo než krátce po brexitu. Připomínáme přitom, že páteční COT report mapuje údaje do minulého úterý a nezahrnuje v sobě kolaps, kterým si libra prošla pátek brzy nad ránem.
  • Net4Gas nedostal poslední měsíční platby od svého ruského partnera
    Společnost Net4Gas, provozovatel přepravní soustavy pro zemní plyn v Česku, neobdržela poslední měsíční platby od svého hlavního ruského partnera. Důvody, proč ruský dodavatel za přepravní kapacity plynu přestal platit, firma zjišťuje. Net4Gas o tom informoval v tiskové zprávě. Společnost současně uvedla, že i přes výpadek plateb ze strany ruského partnera je nyní schopna platit své provozní náklady i náklady financování. Jméno ruského obchodníka neuvedla. Podle analytika Jiřího Gavora ovšem problém zásadně neovlivní dodávky plynu do ČR, protože ty sem proudí dominantně z jiných zdrojů.
  • Neúnavný ČEZ tlačí burzu dopředu
    Dnes přišla významnější makrodata zejména z USA. Na první pohled dopadla všechna (HDP, zboží dlouhodobé spotřeby, data z trhu práce) lépe, než se čekalo. Podporou pro trh byly i dnes lepší korporátní čísla z aktuální výsledkové sezóny.
  • Neúnavný růst ceny ropy
    Ropa našla v tomto týdnu opět nový vrchol a vytvořila tak 7měsíční maximum. Dlouhodobý výhled na ropě ukazoval na dosažení hladiny 51,0 a zatím se potvrzuje, že čím více se trh blíží k této úrovni, tím těžší je pokračovat v býčích impulsech. Nový impuls by mohl přijít už dnes po výsledku druhého měření amerického HDP za první kvartál 2016 ve 14:30.
  • Neuralink vyvíjející mozkové čipy může zahájit testování na lidech
    Společnost Neuralink, která vyvíjí mozkové čipy, dostala od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) souhlas k první klinické studii na lidech, píše agentura Reuters. Pro tuto firmu Elona Muska se jedná o významný milník, dobrovolníci se však do studie zatím hlásit nemohou.
  • Neúspěch jednání, přísnější ECB a rostoucí inflace
    Pokles akcií po včerejším euforickém růstu vypadal zpočátku na lehkou technickou korekci, načež ale směr dolů potvrdil neúspěch jednání o příměří mezi ukrajinským a ruským ministrem zahraničí.
  • Neúspěšný začátek týdne pro regionální měny
    Začátek týdne nebyl pro středoevropské měny úspěšný. Přestože jsme se nedočkali žádných nových makro...
  • Neuspokojivá data o inflaci udržují pár EUR/GBP v medvědím trendu
    Pokud jde o libru, očekávané další zvýšení úrokových sazeb Bank of England stále roste, protože data o spotřebitelské inflaci, která jsou silnější, než se očekávalo, takové kroky banky podporují. Silný růst dolaru ale drží býky dál od agresivních sázek, což pomáhá omezit ztráty páru EUR/GBP.
  • Neuspokojivé zahájení pražské výsledkové sezóny
    Americké akciové trhy zahájily dnešní obchodování různorodě. Index Dow Jones roste o 0,4 %, S&P 500 se pohybuje na úrovni včerejší zavírací ceny a technologický Nasdaq odepisuje 0,3 % ze své hodnoty. V rámci širšího indexu S&P 500 se nejlépe daří průmyslovým podnikům (+1,3 %) a naopak nejhůře telekomunikačním firmám (-0,8 %). Dnešní zveřejňování výsledků firem je spíše pozitivní, když doposud prezentovala své výsledky dvacítka firem, z nichž 18 je buď v souladu nebo předčilo očekávání trhu. Největším zklamáním je Harley-Davidson, který o více jak 40 % nedosáhl na očekávání trhu v ziskovosti.
  • Neustále blíže jaderné dohodě s Íránem
    CNN uvedla, že Írán upouští od klíčových požadavků v jaderné dohodě, což může urychlit dosažení dohody. Dříve tlak na dohodu prezentovala EU a Rusko. Navíc by jaderná dohoda mohla být velkým úspěchem pro amerického prezidenta Joe Bidena, který potřebuje vyhrát a snížit tlak na cenu ropy před volbami do Kongresu.
  • Neustálé klesání cen kryptoměn, je na čase posílit pozice?
    Letošní plány Federálního rezervního systému na ostré zvýšování úrokové sazby za účelem omezit prudce stoupající inflaci zasáhly akcie, přičemž index S&P 500 letos klesl o 18 %. Bleskově stoupající technologické akcie byly rozdrceny, když se investoři začali stahovat ke konzervativnějším investicím a postupně se vzdalovali od více rizikových.
  • Neustálý pokles cen zlata podkopává jeho schopnost zajištění proti inflaci
    Zlato bylo vždy považováno za nástroj proti inflaci. Jeho pokračující pokles od začátku roku při vysokých spotřebitelských cenách však naznačoval opak. Kotace jsou zjevně citlivé na dynamiku reálných výnosů amerických státních dluhopisů, stejně jako na skutečnost, že sazby u 10letého dluhu chráněného proti inflaci vzrostly nad 1 %. Dalším důkazem medvědího trendu je pohyb futures na zlato, který, i když je oddělen od fyzického zlata, reaguje na dynamiku globální ekonomiky a měnové politiky. K poklesu ETF na nejnižší úrovně od ledna přispěla i silná poptávka v Číně doprovázená 12týdenním odlivem z ETF.
  • Neústupnost Fedu, silný trh práce a další propad na trzích
    Na trzích rychle vyprchala dobrá nálada, kterou zařídila Bank of England obranou dluhopisového trhu. Největší problém se tím odložil, ale neblahé důsledky vládní politiky nepůjdou jen tak obejít. Navíc během dne přibyly zprávy z oblasti, na kterou jsou investoři citliví.
  • Neústupnost Fedu tlačí výnosy vzhůru a znervózňuje investory
    Na hlavních trzích nadále vidíme nervozitu způsobenou výhledem tvrdší politiky Fedu i poměrně velké reakce na zveřejňované firemní výsledky. Výnosy dluhopisů v USA i Evropě pokračují v růstu, přičemž od Fedu se už čeká zvýšení sazeb nad 5 procent. Zároveň trh stále méně spekuluje na otočku a snížení sazeb ještě během příštího roku. Odrazem toho jsou přísnější měnové podmínky - nejvíc od poloviny roku 2010 - či 30Y sazba hypoték v zámoří nad 7,3 pct. Dál stoupá také reálný výnos.
  • Neutral Dynamics Remain In The Markets
    Last week finished on a positive note, with the European stock markets managing to close the third trading week in a r...
  • Neuvěřitelná rally na amerických a evropských akciových trzích pokračuje
    Americké akcie v úterý rostly v rámci velké rally uprostřed optimismu ohledně pokroku v rozhovorech mezi Ruskem a Ukrajinou. Většina výnosů státních dluhopisů v rámci rostoucího trendu klesla.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster