Čtvrtek 28. březen 2024 16:42
reklama
Purple trading AI
reklama
Dukascopy new
reklama
InstaForex Autochartist
reklama
Fintokei SwiftTrader

PX navýšil rekordy od 2011, nejvíce rostla O2 (TELEC.CZ) a Komerční banka (KOMB.CZ)

20.05.2021 17:09  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Obchodování na finančních trzích dnes probíhá v pozitivním teritoriu. Výrazně přidávají technologické akcie. Trhy povzbudily dobré výsledky statistik žádostí o podporu, které klesly na postpandemická minima (444 tis.). Index DAX roste o 1,2 % na 15 300 bodů a v černých číslech se obchoduje také Wall Street. Index PX  (CZKCASH) po včerejším poklesu opět výrazně přidal na tempu. Vzrostl o 1,3 % na 1149,96 bodů a vystoupal tak na nejvyšší úrovně od roku 2011. Obchodovaný objem dosáhl na 387,48 mil. korun.

Společnost O2 (TELEC.CZ;+2,53 % na 284 Kč) a Komerční banka (KOMB.CZ;+2,00 % na 714 Kč) předvedly nejvyšší růst na pražské burze. Nicméně dařilo se opět také Erste Bank (RBAG.CZ;+1,34 % na 876,20 Kč) a ČEZu (+1,14 % na 620,50 Kč). Představenstvo ČEZu navrhlo hrubou dividendu za rok 2020 ve výši 52 korun na akcii (tato informace byla zveřejněna až po uzavření BCPP). Česká koruna mírně ztrácela pozice. V 17. hodin se pár EURCZK obchodoval na úrovni 25,50 a USDCZK na 20,87.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • PX klesl, na Monetě (MONET.CZ) opět negativní nálada
    Nálada na finančních trzích se nezlepšila ani v průběhu druhé obchodní seance týdne. V čele poklesů dnes stojí technologické akcie v USA, které klesly nejníže od března. Výrazným ztrátám se však nevyhnuly ani evropské indexy. Německý DAX ztrácí hodinu před koncem seance 2,4 % a obchoduje se v blízkosti úrovně 15 000 bodů.
  • PX klesl po pěti růstových seancích, nejvíce ztratila Erste (RBAG.CZ)
    Pražská burza dnes nenásledovala pozitivní dění v Evropě i na Wall Street. Index PX ztratil 0,32 % a zakončil na úrovni 2107,35 bodů. Od počátku měsíce klesl teprve potřetí. Poklesy táhla Erste bank (RBAG.CZ;-1,05 % na 737,40 Kč) a ČEZ (CEZ1.CZ;-0,74 % na 537 Kč). Investory nenadchly dnes zveřejněné výsledky společnosti. Kvůli jednorázovým faktorům klesl zisk na „pouhých“ 5,5 mld. Kč. Jedná se o nejnižší výdělek za posledních 20 let. Díky mimořádné složce dividendy však lze očekávat její meziroční nárůst. V červených číslech dále skončily akcie Komerční banky (KOMB.CZ;-0,15 % na 684 Kč). Zde se však jednalo pouze o kosmetickou změnu. Naopak akcie banky MONETA Money (MONET.CZ) posílily, a to o 0,38 % na 79,30 Kč. Z blue chips akcií rostly nejvíce akcie České Zbrojovky (CZG.CZ;+1,58 % na 387 Kč), které se po poklesu na počátku měsíce opět blíží úrovni 400 Kč. Rostly také akcie O2 (TELEC.CZ;+0,77 % na 261,50 Kč) a Philip Morris (TABAK.CZ;+0,78 % na 15 480 Kč.
  • PX klesl v čele s Erste (RBAG.CZ) a Philip Morris (TABAK.CZ)
    Nálada na finančních trzích dnes není jednoznačná. Evropské indexy ztrácejí krátce před závěrem seance zpravidla několik desetin procenta. Německý DAX ztrácí 0,66 % k úrovni 15 530 bodů. Na Wall Street je situace o něco příznivější, když se hlavní indexy pohybují mírně v pozitivním teritoriu.
  • PX končí měsíc na negativní vlně a s masivními objemy, nejvíce ztrácela Erste (RBAG.CZ)
    Obchodování v Evropě se dnes nese v negativním duchu. Na trhu převládly obavy z nárůstu inflace a koronavirové mutace delta, která omezuje cestování krátce před špičkou turistické sezóny. Poklesu se nevyhnuly ani mnohé české akcie. Hlavní index PX (CZKCASH) ztratil 0,82 % (nejvíce od 18. 6.) a seanci zakončil na 1 152,85 bodech. Obchodované objemy dosáhly na „masivních“ 1,155 mld. korun (více než dvojnásobek průměru za poslední rok).
  • PX má za sebou mírný růst s Komerční bankou (KOMB.CZ) v čele
    Obchodování na trzích se dnes nese převážně v pozitivním duchu, když se v pátek svým holubičím projevem postaral guvernér Fedu Powell o další růstu indexů. Krátce před závěrem roste většina evropských indexů a Wall Street opět útočí na rekordy. Hlavní index pražské burzy PX přidal 0,04 % a uzavřel na 1 282,89 bodech. Obchodovaný objem dosáhl na 205 mil. korun. Indexu se v průběhu srpna dařilo. Před zítřejší poslední seancí měsíce klesl pouze 5x a celkově vzrostl o více než 6 %!
  • PX má za sebou volatilní seanci, ČEZ (CEZ1.CZ) neudržel růst
    V průběhu úterní seance vzrostla riziková averze na finančních trzích. Evropské indexy končí v červených číslech a na nižších úrovních se obchoduje také Wall Street, kde ztráty vedou technologické akcie. Náladu však může zlepšit guvernér Fedu Powell, který vystoupil v americkém kongresu s holubičím komentářem.
  • PX mírně ztratil, Moneta (MONET.CZ) na nule
    Pražská burza má za sebou nevýraznou seanci. Po vlně ranního optimismu přišlo vystřízlivění a pohyb do strany. Index PX (CZKCASH) ztratil 0,03 % a seanci zakončil na úrovni 1 160,86 bodů. Obchodovaný objem dosáhl na 483,2 mil. korun. Do negativního teritoria dnes spadly také hlavní indexy v západní Evropě. Na Wall Street se nejvíce daří technologickým titulům.
  • PX nabídl titěrný růst hlavně díky Erste (RBAG.CZ)
    Vývoj hlavního indexu pražské burzy byl dnes relativně poklidný a podobného vývoje jsme byli svědky také na dalších evropských indexech. Svých maxim dosáhl krátce po poledni. Nebýt však pozitivního závěru, tak by skončil v červených číslech. Nakonec index PX (CZKCASH) přidal 0,02 % a seanci zakončil na 1373,99 bodech. Obchodovaný objem dosáhl na 593 mil. korun.
  • PX napravil včerejší pokles v čele s ČEZem (CEZ1.CZ)
    Hlavní index pražské akciové burzy PX se dnes dokázal vymanit z převažujícího negativního vývoje na globálních akciových trzích. Před večerními výsledky zasedání americké centrální banky Fed vzrostly výnosy z amerických desetiletých výnosů až na 1,68 %. Pětiletá inflační očekávání vystoupala dokonce nejvýše za posledních 12 let. Tlak na pokles je cítit hlavně na technologických akciích.
  • PX na pražské burze oslabil o procento, ztrácel Avast či banky
    Pražská burza dnes oslabila, index PX klesl o 1,01 procenta na 1031,25 bodu. Dolů ho táhly především akcie technologické společnosti Avast, které spadly o téměř 3,5 procenta. Nedařilo se ani bankovním emisím, ztratily i energetický ČEZ nebo pojišťovna VIG. Naopak s více než procentním ziskem uzavřely dnešní seanci cenné papíry likérky Stock a operátora O2. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • PX nesměle roste, nejvíce přidával tabákový Philip Morris (TABAK.CZ)
    Situace na akciových trzích už není v posledních týdnech tak jednoznačná, jako byla na počátku roku. Globální akciové indexy lavírují v blízkosti historických maxim. Index pražské burzy PX zatím nedosáhl ani na maxima minulého roku, nicméně ani zde nevidíme žádnou výraznou tendenci k eliminaci zisků z posledních měsíců. A první březnové seance zatím pražské burze svědčí. PX (CZKCASH) roste od počátku týdne o 1,3 %, přičemž dnešní přírůstek dosáhl na 0,3 %. Index uzavřel na 2090,72 bodech. Obchodované objemy dosáhly na 368,5 mil. Kč.
  • PX oproti západní Evropě končí týden s mínusem
    Týden na akciových trzích končí v uvolněné náladě. Indexy si připisují jen mírné zisky. Například Stoxx 600 přidává pouze jednu desetinu procenta. V celém týdnu míří za ziskem ve výši 1,8 %. S mírnými zisky zahajují i akcie na levém břehu Atlantiku. Ve zkráceném týdnu, kdy v pondělí byly trhy zavřené, si index S&P 500 doposud připsal 1,7 %.
  • PX pražské burzy vzrostl čtvrtý den v řadě, dařilo se bankám, naopak ČEZ ztratil
    Pražská burza v úvodu týdne dál posílila, index PX vzrostl čtvrtý den v řadě, dnes stoupl o 0,86 procenta na 1338,22 bodu. Dařilo se většině titulů, nejvíce Monetě Money Bank a Komerční bance. Z předních emisí ztrácela jen energetická společnost ČEZ. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Od dnešního dne přibyly v pražském indexu akcie firmy Pilulka Lékárny, naopak ho opustil technologický Avast, upozornil analytik Wood & Company Vojtěch Boháč.
  • PX propadl, ČEZ (CEZ1.CZ) masivně korigoval předchozí růsty
    Globální akciové trhy dnes zasáhla zvýšená riziková averze, která souvisí se včerejším zveřejněním zápisu z posledního zasedání americké centrální banky. Hlavní index pražské burzy PX (CZKCASH) ztratil 1,29 % a obchodní den zakončil na úrovni 1 274,2 bodů. Obchodovaný objem dosáhl na 555,5 mil. korun.
  • PX předvedl další růst, MONETA (MONET.CZ) nejvyšší závěr za poslední rok
    Finanční trhy dnes pozitivně reagují na závěrečné schvalování fiskálního stimulu ve výši $1,9 bilionu v americké Sněmovně reprezentantů. Zároveň odpolední inflační data z USA naznačila, že alespoň prozatím nepřichází výrazný cenový růst, takže výnosy z dluhopisů nemají příliš důvodů v pokračování rally. V plusu se krátce před závěrem obchoduje německý DAX a také indexy na Wall Street.
  • PX předvedl stagnaci, výrazně rostl CEZ (CEZ1.CZ)
    Obchodování na finančních trzích dnes vypadá optimisticky. Mírné zisky v Evropě doplňuje prudký růst technologického indexu NASDAQ, který koriguje výprodej z předcházejících seancí. Hlavnímu indexu pražské akciové burzy se jen tak tak podařilo překonat nulovou úroveň. Rostl o 0,03 % na závěrečných 2082,55 bodů. Obchodovaný objem vyšplhal na 418,4 mil. Kč. Z blue chips byl největší zájem o akcie společnosti ČEZ (CEZ1.CZ;+1,15 % na 526 Kč). Mírně růst dokázaly po korekci také akcie České zbrojovky (CZG.CZ;+0,54 % na 372 Kč). Naopak se příliš nedařilo bankám. MONETA (MONET.CZ) vykázala stagnaci se závěrem na 79 Kč. Erste Bank (RBAG.CZ;-1,04 % na 741 Kč) a Komerční banka (KOMB.CZ;-0,14 % na 691 Kč) však už seanci zakončily v negativním teritoriu. Philip Morris ztratil 0,39 % a seanci ukončil na 15 220 Kč.
  • PX rostl, KB (KOMB.CZ) a MONETA (MONET.CZ) propadly
    Úterní seance se na akciových trzích nese v pozitivním duchu. Evropa dnes otevřela po Velikonocích výrazně do pozitivního teritoria a doháněla Wall Steet, kde už se obchodovalo včera. Pozitivně zakončila seanci i pražská burza, i když růst se v závěru seance výrazně snížil. Index PX nakonec přidal pouze 0,18 % a zakončil na 1093,89 bodech. Obchodované objemy dosáhly na nadprůměrných 689,1 mil. korun. Nejvyšší pokles mají za sebou akcie Moneta Money Bank (MONET.CZ;-2,50 % na 78 Kč) a Komerční banky (KOMB.CZ;-2,02 % na 680 Kč), které stojí za negativním vývojem v závěru seance. Růst naopak vykázala Erste Bank (RBAG.CZ;+0,55 % na 765 Kč). Z blue chips akcií se nejvíce dařilo České zbrojovce (CZG.CZ;+1,08 % na 373 Kč) a energetické společnosti ČEZ (CEZ1.CZ;+0,99 % na 559,50 Kč). Česká koruna dnes posílila na páru s eurem. Pár EURCZK se krátce před 17. hodinou dostal na úroveň 26,04.
  • PX rostl v čele s Erste (RBAG.CZ)
    Obchodování na finančních trzích dnes nenabralo jednoznačný směr. Evropské indexy měly tendenci od rána posilovat. Krátký výprodej přišel až po zveřejnění vysokých inflačních statistik z USA. Wall Street se hned po otevření usadila v negativním teritoriu. Rychlý růst inflace nejvíce negativně zapůsobil na technologické akcie. Hlavní index pražské burzy PX (CZKCASH) ukončil seanci se ziskem 0,39 % na 1 110,26 bodech. Obchodovaný objem dosáhl na nadprůměrných 601 mil. korun. Z blue chips se nejvíce dařilo akciím Erste Bank (RBAG.CZ;+1,06 % na 820,8 Kč) a společnosti ČEZ (CEZ1.CZ;+0,5 % na 608 Kč), kterou podporují rostoucí ceny elektřiny. Banka MONETA (MONET.CZ;-0,33 % na 75,35 Kč) a Komerční banka (KOMB.CZ;-0,51 % na 677 Kč) ztrácely. Nejvyšší pokles však dnes zaznamenaly akcie České zbrojovky (CZG.CZ;-1,07 % na 369 Kč). Česká koruna měla v průběhu obchodního dne tendenci oslabovat. USDCZK roste na 21,17 a EURCZK se krátce před zveřejněním článku dostal na úroveň 25,57.
  • PX rostl v čele s Komerční bankou (KOMB.CZ), ČEZ (CEZ1.CZ) se přiblížil na dosah šestistovce
    Evropské akciové trhy končí dnešní seanci na pozitivní vlně. Německý DAX přidává krátce před závěrem 0,45 % a obchoduje se v blízkosti 15 315 bodů. Stále se však nevymanil z pohybu do strany, ve kterém je už nějakou dobu uvězněn. Indexy na Wall Street se obchodují okolo včerejšího závěru. Hlavní index pražské burzy PX (CZKCASH) dokázal růst také třetí seanci v tomto týdnu. Přidal 0,66 % a uzavřel na 1 103,71 bodech. Obchodované objemy dosáhly na 463 mil. korun. Na čele pelotonu stála Komerční banka (KOMB.CZ;+2,08 % na 664 Kč), která postupně smazává ztráty z minulého týdne. Dnes se jednalo už o osmý více než dvouprocentní růst v tomto roce. Od počátku měsíce však akcie Komerčky stále ztrácejí 3,35 %. Solidní zisk předvedl také ČEZ (CEZ1.CZ;+1,02 % na 595,50 Kč). Den před zveřejněním hospodářských výsledků rostla také banka MONETA (MONET.CZ;+0,5 % na 80,95 Kč). Na dnešní valné hromadě banka neschválila vyplacení dividendy ze zisku za loňský rok. Spojení MONETY s PPF se na valné hromadě neprobíralo. Erste bank (RBAG.CZ;-0,18 % na 760,60 Kč) dnes jako jediná blue chips akcie skončila ve ztrátě.
  • PX táhl vzhůru bankovní sektor, sazby ČNB pravděpodobně porostou později
    Hlavní index pražské burzy PX (CZKCASH) dnes opět předvedl lepší výsledek, než většina indexů v západní Evropě. Přidal 0,12 % a seanci zakončil na úrovni 1090,19 bodů. Objem obchodů dnes dosáhl na 652,1 mil. korun. Na růstu se nejvíce podílel bankovní sektor v čele s Erste Bank (RBAG.CZ;+2,61 % na 770,20 Kč). Rostly také MONETA (MONET.CZ;+0,63 % na 80 Kč) a mírný vzestup má za sebou Komerční banka (KOMB.CZ;+0,15 % na 675 Kč). Česká zbrojovka (CZG.CZ) přidala 1,08 % a seanci ukončila na 376 Kč. Opačným směrem se vydaly akcie společnosti ČEZ (CEZ1.CZ;-1,09 % na 544 Kč) a v mínusu zakončila také společnost O2 (TELEC.CZ;-0,19 % na 259,50 Kč).
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster srovnani