Úterý 19. březen 2024 11:30
reklama
CapXmaster
reklama
Purple pivot points
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
XTB trading konference 2024

US500 po otevření Wall Street klesá, čekáme na výsledky PMI z USA

23.09.2019 14:30  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Index US500 se krátce po otevření Wall Street obchoduje v blízkosti denních minim. Náladu na trzích dopoledne zhoršily výsledky statistik PMI z Evropy, které opět přiživily obavy z recese na starém kontinentu. US500 se stále nachází v blízkosti historických maxim a investoři by potřebovali lepší data (hlavně z USA) k překonání této důležité úrovně. Americké indexy PMI ve výrobě i v oblasti služeb budou zveřejněny v 15:45 - konsenzus analytiků očekává výsledek 50,3 bodů pro výrobní index a 51,5 bodů pro sektor služeb.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • 📣 US500 mírně posiluje před zveřejněním CPI
    Zveřejnění údajů o americkém indexu spotřebitelských cen za březen bude pravděpodobně klíčové pro příští měnověolitické rozhodnutí FOMC. Pokud inflace výrazně poklesne a Fed zaznamená zlepšení inflace ve službách, může být na pořadu dne pauza v cyklu zvyšování sazeb. Na druhou stranu trh práce zůstává silný, což dává důvody pro ještě jedno zvýšení. Co očekávat od dnešního zveřejnění CPI?
  • 📈US500 nad 4 000 bodov❗
    US500 sa dostal nad úroveň 4 000 bodov a dosahuje ďalší míľnik. Pravdepodobne to súvisí so začiatkom nového štvrťroka, silnými dátami ISM výrobného PMI a pozitívnym sentimentom pred dátami NFP, ktoré budú zverejnené zajtra. Investori navyše očakávajú, že nový program na podporu infraštruktúry predložený prezidentom Bidenon povedie v budúcnosti k väčšiemu ekonomickému oživeniu.
  • US500 nad 5000 bodů 📌
    Středeční seance na Wall Street se nese ve znamení růstu. Index US500 překonal hranici 5000 bodů a stanovil nové historické rekordy. Růst amerických indexů může být pro někoho překvapivý, protože na jedné straně sledujeme stále odvážnější komentáře bankéřů Fedu signalizující, že první snížení sazeb nemusí přijít tak brzy, jak se očekávalo, a na druhé straně dnes vidíme poklesy v bankovním sektoru kvůli obavám z rizika likvidity souvisejícího s New York Community Bancorp (NYCB.US). Akcie společnosti Tesla (TSLA.US) dnes posílily dokonce o 3 % po zprávách, že američtí manažeři společnosti museli posoudit, zda je role každého člena týmu kritická. Tyto zisky však již byly zcela vymazány.
  • 🔻 US500 najnižšie od júla!
    Akciové trhy sa včera ráno pokúsili o oživenie, avšak počas amerického obchodovania došlo k ďalším poklesom. Býci čelia mnohým protivetrom: presúvanie pozícii špekulantov na americkom dolári (bol mimoriadne prepredaný), pandémia sa opäť zhoršuje, ekonomické údaje poukazujú na pomalšie oživenie a teraz prezident Trump navrhuje, že v prípade prehry v novembrových voľbách nemôže previesť moc.
  • 📈 US500 na klíčové rezistenci před CPI
    Inflace CPI je pro Fed jedním z klíčových údajů. Fed samozřejmě věnuje větší pozornost jádrové inflaci CPI a inflaci PCE. V tomto ohledu je obzvláště důležité věnovat pozornost základnímu čtení, protože se očekává, že si zachová dynamiku z minulého měsíce, což v kombinaci s nedávnými jestřábími komentáři bankéřů Fedu může posílit předpojatost předpokládající možnost dalšího zvyšování sazeb (to je narativ, který v delším časovém horizontu může významně ovlivnit finanční nástroje spojené s měnovou politikou Fedu).
  • ⏬US500 na konci měsíce zvyšuje ztráty
    Srpen končí pro akciový trh velmi špatně. S&P 500 pravděpodobně zakončí měsíc se zhruba 4% poklesem, i když od měsíčního maxima se poklesy blíží 8 %. Oživení, které začalo v červnu, kvůli tzv. „Fed Pivot“, bylo sníženo na polovinu na nárůst asi 9 %.
  • 🚀 US500 na novém rekordu!
    Americké akciové indexy dnes rostou, přičemž náladu na trhu podpořila solidní zpráva o výsledcích, kterou včera po uzavření seance zveřejnila společnost Nvidia. Zisky trhu dnes po zahájení peněžní seance zrychlily - S&P 500 si připisuje 1,7 %, zatímco Nasdaq roste o 2,5 %. Dow Jones zaostává, ale přesto si v průběhu dne připisuje 0,7 %. Futures na index S&P 500 (US500) prolomily nová historická maxima a nyní se obchodují v blízkosti 5 080 bodů.
  • US500 na 3měsíčních minimech❗
    V úterý došlo k dalšímu posílení amerického dolaru, přičemž zelená bankovka byla v době zveřejnění nejvýkonnější měnou skupiny G10. Americké výnosy jsou sice v tento den o něco nižší, ale po výprodeji dluhopisů v posledních dnech zůstávají na zvýšených úrovních. Desetileté americké výnosy se pohybují na úrovni 4,54 %, tedy blízko nejvyšších hodnot od roku 2007. To vytváří tlak na akcie i zlato - indexy na Wall Street se obchodují o 1 % níže, zatímco zlato klesá o 0,6 % a blíží se k oblasti 1 900 USD za unci.
  • ⬇⬇US500 padá o více než 1%
    Index US500 v posledních minutách prudce poklesl, protože nová ekonomická data ovlivnila sentiment na trhu. Index richmondského Fedu klesl na nejnižší úroveň od začátku pandemie, zatímco spotřebitelský sentiment dle CB dosáhl nejnižší úrovně od února loňského roku. Odhady analytiků pro tento index jsou nejnižší od roku 2013. Neustále více lidí očekává, že Fed použije úrokové sazby k zastavení inflace.
  • 📉 US500 po otevření klesá
    S&P 500 (US500), Nasdaq100 (US100) a Russell 2000 (US2000) otevřely poslední standardní obchodní seanci tohoto týdne na nižších úrovních. Jen Dow Jones (US) vykazuje mírné zisky. Disney reportoval lepší než očekávané hospodářské výsledky. Americké indexy reagují na poklesy během asijské seance a dosavadní smíšené výsledky z Evropy. Kvůli svátku se dnes neobchodovalo v Číně.
  • 📉US500 po rozhodnutí fedu padá💥
    Federální rezervní systém zvýšil na svém červnovém zasedání úrokovou sazbu o 75 bazických bodů na 1,5 - 1,75 % poté, co inflace minulý měsíc zrychlila na 41letá maxima. Zdá se, že ekonomická aktivita po poklesu v prvním čtvrtletí vzrostla. Nárůst pracovních pozic byl rapidní a míra nezaměstnanosti zůstala nízká. Infalce je v USA vysoká, což odráží nerovnováhu nabídky a poptávky související s pandemií,vysokými cenami energií a širšími cenovými tlaky. Invaze Ruska na Ukrajinu způsobuje humanitární a ekonomické těžkosti. Ty se projevují vysokou inflací a celkovou zátěží pro globální ekonomiku. K tomu všemu čínské lockdowny zhorší situaci v dodavatelských řetězcích. Fed chce vrátit míru inflace k inflačnímu cíli za každou cenu.
  • ❗ US500 po rozhodnutí Fedu testuje 4 000 bodů
    Rozhodnutí FOMC o sazbách dopadlo v souladu s očekáváním trhu - americká centrální banka zvýšila sazby o 50 bb na 4,25-4,50 %. Rozhodnutí o zvýšení sazeb o 50 bb bylo jednomyslné, což signalizuje, že nikdo z členů Fedu neviděl potřebu ještě menšího zvýšení sazeb o 25 bb po včerejším tisku CPI. To lze považovat za poněkud jestřábí postoj. 
  • 📣 US500 posiluje před zveřejnění dat PCE
    Konečné zveřejnění zprávy o HDP USA za 3. čtvrtletí 2022 ukázalo revizi směrem nahoru. To zvýšilo obavy na trhu, protože to znamená, že existuje větší kapacita pro další zpřísnění měnové politiky. Americká ekonomika rostla ve 3. čtvrtletí 2022 anualizovaným tempem 3,2 % oproti tempu 2,9 % signalizovanému v bleskovém čtení. K revizi přispěla spotřeba, která byla revidována z anualizovaných +1,7 % na +2,3 %. Indexy na Wall Street po zveřejnění klesaly až o 3-4 %. Část ztrát se však do konce dne podařilo umazat.
  • 📣US500 posiluje před zveřejněním CPI❗
    Vydání zprávy o indexu spotřebitelských cen je naplánováno na 14:30. Očekává se, že anualizovaná inflace bude dále zvolňovat, a proto budou měsíční údaje o indexu spotřebitelských cen přitahovat více pozornosti, protože se pravděpodobně odrazí a projeví se jako důvod k obavám pro Federální rezervní systém.
  • 📉US500 po správe NFP klesá❗
    Hlavné indexy na Wall Street zredukovali nedávne zisky, zatiaľ čo dolár sa oproti iným menám G10 prudko zhodnotil po tom, čo americká ekonomika v januári nečakane vytvorila 517 tisíc pracovných miest, čo je výrazne nad priemerným mesačným rastom vo výške 401 tisíc v roku 2022, pričom analytici očakávali počet pracovných miest vo výške 185 tisíc. Nové pracovné miesta vznikli predovšetkým v sektoroch voľného času a pohostinstva, profesionálnych a obchodných služieb a zdravotnej starostlivosti.
  • US500 po zveřejnění PPI klesá
    Dnešní údaje o inflaci PPI investory překvapily a vyvolaly na trzích velké pohyby. Index cen výrobců pro konečnou poptávku v USA vzrostl v listopadu meziměsíčně o 0,3 %, což je stejně jako vzestupně revidovaný růst o 0,3 % v říjnu a nad odhady analytiků ve výši 0,2 %. Náklady na služby vzrostly o 0,4 % v čele se zprostředkováním cenných papírů, obchodováním, investičním poradenstvím a souvisejícími službami, které vyskočily o 11,3 %. Náklady na zboží se zvýšily o 0,1 % v důsledku nárůstu cen čerstvé a suché zeleniny o 38,1 %. V meziročním srovnání se ceny výrobců zvýšily o 7,4 %, což je nejmenší nárůst od května loňského roku, ale vyšší než očekávání 7,2 %.
  • 💥US500 po zveřejnění zápisu FOMC mírně klesá
    Zápis z posledního zasedání FOMC byl jestřábí, ale investoři tento průběh očekávali. Dokument nepřinesl mnoho nových informací ohledně dalších kroků, které hodlá FED v únoru podniknout v oblasti fiskální politiky. Trhy se soustředily především na dodatečné komentáře týkající se stavu amerického trhu práce, žádné zásadní komentáře však nebyly poskytnuty. Po zveřejnění zprávy se americké akcie mírně stáhly, zatímco USD se příliš nezměnil.
  • 💥US500 po zveřejnění zápisu mírně klesl
    Zápis z posledního zasedání FOMC byl jestřábí, to však bylo investory očekáváno. Dokument nepřinesl mnoho nových informací ohledně dalších kroků, které FED hodlá podniknout v oblasti monetární politiky. Téměř všichni členové FOMC se na prvním zasedání letošního roku shodli na tom, že je vhodné zvýšit cílové rozpětí sazby z federálních fondů o 25 bb, i když několik členů upřednostňovalo její zvýšení o 50 bb. Zveřejnění zápisu s přihlédnutím k jestřábímu tónu vedlo k mírnému poklesu na akciových trzích a posílení amerického dolaru.
  • 🚀 US500 prekonal hranicu 3600 bodov ❗
    Americké a európske akciové trhy prudko vzrástli po oznámeniach spoločností Pfizer a BioNTech. Spoločnosti uviedli, že nimi vyvinutá vakcína má viac ako 90% účinnosť v prevencii proti Covid-19 a že budú vyžadovať urgentný súhlas USA. Očakáva sa, že tento rok sa vyrobí až 50 miliónov dávok, zatiaľ čo ďalších 1,3 miliárd dávok sa vyrobí v roku 2021. Akciový index US500 vzrástol o viac ako 50 bodov po týchto správach a obchoduje sa na nových historických maximách. DE30 zaznamenal po týchto správach nárast o viac ako 300 bodov a dostal sa nad hladinu 13 000 bodov.
  • US500 prohlubuje pokles, když 10leté výnosy v USA dosáhly 5 %
    Nedostatek eskalace na Blízkém východě o víkendu vedl k poměrně klidnému začátku nového týdne. Futures na evropské a americké indexy se během asijsko-pacifické seance obchodovaly výše. Po zahájení evropské cash session se však věci změnily. Hlavní blue chips indexy začaly ztrácet půdu pod nohama, protože výnosy opět rostly. 10leté americké výnosy dnes poprvé od roku 2007 vyskočily nad psychologických 5,00 %.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Dukascopy new