Úterý 19. březen 2024 06:12
reklama
Instaforex ebook
reklama
Swissquote Bank
reklama
Swissquote Bank
reklama
XTB trading konference 2024

Česká firma je druhým největším výrobcem bankomatů na kryptoměny

31.12.2018 06:43  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Česká společnost General Bytes je druhým největším výrobcem kryptoměnových bankomatů na světě s podílem na trhu 30,6 procenta. Vyplývá to ze zprávy, kterou zveřejnil server coinfox.info s odvoláním na údaje od Coin ATM Radar. Podle zprávy je nyní na světě více než 4100 bankomatů poskytujících služby pro nákup a prodej bitcoinů a dalších kryptoměn.

Navzdory poklesu trhu s kryptoměnami, se počet těchto bankomatů za rok více než zdvojnásobil. Loni na počátku prosince bylo podle Coin ATM Radar v provozu jen 1893 bankomatů. Každý den se ve světě instaluje sedm nových strojů.

Téměř tři čtvrtiny bankomatů se nachází v Severní Americe. Lídrem jsou Spojené státy, kde je zhruba 2300 strojů, tedy více než polovina všech kryptoměnových bankomatů na světě. Dalších 620 jich je v Kanadě. Na třetím místě je Rakousko s 263 bankomaty. Rakousku se podařilo z třetí pozice sesadit Británii.

V České republice je podle údajů Coin ATM Radar celkem 65 kryptoměnových bankomatů. Nejvíce jich je v Praze, celkem 40.

Největším výrobcem kryptoměnových bankomatů je firma Genesis Coin se sídlem v Portoriku. Její podíl na trhu je 31,8 procenta. Třetí je pak americká firma Lamassu s podílem 10,7 procenta.

Zdroj: Reuters, ČTK

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Česká ekonomika v Q2 14 stagnovala
    Regionální měny s výjimkou koruny zaznamenávaly ve čtvrtek solidní zisky. Důvodem byly především zveřejněné údaje o HDP za Q2 14 ve všech...
  • Česká ekonomika v Q3 mezičtvrtletně klesla
    Tuzemský HDP se podle předběžného odhadu ČSÚ ve třetím letošním čtvrtletí snížil mezičtvrtletně o 0,3 %. Meziroční pokles dosáhl 0,6 % a zůstal tak oproti druhému čtvrtletí beze změny. Výsledek za třetí čtvrtletí byl oproti naší prognóze mírně horší, když jsme očekávali mezičtvrtletní pokles ve výši 0,1 % a ten meziroční na úrovni -0,5 %. Tržní konsensus pak byl ještě optimističtější, když čekal mezičtvrtletní stagnaci HDP a meziroční pokles o 0,3 %.
  • Česká ekonomika vykázala známky zpomalení
    Koruna prožila poměrně klidný týden. Její kurz se držel v rozmezí sedmi haléřů bez výraznějšího trendu. Koruna tak týden zakončila na úrovni 27,51 CZK/EUR, o tři haléře nad hodnotou, na které zahajovala. O něco více se dařil...
  • Česká ekonomika zapomíná, co je to růst
    Dnes zveřejnil Český statistický úřad úvodní odhad HDP za třetí čtvrtletí tohoto roku. Výsledek je výrazně horší, než očekávala naše i tržní prognóza. Mezičtvrtletně česká ekonomika poklesla o 0,3 % a v meziročním vyjádření o 0,6 %.
  • Česká ekonomika zpomaluje
    Po mezikvártálním růstu o 0,4 % ve třetím čtvrtletí česká ekonomika zvolnila na 0,2 %. V meziročním srovnání to znamenalo zpomalení na 1,7 % z předchozích 2,5 %. Podle zprávy statistického úřadu se dařilo odvětví služeb a stavebnictví. Zpracovatelský průmysl ale k růstu přidané hodnoty již nepřispíval, což vzhledem k datům přicházejícím z této oblasti není překvapivé. Zpomalování ekonomiky naznačuje i vývoj zaměstnanosti, která se ve srovnání s předchozím čtvrtletím snížila o 0,3 %. Detailní strukturu růstu zatím neznáme. Ta bude zveřejněna až začátkem března. Česká národní banka počítala s růstem HDP o 1,9 %. Dnešní statistika se tak od jejího odhadu zásadně neliší.
  • Česká ekonomika zpomaluje. Klesla i německá ekonomika.
    Česká ekonomika dle ČSÚ ve 3. Q zpomalila meziroční růst na 2,3 %. Hrubý domácí produkt stoupl oproti předchozímu čtvrtletí o 0,4 %.
  • Česká ekonomika zpomaluje svůj růst
    „V případě, že by kvůli šíření koronaviru hrozilo výrazné zpomalení růstu české ekonomiky, měla by zasáhnout vláda. Prostřednictvím rozpočtových opatření by mělo dojít ke stimulaci ekonomiky i za cenu vyššího než plánovaného schodku. Míra zadlužení naší země patří mezi nejnižší v Evropské unii. Neměli bychom proto opakovat chyby předchozích vlád, které škrtily rozpočtové výdaje a zhoršovaly náladu v ekonomice,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
  • Česká ekonomika zůstává odolná vůči německému a čínskému zpomalení, přesto však svým růstem nadále zaostává za Maďarskem a Polskem
    Hrubý domácí produkt České republiky rostl ve třetím letošním čtvrtletí reálně mezičtvrtletně o 0,4 procenta, meziročně pak o 2,5 procenta. Tuzemská ekonomika tedy v porovnání s druhým kvartálem nepatrně ztratila na dynamice, avšak nadále si udržuje celkem solidní tempo růstu. Zvláště po přihlédnutí k tomu, že německá ekonomika koketovala s technickou recesí, do níž však nakonec podle předběžného odhadu těsně nezabředla.
  • Česká ekonomika zvládla závěr roku překvapivě dobře
    Podle rychlého odhadu ČSÚ vykázal český hrubý domácí produkt za čtvrté čtvrtletí minulého roku mezikvartální růst o 0,3 %. V meziročním srovnání HDP pokleslo o 5,0 %, tedy stejně jako ve třetím čtvrtletí 2020. Za celý minulý rok pak česká ekonomika poklesla „jen“ o 5,6 %, přičemž odhady z poloviny roku počítaly s propadem přesahujícím 7 %. Nicméně vzhledem k nejistotám sběru dat během ekonomických uzavírek nelze vyloučit, že zpřesněný odhad přinese revize. Vývoj české ekonomiky v závěru minulého roku se tak připisuje na seznam překvapivě dobrých výsledků, které jsme již pozorovali napříč Evropou minulý týden.
  • Česká exportní banka a pojišťovna EGAP bude spadat jen pod ministerstvo financí
    Tak rozhodla vláda a změnu posoudí ČNB. Jde o schválení převodu podílů ministerstev průmyslu a obchodu, zemědělství a zahraničních věcí v České exportní bance a pojišťovně EGAP.
  • Česká inflace dál zrychlí nad 18 %
    Česká inflace v červenci pravděpodobně dál zrychlí a posune se nad 18 %, a to v důsledku vyšších cen energií a dražších potravin. Energetické společnosti pravděpodobně dál v průběhu léta mění ceníky kvůli přetrvávajícím vysokým (termínovým) cenám plynu i elektřiny. A možná bude zdražování pokračovat i nad rámec dosud ohlášených změn ceníků - ceny elektřiny na (pro nás) relevantních burzách v průběhu posledního měsíce dál vzrostly a pohybují se okolo desetinásobků dlouhodobých průměrů.
  • Česká inflace nečekaně poskočila
    Tuzemské spotřebitelské ceny vyrostly v červnu o 3,3 % meziročně, což odpovídá zvýšení o 0,6 % oproti květnu. Výsledek tak předčil všechny odhady, když trh počítal s inflací na úrovni 2,9 %. Cenová dynamika tak opět vyskočila nad toleranční pásmo České národní banky, které je shora ohraničeno hodnotou 3 %. Meziměsíčně se na tuzemské inflaci nejsilněji projevil růst cen tabákových výrobků a vína. Dostavil se i pravidelný efekt přechodu z pozdních na rané brambory a svým dílem přispěly i rostoucí ceny ropy na světových trzích, které v Česku způsobily zdražení pohonných hmot a olejů o 3,1 % meziměsíčně. Oproti květnu naopak zlevňovala zelenina, nealkoholické nápoje či mléko.
  • Česká inflace nižší díky potravinám
    Česká inflace zvolnila v dubnu výrazněji, než jsme očekávali, na 12,7 % z březnových 15 %. Meziměsíčně ceny poklesly o 0,2 %, zatímco jak my, tak většina trhu včetně ČNB očekávala meziměsíční nárůst (náš odhad +0,4-0,5 %). Hlavním překvapením však byly těžko predikovatelné ceny potravin, zatímco jádrová inflace zvolňuje “plus mínus” podle našich očekávání, a to zejména díky imputovanému nájemnému. Ceny potravin poměrně překvapivě opět zcela nekorespondovaly s průzkumy mezi vybranými spotřebitelskými výrobky - výrazněji poklesly zejména ceny vajec (-12,9 %) a zeleniny bez brambor (-5 %).
  • Česká inflace po čtyřech letech znovu na cíli. Termín ukončení kurzového závazku se přibližuje
    Česko dnes zveřejnilo výsledky inflace a ta se po prudkém růstu z posledních dvou měsíců vrací poprvé od konce roku 20...
  • Česká inflace podle očekávání prudce zrychlila
    Česká inflace podle očekávání na začátku roku prudce zrychlila - meziměsíčně vzrostly ceny o 6 % a meziroční inflace tak vystoupala z 15,8 % na 17,5 %. To je blízko našeho odhadu (17,7 %), odhadu Česká národní banky (17,6 %) a lehce nad tržním konsensem (17,1 %). Na prudkém meziměsíčním zdražení se podepsaly zejména ceny elektřiny, které vzrostly o 139 %.
  • Česká inflace pod taktovkou úsporného tarifu
    Pokles inflace v říjnu v důsledku zavedení energetického úsporného tarifu jsme sice očekávali, překvapil nás ovšem svojí intenzitou - náš odhad 17,5 % (versus 18,0 % v září) patřil sice k nejnižším na trhu, i tak ovšem výrazně zaostal za realitou (-1,4 % meziměsíčně,15,1 % meziročně). Překvapení jde výhradně na vrub metodice zapracování energetického úsporného tarifu a odpuštění poplatků za obnovitelné zdroje.
  • Česká inflace pod 10 %
    Inflace v červnu klesla podle očekávání trhů na 9,7 % meziročně oproti 11,1 % v květnu. Meziměsíčně zůstává inflace na 0,3 %.
  • Česká inflace poklesla k 15 %
    Česká inflace v březnu poklesla přibližně v souladu s našimi očekáváními ze 16,7 % na 15 % (náš odhad 14,8 %). Meziměsíčně ceny jen nepatrně vzrostly, a to o 0,1 %. I když celkové číslo bylo blízko našeho odhadu, při pohledu do detailu jsme v řadě oblastí byli překvapeni. A to zejména při pohledu na potraviny, které namísto předpokládaného poklesu pokračovaly v růstu. Pokles cen vajec, másla a sýrů více než vykompenzovala dražší zelenina a poměrně překvapivě i maso (na to měsíční průzkumy mezi cenami potravin neukazovaly).
  • Česká inflace poklesla výrazněji díky potravinám
    Česká inflace zvolnila dubnu výrazněji, než jsme očekávali, na 12,7 % z březnových 15 %. Meziměsíčně ceny poklesly o 0,2 %, zatímco jak my, tak většina trhu včetně ČNB očekávala meziměsíční nárůst (náš odhad +0,4-0,5 %). Hlavním překvapením však byly těžko predikovatelné ceny potravin, zatímco jádrová inflace se zvolňuje “plus mínus” podle našich očekávání, a to zejména díky imputovanému nájemnému.
  • Česká inflace pravděpodobně zpomalí
    Kurz koruny se včera držel převážně v úzkém pásmu 27,04 – 27,06 CZK/EUR. Data, která přicházela z domácí ekonomiky, byla veskrze pozitivní. Míra nezaměstnanosti...
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei ProTrader