Seřadit články podle
Mohlo by vás zajímat: Blogy ostatních uživatelů
Forex Edge: Aktuální trading příležitosti na měnových párech EUR/USD a EUR/GBP
Aktuálně se na trhu nachází velmi zajímavé nastavení na trhu EUR/USD a EUR/GBP. Forexový newsletter Forex Edge představuje níže úrovně pro vstup a výstup z pozic. Newsletter vytváří pravidelně každé dva týdny dlouholetý forex trader Martin Bartoš ze společnosti LYNX.
Bod zlomu! Zaútočí bitcoin na maxima?
Máte rádi memečka? Protože analytici, investoři a obchodníci je přímo milují a mnohdy se jimi informují o aktuálně nejdůležitějších investičních událostech. Investor a člen Purple Trading Clubu, Petr Lajsek, pro vás každý týden prochází internetové diskuze a fóra a sbírá ty nejpovedenější z vtípků. Ty pak rozebere, dodá k nim kontext a doplňující informace z trhů. To vše pak shrne do videa, na které se stihnete podívat u odpoledního kafe. Dnes vyšlo další vydání Investičního Mementa. Na co se můžete těšit?
Obchodní analýzy - SPX, EUR/USD a ropa
Americký akciový index S&P 500 (SPX) předvedl v týdnu úplně přesně to, co jsem avizoval před týdnem = pokračování poklesu k důležité support úrovni 2.080 bodů (s pěknou denní Doji svící k tomu) s následným odrazem k 2.110 bodům.
Zachrání metavers umělá inteligence?
Pro mě osobně je velkým překvapením roku 2023 růst akcií Mety. Od začátku roku tato akcie posílila o 81 %. Což jí řadí hned na druhé místo za společností Nvidia v žebříčku nejziskovějších akcií z technologického indexu Nasdaq100. Proč je to překvapení?
Příklady úspěšných algoritmických obchodních strategií
Vítejte u pokračování série příspěvků o algoritmickém obchodování tak, jak ho vnímám já. Dnes se zaměřím na příklady úspěšných algoritmických obchodních strategií.
Ako sa darilo vybraným FX párom v lete a kam majú nasmerované?
V tomto pravidelnom tradingovom výhľade poukážem na minulý vývoj menový párov a pomocou technickej analýzy urobím predikciu na budúce dianie.
Tržní rizika při obchodování
V případě, že obchodujete na forexu či jiném akciovém či derivátovém trhu, měli byste vnímat všechna možná rizika, se kterými se v rámci každodenního obchodování můžete setkat. Tržní riziko si lze představit jako možnost, že trader utrpí ztrátu v důsledku různých faktorů ovlivňujících celkové tržní klima. V tomto příspěvku se budeme zabývat právě různými druhy rizik, na které by si měl obchodník dávat na finančním trhu pozor.
Elliottova vlnová teorie pro měnový pár EUR/NZD, index DAX a kryptoměnu Ethereum
V dnešním blogu se podíváme na technickou analýzu podle Elliottovy vlnové teorie pro měnový pár EUR/NZD, index DAX a kryptoměnu Ethereum. Tyto trhy nám svým vývojem poodhalily další možný scénář jejich vývoje.
Moje malá prázdninová tradingová rekapitulace
Poněvadž ve svém obchodování dlouhodobě používám diverzifikaci jak na úrovni instrumentů tak i obchodních přístupů a metod, čas od času analyzuji, hodnotím a srovnávám výsledky různých strategií a následně upravuji preference jejich využívání pro další období.
Jsi skvělý Brette, ale tady by tě odpískali
Protože zde opět vyšel článek inspirovaný tvými myšlenkami, vzpomněl jsem si na hodně věcí, které mám s tebou spojené a hodně jsem o tom přemýšlel, Brette Steenbargere.
Moje cesta prop tradingem – volatilní balance křivka a ukázka dvou odlišných obchodů
Díky zvýšení objemu obchodních příkazů se také zvýšila volatilita balance křivky. V článku se dále podíváme na jeden ziskový a jeden ztrátový obchod a pokusíme se vytěžit slevu z blížícího se Halloweenu.
Poslednou dobou sú false-breaky na dennom poriadku
V tomto pravidelnom tradingovom výhľade poukážem na minulý vývoj menový párov a pomocou technickej analýzy urobím predikciu na budúce dianie.
CHF/JPY: Souboj bezpečných přístavů
Japonsko i Švýcarsko jsou na tom z ekonomického pohledu velice podobně. Díky silným exportům a spořivým domácnostem vytvářejí výrazné přebytky ve vztahu k ostatním zemím. Nižší ochota utrácet se pak projevuje i ve slabé spotřebitelské poptávce a inflaci.
Technická analýza měnového páru USD/JPY vycházející z vyšších časových rámců
V pátečním blogu jsem popsal situaci na měnovém páru EUR/USD, která vycházela z nejvyššího časového rámce. Dnes se budu věnovat měnovému páru USD/JPY. Kromě obchodních příležitostí mne zajímá, jestli i tento pár vykazuje známky oslabení dolaru. Závěr si pravděpodobně po přečtení udělá každý sám.
Bitcoin: Digitální zlato, nebo jen další spekulativní aktivum?
Bitcoin za poslední dekádu vyrostl z undergroundové technologické novinky v jedno z nejdiskutovanějších investičních aktiv současnosti. Stál u zrodu celého kryptoměnového ekosystému a dnes ho přijali nejen retailoví investoři, ale i velké finanční instituce a dokonce některé vlády. Původně byl Bitcoin zamýšlen především jako prostředek směny, avšak v průběhu let se v očích svých zastánců stal spíše uchovatelem hodnoty. Je tomu ale skutečně tak? Lze Bitcoin považovat za digitální zlato, nebo se chová spíše jako spekulativní akcie?
Ropa, dolar, břidlice
Ceny ropy se v polovině března odpoutaly ode dna a od té doby nezadržitelně rostou. Americký typ WTI se zdražil ze 44 na 61 dolarů za barel. V tuto chvíli se nabízí silná paralela s rokem 2009, kdy se také po prudkém poklesu cen během předchozího roku ropa zotavila.
Trading ideas: EUR/NZD, USD/CHF a USD/JPY
V dnešnom blogu vám ukážem ako vidím vývoj na vybraných pároch a ako ich plánujem zobchodovať pomocou jednoduchej price action. EUR/NZD short, USD/CHF short a do tretice USD/JPY short.
Jaký přístup zvolit u Prop výzev?
V prop tradingu jde o více než jen obchodování s cizím kapitálem. Jde o možnost obchodovat s významnými částkami, aniž byste museli riskovat vlastní peníze. Prop trading výzvy se tak stávají stále populárnějšími mezi tradery všech úrovní zkušeností. Otázkou ale zůstává, jak při plnění výzev postupovat?
Libra vyvrcholila a iné predikcie
Prop Trading v roku 2025 (časť 5.)
Prop Trading je aktuálne všadeprítomný element, ktorý sa v segmente tradingu rozrastá viac a viac. Pomerne rýchlo pribúdajú firmy, ktoré ho ponúkajú a lákajú záujemcov na vidinu výnosného ohodnotenia ich tradingových schopností. Aký teda vlastne je? Otestujme to spoločne. Rozhodli sme sa, že spustíme dve ostré výzvy u dvoch rôznych brokerov a ukážeme Vám ako sa nám darí a či veľmi robustný automatický systém má šancu uspieť.