Zisková strategie a AOS - rada a popis

Zdravím all,

Běhěm těchto řádků Vám popíši svou výdělečnou strategii, kterou si můžete také otestovat, jedinné, co bych na oplátku potřeboval je poradit se ohledně AOS. Půl roku se snažím naprogramovat, ale jsem jen u základu open pozice bez funkčnosti správného vystoupení z trhu, ale to až dodatečně.

 

Strategie:

Jedná se o trh EUR/USD - ten mám prověřený, testoval jsem ho na "papír" v 5M grafu, 1rok zpětně, a hledal návaznosti, o které se s Vámi raád podělím.

Nastavení:

vstup do pozic se provádí výhradně mezi 13:30 - 17:00 hod.

Indikátor pro použití je SAR nastaven na STEP:0.01 a MAX:0.05.

 

a teď klíč pro celý úspěch...

Nejdůležitějším faktorem je risk management. Pokud víme, že indikaze SAR nám zobrazí SL, tak TP je 80%SL.

SL jsou spodní tečky při BUY, při SELL opačně.

Propočet Lotů: Víme, že chceme riskovat například 5%. Tudíž, ztráta, případně zisk je 5% z hodnoty ůčtu. Spočítáme si, kolik je 1pip na 5% rizika.. (tzn., když by se trend pohyboval pouze o 1pip, tak za kolik Lotu bychom museli obchod uzavřít) a s tímto nadále budeme kalkulovat.

Pokud je celková výše trendu (SAR mezi tečkami) například 100Pips, víme, že při zisku berem 80%=80pips a při ztrátě 100%=100pips. A teď k alfě a omeze celé věci:

vydělíme počet lotů na jeden pips, počtem pips na daný obchod-tím docílíme toho, že nás ve skutečnosti tolik nezajímá, zda v jakémkoliv dalším obchodě trend poroste o 50, nebo 100, nebo 200pips, vždy na tom vyděláme stejně. Čím větší nárůst, tím míň do obchodu investujeme.

 

Obchod otevřeme při potvrzení rostoucího trendu (překročení horní tečky SARu. (zkontrolujeme si hlavně, jak se trend vyvýjí na 1H grafu a podle toho otevíráme/zavíráme na 5M) Nepohybujeme se proti trendu, i když nám SAR na 5M vyplivne signál k otevření!!!

Nastavíme SL a TP a jdeme od počítače, nesedíme u něj dál, necháme vše tak jak je nastavené.

 

Za posledních půl roku obchodování tímto způsobem jsem na statistice 2:1 tj. dva ziskové, jeden ztrátový, což je 50% zisk na třech obchodech tzn: 8% svého účtu při nastavení rizika 5%!!! (při TP nejdeme na 100% trhu, takže máme o 2% míň, na místo původních 10%zisk)

 

Deně udělám 1 obchod se směrem trendu. U PC trávím reálně 3hodiny denně, hodinu kreslím a počítám( fibo, Sup,Rez), další dvě čekám na signál.

 

Otestujte a s pomocí se na mě obraťte. 

A nyní k AOS, jsem tak v půli cesty, napsal jsem otevření pozic a zavírání při překročení teček SARu, ale nemohu zkalkulovat, za kolik se trend obrátí a TP, že má být 80% z celkové velikosti trhu. Pro zkušeného AOS borce jen pár řádků, proto se prosím na mě obraťte, pokud těch pár chvil si uvolníte..

 

Díky

Vašek

 

Jste na diskusním fóru jako nepřihlášený uživatel a Vaše funkce jsou tak omezené. Pro neomezený přístup je nutné být registrovaný a přihlášený uživatel. Nejste-li registrován/a klikněte pro bezplatnou registraci. Jednoduchá registrace vám otevře cestu k profesionálním informacím.

Registrací na FXstreet.cz můžete získat:

  • Možnost diskutovat s ostatními tradery.
  • Vkládání nových příspěvků a zakládání nových témat v diskusním fóru.
  • Možnost vyhledávání v tomto velmi rozsáhlém diskusním fóru.
  • Přístup k uzamčeným odborným článkům, sekcím a školy forexu.
  • Ebooky, manuály a obchodní systémy zdarma.
  • Zasílání newsletterů a informací o nových akcích a aktivitách portálu FXstreet.cz
  • Možnost psát vlastní blogy a články.
  • Možnost objednání tradingových knih, seminářů nebo VIP zóny.
  • Další přínosné informace z oblasti obchodování na forexu.
Autor Zisková strategie a AOS - rada a popis (30 odpovědí)
Kovac
Veteran member
avatar
Příspěvky: 15156
Více informací o uživateli >>
Zisková strategie a AOS - rada a popis 29.08.2016 17:20

AOS programator je tady dobry Vykuk, tak jiste poradi.

Muzes dat nejake ukazky obchodu na grafu, aby bylo nazorne videt, jak presne ty obchodni pravidla maslis?

Broker: Purple Trading (live) | Admiral Markets (live). Obchodní systém: Price Action, S/R, VIP zóna.
Vykuk
Veteran member
avatar
Příspěvky: 1267
Více informací o uživateli >>
SL/TP 29.08.2016 19:06

Ahoj,

asi tomu systému moc dobře nerozumím, ale to asi ani moc nevadí. Zkusím poradit. Pokud víš, že SL je 100%, tak přeci vypočítat TP 80% je hračka. Uvedu příklad pro BUY:

double velikost_sl_v_bodech = oteviraci_cena - stop_loss;

double velikost_tp_v_bodech = velikost_sl_v_bodech * 0.8;

double take_profit = oteviraci_cena + velikost_tp_v_bodech;

Pro SELL jen prohodíš výpočet:

double velikost_sl_v_bodech = stop_loss - oteviraci_cena;

double velikost_tp_v_bodech = velikost_sl_v_bodech * 0.8;

double take_profit = oteviraci_cena - velikost_tp_v_bodech;

| Broker: IC Markets (live) | FX od 2012 |
Mallibo
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 15
Více informací o uživateli >>
Vykuk 29.08.2016 22:08

Zdar.. díkes za radu..

 

zítra stáhnu graf a zobrazím to do něj.

Jinak, máme v grafu SAR, rozdíl mezi tečkami je SL, profit je 80%.

Předpokládejme, že trend při buy u horní tečky saru poroste do stejné výše, co je umístěn SL (spodní tečka SARu)..raději pojišťujeme na 80% výše trendu.

 

A pokud si spočítáme zisk, který chceme brát, nebo si můžeme dovolit ztratit, tak to propočítáme na 1pip a jen to vydělíme předpokládaným počtem pipu, co si myslime, ze trend poroste, takze napriklad..

1pip = 10Lot,

10pip = 1Lot

100pip = 0.1Lot

 

jen hypotéza, nezapočítán poplatek brokerovi..

takže pokud víme, že trend půjde 100pip, tak otevreme obchod za 0.1Lot, pokud pujde 50pip, tak otevreme za 0.5pip..

Tzn., je nám jedno, kam až trend poroste, vždy na tom budeme mít své.

 

Dokázal by jsi to nějak napsat?

jako že do extern double dat kolik EUR se vydělá na jednom pip a dosadit to do vzorců? mám to v excelu, tak ti to můžu zítra přeposlat..

Provarenec
Veteran member
avatar
Příspěvky: 1568
Více informací o uživateli >>
System 30.08.2016 00:15
Ja se priznam, ze tomu taky moc nerozumim. Ve svem poslednim prispevku jsi napsal: "...takze pokud vime, ze trend pujde 100 pip..." Ptam se jak to vis? To prece nejde takhle rict dopredu... Chapu to, ze napr. Pri longu mas od ceny k teckam dole nejakou vzdalenost - to je tedy tvuj SL, odmeris ji, hodis nahoru a mas TP (napr 1:1, to je ted burt) a k tomu uzpusobis velikost pozice, aby vzdalenost (=pocet pipu) davala 5% uctu. To bych jeste pochopil, ale 100 pips? Na 5M grafu??? Fakt bude ale lepsi dat sem ten screen
------- Nobody has ever gone broke taking profit -------
Mallibo
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 15
Více informací o uživateli >>
System 30.08.2016 08:17

Jooo... je to přesně jak píšeš!! Správně jsi to pochopil. Těch 100pips je jen pro příklad, aby se mi to podařilo to správně vysvětlit.. Jdu zakreslit graf, tak za chvílu to sem hodim..a

 

Teď jen otázka, zda by mi sem šlo postnout ten kod na propocet Lotu..?

Mallibo
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 15
Více informací o uživateli >>
screen 30.08.2016 09:01

Omlouvám se za kvalitu provedení, snad to z obrázku bude čitelné

Mallibo
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 15
Více informací o uživateli >>
screen 30.08.2016 09:02

nuvacik
Veteran member
avatar
Příspěvky: 1405
Více informací o uživateli >>
system 30.08.2016 10:07

Takže to funguje na jednom páre z 28 a na jednom náhodne vybranom roku a na jednej náhodnej kombinácii 5min/1 hod ? Dosť málo.

Provarenec
Veteran member
avatar
Příspěvky: 1568
Více informací o uživateli >>
Re: system 30.08.2016 10:17
Odpověď na: nuvacik

Takže to funguje na jednom páre z 28 a na jednom náhodne vybranom roku a na jednej náhodnej kombinácii 5min/1 hod ? Dosť málo.

To funguje i na jinych parech, ne jen EUR/USD. Mam to vyzkousene. Ale jel jsem M30, ne M5.
------- Nobody has ever gone broke taking profit -------
Provarenec
Veteran member
avatar
Příspěvky: 1568
Více informací o uživateli >>
Re: System 30.08.2016 10:26
Odpověď na: Mallibo

Jooo... je to přesně jak píšeš!! Správně jsi to pochopil. Těch 100pips je jen pro příklad, aby se mi to podařilo to správně vysvětlit.. Jdu zakreslit graf, tak za chvílu to sem hodim..a

 

Teď jen otázka, zda by mi sem šlo postnout ten kod na propocet Lotu..?

Ok tak to myslime stejne :-). S prepoctem lotu ti neporadim, ale ja bych urcite pozmenil strategii. Mam s tim zkusenosti na M30. 1). Kdyz uz pevny TP - Nechal bych SL-TP 1:1. 2) Zvaz moznost, ze to nechas bezet a obchod ti zastavi az se Parabolic otoci. Dost casto mas v trendovych obdobich super profity. To je idealni na GBP/USD 3) Vyplyva z bodu 2, zamer se na libru, bude davat vic pipu.
------- Nobody has ever gone broke taking profit -------
Mallibo
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 15
Více informací o uživateli >>
Re: Re: System 30.08.2016 11:37
Odpověď na: Provarenec
Ok tak to myslime stejne :-). S prepoctem lotu ti neporadim, ale ja bych urcite pozmenil strategii. Mam s tim zkusenosti na M30. 1). Kdyz uz pevny TP - Nechal bych SL-TP 1:1. 2) Zvaz moznost, ze to nechas bezet a obchod ti zastavi az se Parabolic otoci. Dost casto mas v trendovych obdobich super profity. To je idealni na GBP/USD 3) Vyplyva z bodu 2, zamer se na libru, bude davat vic pipu.

hm... to je docela zajímavý co říkáš.. nezkoušel jsem jiný pár a ani jsem netestoval jiný období než 5M..jdu se na to juknout.. 

Provarenec
Veteran member
avatar
Příspěvky: 1568
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: System 30.08.2016 11:48
Odpověď na: Mallibo

hm... to je docela zajímavý co říkáš.. nezkoušel jsem jiný pár a ani jsem netestoval jiný období než 5M..jdu se na to juknout.. 

Libra dela urcite vetsi pohyby. Kdysi jsem si delal takevej prehled a kde euro udelalo 80 pips, tak libra 120 (+/- samozrejme). Dalsi vec, kterou jsem tam mel je "odfiltrovani sumu", neobchodovat korekci, ale jen smer do trendu. Bud 2 klouzave prumery - jejich poloha, nebo aspon smer rychleho EMA (pri longu cumi nahoru, i kdyz je jeste pod pomalejsim), nebo barva denni HA svicky.
------- Nobody has ever gone broke taking profit -------
Vykuk
Veteran member
avatar
Příspěvky: 1267
Více informací o uživateli >>
Re: System 30.08.2016 13:12
Odpověď na: Mallibo

Jooo... je to přesně jak píšeš!! Správně jsi to pochopil. Těch 100pips je jen pro příklad, aby se mi to podařilo to správně vysvětlit.. Jdu zakreslit graf, tak za chvílu to sem hodim..a

 

Teď jen otázka, zda by mi sem šlo postnout ten kod na propocet Lotu..?

Kód samozřejmě poslat můžu, ale bez pochopení je stejně k ničemu. Je na to jednoduchý vzorec. Potřebuješ jen zjistit hodnotu jednoho bodu (ticku):

double TickValue = MarketInfo( Symbol(), MODE_TICKVALUE );

potom si spočítáš velikost range pro kterou chceš vypočítat loty

double Range = oteviraci_cena - stop_loss; - toto je pro buy, pro sell to bude zase stop_loss - oteviraci_cena

vysledek range je desetinné číslo a je to potřeba přepočítat na body (celé číslo)

Range = Range * 100000; - u 5ti místné kotace

Teď si spočítáš, kolik by byl risk při 1 lotu na uvedený počet bodů

double PriceOfRange = TickValue * Range;

A nakonec musíš podělit riskovanou částku tím, kolik by to stálo při jednom lotu. Třeba 50 USD (pokud je účet v USD)

double Volume = 50 / PriceOfRange;

Výsledek je volume v lotech. Je potřeba to ještě zaokrouhlit a to podle toho, jaké pozice ti dovoluje broker. Pokud nejmenší pozice je 0.01 lotu, tak 2 desetinná místa

Volume = NormalizeDouble( Volume, 2 );

Jak je možné ještě ošetřit, aby se ověřilo, zda nedošlo k zaokrouhlení nahoru (risk by byl třeba 50,3USD místo 49,7USD), ale to není vždy nutné. Záleží na tobě.

| Broker: IC Markets (live) | FX od 2012 |
Mallibo
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 15
Více informací o uživateli >>
Re: Re: System 30.08.2016 20:49
Odpověď na: Vykuk

Kód samozřejmě poslat můžu, ale bez pochopení je stejně k ničemu. Je na to jednoduchý vzorec. Potřebuješ jen zjistit hodnotu jednoho bodu (ticku):

double TickValue = MarketInfo( Symbol(), MODE_TICKVALUE );

potom si spočítáš velikost range pro kterou chceš vypočítat loty

double Range = oteviraci_cena - stop_loss; - toto je pro buy, pro sell to bude zase stop_loss - oteviraci_cena

vysledek range je desetinné číslo a je to potřeba přepočítat na body (celé číslo)

Range = Range * 100000; - u 5ti místné kotace

Teď si spočítáš, kolik by byl risk při 1 lotu na uvedený počet bodů

double PriceOfRange = TickValue * Range;

A nakonec musíš podělit riskovanou částku tím, kolik by to stálo při jednom lotu. Třeba 50 USD (pokud je účet v USD)

double Volume = 50 / PriceOfRange;

Výsledek je volume v lotech. Je potřeba to ještě zaokrouhlit a to podle toho, jaké pozice ti dovoluje broker. Pokud nejmenší pozice je 0.01 lotu, tak 2 desetinná místa

Volume = NormalizeDouble( Volume, 2 );

Jak je možné ještě ošetřit, aby se ověřilo, zda nedošlo k zaokrouhlení nahoru (risk by byl třeba 50,3USD místo 49,7USD), ale to není vždy nutné. Záleží na tobě.

tjo, už v tom mám trošinku zmatek, kolik času by zabralo, kdyby jsi to napsal?

Vykuk
Veteran member
avatar
Příspěvky: 1267
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: System 30.08.2016 21:14
Odpověď na: Mallibo

tjo, už v tom mám trošinku zmatek, kolik času by zabralo, kdyby jsi to napsal?

OMG, dyť tam je všechno i s vysvětlením Undecided.

double TickValue = MarketInfo( Symbol(), MODE_TICKVALUE );

double Range = oteviraci_cena - stop_loss;

Range = Range * 100000;

double PriceOfRange = TickValue * Range;

double Volume = 50 / PriceOfRange;

Volume = NormalizeDouble( Volume, 2 );

| Broker: IC Markets (live) | FX od 2012 |
Mallibo
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 15
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Re: System 31.08.2016 10:45
Odpověď na: Vykuk

OMG, dyť tam je všechno i s vysvětlením Undecided.

double TickValue = MarketInfo( Symbol(), MODE_TICKVALUE );

double Range = oteviraci_cena - stop_loss;

Range = Range * 100000;

double PriceOfRange = TickValue * Range;

double Volume = 50 / PriceOfRange;

Volume = NormalizeDouble( Volume, 2 );

promiň že se ptám už jak deb..

ale není mi jasný, u toho vzorce, co jsi poslal, kam zadávám to procentuální vyjádření, kolik chci ze svého účtu riskovat..

Mohl by jsi mi to ještě trocu přiblížit?

Mallibo
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 15
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Re: Re: System 31.08.2016 11:02
Odpověď na: Mallibo

promiň že se ptám už jak deb..

ale není mi jasný, u toho vzorce, co jsi poslal, kam zadávám to procentuální vyjádření, kolik chci ze svého účtu riskovat..

Mohl by jsi mi to ještě trocu přiblížit?

Já fakt nevim,

Lot tam zatím nemám vyjádřen.. mám toto..

 

extern double Step_Sar  =  0.004;

extern double Max_Sar   =  0.2;

extern double casop     =  14;

extern double casst     =  17;

extern bool   Auto_SL   =  true;

extern double SL_koef   =  1;

//+------------------------------------------------------------------+

//| Expert initialization function                                   |

//+------------------------------------------------------------------+

int OnInit()

  {

//---

   

//---

   return(INIT_SUCCEEDED);

  }

//+------------------------------------------------------------------+

//| Expert deinitialization function                                 |

//+------------------------------------------------------------------+

void OnDeinit(const int reason)

  {

//---

   

  }

//+------------------------------------------------------------------+

//| Expert tick function                                             |

//+------------------------------------------------------------------+

void OnTick()

  {

//---

   

   

   //----------signal and  indicators------

   double SAR0=iSAR(Symbol(),0,Step_Sar,Max_Sar,0);  // stop loss forward on it 

   double SAR1 = iSAR(Symbol(),0,Step_Sar,Max_Sar,1);

   double SAR2 = iSAR(Symbol(),0,Step_Sar,Max_Sar,2);

   

 

   int sig=0;

//if (Close[1]>SAR1&&Close[2]<SAR2&&Ask>MA) {sig=1;} 

//if (Close[1]<SAR1&&Close[2]>SAR2&&Bid<MA) {sig=2;} 

//if (Close[1]>SAR1&&Close[2]<SAR2&&Ask>MA) {sig=1;} 

//if (Close[1]<SAR1&&Close[2]>SAR2&&Bid<MA) {sig=2;} 

 

   if(Close[0]>SAR0&&Close[1]<SAR1&&Ask) {sig=1;}

   if(Close[0]<SAR0&&Close[1]>SAR1&&Bid) {sig=2;}

   

   

   

   double sl=0;

   double tp=0;

   if(Auto_SL==true&&Ask<SAR0) {sl=NormalizeDouble((MathAbs(SAR0-Ask))*SL_koef,Digits);}

   if(Auto_SL==true&&Bid>SAR0) {sl=NormalizeDouble((MathAbs(Bid-SAR0))*SL_koef,Digits);}

   

   

   

   

 

   

   

   

   

   

   

   if(TimeHour(TimeCurrent())>casop)if(TimeHour(TimeCurrent())<casst)if(sig==1) {int open = OrderSend(Symbol(),OP_BUY,Lot,Ask,Ask-sl,Ask+tp,NULL,0,0);Print("Öĺíŕ buy=",Ask,", Ńňîď ëîńń=",Ask-sl,", Ňĺéę ďđîôčň=",Ask+tp);}

   if(TimeHour(TimeCurrent())>casop)if(TimeHour(TimeCurrent())<casst)if(sig==2) {int open = OrderSend(Symbol(),OP_SELL,Lot,Bid,Bid+sl,Bid-tp,NULL,0,0);Print("Öĺíŕ sell=",Bid,", Ńňîď ëîńń=",Bid+sl,", Ňĺéę ďđîôčň=",Bid-tp);}

 

   

   

   

   

   

  }

//+------------------------------------------------------------------+

Vykuk
Veteran member
avatar
Příspěvky: 1267
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Re: Re: System 31.08.2016 11:16
Odpověď na: Mallibo

promiň že se ptám už jak deb..

ale není mi jasný, u toho vzorce, co jsi poslal, kam zadávám to procentuální vyjádření, kolik chci ze svého účtu riskovat..

Mohl by jsi mi to ještě trocu přiblížit?

riskovanou částku zadáváš tady:

double Volume = 50 / PriceOfRange;

Jak jsem psal ve vysvětlivkách - je to 50 USD (resp. 50 jednotek měny ve které je veden účet). Pokud nechceš absolutní hodnotu, ale procenta z účtu, tak místo toho vlož třeba proměnnou:

double kolik_riskovat = AccountEquity() * ( Riskovana_Procenta / 100 );

double Volume = kolik_riskovat / PriceOfRange;

Kdy do proměnné Riskovana_Procenta zadáš kolik % chceš riskovat. Například číslo 5 bude 5% účtu.

| Broker: IC Markets (live) | FX od 2012 |
Mallibo
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 15
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Re: Re: Re: System 31.08.2016 11:22
Odpověď na: Vykuk

riskovanou částku zadáváš tady:

double Volume = 50 / PriceOfRange;

Jak jsem psal ve vysvětlivkách - je to 50 USD (resp. 50 jednotek měny ve které je veden účet). Pokud nechceš absolutní hodnotu, ale procenta z účtu, tak místo toho vlož třeba proměnnou:

double kolik_riskovat = AccountEquity() * ( Riskovana_Procenta / 100 );

double Volume = kolik_riskovat / PriceOfRange;

Kdy do proměnné Riskovana_Procenta zadáš kolik % chceš riskovat. Například číslo 5 bude 5% účtu.

OK, dík,

Chápu jak to funguje, jen nechápu, jak to tam mám dostat, tu posloupnost, teď to po mě chce vyjádření OrderStopLoss a OrderOpenPrice..

Spíš pro pochopení se zeptám na ten SAR.. ve vzorci je SAR0, SAR1 a SAR2. Jaký to má význam, co z toho je ta horní tečka a co spodní?

Ten kod je prokopirovanej ze vseho co jsem myslel, ze se da pouzit, tak mozna kdyz bych pochopil tohle, bude pro mě snažší to vyjádřit..

Mallibo
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 15
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: System 31.08.2016 11:31
Odpověď na: Mallibo

OK, dík,

Chápu jak to funguje, jen nechápu, jak to tam mám dostat, tu posloupnost, teď to po mě chce vyjádření OrderStopLoss a OrderOpenPrice..

Spíš pro pochopení se zeptám na ten SAR.. ve vzorci je SAR0, SAR1 a SAR2. Jaký to má význam, co z toho je ta horní tečka a co spodní?

Ten kod je prokopirovanej ze vseho co jsem myslel, ze se da pouzit, tak mozna kdyz bych pochopil tohle, bude pro mě snažší to vyjádřit..

sestavil jsem totok,

Normálně to obchoduje, jen to do toho musím nacpat.. Můžeš tohle prosím projít a napsat mi, co tam je zbytečný?

 

//---- input parameters

extern string    Visit="www.fxautomated.com for more products";

extern string    SignalsAndManagedAccounts="www.TradingBug.com";

extern double    Lots=0.1;

extern int       Slip=5;

extern string    StopSettings="Set stops below";

extern double    TakeProfit=50;

extern double    StopLoss=50;

extern string    PSARsettings="Parabolic sar settings follow";

extern double    Step    =0.001;   //Parabolic setting

extern double    Maximum =0.2;    //Parabolic setting

extern bool      CloseOnOpposite=true;

extern string    TimeSettings="Set the hour range the EA should trade";

extern int       StartHour=0;

extern int       EndHour=23;

 

//+------------------------------------------------------------------+

//| expert initialization function                                   |

//+------------------------------------------------------------------+

int init()

  {

//----

   Alert("Visit www.FxAutomated.com for more goodies!");

//----

   return(0);

  }

//+------------------------------------------------------------------+

//| expert start function                                            |

//+------------------------------------------------------------------+

int start()

  {

//----

int digits=MarketInfo("EURUSD",MODE_DIGITS);

int StopMultd=10;

int Slippage=Slip*StopMultd;

 

int MagicNumber1=220101,MagicNumber2=220102,i,closesell=0,closebuy=0;

 

//------------------------------------------------------------

 

double  TP=NormalizeDouble(TakeProfit*StopMultd,Digits);

double  SL=NormalizeDouble(StopLoss*StopMultd,Digits);

 

 

 

double slb=NormalizeDouble(Ask-SL*Point,Digits);

double sls=NormalizeDouble(Bid+SL*Point,Digits);

 

 

double tpb=NormalizeDouble(Ask+TP*Point,Digits);

double tps=NormalizeDouble(Bid-TP*Point,Digits);

 

//-------------------------------------------------------------------+

//Check open orders

//-------------------------------------------------------------------+

if(OrdersTotal()>0){

  for(i=1; i<=OrdersTotal(); i++)          // Cycle searching in orders

     {

      if (OrderSelect(i-1,SELECT_BY_POS)==true) // If the next is available

        {

          if(OrderMagicNumber()==MagicNumber1) {int halt1=1;}

          if(OrderMagicNumber()==MagicNumber2) {int halt2=1;}

 

        }

     }

}

//-------------------------------------------------------------------+

// time check

//-------------------------------------------------------------------

if((Hour()>=StartHour)&&(Hour()<=EndHour))

{

int TradeTimeOk=1;

}

else

{ TradeTimeOk=0; }

//-----------------------------------------------------------------

// Bar checks

//-----------------------------------------------------------------

 

 

  //----------signal and  indicators------

   double SAR0=iSAR(Symbol(),0,Step,Maximum,0);  // stop loss forward on it 

   double SAR1 = iSAR(Symbol(),0,Step,Maximum,1);

   double SAR2 = iSAR(Symbol(),0,Step,Maximum,2);

   

   

   int sig=0;

//if (Close[1]>SAR1&&Close[2]<SAR2&&Ask>MA) {sig=1;} 

//if (Close[1]<SAR1&&Close[2]>SAR2&&Bid<MA) {sig=2;} 

//if (Close[1]>SAR1&&Close[2]<SAR2&&Ask>MA) {sig=1;} 

//if (Close[1]<SAR1&&Close[2]>SAR2&&Bid<MA) {sig=2;} 

 

   if(Close[0]>SAR0&&Close[1]<SAR1&&Ask) {sig=1;}

   if(Close[0]<SAR0&&Close[1]>SAR1&&Bid) {sig=2;}

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 //-------------------------------------------------------------------

 

//-----------------------------------------------------------------------------------------------------

// Opening criteria

//-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Comment("For more goodies, managed accounts, forex signals and premium EAs visit www.FxAutomated.com");

 

// Open buy

 if (sig==1);

 if((iSAR(NULL, 0,Step,Maximum, 0)<iClose(NULL,0,0))&&(iSAR(NULL, 0,Step,Maximum, 1)>iClose(NULL,0,1))&&(TradeTimeOk==1)&&(halt1!=1)){

 int openbuy=OrderSend(Symbol(),OP_BUY,Lots,Ask,Slippage,0,0,"PSAR trader buy order",MagicNumber1,0,Blue);

 if(CloseOnOpposite==true)closesell=1;

 }

 

 

// Open sell

 if (sig==2);

 if((iSAR(NULL, 0,Step,Maximum, 0)>iClose(NULL,0,0))&&(iSAR(NULL, 0,Step,Maximum, 1)<iClose(NULL,0,1))&&(TradeTimeOk==1)&&(halt2!=1)){

 int opensell=OrderSend(Symbol(),OP_SELL,Lots,Bid,Slippage,0,0,"PSAR trader sell order",MagicNumber2,0,Green);

 if(CloseOnOpposite==true)closebuy=1;

 }

 

 

//-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

//-------------------------------------------------------------------------------------------------

// Closing criteria

//-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

if(closesell==1||closebuy==1||openbuy<1||opensell<1){// start

 

if(OrdersTotal()>0){

  for(i=1; i<=OrdersTotal(); i++){          // Cycle searching in orders

  

      if (OrderSelect(i-1,SELECT_BY_POS)==true){ // If the next is available

        

          if(OrderMagicNumber()==MagicNumber1&&closebuy==1) { OrderClose(OrderTicket(),OrderLots(),Bid,Slippage,CLR_NONE); }

          if(OrderMagicNumber()==MagicNumber2&&closesell==1) { OrderClose(OrderTicket(),OrderLots(),Ask,Slippage,CLR_NONE); }

          

          // set stops

          if((OrderMagicNumber()==MagicNumber1)&&(OrderTakeProfit()==0)&&(OrderSymbol()==Symbol())){ OrderModify(OrderTicket(),0,OrderStopLoss(),tpb,0,CLR_NONE); }

          if((OrderMagicNumber()==MagicNumber2)&&(OrderTakeProfit()==0)&&(OrderSymbol()==Symbol())){ OrderModify(OrderTicket(),0,OrderStopLoss(),tps,0,CLR_NONE); }

          if((OrderMagicNumber()==MagicNumber1)&&(OrderStopLoss()==0)&&(OrderSymbol()==Symbol())){ OrderModify(OrderTicket(),0,slb,OrderTakeProfit(),0,CLR_NONE); }

          if((OrderMagicNumber()==MagicNumber2)&&(OrderStopLoss()==0)&&(OrderSymbol()==Symbol())){ OrderModify(OrderTicket(),0,sls,OrderTakeProfit(),0,CLR_NONE); }

 

        }

     }

}

 

 

}// stop

 

//----

int Error=GetLastError();

  if(Error==130){Alert("Wrong stops. Retrying."); RefreshRates();}

  if(Error==133){Alert("Trading prohibited.");}

  if(Error==2){Alert("Common error.");}

  if(Error==146){Alert("Trading subsystem is busy. Retrying."); Sleep(500); RefreshRates();}

 

//----

 

//-------------------------------------------------------------------

   return(0);

  }

//+------------------------------------------------------------------+

Vykuk
Veteran member
avatar
Příspěvky: 1267
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: System 31.08.2016 11:36
Odpověď na: Mallibo

OK, dík,

Chápu jak to funguje, jen nechápu, jak to tam mám dostat, tu posloupnost, teď to po mě chce vyjádření OrderStopLoss a OrderOpenPrice..

Spíš pro pochopení se zeptám na ten SAR.. ve vzorci je SAR0, SAR1 a SAR2. Jaký to má význam, co z toho je ta horní tečka a co spodní?

Ten kod je prokopirovanej ze vseho co jsem myslel, ze se da pouzit, tak mozna kdyz bych pochopil tohle, bude pro mě snažší to vyjádřit..

SAR2 jen definuješ, ale jestli se nepletu, tak ho nikde nepoužíváš. Používáš jen SAR0 a SAR1, což jsou poslední 2 tečky v grafu z prava. 0 je aktuální a 1 předposlední.

Nejsem si teď jistej, jestli jsem to správně pochopil, ale vstupuješ za market, ne? Čili nebudeš vstupovat čekačkou. Tzn. že open price bude ASK pro BUY, nebo BID pro SELL. SL potom bude SAR0. Jestli se jedná o SELL, nebo BUY poznáš podle toho, jestli je SAR0 větší, nebo menší než aktuální cena.

double open_price = 0;

double stop_loss = 0;

double take_profit = 0;

if( SAR0 > Bid ) //jedná se o sell

{

open_price = Bid;

stop_loss = SAR0;

take_profit = Bid - ( ( SAR0 - Bid ) * 0.8 );

}

else //jedná se buy

{

open_price = Ask;

stop_loss = SAR0;

take_profit = Ask + ( ( Ask - SAR0 ) * 0.8 );

}

| Broker: IC Markets (live) | FX od 2012 |
Vykuk
Veteran member
avatar
Příspěvky: 1267
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: System 31.08.2016 11:42
Odpověď na: Mallibo

sestavil jsem totok,

Normálně to obchoduje, jen to do toho musím nacpat.. Můžeš tohle prosím projít a napsat mi, co tam je zbytečný?

 

//---- input parameters

extern string    Visit="www.fxautomated.com for more products";

extern string    SignalsAndManagedAccounts="www.TradingBug.com";

extern double    Lots=0.1;

extern int       Slip=5;

extern string    StopSettings="Set stops below";

extern double    TakeProfit=50;

extern double    StopLoss=50;

extern string    PSARsettings="Parabolic sar settings follow";

extern double    Step    =0.001;   //Parabolic setting

extern double    Maximum =0.2;    //Parabolic setting

extern bool      CloseOnOpposite=true;

extern string    TimeSettings="Set the hour range the EA should trade";

extern int       StartHour=0;

extern int       EndHour=23;

 

//+------------------------------------------------------------------+

//| expert initialization function                                   |

//+------------------------------------------------------------------+

int init()

  {

//----

   Alert("Visit www.FxAutomated.com for more goodies!");

//----

   return(0);

  }

//+------------------------------------------------------------------+

//| expert start function                                            |

//+------------------------------------------------------------------+

int start()

  {

//----

int digits=MarketInfo("EURUSD",MODE_DIGITS);

int StopMultd=10;

int Slippage=Slip*StopMultd;

 

int MagicNumber1=220101,MagicNumber2=220102,i,closesell=0,closebuy=0;

 

//------------------------------------------------------------

 

double  TP=NormalizeDouble(TakeProfit*StopMultd,Digits);

double  SL=NormalizeDouble(StopLoss*StopMultd,Digits);

 

 

 

double slb=NormalizeDouble(Ask-SL*Point,Digits);

double sls=NormalizeDouble(Bid+SL*Point,Digits);

 

 

double tpb=NormalizeDouble(Ask+TP*Point,Digits);

double tps=NormalizeDouble(Bid-TP*Point,Digits);

 

//-------------------------------------------------------------------+

//Check open orders

//-------------------------------------------------------------------+

if(OrdersTotal()>0){

  for(i=1; i<=OrdersTotal(); i++)          // Cycle searching in orders

     {

      if (OrderSelect(i-1,SELECT_BY_POS)==true) // If the next is available

        {

          if(OrderMagicNumber()==MagicNumber1) {int halt1=1;}

          if(OrderMagicNumber()==MagicNumber2) {int halt2=1;}

 

        }

     }

}

//-------------------------------------------------------------------+

// time check

//-------------------------------------------------------------------

if((Hour()>=StartHour)&&(Hour()<=EndHour))

{

int TradeTimeOk=1;

}

else

{ TradeTimeOk=0; }

//-----------------------------------------------------------------

// Bar checks

//-----------------------------------------------------------------

 

 

  //----------signal and  indicators------

   double SAR0=iSAR(Symbol(),0,Step,Maximum,0);  // stop loss forward on it 

   double SAR1 = iSAR(Symbol(),0,Step,Maximum,1);

   double SAR2 = iSAR(Symbol(),0,Step,Maximum,2);

   

   

   int sig=0;

//if (Close[1]>SAR1&&Close[2]<SAR2&&Ask>MA) {sig=1;} 

//if (Close[1]<SAR1&&Close[2]>SAR2&&Bid<MA) {sig=2;} 

//if (Close[1]>SAR1&&Close[2]<SAR2&&Ask>MA) {sig=1;} 

//if (Close[1]<SAR1&&Close[2]>SAR2&&Bid<MA) {sig=2;} 

 

   if(Close[0]>SAR0&&Close[1]<SAR1&&Ask) {sig=1;}

   if(Close[0]<SAR0&&Close[1]>SAR1&&Bid) {sig=2;}

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 //-------------------------------------------------------------------

 

//-----------------------------------------------------------------------------------------------------

// Opening criteria

//-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Comment("For more goodies, managed accounts, forex signals and premium EAs visit www.FxAutomated.com");

 

// Open buy

 if (sig==1);

 if((iSAR(NULL, 0,Step,Maximum, 0)<iClose(NULL,0,0))&&(iSAR(NULL, 0,Step,Maximum, 1)>iClose(NULL,0,1))&&(TradeTimeOk==1)&&(halt1!=1)){

 int openbuy=OrderSend(Symbol(),OP_BUY,Lots,Ask,Slippage,0,0,"PSAR trader buy order",MagicNumber1,0,Blue);

 if(CloseOnOpposite==true)closesell=1;

 }

 

 

// Open sell

 if (sig==2);

 if((iSAR(NULL, 0,Step,Maximum, 0)>iClose(NULL,0,0))&&(iSAR(NULL, 0,Step,Maximum, 1)<iClose(NULL,0,1))&&(TradeTimeOk==1)&&(halt2!=1)){

 int opensell=OrderSend(Symbol(),OP_SELL,Lots,Bid,Slippage,0,0,"PSAR trader sell order",MagicNumber2,0,Green);

 if(CloseOnOpposite==true)closebuy=1;

 }

 

 

//-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

//-------------------------------------------------------------------------------------------------

// Closing criteria

//-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

if(closesell==1||closebuy==1||openbuy<1||opensell<1){// start

 

if(OrdersTotal()>0){

  for(i=1; i<=OrdersTotal(); i++){          // Cycle searching in orders

  

      if (OrderSelect(i-1,SELECT_BY_POS)==true){ // If the next is available

        

          if(OrderMagicNumber()==MagicNumber1&&closebuy==1) { OrderClose(OrderTicket(),OrderLots(),Bid,Slippage,CLR_NONE); }

          if(OrderMagicNumber()==MagicNumber2&&closesell==1) { OrderClose(OrderTicket(),OrderLots(),Ask,Slippage,CLR_NONE); }

          

          // set stops

          if((OrderMagicNumber()==MagicNumber1)&&(OrderTakeProfit()==0)&&(OrderSymbol()==Symbol())){ OrderModify(OrderTicket(),0,OrderStopLoss(),tpb,0,CLR_NONE); }

          if((OrderMagicNumber()==MagicNumber2)&&(OrderTakeProfit()==0)&&(OrderSymbol()==Symbol())){ OrderModify(OrderTicket(),0,OrderStopLoss(),tps,0,CLR_NONE); }

          if((OrderMagicNumber()==MagicNumber1)&&(OrderStopLoss()==0)&&(OrderSymbol()==Symbol())){ OrderModify(OrderTicket(),0,slb,OrderTakeProfit(),0,CLR_NONE); }

          if((OrderMagicNumber()==MagicNumber2)&&(OrderStopLoss()==0)&&(OrderSymbol()==Symbol())){ OrderModify(OrderTicket(),0,sls,OrderTakeProfit(),0,CLR_NONE); }

 

        }

     }

}

 

 

}// stop

 

//----

int Error=GetLastError();

  if(Error==130){Alert("Wrong stops. Retrying."); RefreshRates();}

  if(Error==133){Alert("Trading prohibited.");}

  if(Error==2){Alert("Common error.");}

  if(Error==146){Alert("Trading subsystem is busy. Retrying."); Sleep(500); RefreshRates();}

 

//----

 

//-------------------------------------------------------------------

   return(0);

  }

//+------------------------------------------------------------------+

Začni tím, že začneš psát AOS. Nesestavuj ho tak, že splácáš dohromady kusy kódu z internetu, kterým navíc ani moc nerozumíš a je složité je pochopit. Začni takto: Soubor > Nový  > Automatický obchodní systém (šablona) Tongue out. Když začneš psát celý kód, tak budeš rozumět každému řádku.

| Broker: IC Markets (live) | FX od 2012 |
Vykuk
Veteran member
avatar
Příspěvky: 1267
Více informací o uživateli >>
SAR 31.08.2016 11:58

A ještě jsem si teď četl ještě jednou zadání a ty v tom AOSu kontroluješ jen SAR na aktuálním TF. Nekontroluješ ten vyšší TF (1H).

| Broker: IC Markets (live) | FX od 2012 |
Mallibo
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 15
Více informací o uživateli >>
Vykuk 31.08.2016 12:06

Jo, to máš pravdu, myslel jsem, že to nějak urycglím, ale nevyhnu se tomu :-)

Ale i tak, díky za pomoc, to co jsi mi napsal, si uložím a věřím tomu, že to pro usnadnění použiji.

Čekáme s přítulkou rodinu a do toho práce, rekonstrukce domečku a času moc není, proto jsem to celé chtěl urychlit. Když obchoduju manuálně, daří se a proto jsem to celé chtěl zakomponovat do AOS, protože teď u toho času moc nebude :-/

Aspoň Vám napíšu, celý postup, jak obchoduju, zkus to aspoň testnout.

Začátek s tím SARem jsem už postnul. Další věc, co před vstupem do pozice dělám je to, že si nakreslím Sup a Rez na 1W, 1D a 1H, na každém grafu zakreslím 3xFibo Retracements (3x ve směru současného trendu) a v ten moment mi na 5M vznikne směsice čárek.. Ty co jsou nejblíže u sebe a ty, které jsou podstatné(tj, odráží se od nich 5M) zakreslím horizontální linií a poté všechny fiba smažu. Takto označené vystačí na 1týden obchodování, tj,5obchodních dní. A pokud mi SAR zobrazí nákup ve směru dlouhodobého trendu a ve vypočteném TP, mezi otevřením a TP je horizontální čára, TP umísťuji těsně pod ní, někdy projde, ale vě většině případů se odrazí zpět a toto celé jsem chtěl zakomponovat do toho AOSu..

Mno nic, vracím se zpět k učebnímu tutoriálu na AOS..

Děkuji všem účastněným v diskuzi za pomoc a přeji úspěšné obchodování ;-)

 

Vykuk
Veteran member
avatar
Příspěvky: 1267
Více informací o uživateli >>
SAR 31.08.2016 13:44

Backtest na nekvalitních datech vypadá takto:

| Broker: IC Markets (live) | FX od 2012 |
Vykuk
Veteran member
avatar
Příspěvky: 1267
Více informací o uživateli >>
AOS 31.08.2016 13:45

A kdo si chce zkusit pohrát, tak AOS je ke stažení zde.

| Broker: IC Markets (live) | FX od 2012 |
Vykuk
Veteran member
avatar
Příspěvky: 1267
Více informací o uživateli >>
Re: Vykuk 31.08.2016 13:47
Odpověď na: Mallibo

Jo, to máš pravdu, myslel jsem, že to nějak urycglím, ale nevyhnu se tomu :-)

Ale i tak, díky za pomoc, to co jsi mi napsal, si uložím a věřím tomu, že to pro usnadnění použiji.

Čekáme s přítulkou rodinu a do toho práce, rekonstrukce domečku a času moc není, proto jsem to celé chtěl urychlit. Když obchoduju manuálně, daří se a proto jsem to celé chtěl zakomponovat do AOS, protože teď u toho času moc nebude :-/

Aspoň Vám napíšu, celý postup, jak obchoduju, zkus to aspoň testnout.

Začátek s tím SARem jsem už postnul. Další věc, co před vstupem do pozice dělám je to, že si nakreslím Sup a Rez na 1W, 1D a 1H, na každém grafu zakreslím 3xFibo Retracements (3x ve směru současného trendu) a v ten moment mi na 5M vznikne směsice čárek.. Ty co jsou nejblíže u sebe a ty, které jsou podstatné(tj, odráží se od nich 5M) zakreslím horizontální linií a poté všechny fiba smažu. Takto označené vystačí na 1týden obchodování, tj,5obchodních dní. A pokud mi SAR zobrazí nákup ve směru dlouhodobého trendu a ve vypočteném TP, mezi otevřením a TP je horizontální čára, TP umísťuji těsně pod ní, někdy projde, ale vě většině případů se odrazí zpět a toto celé jsem chtěl zakomponovat do toho AOSu..

Mno nic, vracím se zpět k učebnímu tutoriálu na AOS..

Děkuji všem účastněným v diskuzi za pomoc a přeji úspěšné obchodování ;-)

 

Není to zase tak složitý, zkus jak to vidíš... Nejsou tam ale zakomponovaný SR úrovně, ani FIBO.

| Broker: IC Markets (live) | FX od 2012 |
Vykuk
Veteran member
avatar
Příspěvky: 1267
Více informací o uživateli >>
Chyba 130 31.08.2016 14:01

Ještě malá optimalizace kvůli chybě 130 zde.

| Broker: IC Markets (live) | FX od 2012 |
Mallibo
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 15
Více informací o uživateli >>
Re: Chyba 130 31.08.2016 14:29
Odpověď na: Vykuk

Ještě malá optimalizace kvůli chybě 130 zde.

tjo no bezvááá..

jen mi to nejde otevřít. Otevírám to v metaeditoru od MT4.. koncovku tam mám, ale zobrazí mi to neznáme znaky v prvním řádku..    塅ȭpըက

ale myslím, že to bude problém s otevřením souborů EX4.. statní mám v mq4

 

Mallibo
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 15
Více informací o uživateli >>
Re: Chyba 130 31.08.2016 14:35
Odpověď na: Vykuk

Ještě malá optimalizace kvůli chybě 130 zde.

to potom doladím, teď musím už pro přítuli a jedem na 3Dultrazvuk, tak tu večer určo budu ;o)

Předchozí témata

Následující témata

Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu, až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní Price Action VIP indikátor, doposud úspěšně používaný pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečný Price Action VIP indikátor, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:


FXstreet.cz - forex, komodity, kryptoměny, trading, zpravodajství

Nezávislý investiční server zaměřený na forex, komodity, kryptoměny, trading a zpravodajství. Vzdělávací články, cenové grafy, cizí měny, semináře, ekonomické a forex zprávy.
reklama
LYNX logo
reklama
Purple ESMA
reklama
Purple ESMA
reklama