Čtvrtek 18. srpen 2022 16:50
reklama
Dukascopy krypto
reklama
Instaforex webinar zari 2022
reklama
ProTradery Purple - indikátor
reklama
InstaMarkets

MetaTrader 4 (MT4)

Diskuze k nejoblíbenější investiční platformě MetaTrader (MT4).

Jste na diskusním fóru jako nepřihlášený uživatel a Vaše funkce jsou tak omezené. Pro neomezený přístup je nutné být registrovaný a přihlášený uživatel. Nejste-li registrován/a klikněte pro bezplatnou registraci. Jednoduchá registrace vám otevře cestu k profesionálním informacím.

Registrací na FXstreet.cz můžete získat:

  • Možnost diskutovat s ostatními tradery.
  • Vkládání nových příspěvků a zakládání nových témat v diskusním fóru.
  • Možnost vyhledávání v tomto velmi rozsáhlém diskusním fóru.
  • Přístup k uzamčeným odborným článkům, sekcím a školy forexu.
  • Ebooky, manuály a obchodní systémy zdarma.
  • Zasílání newsletterů a informací o nových akcích a aktivitách portálu FXstreet.cz
  • Možnost psát vlastní blogy a články.
  • Možnost objednání tradingových knih, seminářů nebo VIP zóny.
  • Další přínosné informace z oblasti obchodování na forexu.
Autor MetaTrader 4 (MT4) (30 odpovědí)
danospanos
Silver member
avatar
Příspěvky: 105
Více informací o uživateli >>
Re: Graf Ticků 17.12.2014 13:05
Odpověď na: UncleBOB

v MT4 / Trh / Graf Ticků  - když si dám zobrazit Ticková data, tak někdy vykreslují poslední cca 2-4 minuty, jindy déle. Pokud si zvětším okno Ticků na max., tak někdy se graf vykreslí do půlky obrazovky, někdy se stále drží u levého okraje a historii stála skrývá. Nevím jestli je to nastavením MT4, providerem, typem účtu - např ted když to zkouším, tak XTB Standart vykresluje jinak než XTB PRO - ale nevím jestli je to náhoda nebo nějaká souvislost.

Jde Graf Ticku nějak nastavit/upravit, aby mi se mi historie neustále nesunula mimo obraz? 

Zdravíčko,

s tick chart v MT4 nic moc kloudnýho nikdy nezatraduješ :) A i když si to přidáš zvlášť do grafu, furt to bude mít nějaký mouchy :( Zkus DealBook360 od GFT, tak to maj krásně vymazlený, myslím, že nebudeš zklamán ;)

danospanos
Silver member
avatar
Příspěvky: 105
Více informací o uživateli >>
Re: Graf Ticků 17.12.2014 13:05
Odpověď na: UncleBOB

v MT4 / Trh / Graf Ticků  - když si dám zobrazit Ticková data, tak někdy vykreslují poslední cca 2-4 minuty, jindy déle. Pokud si zvětším okno Ticků na max., tak někdy se graf vykreslí do půlky obrazovky, někdy se stále drží u levého okraje a historii stála skrývá. Nevím jestli je to nastavením MT4, providerem, typem účtu - např ted když to zkouším, tak XTB Standart vykresluje jinak než XTB PRO - ale nevím jestli je to náhoda nebo nějaká souvislost.

Jde Graf Ticku nějak nastavit/upravit, aby mi se mi historie neustále nesunula mimo obraz? 

Zdravíčko,

s tick chart v MT4 nic moc kloudnýho nikdy nezatraduješ :) A i když si to přidáš zvlášť do grafu, furt to bude mít nějaký mouchy :( Zkus DealBook360 od GFT, tak to maj krásně vymazlený, myslím, že nebudeš zklamán ;)

UncleBOB
Silver member
avatar
Příspěvky: 75
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Graf Ticků 17.12.2014 14:55
Odpověď na: danospanos

Zdravíčko,

s tick chart v MT4 nic moc kloudnýho nikdy nezatraduješ :) A i když si to přidáš zvlášť do grafu, furt to bude mít nějaký mouchy :( Zkus DealBook360 od GFT, tak to maj krásně vymazlený, myslím, že nebudeš zklamán ;)

Předpokládám, že se tam musím registrovat - musím zakládat i nějaký účet a pod.?

danospanos
Silver member
avatar
Příspěvky: 105
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Graf Ticků 17.12.2014 15:21
Odpověď na: UncleBOB

Předpokládám, že se tam musím registrovat - musím zakládat i nějaký účet a pod.?

Samozřejmě registrovat, demo pak mají jen asi na měsíc :) Pak si musíš založit reálný účet. Ale za zkoušku nic nedáš a pokud opravdu toužíš po pořádným softwaru s tick datama, tak tvým požadavkům bude nemálo vyhověno.

UncleBOB
Silver member
avatar
Příspěvky: 75
Více informací o uživateli >>
Celá čísla 17.12.2014 16:24

Existuje nějaký indikátor (nebo finta) na zvýraznění/vykreslení celých čísel 00,25,50,75?

avatar
Veteran member
avatar
Příspěvky: 3432
Více informací o uživateli >>
Re: Celá čísla 17.12.2014 16:51
Odpověď na: UncleBOB

Existuje nějaký indikátor (nebo finta) na zvýraznění/vykreslení celých čísel 00,25,50,75?

SweetSpotGOLD

kajman
Silver member
avatar
Příspěvky: 254
Více informací o uživateli >>
Re: Celá čísla 17.12.2014 21:41
Odpověď na: UncleBOB

Existuje nějaký indikátor (nebo finta) na zvýraznění/vykreslení celých čísel 00,25,50,75?

Myslíš něco na tento způsob s volitelným krokem odstupu linií ceny?

BK666
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 3
Více informací o uživateli >>
přidání účtu 18.12.2014 10:43

Dobrý den, poradí mi někdo jak přidat do MT další účet? Předem díky

Kovac
Veteran member
avatar
Příspěvky: 20126
Více informací o uživateli >>
Re: přidání účtu 18.12.2014 11:20
Odpověď na: BK666

Dobrý den, poradí mi někdo jak přidat do MT další účet? Předem díky

Musim siho zalozit, jestli jde o demo nebo o live ucet, tak musis na strankach daneho brokera a pak ty prihlasoaci udaje zadas do MT4.

Broker: Purple Trading (forex) | XTB (akcie) | Swissquote Bank (indexy a komodity). Obchodní systém: Price Action, S/R, VIP zóna.
BK666
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 3
Více informací o uživateli >>
Re: Re: přidání účtu 18.12.2014 11:25
Odpověď na: Kovac

Musim siho zalozit, jestli jde o demo nebo o live ucet, tak musis na strankach daneho brokera a pak ty prihlasoaci udaje zadas do MT4.

Už to mám, díky.

UncleBOB
Silver member
avatar
Příspěvky: 75
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Celá čísla 18.12.2014 12:32
Odpověď na: kajman

Myslíš něco na tento způsob s volitelným krokem odstupu linií ceny?

stačí mi to co napsal avatar - SweetSpotGOLD

tukanec
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 8
Více informací o uživateli >>
AKO FUNGUJE TRAILLING STOPCEK 06.01.2015 13:12

zravim chcem sa spytat ako ten trailling stop funguje... klikam to na platforme no mam z neho bimbac uz... ked mam cenu 1.32456 a pomyslam na buy tak nastavim prv v ramci svojej strategie pevny stoploss 40pip(1.32056) a trailling nastavim 200bodov(20pip)... a teraz mi neni jasne ked cena vyskoci na 1.32656 aktivuje sa trailling je tak? takze do straty nepojdem budem na BE... ale dalej ked pojde cena na 1.32666 posunie sa moj trailling o 1 pip na uroven 1.32466? toto jedno mi neni jasne ci po aktvacii trailling stopu sa potom hybe po kazdom pohybe trhu mojim smerom alebo musim cakat na dalsich 20pip(1.32856) aby sa posunul vyssie ?  velmi m pomoze vasa odpoved :) dakujem dami a pani slecny a chlapci :)

wocodex
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 16
Více informací o uživateli >>
Re: AKO FUNGUJE TRAILLING STOPCEK 06.01.2015 13:21
Odpověď na: tukanec

zravim chcem sa spytat ako ten trailling stop funguje... klikam to na platforme no mam z neho bimbac uz... ked mam cenu 1.32456 a pomyslam na buy tak nastavim prv v ramci svojej strategie pevny stoploss 40pip(1.32056) a trailling nastavim 200bodov(20pip)... a teraz mi neni jasne ked cena vyskoci na 1.32656 aktivuje sa trailling je tak? takze do straty nepojdem budem na BE... ale dalej ked pojde cena na 1.32666 posunie sa moj trailling o 1 pip na uroven 1.32466? toto jedno mi neni jasne ci po aktvacii trailling stopu sa potom hybe po kazdom pohybe trhu mojim smerom alebo musim cakat na dalsich 20pip(1.32856) aby sa posunul vyssie ?  velmi m pomoze vasa odpoved :) dakujem dami a pani slecny a chlapci :)

http://www.patria.cz/zpravodajstvi/2365633/nove-inteligentni-pokyny-na-bcpp--trailing-stop-bracket.html

tukanec
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 8
Více informací o uživateli >>
Re: Re: AKO FUNGUJE TRAILLING STOPCEK 06.01.2015 13:36
Odpověď na: wocodex

http://www.patria.cz/zpravodajstvi/2365633/nove-inteligentni-pokyny-na-bcpp--trailing-stop-bracket.html

diky ale neviem preco no nemam pocit ze mi to tak funguje v MT4 :( neviem cim to moze byt...

distillery
Silver member
avatar
Příspěvky: 129
Více informací o uživateli >>
Re: AKO FUNGUJE TRAILLING STOPCEK 06.01.2015 13:40
Odpověď na: tukanec

zravim chcem sa spytat ako ten trailling stop funguje... klikam to na platforme no mam z neho bimbac uz... ked mam cenu 1.32456 a pomyslam na buy tak nastavim prv v ramci svojej strategie pevny stoploss 40pip(1.32056) a trailling nastavim 200bodov(20pip)... a teraz mi neni jasne ked cena vyskoci na 1.32656 aktivuje sa trailling je tak? takze do straty nepojdem budem na BE... ale dalej ked pojde cena na 1.32666 posunie sa moj trailling o 1 pip na uroven 1.32466? toto jedno mi neni jasne ci po aktvacii trailling stopu sa potom hybe po kazdom pohybe trhu mojim smerom alebo musim cakat na dalsich 20pip(1.32856) aby sa posunul vyssie ?  velmi m pomoze vasa odpoved :) dakujem dami a pani slecny a chlapci :)

Ahoj, trailing stop funguje tak jak rikas v prvni variante, tzn.: aktivuje se pri 1.32656 (200 bodu od prikazu) a potom se posunuje pri kazde vyssi cene... Jak budes mit cenu na 1.32666, SL se ti posune na 1,32466. Kdyz ti pote klesne cena opet na 1.32656, SL zustava na 1.32466. 

wocodex
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 16
Více informací o uživateli >>
Re: Re: AKO FUNGUJE TRAILLING STOPCEK 06.01.2015 13:47
Odpověď na: distillery

Ahoj, trailing stop funguje tak jak rikas v prvni variante, tzn.: aktivuje se pri 1.32656 (200 bodu od prikazu) a potom se posunuje pri kazde vyssi cene... Jak budes mit cenu na 1.32666, SL se ti posune na 1,32466. Kdyz ti pote klesne cena opet na 1.32656, SL zustava na 1.32466. 

klikni pravym tlacitkem mysi na otevrenou pozici, viz obrazek a v treilingu si nastav pocet bodu. Pozice se ti zbarvi zlute, musis mit ale nastavenou S/l

tukanec
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 8
Více informací o uživateli >>
Re: Re: AKO FUNGUJE TRAILLING STOPCEK 06.01.2015 13:59
Odpověď na: distillery

Ahoj, trailing stop funguje tak jak rikas v prvni variante, tzn.: aktivuje se pri 1.32656 (200 bodu od prikazu) a potom se posunuje pri kazde vyssi cene... Jak budes mit cenu na 1.32666, SL se ti posune na 1,32466. Kdyz ti pote klesne cena opet na 1.32656, SL zustava na 1.32466. 

dik za ochotu myslel som si ze  to tak bude ale zapochyboval som lebo napr. spravil som si strategiu a dnes sa mi to stalo tak ze trailling nesiel akoby po maximum ale ostal niekolko pipov pozadu... tak ma napadlo ci tam neni dajake krokovanie toho traillingu na mt4 napriklad ze sa posunie po kazdom 0.1pipu mojim smerom... a ja to mam mozno nastavene na posunutie po kazdych 20pip trepnem lebo aj tak mi to vychadza momentalne... viete mi v tom poradit  uasnit v tom? je taka moznost nejak to prestavit v mt4 ci je to automaticky po kazdom 0.1 pipu?

tukanec
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 8
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: AKO FUNGUJE TRAILLING STOPCEK 06.01.2015 14:38
Odpověď na: tukanec

dik za ochotu myslel som si ze  to tak bude ale zapochyboval som lebo napr. spravil som si strategiu a dnes sa mi to stalo tak ze trailling nesiel akoby po maximum ale ostal niekolko pipov pozadu... tak ma napadlo ci tam neni dajake krokovanie toho traillingu na mt4 napriklad ze sa posunie po kazdom 0.1pipu mojim smerom... a ja to mam mozno nastavene na posunutie po kazdych 20pip trepnem lebo aj tak mi to vychadza momentalne... viete mi v tom poradit  uasnit v tom? je taka moznost nejak to prestavit v mt4 ci je to automaticky po kazdom 0.1 pipu?

dik za ochotu myslel som si ze  to tak bude ale zapochyboval som lebo napr. spravil som si strategiu a dnes sa mi to stalo tak ze trailling nesiel akoby po maximum ale ostal niekolko pipov pozadu... tak ma napadlo ci tam neni dajake krokovanie toho traillingu na mt4 napriklad ze sa posunie po kazdom 0.1pipu mojim smerom... a ja to mam mozno nastavene na posunutie po kazdych 20pip trepnem lebo aj tak mi to vychadza momentalne... viete mi v tom poradit  uasnit v tom? je taka moznost nejak to prestavit v mt4 ci je to automaticky po kazdom 0.1 pipu

Tom2082
Veteran member
avatar
Příspěvky: 8902
Více informací o uživateli >>
změna písma popř. barvy v příkazu Comment() ? 09.01.2015 10:07

Můžete mi někdo poradit jak dosáhnout toho aby příkaz Comment() vypisoval v platformě i na jiném řádku a nahoře necpal všechno jen na jediný řádek? Prostě jak to rozložit na více řádku. A jak zajistit aby další příkazy Comment() šli na jiný řádek...

A pak popř. jak změnit font či barvu?

Díky

____________ u platformy stál a pořád, a pořád vysával...... vysávat přestal a přešel do vyšší formy bytí a zisků
Pokman
Silver member
avatar
Příspěvky: 177
Více informací o uživateli >>
Re: změna písma popř. barvy v příkazu Comment() ? 09.01.2015 10:26
Odpověď na: Tom2082

Můžete mi někdo poradit jak dosáhnout toho aby příkaz Comment() vypisoval v platformě i na jiném řádku a nahoře necpal všechno jen na jediný řádek? Prostě jak to rozložit na více řádku. A jak zajistit aby další příkazy Comment() šli na jiný řádek...

A pak popř. jak změnit font či barvu?

Díky

zdravím, do textu vlož \n (obrácené lomítko a n) to je něco jako enter=nový řádek. Změnit font nebo barvu u commentu myslím normálně nejde. Já takové texty vypisuju objectem Label, ale to je složitější.

************* Programátor AOS pro MT4 a MT5 **************
jirouda1
Silver member
avatar
Příspěvky: 341
Více informací o uživateli >>
Re: změna písma popř. barvy v příkazu Comment() ? 09.01.2015 10:26
Odpověď na: Tom2082

Můžete mi někdo poradit jak dosáhnout toho aby příkaz Comment() vypisoval v platformě i na jiném řádku a nahoře necpal všechno jen na jediný řádek? Prostě jak to rozložit na více řádku. A jak zajistit aby další příkazy Comment() šli na jiný řádek...

A pak popř. jak změnit font či barvu?

Díky

myslím, že to nejde, doporučuji použít objekt label viz http://docs.mql4.com/constants/objectconstants/enum_object/obj_label

kajman
Silver member
avatar
Příspěvky: 254
Více informací o uživateli >>
Tools: Hundred ticks charts 09.01.2015 11:22

stažení zde (free)

100ticks charts

Možná zajímavý nástroj pro sledování tick hodnot (Bid/Ask/Bid+Ask), třeba dneska na NFP bude možná zajímavé sledovat, jak bude stíhat/nestíhat. Zobrazuje posledních 100 "ticků". Resetuje se při změně timeframe.

Tom2082
Veteran member
avatar
Příspěvky: 8902
Více informací o uživateli >>
Re: Re: změna písma popř. barvy v příkazu Comment() ? 09.01.2015 12:02
Odpověď na: Pokman

zdravím, do textu vlož \n (obrácené lomítko a n) to je něco jako enter=nový řádek. Změnit font nebo barvu u commentu myslím normálně nejde. Já takové texty vypisuju objectem Label, ale to je složitější.

Děkuji.

Jen ješte dotaz když na vstupu přiřazuji proměnou např.

double  SavedBalanc = 0

pak s ní AOS pracuje a přiřazuje jinou hodnotu tak jak tuto hodnotu někam zapsat na disk do souboru a pak při restartu platformu by se tato proměná znovu načetla.

Mám s tím problém že když provedu reset platformy tak se proměná načte dle zadání a způsobí to nepříjemnosti. Prostě jednoduše aby s eprůběžně ukládala při změně do souboru a pk při restartu MT4 se načetla poslední uložená. Jak to vymyslet.

Díky za případné rady.

____________ u platformy stál a pořád, a pořád vysával...... vysávat přestal a přešel do vyšší formy bytí a zisků
jirouda1
Silver member
avatar
Příspěvky: 341
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: změna písma popř. barvy v příkazu Comment() ? 09.01.2015 12:13
Odpověď na: Tom2082

Děkuji.

Jen ješte dotaz když na vstupu přiřazuji proměnou např.

double  SavedBalanc = 0

pak s ní AOS pracuje a přiřazuje jinou hodnotu tak jak tuto hodnotu někam zapsat na disk do souboru a pak při restartu platformu by se tato proměná znovu načetla.

Mám s tím problém že když provedu reset platformy tak se proměná načte dle zadání a způsobí to nepříjemnosti. Prostě jednoduše aby s eprůběžně ukládala při změně do souboru a pk při restartu MT4 se načetla poslední uložená. Jak to vymyslet.

Díky za případné rady.

K tomu slouží globální proměnná, také je možné ji načíst z více EA

http://book.mql4.com/variables/globals

Vážně ti doporučuju používat web mql4.com, je tam úplně všechno co budeš k programování v mql potřebovat.

Pokman
Silver member
avatar
Příspěvky: 177
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: změna písma popř. barvy v příkazu Comment() ? 09.01.2015 12:18
Odpověď na: Tom2082

Děkuji.

Jen ješte dotaz když na vstupu přiřazuji proměnou např.

double  SavedBalanc = 0

pak s ní AOS pracuje a přiřazuje jinou hodnotu tak jak tuto hodnotu někam zapsat na disk do souboru a pak při restartu platformu by se tato proměná znovu načetla.

Mám s tím problém že když provedu reset platformy tak se proměná načte dle zadání a způsobí to nepříjemnosti. Prostě jednoduše aby s eprůběžně ukládala při změně do souboru a pk při restartu MT4 se načetla poslední uložená. Jak to vymyslet.

Díky za případné rady.

jak je psáno výše, pokud se jedná jen o několik málo hodnot je asi lepší použít globální proměnnou než zápis do souboru. Koukni do nápovědy GlobalVariableSet a GlobabalVariableGet atd.

************* Programátor AOS pro MT4 a MT5 **************
jirouda1
Silver member
avatar
Příspěvky: 341
Více informací o uživateli >>
Re: Tools: Hundred ticks charts 09.01.2015 12:32
Odpověď na: kajman

stažení zde (free)

100ticks charts

Možná zajímavý nástroj pro sledování tick hodnot (Bid/Ask/Bid+Ask), třeba dneska na NFP bude možná zajímavé sledovat, jak bude stíhat/nestíhat. Zobrazuje posledních 100 "ticků". Resetuje se při změně timeframe.

tipuju, že stíhat nebude, protože mt4 nezaznamená všechny ticky ani při běžným provozu, což je dáno tím jak funkce OnTick() u MT4 funguje. Nevím jak v MT5. Pro záznam ticků le vhodnější stream přes API.

Tom2082
Veteran member
avatar
Příspěvky: 8902
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Re: změna písma popř. barvy v příkazu Comment() ? 09.01.2015 12:46
Odpověď na: Pokman

jak je psáno výše, pokud se jedná jen o několik málo hodnot je asi lepší použít globální proměnnou než zápis do souboru. Koukni do nápovědy GlobalVariableSet a GlobabalVariableGet atd.

Takže by to mělo být zapsáno takto:

double SavedBalance = 0
double
double GlobalVariableGet( SavedBalance)

nebo jinak?




____________ u platformy stál a pořád, a pořád vysával...... vysávat přestal a přešel do vyšší formy bytí a zisků
jirouda1
Silver member
avatar
Příspěvky: 341
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Re: Re: změna písma popř. barvy v příkazu Comment() ? 09.01.2015 12:57
Odpověď na: Tom2082
Takže by to mělo být zapsáno takto:

double SavedBalance = 0
double
double GlobalVariableGet( SavedBalance)

nebo jinak?




//--------------------------------------------------------------------
// globalvar.mq4
// The code should be used for educational purpose only.
//--------------------------------------------------------------------
double SavedBalanc;
//--------------------------------------------------------------------
int init()                                      // Special funct. init()
  {
   if(GlobalVariableCheck("SavedBalanc")){SavedBalanc=GlobalVariableGet("SavedBalanc");}
  
   return;                                      // Exit init()
  }
//--------------------------------------------------------------------
int start()                                     // Special funct. start()
  {
   GlobalVariableSet("SavedBalanc", SavedBalanc);
   return;                                      // Exit start()
  }
//--------------------------------------------------------------------

jirouda1
Silver member
avatar
Příspěvky: 341
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Re: Re: změna písma popř. barvy v příkazu Comment() ? 09.01.2015 12:57
Odpověď na: Tom2082
Takže by to mělo být zapsáno takto:

double SavedBalance = 0
double
double GlobalVariableGet( SavedBalance)

nebo jinak?




//--------------------------------------------------------------------
// globalvar.mq4
// The code should be used for educational purpose only.
//--------------------------------------------------------------------
double SavedBalanc;
//--------------------------------------------------------------------
int init()                                      // Special funct. init()
  {
   if(GlobalVariableCheck("SavedBalanc")){SavedBalanc=GlobalVariableGet("SavedBalanc");}
  
   return;                                      // Exit init()
  }
//--------------------------------------------------------------------
int start()                                     // Special funct. start()
  {
   GlobalVariableSet("SavedBalanc", SavedBalanc);
   return;                                      // Exit start()
  }
//--------------------------------------------------------------------

kajman
Silver member
avatar
Příspěvky: 254
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Tools: Hundred ticks charts 09.01.2015 13:22
Odpověď na: jirouda1

tipuju, že stíhat nebude, protože mt4 nezaznamená všechny ticky ani při běžným provozu, což je dáno tím jak funkce OnTick() u MT4 funguje. Nevím jak v MT5. Pro záznam ticků le vhodnější stream přes API.

To máš recht. Dal jsem to sem pro zajímavost. 

Předchozí témata

Následující témata

Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
iFOREX
City Index
KeyStock
reklama
Coinfy