Úterý 19. březen 2024 07:04
reklama
Purple pivot points
reklama
Purple pivot points
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
XTB trading konference 2024

Ranní videokomentář: EURUSD díky ECB zpět na dosah letošního minima

15.06.2018 07:27  Autor: X-Trade Brokers  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Máme za sebou důležitou seanci, která přinesla zasedání ECB. Ta sice oznámila termín pro ukončení QE, zároveň ale naznačila, že hodlá ponechat sazby na současných úrovních až do příštího léta, což bylo zklamání, které potopilo evropskou měnu na páru s dolarem až zpět pod hranici 1,16 EURUSD. Kombinace středečního Fedu a čtvrteční ECB tak znovu výrazně pomáhá hlavně americkému dolaru, který je silný na všech měnových párech. Dnešek už tolik klíčových fundamentů nepřinese a pozitivní nálada na trzích by se mohla ze včerejška přenést také do dnešní seance. Na FX čekáme hlavně na to, jak EURUSD uzavře tento týden a zda se mu podaří dostat pod svá letošní minima.

Dnešní fundamenty:

  • 11:00 Finální revize CPI v eurozóně (malý dopad)
  • 14:30 NY Fed index (střední dopad)
  • 15:15 Americká průmyslová produkce (střední dopad)
  • 16:00 Americká spotřebitelská důvěra (střední dopad)
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní videokomentář: Euro zpět nad 1,09 EURUSD. Dobrá nálada na trzích zatím nepolevuje
    Akciové trhy si včera své vysoké zisky ze začátku týdne dokázaly udržet a dařilo se tentokrát také euru, které se znovu vrátilo nad hranici 1,09 EURUSD. Optimismus, který na trzích zavládl po zveřejnění výsledků prvního kola francouzských voleb, tak zatím nepolevuje a není k tomu ani žádný důvod, jelikož byly včera zveřejněny nové odhady výsledku druhého kola, podle kterých si Macron před Le Penovou drží náskok převyšující 20 %. Trhy tak v klidu vyčkávají hlavně na zítřejší zasedání ECB a ani dnešní seance by na celkově pozitivním sentimentu nic měnit neměla.
  • Ranní videokomentář: Euro zpět nad 1,12 EURUSD, dnes zasedá ECB
    Evropské akciové trhy se během včerejší seance dostaly opět do červených čísel, zatímco americké akcie si svou cenu dokázaly podržet. Středeční seance přinesla několik zajímavých fundamentů v čele s výsledky PMI/ISM z výrobního sektoru v Evropě a v USA, které potvrzují, že si většina zemí prochází i nadále stabilizací a solidním růstem. Na devizovém trhu se dařilo hlavně japonskému jenu, kterému pomohly čerstvé zprávy o tom, že se japonská vláda rozhodla odložit další zvyšování daně z přidané hodnoty. Dnešek bude hlavně o ECB, která bude odpoledne rozhodovat o sazbách. Za pozornost ale budou stát i výsledky z amerického trhu práce, v podobě květnového ADP reportu.
  • Ranní videokomentář: Euro zpět nad 1,20 EURUSD, dnes výsledky americké inflace
    Včerejší seance větší změnu sentimentu na akciové trhy opět nepřinesla a ty si své vysoké ocenění i nadále bez větších problémů udržují. Zajímavější však byla pro obchodníky na devizovém trhu, kde se dokázala evropská měna vrátit zpět nad hranici 1,20 EURUSD poté, co ECB zveřejnila překvapivě jestřábí zápis ze svého posledního zasedání. Dnešek přinese konečně první zajímavější makro tohoto týdne, v podobě americké inflace a maloobchodních prodejů, na které může USD reagovat na všech párech poměrně citlivě.
  • Ranní videokomentář: Euro zpět nad 1,23 EURUSD, dnes pozor na britský trh práce a NZD inflaci
    Včerejší seance přinesla opět minimum důležitých fundamentů, ale to nebránilo německému DAXu vyhoupnout se na nové historické maximum nad hranici 13 500 euro, díky čemuž konečně vystoupil ze čtyři měsíce trvajícího konsolidačního pásma. Růst DAXu byl o to zajímavější, že šel ruku v ruce se silnějším eurem, které se na páru s dolarem dostalo nad 1,23 EURUSD. Dnešní seance přinese první významnější makro tohoto týdne, a to zejména z Evropy, kde čekáme na výsledky evropského PMI a britských statistik z pracovního trhu. Pozor ale večer také na novozélandském dolaru, kde se dočkáme potenciálně velmi zajímavých výsledků inflace.
  • Ranní videokomentář: Euro zpět na 1,20 EURUSD, dnes výsledky PMI
    Minulý týden se na finančních trzích nesl podle očekávání v poklidném duchu. Většina indexů si své pozice ve zkráceném týdnu podržela a zakončila rok 2017 výrazně v zelených číslech. Na devizovém trhu jsme pak byli svědky slábnutí americké měny, které však nebylo podloženo novým fundamentem a ke kterému kromě nízkých objemů pomáhal pravděpodobně také pozvolný pád amerických dluhopisových výnosů. Od nového týdne čekáme hlavně na sérii výsledků PMI/ISM z Evropy, středeční zápis ze zasedání Fedu a páteční čísla z amerického trhu práce.
  • Ranní videokomentář: Euro zpět pod 1,09 EURUSD, dnes zasedá RBNZ
    Úterní seance toho na trzích příliš nezměnila. Akciové indexy si své pozice držely, nebo je mírně navyšovaly a na devizovém trhu dál pokračoval výprodej zejména na japonském jenu a australském dolaru. Trhy čekají na nové fundamenty, které by dodaly obchodování nový stimul, ale ani dnes se příliš důležitých zpráv pravděpodobně nedočkají. Zvědaví proto budeme pouze na zasedání centrální banky Nového Zélandu, která bude rozhodovat ve večerních hodinách o sazbách. Ty by sice měly zůstat beze změny, doprovodný komentář, zveřejněný k samotnému rozhodnutí, by mohl ale NZD docela výrazně rozpohybovat.
  • Ranní videokomentář: Euro zůstává na dosah 1,16 EURUSD. Důležitý support zatím drží
    Máme za sebou velmi důležitý týden, který výrazně zamíchal kartami především na EURUSD, kde dolaru pomohlo zasedání Fedu, zatímco euru uškodilo zasedání ECB. Náladu na akciových trzích navíc mírně zkazila páteční seance, která přinesla další růst napětí do obchodních vztahů mezi USA a Čínou poté, co USA oznámily, že jsou připraveny uvalit cla v objemu 50 mld. USD na dovoz z Číny a dalších 100 mld. USD v případě, že na původní cla Čína odpoví uvalením cel vlastních. I tak ale úroveň rizikových přirážek zůstává nízká a do dalších dnů by se podle nás situace na trzích pravděpodobně měla zase uklidňovat. Nový týden je na data podstatně chudší než minulý, i když nabídne pár zajímavých fundamentů, jako například čtvrteční zasedání Bank of Englannd. Zvědavi jsme ale především na to, jak si EURUSD poradí se supportem, na který koncem minulého týdne začal opět dosedat.
  • Ranní videokomentář: Euro zůstává pod 1,16 EURUSD, dnes zasedá RBNZ
    Ani včerejší seance žádné větší změny na finanční trhy nepřinesla. Americké indexy si své vysoké ceny podržely, zatímco indexy v Evropě tentokrát mírně ztrácely. Rizikové přirážky jsou ale nízké a trhy zůstávají klidné, takže většina finančních aktiv nemá důvod k větší volatilitě. Stabilní včera byla seance také na devizovém trhu a žádné velké pohyby nečekáme na FX ani dnes. Důvodem je naprostá absence důležitých dat a nových fundamentů. Výjimkou by dnes mohl být snad jen NZD, který večer čeká zasedání RBNZ, která bude rozhodovat o sazbách.
  • Ranní videokomentář: Euro zůstává pod 1,18 EURUSD, dnes PMI/ISM z Evropy a USA
    Minulý týden výrazně pomohl akciím i americkému dolaru. Světové indexy pokračovaly v postupném růstu, což platilo hlavně o akciích v Evropě, které již téměř kompletně vymazaly své letní ztráty. Dolar pak zpevňoval na většině měnových párů, když mu pomáhal lepšící se výhled na prosincový růst sazeb a hlavně technická situace na EURUSD, kde dokázal konečně prolomit konsolidační pásmo a zahájit po dlouhé době korekci. Nálada na trzích zatím zůstává pozitivní, i když víkend přinesl do Evropy nové riziko, kterým je aktuální situace ve Španělsku a referendum o nezávislosti Katalánska. To bude hlavně v Evropě na trzích tématem číslo jedna, i když se pravděpodobně připojí i nově příchozí makro, v čele s výsledky aktivity ve výrobním sektoru v eurozóně, Británii a v USA.
  • Ranní videokomentář: Euro zůstává v okolí 1,19 EURUSD, nový týden bude hlavně o centrálních bankách
    Minulý týden sice začal nervózně, ale jeho konec se nesl v podstatně klidnějším duchu, což dokazuje hlavně pád VIX indexu zpět na dosah hranice 10b. Trhy se začaly znovu zajímat hlavně o nově příchozí makro, které zatím potvrzuje, že je světová ekonomika v dobré kondici. To dokázaly hlavně výsledky HDP z USA, kde ekonomika rostla v 2Q o velmi slušná tři procenta. I začátkem tohoto týdne se obchodníkům připomněla Severní Korea, která o víkendu otestovala jadernou bombu. Dnes je v USA svátek, takže může být jaderný test na trzích důležitým tématem, ale už od zítřka se obchodníci pravděpodobně znovu zaměří na tradiční fundamenty, když nás vedle důležitého makra v tomto týdnu čeká také hned trojnásobné rozhodování o sazbách, díky kterému se můžeme těšit na zvýšenou volatilitu hlavně na AUD, CAD a EUR.
  • Ranní videokomentář: EURUSD na dosah zajímavého supportu, politická témata zatím dominují
    Máme za sebou klidnou seanci, která přinesla svátky v Británii a v USA a s nimi i spíše podprůměrné objemy na většinu trhů. Tématem číslo jedna tak byla především Itálie, kde se včera znovu dostaly pod tlak akciové indexy a která i nadále potápí evropskou měnu. Ta si sáhla na páru s dolarem až na 1,16 EURUSD a blíží se k zajímavému supportu na úrovni minima z loňského listopadu. Dnešek je už sice beze svátků, i tak je ale makrokalendář na zajímavé fundamenty chudý, takže se investoři zaměří opět spíše na politická než na ekonomická témata.
  • Ranní videokomentář: EURUSD narazil na důležitý support, nový týden by měl na trzích začít pozvolna
    Akciové trhy za sebou mají další úspěšný týden. Americký S&P500 pokračoval nerušeně v navyšování historického maxima a nově se k němu tento měsíc přidal také německý DAX, který po zářijovém 6% růstu jen v minulém týdnu přidal další 2 %. Finanční trhy zůstávají v absolutním klidu a témě beze strachu a bude obtížné je z této rovnováhy vykolejit. Témata jako Severní Korea nebo nezávislost Katalánska sice zůstanou i v tomto týdnu největším rizikem, obchodníci se s nimi ale naučili žít, takže by se situace musela výrazněji zhoršit na to, aby přiměla hlavně akciové indexy k větší korekci. Týden bude na data zajímavý až v jeho druhé polovině a například dnešní seance by se měla nést ve velmi klidné atmosféře kvůli svátkům v Japonsku, Kanadě a USA, které znamenají, že je dnešní seance téměř bez dat.
  • Ranní videokomentář: EURUSD neudržel důležitý support, nový týden bude hlavně o dolaru
    Máme za sebou důležitý týden, který pomohl hlavně americké měně na páru s eurem. Ta začala výrazně zpevňovat po zasedání Evropské centrální banky a v růstu ji pomohly také velmi dobré páteční statistiky HDP. EURUSD tak prolomil nejenom důležitou vlajkovou formaci, ale i support na úrovni srpnového a říjnového minima, díky čemuž dolar pokračuje v korekci vysokých ztrát, které během letošního roku na páru s eurem nabral. I tento týden bude pro americkou měnu velmi důležitý, když vedle řady makrodat (ISM/NFP a dalších..) přinese také zasedání Fedu, na kterém by si měla americká centrální banka připravit půdu pro prosincové zvýšení úrokových sazeb.
  • Ranní videokomentář: EURUSD po úspěšném začátku týdne zpět pod 1,23 EURUSD, dnes zasedá Fed
    Včerejší seance pomohla akciovým indexům dostat se znovu do zelených čísel, i když úroveň rizikových přirážek dál zůstala na zvýšených úrovních. Za pozornost stály z makra jen výsledky britské inflace, která zpomalila o něco více než se čekalo, na což britská měna reagovala oslabením. Dnešek bude hlavně o centrálních bankách, když budou o sazbách rozhodovat Fed a RBNZ. Důležité bude hlavně zasedání Fedu, který by měl zvýšit sazby a který nově pod vedením Jerome Powella nabídne také své čerstvé ekonomické projekce a výhled pro další vývoj úrokových sazeb.
  • Ranní videokomentář: EURUSD se vrátil zpět do středu konsolidačního pásma, dnes kanadské HDP
    Včerejší seance přinesla na trhy konečně trochu zklidnění, díky kterému se stabilizovala situace na akciových indexech v Evropě i v USA. Na FX naopak pokračoval růst dolaru, který dál zpevňoval na většině měnových párů a například vůči euru se vrátil zpět do středu konsolidačního pásma, ve kterém se drží od začátku letošního roku. Ani dnešek nebude na důležité fundamenty bohatý, takže by postupné zklidňování nervozity na trzích mohlo pokračovat. Ze zajímavého makra čekáme hlavně na výsledky kanadského HDP a na výsledky amerických příjmů a výdajů.
  • Ranní videokomentář: EURUSD už čtvrtým dnem v řadě v bočním trendu
    Nálada na trzích zůstává stabilní a obchodníci pokračují ve vyčkávacím režimu. Platí to jak o akciových trzích, které dál hledají nový trend, tak o forexu, kde se například hlavní měnový pár EURUSD už čtvrtým dnem v řadě prakticky nehnul z místa. Dnešek by na tom až tolik změnit neměl, jelikož nás příliš významných fundamentů nečeká a obchodníci tak jen spíše budou vyčkávat na zítřejší seanci, která přinese výsledky z amerického trhu práce.
  • Ranní videokomentář: EURUSD vystoupal zpět na 1,18. Čeká jej velmi důležitý týden
    Minulý týden přinesl důležité změny hlavně na devizový trh, kde se dokázalo prodejnímu tlaku konečně vzepřít euro. Tomu pomohly komentáře představitelů ECB, kteří signalizovali, že jsou ochotni začít se bavit o ukončení kvantitativního uvolňování a zvyšování úrokových sazeb, kterého bychom se možná mohli dočkat už v první polovině příštího roku. Euro tak konečně získalo pevnější půdu pod nohama, i když vyhráno kvůli sérii slabších dat rozhodně stále ještě nemá. Nový týden bude pro dění na FX velmi důležitý, protože nás čeká americká inflace, zasedání Fedu a také zasedání ECB. Začne ale pozvolna a dnes budeme zvědaví pouze na výsledky britské průmyslové produkce.
  • Ranní videokomentář: EURUSD zatím stabilní pod resistencí 1,1660. Dnes zasedá Fed
    Včerejší seance přinesla několik zajímavých makrodat a zatímco na velmi dobrá americká data trh výrazněji nereagoval, reakce na kanadské HDP a novozélandské statistiky z pracovního trhu byla o poznání živější. Zatímco CAD svou šanci na korekci dřívějších ztrát nevyužil, NZD svou korekci včera večer zahájil, když se v reakci na velmi dobrá čísla odrazil od svého letošního minima, které v říjnu letos podruhé otestoval. Dnešní seance bude na trzích znovu zajímavá, protože nás vedle další série makra čeká večer také rozhodování Fedu o úrokových sazbách. Trh od amerčické centrální banky žádnou změnu v sazbách nečeká, ale Fed by si měl připravit půdu pro jejich zvyšování na příštím (prosincovém) zasedání.
  • Ranní videokomentář: EURUSD znovu uprostřed konsolidačního pásma, akcie mezitím zůstávají nervózní
    Včerejší seance na trhy přinesla zklidnění. Akciové indexy přestaly růst a část svých úterních zisků začaly odevzdávat, zatímco na FX se zastavilo oslabování americké měny, která ale propásla šanci na případné zpevnění poté, co americká inflace sice výrazně zrychlila, ale zároveň pouze naplnila většinový konsenzus. Nic se ale nezměnilo na úrovni rizikových přirážek. Ty i nadále zůstávají na výrazně zvýšených úrovních, což znamená, že podle obchodníků další vlna výprodejů může přijít prakticky kdykoliv. Dnešek bude na fundamenty chudší, takže klíčovým tématem na trzích budou témata politická (Čína, Rusko, Sýrie).
  • Ranní videokomentář: Evropské akcie dál navyšují svá maxima, dnes pozor na britskou inflaci
    Včerejší seance byla hlavně o dolaru a o ropě. Zatímco ropě pomohly zprávy o tom, že se Saúdové a Rusové shodli na prodloužení dohody o snížení ropné produkce, dolar navázal na výprodej z konce minulého týdne, který ale na rozdíl od minulého pátku tentokrát nebyl tažen žádným novým fundamentem ani dalším pádem dluhopisových výnosů. Akcie mezitím dál pozvolna rosou a navyšují svá historická maxima, když se jen německý DAX vystoupal nad hranici 12 800 euro. Dnešní seance přinese ze zajímavých fundamentů hlavně britskou inflaci a v odpoledních hodinách také několik statistik ze Spojených států.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple MT4 platforma nova