Úterý 19. březen 2024 06:40
reklama
Dukascopy new
reklama
Instaforex ebook
reklama
Swissquote Bank
reklama
Dukascopy new

Ranní komentář: USA uvalily clo na část čínského dovozu. Indexy zpět v červených číslech

23.03.2018 07:35  Autor: X-Trade Brokers  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Včerejší seance dostala akciové indexy opět pod značný prodejní tlak, který mělo na svědomí oznámení uvalení amerických cel na dovoz z Číny v objemu až 50 mld. dolarů. Dnes ráno Čína odpověděla uvalením cel na zboží z USA v objemu 3 mld. dolarů a trhy samozřejmě panikaří, když se po včerejším dvouprocentním výprodeji propadají dnes některé asijské burzy o více než 4 %. Nálada na trzích zatím zůstává nervózní, což signalizují také futures na indexy v Evropě a v USA, které ráno ztrácely necelé procento. Téma obchodní války mezi USA a Čínou zůstane klíčové i během dnešní seance. Ze zajímavého makra se  pak přidají hlavně výsledky z Kanady, která zveřejní únorovou inflaci.

Dnešní fundamenty:

  • 13:30 Tempo růstu CPI v Kanadě (střední dopad)
  • 13:30 Kanadské maloobchodní prodeje (střední dopad)
  • 13:30 Americké nové objednávky (střední dopad)

 

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní komentář: USA do listopadových voleb další cla na Čínu snižovat nebudou
    Po včerejší klidné seanci se dnes na finanční trhy vrací lehká nejistota. Pomáhají k tomu zprávy o tom, že americká cla na Čínu zůstanou v současné podobě i po podpisu první fáze obchodní dohody, a to minimálně až do listopadových prezidentských voleb v USA. Až po nich se pak bude rozhodovat o jejich případném snížení, které bude vázáno na to, jak Čína plní podmínky první fáze obchodní dohody. Indexy dnes lehce ztrácejí, i když jsou ztráty zatím relativně malé.
  • Ranní komentář: USA chtějí dál jednat s Čínou, RBNZ zaskočila trhy snížením sazeb o 50bp
    Včerejší seance na finanční trhy přinesla trochu více klidu a akciové indexy v USA dokázaly znovu růst. Pondělní ztráty sice kompletně neumazaly, snaha PBOC držet CNY na uzdě a vyjádření Larry Kudlowa, že USA dál počítá se zářijovým jednáním s Čínou, rozhodně pomohly nervózní obchodníky uklidnit. Téma obchodní války ale zůstává i nadále velmi horké a bude klíčové i do nadcházejících dnů.
  • Ranní komentář: USA chtějí omezit přístup Číny ke cloudu, počty bankrotů v USA rostou
    Americké burzy byly včera kvůli svátku v USA uzavřeny a velmi klidné obchodování pak probíhalo také v Evropě, kde se objemy propadly na polovinu. Dnes by se aktivita na trhy měla vrátit. Čeká nás i několik zajímavých makrodat, v čele s výsledky PMI z Evropy, nebo minutes ze zasedání Fedu.. Ráno je zatím situace na trzích klidná. Mírně pod tlakem je jen Čína, která reaguje na slabší výsledky tamního PMI.
  • Ranní komentář: USA mají nejvíce nakažených na světě, situace ve Španělsku a Itálii zůstává kritická
    Akciové indexy včera dokázaly znovu růst a jen v USA přidaly více než 6 %. Postupná likvidace dřívějších ztrát tedy pokračuje, k čemuž vydatně pomáhá masivní rozvolňování měnové politiky ze strany americké centrální banky a obří fiskální balíček, který je v procesu schvalování ve Spojených státech. Pod mírný tlak se dostávají i bezpečné přístavy, jakými jsou na FX hlavně USD a JPY.
  • Ranní komentář: USA mají za včerejšek rekordní počet obětí koronaviru, akcie zůstávají stabilní
    Nálada na finančních trzích zůstává i po včerejšku stabilizovaná. Index S&P 500 přidal 0.18 %, zatímco Nasdaq ztrácel 0.05 %. Stabilní zůstává situace na trzích také během dnešního rána, a to navzdory negativním zprávám z USA, kde včera dosáhl počet obětí covidu na rekordních 2 800 osob. Covid sice stále zůstává důležitým tématem, jeho dopad na trhy ale díky vakcínám zdá se polevil.
  • Ranní komentář: USA navýšily cla na dovoz z Číny, jednání na nejvyšší úrovni ale dál pokračují
    Nálada na trzích po včerejšku zůstává napjatá. Jednání mezi USA a Čínou nás blíže dohodě zatím neposunula, takže dnes Spojené státy oznámily, že na čínský dovoz v objemu 200 mld. dolarů skutečně zvyšují cla až na 25 %. Čína bude podle vyjádření tamních představitelů nucena odpovědět, i když zatím blíže nespecifikovala jak. Jednání mezi USA a Čínou ale pokračují i dnes a prezident Trump oznámil, že je v kontaktu také s čínským prezidentem, takže šance na zklidnění napětí stále žije. Trhy přesto zůstávají nervózní, což potvrzuje jak pokračující korekce na akciích, tak stále poměrně vysoká úroveň rizikových přirážek (VIX).
  • Ranní komentář: USA označily Čínu za měnového manipulátora, CNY ráno v oslabování nepokračoval
    Včerejší seance přinesla na akciové indexy výrazné výprodeje. K těm pomohly zejména zprávy o tom, že USA označily Čínu za měnového manipulátora poté, co nechala čínská centrální banka oslabit CNY až nad hranici 7 CNY za dolar. Další eskalace napětí mezi oběma zeměmi tak potápí riziková aktiva, zatímco výrazného růstu se dočkala poptávka po bezpečných přístavech, jakými jsou americké státní dluhopisy, zlato, nebo japonský jen.
  • Ranní komentář: USA připravují fiskální balíček, Británie už obří stimul oznámila
    Akciové indexy včera dokázaly růst a likvidovat tak část svých vysokých ztrát ze začátku týdne. Pomohly hlavně zprávy o zavedení nové facility americké centrální banky, která se zaměřuje na dodávání krátkodobé likvidity amerických firmám, a to pomocí nezajištěných půjček, které částečně bude krýt americké ministerstvo financí. Náladu dokázaly zlepšit i informace o chystaném fiskálním balíčku, který by v USA mohl dosahovat až 1 bln. dolarů a jehož součástí by mohla být přímá pomoc americkým domácnostem ve výši 1 tis. USD + daňové úlevy a odložení daňové povinnosti. Americká vláda se také chystá pomoci nejvíce zasaženým odvětvím v čele s aerolinkami. Svůj vlastní fiskální balíček pak ve výši 400 mld. USD včera oznámila také Británie, která lidem mj. bude pomáhat se splátkami hypoték.
  • Ranní komentář: USA připravují nová cla, nejdřív se ale sejdou Trump a Xi
    Včerejší seance přinesla na akciové trhy další vlnu výprodejů poté, co Čína zavedla nová cla na zboží z USA v objemu 60 mld. dolarů a poté, co vyšlo najevo, že USA připravují nová cla na zboží z Číny ve výši 300 mld. dolarů. Tato nová cla by měla vstoupit v platnost ale až koncem července, tedy po schůzce amerického a čínského prezidenta na summitu G20 v Japonsku. Navzdory vysokým včerejším ztrátám je ale dnes ráno situace na trzích klidnější a futures na americké indexy dokonce mírně rostou. Téma obchodní války ale zůstane i do dalších dnů pro obchodníky klíčové, což platí také pro dnešní seanci, která ze zajímavých fundamentů přinese pouze výsledky z britského trhu práce.
  • Ranní komentář: USA se chystají na postupné otevírání ekonomiky, indexy pokračují v růstu
    Akciové trhy včera nervózně přešlapovaly na místě a seanci nakonec dokázaly uzavřít ve většině případů lehce v plusu. Postupná stabilizace teď ale pokračuje, k čemuž dnes ráno pomohl i projev amerického prezidenta, který představil plán na postupné otevírání ekonomiky. To bude v gesci jednotlivých guvernérů, kteří mají zelenou na zrušení řady přísných opatření v závislosti na tom, jak se v nadcházejících týdnech bude vyvíjet situace v počtu nových nakažených osob koronavirem v rámci jednotlivých států.
  • Ranní komentář: USA uvalily clo na část čínského dovozu. Indexy zpět v červených číslech
    Včerejší seance dostala akciové indexy opět pod značný prodejní tlak, který mělo na svědomí oznámení uvalení amerických cel na dovoz z Číny v objemu až 50 mld. dolarů. Dnes ráno Čína odpověděla uvalením cel na zboží z USA v objemu 3 mld. dolarů a trhy samozřejmě panikaří, když se po včerejším dvouprocentním výprodeji propadají dnes některé asijské burzy o více než 4 %. Nálada na trzích zatím zůstává nervózní, což signalizují také futures na indexy v Evropě a v USA, které ráno ztrácely necelé procento. Téma obchodní války mezi USA a Čínou zůstane klíčové i během dnešní seance. Ze zajímavého makra se pak přidají hlavně výsledky z Kanady, která zveřejní únorovou inflaci.
  • Ranní komentář: USA zaznamenaly rekordní nárůst nových nakažených, trhy zatím stabilní
    Americké indexy za sebou mají úspěšnou seanci, když se hlavně díky poslední hodině obchodování dokázaly dostat do zelených čísel a zakončily tak seanci s přibližně jednoprocentním ziskem. To vše navzdory dalšímu zhoršování situace ohledně koronavirové nákazy. USA totiž včera zároveň zaregistrovaly rekordní nárůst nových případů koronaviru, kterých za jediný den přibylo více než 40 tis. Některé státy, jako například Texas, proto začínají omezovat své plány na další otevírání ekonomiky a bude zajímavé sledovat, zda v dalších dnech nezačnou s jejím částečným uzavíráním.
  • Ranní komentář: USA zruší výjimky pro dovoz ropy z Íránu, cena ropy znovu stoupá
    Včerejší seance se na finančních trzích nesla ve svátečním režimu. V Evropě burzy neotevřely a v USA obchodování probíhalo na výrazně nižších objemech. Americký S&P500 tak zůstává i nadále lehce nad hranicí 2 900 dolarů a situace se nijak nemění ani na trhu s dluhopisy, nebo na většině měnových párů. Výraznějšího pohybu jsme se tak dočkali jen na ropě, která prudce rostla poté, co Trumpova administrativa oznámila, že neprodlouží platnost výjimek, které dosud umožňovaly některým zemím dovážet ropu z Íránu. Toto opatření má za cíl kompletně vymazat íránský export a přinutit zemi plnit americké požadavky týkající se denuklearizace a zastavení financování terorismu.
  • Ranní komentář: USA zvažují rozšíření blacklistu o další čínské firmy, trhy se zatím drží
    Akciové trhy v Evropě i v USA dokázaly včera mírně růst, i když jsme se žádného posunu a zlepšení v oblasti americko-čínských vztahů nedočkali. Spíše naopak. USA podle posledních zpráv uvažují o tom, že na blacklist, společně s Huawei, přiřadí ještě několik čínských společností, což napětí mezi oběma zeměmi pravděpodobně ještě vystupňuje.
  • Ranní komentář: USA zvyšují tlak na Čínu, nervozita na trzích zatím nepolevuje
    Finanční trhy za sebou mají nervózní vstup do nového týdne. Nálada přitom zůstává napjatá hlavně kvůli politickým tématům v čele s americko-čínskými vztahy, které se podle všeho ještě zhoršily poté, co americká administrativa podnikla kroky proti čínské společnosti Huawei. Trhy nyní čekají na reakci Číny, která může celé napětí mezi oběma zeměmi ještě vyostřit.
  • Ranní komentář: USDCAD zatím zůstává u důležité resistence, dnes zasedá ECB
    Včerejší seance přinesla makro z amerického trhu práce a zasedání Bank of Canada, ale trh se ve větší míře věnoval znovu hlavně tématu americké obchodní politiky a návrhu na zavedení cel na dovoz oceli a hliníku. Trhy si své ceny nakonec podržely, i když nálada zůstává nervózní a úroveň rizikových přirážek je stále vysoká. Dnes čekáme hlavně na zasedání ECB a na projev Maria Draghiho, který bude mluvit o ekonomické situaci a stále poměrně nízké inflaci.
  • Ranní komentář: USD/JPY padnul až o 140 pips, zlato i stříbro nadále pod tlakem
    Ranní komentář: USD/JPY padnul až o 140 pips, zlato i stříbro nadále pod tlakem - videokomentář X-Trade Brokers...
  • Ranní komentář: USDJPY zpět na březnovém low, dnes výsledky PMI/ISM
    Začátek týdne se nesl podle očekávání v klidném duchu a většina akciových indexů se držela v bočním trendu v okolí pát...
  • Ranní komentář: Úspěch Joe Bidena v úterních primárkách pomáhá akciím vrátit se do zelených čísel
    Včerejší seance přinesla mimořádné snížení úrokových sazeb v USA, kde tamní centrální banka rozhodla o snížení sazeb o 50bp. na 1,25 %. Důvodem jsou nová rizika pro americkou ekonomiku, která jsou spojena s šířením koronaviru. Zatímco v pondělní akcie díky výhledu pro snížení sazeb rostly, včera po jejich snížení začaly ztrácet a úterní seanci nakonec uzavřely níže o více než dvě procenta.
  • Ranní komentář: US retaileři pod tlakem, prodeje domů klesají a blížící se ARM IPO
    Včerejší seance přinesla výraznou korekci na akcie některých maloobchodních prodejců. Pod silný tlak se dostaly například akcie společnosti Dick’s Sporting Goods, nebo Macy’s, které ztratily po zveřejnění výsledků 24 % a 14 %. Obě společnosti zhoršily guidance a upozorňovaly na slábnoucího spotřebitele. Nálada na trzích ale jinak zůstává stabilní a investoři spíše jen vyčkávají. Dnes nás čeká sada výsledků PMI z Evropy a z USA a reportovat výsledky bude také společnost Nvidia.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple pivot points