Úterý 19. březen 2024 07:12
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Purple pivot points
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Dukascopy new

Akcie českých bank porostou. Atraktivní bude i Polsko.

27.01.2018 08:41  Autor: Globtrex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Podle analytiků se z bankovních titulů obchodovaných na pražské burze letos bude nejvíce dařit akciím Komerční banky. Kurzy akcií bank v České republice a dalších zemích střední Evropy půjdou nahoru.

Akcie bank bude podporovat zejména silný hospodářský růst a také větší úrokové marže připisované zejména díky zvyšování sazeb centrálními bankami. Velice atraktivní jsou například akcie velkých bankovních skupin, jako je Raiffeisen Bank International, Erste a také OTP.

Vsaďte na akcie českých bank

Analytici se vzácně shodují. Sázka na akcie českých bank, ale také dalších finančních domů zejména v regionu střední Evropy by se i letos podle názoru mnohých analytiků měla našim investorům opravdu vyplatit. Cenné papíry také mají táhnout vzhůru solidní ekonomický růst, dále pak zvětšující se objemy úvěrů a z toho vyplývající dost vysoké zisky. To ale ani z daleka nebude vše. Důležitým faktorem, který rozhýbe pohyb na burze, bude také přetrvávající celková pozitivní nálada mnoha investorů panující na finančních trzích.

Pozitivní budoucnost

Trhy střední a východní Evropy budou v pozitivním růstu a v případě bankovního sektoru analytici očekávají v letošním roce další růst cen akcií. Klíčovými faktory budou zejména silné hospodářské výsledky a trend růstu výnosů, které se v porovnání s minulým rokem nebudou nijak měnit. Bankovní sektor v regionu nebude homogenní a jsou očekávány značné rozdíly ve výkonnostech jednotlivých bankovních titulů. Společnosti a podniky jedou na plné obrátky, výroba i služby jsou v plném proudu a to se projeví na mnohem lepších výsledcích bank, zejména díky zaznamenanému a očekávanému většímu počtu a objemu transakcí. Současně to bude také fíky nízkému podílu nesplácených úvěrů. Růst úvěrů podpoří současně i nutnost vyšších investic podniků do automatizace výroby, bez které se na trhu neudrží.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie Coltu na pražské burze dnes rostou. Investoři tedy zjevně souhlasí, že ráno oznámený nákup jiné ikony zbrojního světa, Sellier & Bellot, vytvoří dodatečnou přidanou hodnotu
    Zbrojovka Colt CZ kupuje jinou globální ikonu branže zbojní a muniční výroby, vlašimskou Sellier & Bellot. Získává v ní stoprocentní podíl. Brazilskou firmu, CBC, která od roku 2009 Sellier & Bellot vlastní, vyplatí Colt CZ dvěma způsoby. Zaprvé, zaplatí ji 350 milionů dolarů, tedy dle dnešního kursu zhruba 7,9 miliardy korun, přičemž tyto peníze půjdou zčásti z jeho vlastních zdrojů a zčásti z dluhu. Zadruhé, Colt CZ vydá a postoupí své nové akcie, takže CBC bude po skončení transakce vlastnit 27 až 28 procent Coltu CZ. Přesná výše podílu bude záviset na letošních finančních výsledcích Coltu CZ a CBC.
  • Akcie Comcastu klesli po tom, čo spoločnosť Wells Fargo znížila svoj cenový cieľ
    Akcie spoločnosti Comcast Corp (CMCSA.US) klesli počas dnešného obchodovania o takmer 4,0% po znížení cieľovej ceny. Spoločnosť Wells Fargo znížila svoj cenový cieľ zo 49 na 46 dolárov. Analytik spoločnosti Wells Fargo Steven Cahall uviedol: „V tomto sektore sme zaujali opatrnejší postoj, pretože si myslíme, že čisté prírastky sa spomalia a kapitálová náročnosť sa zvýši, čo povedie k nižším budúcim ziskom.“
  • Akcie Costco - sleva nebo past?
    Costco je americký velkoobchodní řetězec (cash and carry), jehož cena akcií tento týden prudce klesla. Co bylo důvodem hlubokého výprodeje?
  • Akcie Credit Suisse jsou o 5 % výše po určení 3 miliard CHF na snížení dluhu 📈
    Credit Suisse (CSGN.CH) oznámila, že za hotovost koupí dluh v hodnotě asi 3 miliard švýcarských franků. Rozhodnutí banky má nejen strategický rozměr, ale také marketingový rozměr. Vedení chce tímto způsobem pravděpodobně ukázat finanční sílu a zároveň zlepšit svou pošramocenou image. Akcie vzrostly téměř o 5 % a již stojí 4,4 CHF, což znamená, že se téměř o 30 % odrazily od pondělních minim:
  • Akcie Credit Suisse klesajú po rezignácii generálneho riaditeľa
    Akcie spoločnosti Credit Suisse (CSGN.CH) zaznamenali počas dnešného obchodovania pokles o viac ako 2 % po rezignácii jej generálneho riaditeľa, pána Antonia Horta-Osoria. Na jeho miesto zasadne COO banky UBS, pán Axel P. Lehmann.
  • Akcie CRISPR Therapeutics rastú o takmer 6 %
    CRISPR Therapeutics je popredný editor génov. Spoločnosť založili nositeľka Nobelovej ceny Emmanuelle Charpentier a Rodger Novak, spojený s Bayerom. Spoločnosť nadviazala spoluprácu s nemeckým farmaceutickým gigantom a Vertex Pharmaceuticals.
  • Akcie Crocs lákají investory. Díky pandemii a vstupu na asijský trh mají potenciál růstu až 40 %, tvrdí Freedom Finance
    Nebývalého zájmu investorů se dostává v posledních týdnech i měsících jednomu z hlavních globálních výrobců obuvi pro volný čas Crocs. Podle investiční platformy Freedom Finance za to vděčí především přechodu na ekologickou výrobu, expanzi na asijský trh, ale i změně preferencí zákazníků v důsledku pandemie.
  • Akcie čekají na S8
    Za případy vznícení ,,chytrých“ telefonů Galaxy Note7 jihokorejského Samsungu Electronics stály problémy spojené s designem a výrobou baterií. Firma to včera oznámila po testech provedených téměř sedmi stovkami odborníků. Smartphone Galaxy Note7 vstoupil na trh v srpnu a měl konkurovat nejnovějšímu telefonu iPhone americké společnosti Apple.
  • Akcie čekají na výstup z dnešního summitu, drahé kovy po delší době opět pod tlakem
    Evropské akcie dnes mírně ztrácí a vyčkávají na výstup z dalšího summitu zemí eurozóny. Ten by měl být už asi třetí po...
  • Akcie: Čeká nás týden politických událostí
    Americký akciový trh si v pátek podle indexu S&P 500 polepšil o třetinu procenta. Nejziskovějším sektorem byly maloobchodní řetězce, které přidaly 1,3 %. S odstupem je následovaly farmacie s růstem o 0,7 %. Naopak energetické tituly jako jediné ztratily, a to 0,2 %. V zisku uzavřel i průmyslový Dow Jones (+0,3 %) a technologický Nasdaq (+0,1 %).
  • Akcie ČEZ a Komerční banky stáhly pražskou burzu do mírné ztráty
    Akcie Komerční banky, elektrárenské společnosti ČEZ a petrochemického holdingu Unipetrol stáhly dnes pražskou burzu do mírné ztráty. Index PX navzdory pokračujícímu optimismu na jiných evropských trzích oslabil o 0,05 procenta na 982,71 bodu. Vyplývá to z údajů burzovního webu.
  • Akcie ČEZ dnes citelně rostou. Daří se jim, neboť Piráti „odpískali“ vysoce spornou zpětnou daň z mimořádných zisků
    Akcie ČEZ dnes po začátku obchodování na pražské burze zareagovaly zřetelně pozitivně na výsledek včerejšího podvečerního sněmovního jednání. Akcie energetické společnosti momentálně přidávají oproti včerejší uzavírací hodnotě více než čtyři procenta. Svědčí jim zejména fakt, že Pirátská strana včera stáhla svůj požadavek na zavedení daně z mimořádných zisků platné zpětně už za letošní rok. Daň tak podle všeho bude platit až od roku 2023.
  • Akcie ČEZ dnes pomohly pražské burze smazat pondělní ztrátu
    Index pražské burzy dnes smazal pondělní ztráty. K posílení o 0,13 procenta na 1335,33 bodu mu pomohly především akcie energetické skupiny ČEZ. Vyplývá to z údajů na webu burzy.
  • Akcie ČEZ dotáhly pražskou burzu k pátému růstu v řadě
    Pražskou burzu dnes akcie elektrárenské společnosti ČEZ dotáhly k pátému růstovému dnu v řadě. Index PX přidal mírných 0,04 procenta na 1051,20 bodu. V červených číslech ale skončily všechny čtyři finanční tituly. Vyplývá to z údajů burzovního webu.
  • Akcie ČEZ letí vzhůru, obchodování s nimi je pětinásobně nad běžným průměrem. Ministerstvo financí pátečním překvapivým návrhem vyšší dividendy zaskočilo i vedení ČEZ, chce si z jeho zisku vzít o 11 miliard více
    Akcie společnosti ČEZ při začátku dnešního obchodování na pražské burze posílily o 3,8 procenta, nejvíce za poslední takřka čtyři měsíce. Zobchodovaný objem akcií ČEZ je přitom pětinásobný v porovnání s průměrem této části obchodního dne.
  • Akcie ČEZ mají i v době pádu energií nabito
    Zatímco ropa si prošla v dubnu doslova očistcem záporných cen, klesají i ceny elektřiny a ekonomika se řítí do poklesu HDP se všemi důsledky, včetně poklesu poptávky po energiích, akcie ČEZ si od březnového propadu hluboko pod 400 za akcii nevedou v dubnu špatně.
  • Akcie ČEZ pod palbou
    Evropským akciím se dnes příliš nedaří. Index Stoxx 600 ztrácí zhruba 0,4 %, když největšími propadlíky jsou utility se ztrátami okolo 1,1 %. V červeném končí dnešní obchodování všechny sektory s výjimkou trojice realitních developerů, průmyslových podniků a prodejců spotřebního zboží, jejichž zisky se pohybují okolo 0,1 až 0,2 %. V podobném duchu vstoupily do dnešního obchodování i akcie ve Spojených státech. Index S&P 500 klesá rovněž o 0,4 %. Americké utility jsou ale naopak jediným sektorem, který zatím roste a připisuje si zisk okolo čtvrt procenta.
  • Akcie ČEZ pokračují v růstu, Kofola zveřejnila výsledky
    Uplynulý týden byl kvůli velikonočním svátkům kratší, nicméně na akciové trhy přinesl pozitivní náladu. Nejdůležitější makroekonomický fundament byl zveřejněn ve středu a byla jim americká inflace. V tuzemském prostředí byl odhalen aktuální stav devizových rezerv ČNB, inflace za měsíc březen či například podíl nezaměstnaných, který meziměsíčně klesl. Mimo to dokázal ČEZ vystoupat nad úroveň 1200 Kč za akcii. Více informací nejen o výsledcích Kofoly již nyní v našem videu.
  • Akcie ČEZ po oznámení pololetních výsledků rostou, trh je však hodnotí smíšeně
    Akcie ČEZ zareagovaly na dnešní oznámení pololetních výsledků energetické společnosti růstem. Aktuálně si dnes polepšují o 1,5 procenta. Za uplynulý měsíc jsou však přesto níže, a to zhruba o jedno procento. Takový vývoj dobře vystihuje, jak trh dnešní výsledky hodnotí: ani pozitivně, ani negativně, tedy smíšeně. Celkový verdikt trhu je střídmý a střízlivý, bez toho či onoho výrazného hodnotícího znaménka.
  • Akcie ČEZ se dostaly na nejvyšší cenu téměř za 15 let
    Akcie energetické firmy ČEZ se dnes dostaly na nejvyšší cenu téměř za 15 let. Zdražily o 1,83 procenta na 1222 korun za akcii. Vyšší byla jejich cena naposledy v září roku 2008. Index PX pražské burzy právě hlavně díky růstu emise ČEZ dnes stoupl o 0,42 procenta na 1389,99 bodu. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy. ČEZ ve čtvrtek zveřejní své hospodářské výsledky za první čtvrtletí letošního roku a zřejmě také návrh dividendy pro akcionáře z loňského rekordního zisku.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
XTB trading konference 2024