Čtvrtek 28. březen 2024 13:10
reklama
Purple trading AI
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Dukascopy new
reklama
Fintokei SwiftTrader

Wall Street uzavřela lehce v plusu

21.11.2022 08:39  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Indexy se pohybovaly poblíž svých předchozích závěrů a uzavřely následovně: Dow Jones +0,6 %; S&P500 +0,48 %; Nasdaq Comp +0,01 %. Nedařilo se energetickým titulům, akcie ConocoPhillips nebo Halliburtonu zamířily o 2 % dolů, lépe odolávaly titáni Chevron nebo Exxon, jejichž hodnota se snížila jen o -0,6, resp. o -0,9. Tesla odepsala 1,5 %, akcie Rivian pak propadly o více než 5,5 %. Nedařilo se ani čínským ADR: Alibaba při výběru zisků sklouzla o 4,5 % dolů, Baidu a JD.com odepsaly po 3,6, resp. po 2,5 %. Růstem se naopak mohly pochlubit akcie farmacie Abbvie (+1,85 %), nebo Walmart (+1,5 %). Citigroup a Wells Fargo připsaly 1% zisky. Nejlépe dařilo akciím Cisco (+2,5 %), nebo Hewlett Packard (+1,5 %). Propadaly naopak akcie spojených s kryptoměnami, Coinbase -7,4 %; Block -3,2 %.

Zdroj: ČSOB

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Wall Street si opět sáhla na rekord, optimismus ale s nejistým stimulem vyprchává
    Globální akciové trhy hledají směr. Hlavním indexům na Wall Street se po otevření povedlo vyrůst na nová rekordní maxima. Optimismus ale dlouho nevydržel.
  • Wall Street si vybrala oddechový čas
    Americké akciové trhy po pondělní rally po většinu včerejšího dne marně hledaly jasný směr. Zatímco Dow Jones rostl, Nasdaq se pohyboval hlavně v červených číslech. Svá čísla za minulý kvartál představila společnost Johnson & Johnson, když její zisk dosáhl 2,35 USD/akcii, zatímco analytici v průměru očekávali 2,23 USD/akcii. J&J potěšil také ročním výhledem, ve kterém odhaduje čistý zisk v rozmezí 10,45-10,65 USD/akcii, což je pohodlně nad úrovní analytického konsensu 10,35 USD/akcii. Akcie J&J po úvodním více než 1% růstu zavřely bez větších změn.
  • Wall Street skončila týden pozitivně
    Obchodování na Wall Street probíhalo poslední den v minulém týdnu v pozitivním duchu. Všechny tři hlavní indexy si připsaly slušné zisky a růst byl vidět rovnoměrně napříč sektory. Dow Jones +2,73 %, S&P 500 +3,11 %, Nasdaq +3,36 %. Nejlépe se vedlo technologiím, kdy například akcie „Big Tech“ posílily následovně: Apple +2,45 %, Amazon +3,58 %, Microsoft +3,41 %, Alphabet A +5,11 %, Tesla + 4,52 %, Meta Platforms +7,19 %. Nedařilo se naopak akciím operátora Verizon (-2,06 %) nebo United Health (-1,13 %).
  • Wall Street s příznivými daty obrací do plusu
    Americký S&P 500 nakročil k druhému ziskovému dni za sebou, i když hlavní indexy na Wall Street ve včerejším obchodním začátku klesaly nebo přešlapovaly namístě. Vzhůru se vydaly akcie firmy Tesla, jejíž generální ředitel Elon Musk usoudil, že už prodal dost akcií této firmy na to, aby dosáhl snížení svého podílu ve firmě na 10 procent.
  • Wall Street s příznivými daty obrací do plusu. Korunu podepřelo jestřábí překvapení z ČNB
    Hlavní evropské akciové indexy se drží v zeleném a těm americkým se daří obracet rozpačitý začátek dnešní seance do plusu.
  • Wall street stále blízko historických maxim. V USA startuje výsledková sezóna
    Akciové trhy v USA se stále pohybují velmi blízko svých absolutních maxim. Tah výše se sice mírně zpomalil, žádné výraznější korekce jsme se ale nedočkali. I přes čtvrteční ztrátu, kdy všechny hlavní americké indexy odepsaly zhruba čtvrt procenta, se trhy pohybují i nadále na velmi vysokých cenách a dalším rekordům jsou na dosah.
  • Wall Street stále pod taktovkou medvědů
    Ani minulý pátek nepřinesl investorům na Wall Street kýženou úlevu a všechny tři indexy uzavřely opět v červených hodnotách na nových 52týdenních minimech a navázaly tak na předchozí propady. Nedařilo se napříč sektory, nejvíce ztrácely technologie, akcie navázané na cestovní ruch, výsledky zklamal Nike, jenž se propadl o dalších -12,8 % a stáhl s sebou další firmy v odvětví. Stouply naopak akcie Twitter (+2,76 %). Wall Street závěr: Dow Jones -1,64 %; S&P 500 -1,46 %; Nasdaq Compisite -1,5 %.
  • Wall Street stojí na prahu změny: jak americká ekonomika ignoruje Fed
    Současná verze byla znepokojena důkazy naznačujícími, že ekonomika může být příliš zahřátá na to, aby Federální rezervní systém mohl snížit sazby, aniž by riskoval opětovné zvýšení inflace. Páteční údaje o zaměstnanosti v USA posloužily jako nejnovější ukazatel silnějšího než očekávaného růstu poté, co předseda Federálního rezervního systému Jerome Powell o několik dní dříve potlačil naděje, že centrální banka začne snižovat sazby v březnu.
  • Wall Street s vysokými ztrátami
    Investoři na Wall Street včera museli strávit skutečně velké sousto v podobě vpadnutí ruských vojsk na Ukrajinu. Hlavní indexy na Wall Street zavřely s vysokými ztrátami přes 1 %. Na závěr výsledkové sezony se již tradičně představují maloobchodní řetězce, když včera představily svá čísla hned dva giganti – Macy´s a Home Depot. Akcie maloobchodního řetězce Macy´s v úvodu sice rostly o bezmála 10 %, ale nakonec uzavřely hluboko v červených číslech. U akcií Home Depot byl vývoj poněkud odlišný, když tento titul rovnou vstoupil do včerejší obchodní seance v červených číslech a tyto ztráty postupně dál navyšoval.
  • Wall Street ustála další silný ekonomický report
    Americké akciové trhy po většinu včerejšího dne hledaly jasný směr. Ačkoliv hlavní indexy na Wall Street otevřely v červených číslech, nakonec dokázaly zavřít bez větších změn a Nasdaq dokonce posílil o slušných 0,9 %. V odrazu od dna pokračovaly akcie Alphabet, které v minulém týdnu ztratily bezmála 10 %. Slušný růst si připsaly i akcie Apple, které se díky tomu ocitly poblíž svých více než týdenních maxim.
  • Wall Street uzavřela níže
    Wall Street včera navázala na evropské trhy a obchodovala hluboko v červených číslech. Všechny tři hlavní indexy rovněž navázaly na středeční výprodej způsobený komentářem Fedu ohledně rychlejšího rozpouštění mamutí bilance banky. Dow Jones -0,42 %; S&P 500 -0,97 %, Nasdaq Composite -2,2 %. Nedařilo se především technologickému sektoru (Apple -1,85 %, Amazon -3,23 %, Alphabet -2,88 %).
  • Wall Street uzavřela níže
    Wall Street obchodovala ve středu v červených číslech. Dow Jones -0,81 %, S&P 500 -1,08 %, Nasdaq Composite -0,83 %. Tahounem propadu byly akcie Intelu, management firmy varoval před ochabující poptávkou a sníženým výhledem tržeb na rok 2023, což mělo za následek výprodeje v sektoru polovodičů: AMD -3 %, Nvidia -1,5 %, Micron -3 %.
  • Wall Street uzavřela smíšeně
    Obchodování na Wall Street včera probíhalo smíšeně: Dow Jones i S&P se díky bankám a sektoru necyklické spotřeby udržel v plusových hodnotách, naproti tomu technologický index Nasdaq odevzdal okolo 1 % proti úternímu závěru. Na vině byly hlavně akcie Netflix, jež se propadly o 35 % a vykázaly tak nejhorší výsledek v celém indexu S&P 500 od začátku roku 2022. Akcie Disney odepsaly po 5 %, Roku -6 %, Spotify - 11 %, dolů šly také akcie Meta (-8 %). Na opačném konci spektra se ocitly akcie IBM (+7 %). Wall Street závěr: Dow Jones +0,72 %, S&P 500 -0,06 %, Nasdaq Composite -1,22 %.
  • Wall Street uzavřela smíšeně
    Úterní seance na Wall Street nepřinesla žádné výraznější změny k předešlým závěrům jednotlivých indexů. Dow Jones +0,01 %; S&P500 -0,16 % a technologický Nasdaq Composite odevzdal -0,59 %. Technologie tak navázaly na pondělní výprodeje, nedařilo se opět akciím Apple (-2,1 %), nebo Amazon (-1,6 %). Na opačné straně spektra stály čínské Baidu, Aliaba (+5 %), nebo JD.com (+ 7 %). Dařilo se energetickým a komoditním titulům. Akcie těžařů vzácných kovů jako Barrick Gold, Newmont či Freeport posílily přibližně o 3 %.
  • Wall Street uzavřela týden níže
    Index S&P 500 v pátek klesl. Obavy kolem americké ekonomiky a regionálních bank utlumily náladu investorů. Indexy S&P 500 a Dow zamířily níže druhý týden v řadě. Akcie regionálních bank v pátek klesly a znamenaly další den poklesu. SPDR S&P Regional Banking ETF (KRE)klesl o 0,4 %. Akcie Wester Alliance klesly o 0,4 %, zatímco akcie PacWest klesly o 1,5 %. Ve čtvrtek regionální banky klesly poté, co PacWest uvedla, že vklady banky prudce poklesly. Wall Street závěr: S&P 500 -0,03 %; Dow Jones -0,16 %; Nasdaq Composite -0,35 %.
  • Wall Street válka nevykolejila
    US indexy včera z počátku obchodovaly v návaznosti na události na Ukrajině v červených číslech. Největší propady při otevření zaznamenával technologický Nasdaq, jenž ztrácel až 3,3 %. Ztráty se ale podařilo vybrat a index uzavíral naopak o 3,34 % silnější s největším intradenním nárůstem od března 2021. S&P 500 uzavřel +1,39 % a Dow Jones +0,28 %.
  • Wall Street v čele s technogiemi před Velikonocemi na nových rekordech. Dluhopisy se vzpamatovávají, dolar klesá
    Wall Street se před prodlouženým velikonočním víkendem vyšvihla na nová maxima. Širší akciový index S&P 500 se dostal poprvé nad 4000 bodů. Tahounem jsou rostoucí technologické akcie v čele s výrobci čipů, kterým pomáhá nadějný odhad ziskovosti amerického Micronu. Největší americký výrobce paměťových čipů dnes také silně roste. Náladu zlepšují i nejnovější ukazatele z amerického průmyslu, kde se barometr aktivity dostal nejvýše za 37 let a vysoko nad očekávání trhu. Silný byl hlavně příval nových zakázek, což je trend, který bylo možné v březnu pozorovat v Itálii, Španělsku, a nakonec i u nás.
  • Wall Street včera potěšil investory
    Včerejšek byl ve znamení poměrně výrazných růstů napříč celým trhem, ovšem technologický Nasdaq (+2 %) jednoznačně kraloval. Tahounem dne byly technologie (Apple +2,4 %, Tesla +7,8 %, Alphabet +1,9 %, Nvidia +7,6 %, AMD +9,2 %).
  • Wall Street včera propadla
    Americké akciové trhy sice otevřely v zelených číslech v návaznosti na solidní korporátní výsledky, avšak tyto zisky postupně odevzdaly po komentářích šéfa Fedu Jeroma Powella. Index S&P 500, který v úvodu rostl o více než procento, nakonec oslabil o 1,5 %, zatímco DJIA odevzdal 1,1 %. Index Nasdaq odepsal přes 2 %. Akcie Tesla v úvodu obchodování rostly o bezmála 12 %, avšak nakonec si připsaly výrazně mírnější nárůst o 3,2 %. Tržby telekomunikační společnosti AT&T dosáhly 38,1 mld. USD, zatímco analytický konsensus byl nastavený na 37,73 mld. USD. Akcie tak posílily o 4 %.
  • Wall Street včera zavřela v červeném
    Hlavní zámořské indexy včera odstartovaly seanci v kladných hodnotách, zisky se jim ale tentokrát nepodařilo udržet. Výrazně se nedařilo akciím Alphabet, které poklesly o 4,5 % a od začátku týdne se jedná o pokles již o 9,3 %. Společnosti Disney bohužel neudržela více než 7% zisk z před obchodní fáze a den zakončila se ztrátou 1,3 %. Po kvalitních výsledcích narostla hodnota u akcií PepsiCo o 0,9 %, či u farmaceutické společnosti Abbvie (+2,8 %). Oděvní společnost Ralph Lauren taktéž překonala odhady analytiků a narostla o 0,5 %. Její konkurent Tapestry narostl dokonce o 3,4 %. Abbott Laboratories (-1,9 %) oznámila záměr koupit menší společnost Cardiovascular Systems za 837,6 milionu USD. Pro druhou jmenovanou to znamenalo nárůst hodnoty o 48,4 %.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple trading AI