Úterý 19. březen 2024 04:29
reklama
Instaforex krypto ebook
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Fintokei SwiftTrader

Spotify najme stovky lidí, aby podpořila prodej reklamy

19.10.2021 16:00  Autor: BidAskBit  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Největší světový provozovatel streamování hudby Spotify najme stovky lidí v Austrálii, Evropě, a v Kanadě, aby podpořil prodej reklamy a zvýšil příjmy od lidí, kteří si služby nepředplácejí. Velká část lidí, která služby Spotify využívá, si stravování hudby nepředplácí. 

Spotify získává příjmy z předplatného a z reklam, které se zobrazují neplatícím uživatelům. V pandemické krizi reklamní business trpěl, v letošním roce se vrací k růstu popularity.  Z 365 milionů aktivních uživatelů měsíčně tvoří ty s reklamou 210 milionů, což tvoří zhruba 12 % celkových příjmů.

Příjmy z reklam zvyšuje i stále větší popularita podcastů. Spotify jich nabízela 2,9 milionu, to je o téměř 

12 % více než v předchozích třech měsících. Firma tak nejenom získává více uživatelů, ale v případě delších reklam je více prostoru na reklamy. 

Podle analytiků společnosti Morningstar reklama nejen přináší příjmy, ale také snižuje náklady. „Vede k menšímu počtu přehrávaných skladeb a k nižším platbám licenčních poplatků,“ sdělili analytici.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Spor o měkké přistání US ekonomiky
    To co před dvěma lety začalo v USA jako přátelská výměna názorů mezi akademiky na téma dočasná vs. permanentní inflace se pomalu mění v ostrou řežbu, kde padají tvrdá slova o zavádějících závěrech a faktických chybách. Hlavní protagonisté velmi aktuálního sporu, o to jakou podobu bude mít přistání americké ekonomiky, jsou na jedné straně “tým skeptiků” vedený Larry Summersem a Olivierem Blanchardem a na straně druhé “tým optimistů”, v němž jsou prakticky všichni současní centrální bankéři z Fedu (viz např. včerejší vyjádření jestřába-optimisty J. Bullarda).
  • Spory v britské vládě dopadají na libru i euro
    Esther McVey, ministryně práce a sociálních věcí Spojeného království, je dnes již třetím členem kabinetu T. Mayové, který po včerejším návrhu dohody mezi Spojeným královstvím a Evropskou unií zaslal premiérce svoji rezignaci. Stala se třetím a pravděpodobně nikoliv posledním ministrem předsedkyně vlády Theresy Mayové, která předložila rezignaci po schůzi vlády v souvislosti s návrhem dohody, která se konala včera v odpoledních hodinách a po které britská media spekulovala o pádu celého kabinetu. Dnes v dopoledních hodinách podal rezignaci Shailesh Lakhman Vara, státní tajemník (na úrovni PM) pro Severní Irsko, a stal se prvním členem, který rezignoval. Jako další ho následoval tajemník pro Brexit Dominic Raab.
  • Spoření na důchod je v dnešní době nutností
    Nejen pro mladší pracující generaci velice často spoření na důchod nepatří mezi klíčové záležitosti, kterými by se s náležitou péčí zabývali. Důchodový věk je pro ně ještě velice daleko, proto mají jiné priority zájmu. Pořízení vlastního bydlení, nového auta, založení rodiny, výběru dovolené či nového mobilního telefonu lidé věnují spoustu času, ale záležitost finančně zajištěného stáří je jaksi míjí. Většina, zejména mladších lidí, odpoví, že pro ně momentálně uvažování nad finančně zajištěným stářím není prioritou, neboť je to čeká až za příliš dlouhou dobu nebo že ze svého příjmu tak tak vyjdou bez možnosti pravidelně alespoň malou část uspořit. Toto ovšem rozhodně není optimální strategie, jak se dožít důchodového věku dostatečně finančně zaopatřený.
  • Spoření na penzi přehledně. Co nás s největší pravděpodobností čeká v roce 2024
    Poslanci schválili změny, které se dotýkají spoření na penzi a mají zavést hned několik zásadních novinek. Spořit si na důchod by mělo být atraktivnější, státem více podporované, ale zároveň za přísnějších podmínek. I když může ještě dojít k úpravám zejména po jednání v Senátu, podívejme se, co nás s největší pravděpodobností v penzijních produktech v příštím roce čeká.
  • Spoření na penzi v novém kabátě
    Od 1. 1. 2024 chystá vláda v rámci důchodové novely nový produkt s cílem zvýšit atraktivitu spoření na stáří. Pokud ještě nedojde ke změně, bude se tento produkt jmenovat Dlouhodobý investiční produkt a budeme ho znát pod zkratkou DIP. „Fungovat bude jako stávající třetí důchodový pilíř a jedná se o nový a státem podporovaný způsob spoření na důchod, který přibude k dnes již známým produktům, jako je staré penzijní připojištění, novější důchodové penzijní spoření anebo, dnes již tolik nevyužívané, investiční životní pojištění,“ říká Tom Kadeřábek, vedoucí produktového oddělení Swiss Life Select.
  • Spořicí účet HIT PLUS od Raiffeisenbank nově s úrokem 5,50 %
    Od 1. října 2022 nabízí Raiffeisenbank na spořicím účtu HIT PLUS úrokovou sazbu 5,50 %. Nabídka platí pro nové i stávající klienty.
  • Spořicí účty čeká oslabení. I přes meziroční pokles inflace na 2,3 % hledají Češi alternativy, jak ochránit své finance
    Češi i přes snižující míru inflace stále hledají cesty, jak ochránit a zhodnocovat své finance. Podle Asociace pro kapitálový trh ČR (AKAT ČR) pravidelně či jednorázově investuje více než třetina Čechů. Nejčastěji sahají po podílových fondech, akciích či nemovitostech. Nepořizují však pouze celé reality, využívají také možnost mikroinvestic. Ty jsou podle společnosti InvestBay, která nově otevřela investiční nabídku na Lipně, zajímavou příležitostí, jak diverzifikovat své portfolio.
  • Spořicí účty jsou u Čechů stále oblíbené, skoro polovina ale neví, kolik jim vynáší
    Pro většinu Čechů je spořicí účet součástí jejich bankovního portfolia. Téměř polovina ale neví, jakým procentem se jejich naspořené peníze úročí. Pro 40 % Čechů je spořicí účet místem, kam odkládají peníze nepravidelně, pokud jim nějaké po uhrazení výdajů zbydou. Majiteli jsou většinou Češi s maturitou nebo vysokoškolským titulem. Data vyplynula z reprezentativního průzkumu NMS Market Research pro Raiffeisenbank.
  • Spořte na důchod už od 20 let věku, nejlépe se tak na stáří zajistíte. Není třeba velkých částek, důležitá je pravidelnost a právě brzký začátek
    Proč je důležité s investicemi začít co možná nejdříve a nebát se sebevětších krizí a měnových otřesů?
  • Spotify klesá po výsledcích za 3. čtvrtletí.
    Spotify (SPOT.US), švédská audio streamingová společnost kótovaná v USA, se dnes před zahájením relace na Wall Street obchoduje výše. Akcie klesly o 2 % po zveřejnění zprávy o zisku za 3. čtvrtletí 2023, která ukázala neočekávaný zisk. Pojďme se rychle podívat na vydání!
  • Spotify nečekaně oznámila zpětný odkup akcií, akcie prudce rostou
    Akcie Spotify (SPOT.US) dnes vystřelily o více než 5 % poté, co tato hudbu streamující společnost oznámila, že vedení schválilo zpětný odkup akcií ve výši $1 mld. Odkup by měl začít ještě ve třetím kvartálu. "Toto oznámení ukazuje naši důvěru v podnikání Spotify. Vidíme dlouhodobé růstové příležitosti," řekl Paul Vogel, CFO společnosti. Dle Spotify bude odkup akcií realizován čas od času prostřednictvím různých metod včetně standardního tržního nákupu. Autorizace k buyback programu vyprší 21. dubna 2026. Načasování a konečný počet koupených akcií bude dle společnosti záviset na množství faktorů včetně ceny a obecných podnikatelských a tržních podmínek.
  • Spotify po překonání počtu uživatelů za 1. čtvrtletí roste o 5 %
    Společnost Spotify Technologies (SPOT.US), švédská společnost zabývající se streamováním hudby kótovaná na Wall Street, dnes před zahájením seance na Wall Street zveřejnila zprávu o výsledcích za 1. čtvrtletí 2023. Výsledky lze hodnotit jako smíšené, nicméně se objevilo několik pozitiv, která zvýšila náladu investorů vůči společnosti.
  • Spotify po zveřejnění výsledků prudce vzrostl
    Spotify (SPOT.US) před otevřením dnešní americké seance zveřejnil výseldky hospodaření za 2Q22. Zpráva byla trhem vnímána pozitivně, proto si dnes akcie švédské společnosti připasaly 15 % zisky.
  • Spotify stojí na pevných základech
    Digitální svět se rozšiřuje a roste rychlým tempem. Tempo jeho růstu se začalo zrychlovat v době Covidu, kdy byli lidé "nuceni" zůstávat doma a vyhledávali různé formy zábavy a možnosti řešení nákupů a úřadů prostřednictvím online prostředí. Vzhledem k tomu, že většinu času trávili doma, rostla zejména sledovanost a poslechovost streamovacích služeb, což přineslo velké zisky společnosti Spotify, jedné z nejznámějších společností zabývajících se streamováním hudby.
  • Spotify s vyšším než očekávaným nárůstem předplatitelů ve 4. čtvrtletí
    Společnost Spotify Technology SA (SPOT.US) vykázala za 4. čtvrtletí růst počtu předplatitelů, který překonal očekávání Wall Street, a také oznámila lepší než očekávané pokyny pro další čtvrtletí. Během obchodování před zahájením americké seance si její akcie připsaly téměř 6 %.
  • Spotify vstoupí na newyorskou burzu 3. dubna
    Největší světová služba pro streamování hudby Spotify uvede své akcie na newyorskou burzu 3. dubna. Informovala o tom firma při setkání s investory. Podle analytiků by se tržní hodnota podniku mohla pohybovat kolem 20 miliard dolarů (zhruba 412 miliard Kč), napsala agentura DPA.
  • Spotová volatilita včera zaznamenala procentuálně největší intradenní nárůst v historii
    Pár grafů ke včerejšímu výprodeji v USA. Americké indexy za sebou mají díky 4% výprodeji nejhorší den od roku 2011. Intradenní korekce byla ještě o něco větší než v roce 2016 a 2015 a více než 4% výprodejem si S&P500 naposledy prošel v dobách nejhlubší dluhové krize v roce 2011. Zatímco tehdy bylo důvodem výprodejů jasné a velmi vysoké systémové riziko, včera šlo o čistokrevný technický výprodej způsobený primárně vysokou překoupeností indexů.
  • Spotové ceny zlata na vzestupu: Co byste měli vědět
    Kolikrát jste už četli nebo slyšeli, že zlato je bezpečným přístavem pro investory a obchodníky? Pravděpodobně mnohokrát. Zdá se, že vysoké hodnoty inflace zaznamenané ve většině velkých ekonomik zvýšily spotové ceny zlata, protože se zvýšila poptávka.
  • Spotreba britských domácností naďalej spomaľuje, aktuálne je najslabšia od roku 2014
    Dnes boli zverejnené detaily britského HDP za druhý kvartál, ktoré ukazujú podrobnejší obraz toho, ako sa britská ekonomika vyvíja pred BrExitom. Medzikvartálny rast HDP na úrovni 0,3% bol v druhom kvartáli o niečo vyšší ako 0,2% v prvom, stále je to však v porovnaní s predošlými rokmi nízka úroveň. Tento rast bol rovnomerne rozložený na výdavky domácností, výdavky vlády a investície, ktoré k nemu prispeli zhodne po 0,1 percentuálnom bode. Príspevok zahraničného obchodu bol nulový.
  • Spotrebiteľská dôvera v eurozóne klesla na dvojročné minimum
    V eurozóne sa zintenzívňuje pokles spotrebiteľskej dôvery. V decembri klesla z -3,9b. na -6,2b., čo predstavuje najnižšiu úroveň od februára 2017. Medzimesačný pokles o 2,3b. je najvyšší od februára 2016 a jeden z najvyšších v aktuálnej dekáde vôbec.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple pivot points