Úterý 19. březen 2024 11:41
reklama
CapXmaster
reklama
CapXmaster
reklama
CapXmaster
reklama
Fintokei SwiftTrader

Wall Street v úterý obrátila

06.10.2021 09:57  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Wall Street při úterní seanci zažila obrat z pondělních výprodejů. Všechny tři hlavní indexy posílily: Dow Jones +0,92 %; S&P 500 +1,05 %; Nasdaq Comp +1,25 % a to navzdory nadále rostoucím výnosům dluhopisů s delší splatností. Díky nadále rostoucím cenám ropy a zemního plynu rostly rovněž energetické tituly, pozadu díky očekáváným růstům výnosů nezůstaly ani bankovní tituly a velmi dobré výkony pak po výprodejích předvedly akcie ze sektoru informačních a komunikačních technologií. Asi nevýraznější růst zaznamenaly akcie Netflix (+5,2 %). Poklesly naopak akcie těžařů zlata, jelikož hodnota drahého kovu opět zamířila dolů. Nedařilo se ani maloobchodním řetězcům nebo aerolinkám.

Zdroj: ČSOB

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Wall Street vidí příležitost v problémových krypto trzích
    Zatímco kritici tvrdí, že bublina okolo kryptoměn praskla, Wall Street chce využít výprodeje kryptoměn. Tržní kapitalizace krypto aktiv klesla o téměř 70 % z rekordního maxima 2,9 bilionu dolarů v listopadu, což spustilo kaskádu úzkosti a spekulace, že několik vysoce kvalitních kryptooperátorů je na pokraji insolvence.
  • Wall Street v pátek na vlně výprodejů
    Závěr týdne na Wall Street se nesl na vlně panických výprodejů. Úvod obchodování nabídnul indexům dokonce nepatrné zisky, nakonec však trhy navázaly na čtvrteční propad a zakončily hluboko v červených číslech: Dow Jones -1,43 %; S&P 500 -1,9 %; Nasdaq Comp -2,78 %. Index S&P 500 tak během dvou dnů ztratil 3,7 %, nejvíce od října 2020. Ztrácely především technologické a růstové tituly.
  • Wall Street v pátek obchodovala negativně
    Téměř v zisku skončily v pátek technologické tituly, když Nasdaq poklesl pouze o 0,1 %, široký index S&P 500 poklesl o 1 %. Nejhorší situace byla v sektoru financí a v energetice (oba -2,3 %). Pátek byl zajímavý tím, že proběhl takzvaný „tripple witching day“, tedy den, kdy expirují opce na akcie, futures kontrakty na akciové indexy a opce na akciové indexy.
  • Wall Street v pátek předvedla nejvyšší růst v tomto roce
    Americké akciové trhy v závěru týdne konečně nalezly recept na růst a index S&P posílil nejvíce v tomto roce. Díky pátečnímu silnému růstu o více než 3 % se v posledních vteřinách tento index vymanil z týdenní ztráty, když mu hrozilo, že uzavře první sérii pět týdenních propadů v řadě od roku 2012. Index S&P 500 si v pátek sice připsal 2,4 %, ale přesto má namířeno k nejhoršímu měsíci od března 2020.
  • Wall Street v pátek přerušila sérii tří týdenních propadů
    Poslední obchodní den minulého týdne byl ve znamení projevu J. Powella na konci zasedání centrálních bankéřů v Jackson Hole. Hlavní indexy na Wall Street hledaly jasný směr. Akcie ale postupně nalézaly nákupní zájem, a tak si nakonec připsaly slušné zisky. Index S&P 500 posílil přibližně o 0,7 %, a díky pátečnímu růstu si tak připsal podobně vysoký týdenní nárůst. Index S&P 500 i Nasdaq 100 tak konečně přerušily sérii tří týdenních propadů v řadě. Mezi nejsilnějšími akciemi v rámci indexu S&P 500 se s 6% růstem objevily akcie výrobce hraček Hasbro. Na druhé straně spektra se ocitly akcie Ulta Beauty, které odepsaly přes 3 % po zveřejnění svých čtvrtletních výsledků.
  • Wall Street v pátek v červeném
    Nejméně vydařený poslední obchodní den v minulém týdnu měly technologie, když index Nasdaq 100 odepsal více jak jedno procento a zakončil nevýrazný týden propadem o skoro procento. Neméně slavně se v pátek vedlo i průmyslovému indexu zastupujícího top 30 firem. Stejně jako technologický Nasdaq 100, tak i Dow Jones Industrial Average měl za sebou slabší týden. Z akciových titulů se dařilo společnosti Thermo Fisher +6,49 %. Naopak akcie Moderny klesly díky menšímu podílu jejich vakcín podávaných společností. FDA odmítla plán podávat další (třetí) dávku a to z důvodu nedostatku informací, MRNA -2,41 %, PFE -1,3 %. Akcie US steel se propadly o více jak 7 %. Jednotlivé indexy uzavřely následovně: Index Dow Jones Industrial Average oslabil o 0,5 % (34.584 b.), S&P 500 o 0,9 % (4.432 b.) a technologický Nasdaq Composite o 0,9 % (15.043 b.).
  • Wall Street v pátek vybírala zisky
    Americké akciové trhy přerušily sérii šesti růstů v řadě, když v pátek lehce zkorigovaly nedávné zisky. Index S&P 500 v tomto týdnu zaznamenal 2,6% nárůst, zatímco Nasdaq 100 posílil o bezmála 4 %. Softwarový gigant Adobe Systems hospodařil v minulém kvartálu se ziskem 3,91 USD/akcii. Akcie Adobe zprvu rostly o více než 5 %, ale nakonec zavřely s mnohem mírnějším ziskem kolem 1 %. V červených číslech se ocitly akcie AMD nebo Netflix, a také další technologičtí giganti jako Google, Amazon a Apple. Akcie Intel potvrdily skvělou formu, když završily úspěšný týden dalším růstem o více než 1,5 %, a za celý týden si tak připsaly úctyhodných 16 %. Akcie Intelu ve středu předvedly ukázkový breakout, na který zatím skvěle navazují.
  • Wall Street v pátek vylepšila skóre
    Wall Street zaznamenala při pátku poměrně volatilní seanci. Po úvodních dvou hodinách výprodejů nastal obrat a všechny tři hlavní indexy tak nakonec posílily. Dow Jones +1,4 %, Nasdaq Composite +0,8 % a S&P 500 +1,2 %. Dařilo se hlavně bankám, průmyslovým titulům, aerolinkám a energetickým společnostem. Na opačné straně spektra se ocitl sektor zdravotnictví, kde dominovala zpráva ohledně slibných testů pilulky zmírňující průběh onemocnění Covid-19 od farmaceutického giganta Merck & Co. Akcie společnosti díky tomu posílily o +8,3 %, zbytek sektoru však i díky této zprávě významně ztrácel, a to i díky výprodejům akcií Moderna (-11 %) nebo Biontech (-6,7 %).
  • Wall Street v pondělí mírně posílil
    Krátce po zahájení včerejšího obchodování to příliš nevypadalo, že by se trhu podařilo uzavřít v zelených číslech, některé velké technologické společnosti klesaly i o více než -3 %, nakonec však i technologický Nasdaq ukončil den v plusu, ačkoliv pouze kosmetickém. Mimo telekomunikačního sektoru (AT&T -1,8 %, Verizon -1,5 %) se podařilo všem hlavním odvětvím americké ekonomiky zakončit včerejší den v plusu. V případě technologického sektoru pak šlo spíše o poměrně smíšený vývoj (Apple -1,3 %, Alphabet -1,4 %, Microsoft -0,8 %, AMD +4,3 %, Intel +4,3 %, META -2,2 %, Nvidia -1,9 %).
  • Wall Street vstřebávala dění okolo Taiwanu
    Obchodování na Wall Street bylo včera poznamenáno cestou předsedkyně Sněmovny reprezentantů USA Nancy Pelosiové na Taiwan. Akcie čínských ADR na burze v New Yorku si připsaly zisky, např. Alibaba posílala o +2,5 %, JD.com o +1,65 %. Akcie platformy na sdílení jízd Uber si přispaly +18,9 % a vytáhly s sebou i konkurenční Lyft jehož akcie posílily o +16 %. Akcie sociální sítě Pinterest po výsledcích poskočily o + 11,5 % a pomohly tak i ceně akcií Snapchat, jež přidaly +3,3 %. Akcie Meta Platforms reagovaly pouze vlažně a skončily poblíž předchozího závěru okolo 160 USD za kus. Wall Street závěr: Dow Jones -1,22 %; S&P 500 -0,66 %; Nasdaq Composite -0,16 %.
  • Wall Street v úterý opět rostl
    Americké akcie pokračovaly i včera v růstu a podařilo se jim zakončit den při denních maximech. Po delší době nepropadl ani jeden z hlavních sektorů americké ekonomiky - naopak včerejší růst byl poměrně robustní a napříč celým trhem, ovšem jednoznačně nejlépe se dařilo technologickému sektoru (Apple +1,9 %, Alphabet +1,9 %, Microsoft +1,4 %, AMD +4,7 %, Nvidia +5,3 %, Meta +6 %) díky sázkám na lepší výsledky.
  • Wall Street v úterý vyprodával
    Včerejší obchodování v USA se neslo v negativním duchu a všechny hlavní akciové indexy zakončily den ve ztrátě a dokonce při denních minimech. Propadu nebyl ušetřen žádný z hlavních sektorů americké ekonomiky. Výrazně propadl finanční sektor (Bank of America -2,1 %, Wells Fargo -2,4 %, Citigroup -1,3 %, Goldman Sachs -1,2 %). Nedařilo se ani technologiím (Apple -0,3 %, Tesla -1,1 %, AMD -0,7 %). Z nervozity na trhu však těžilo zlato (+1,9 %) a stříbro (+4,2 %). Těžaři žlutého kovu byli včera v podstatě jediní vítězové dne (Barrick Gold +4,4 %, Newmont +3,8 %, Kinross Gold +6,3 %).
  • Wall Street vybírala část letošních tučných zisků
    Americké akciové trhy včera prošly prudkým výběrem zisků, když hlavní indexy na Wall Street odevzdaly většinu zisků z předešlého dne. Po strmém růstu v minulém týdnu, kdy si Nasdaq připsal již pátý růstový týden v řadě, se přece jen na trhu objevují prodejci realizující své letošní zisky. Nasdaq 100 si od začátku roku připsal již 14 %, zatímco S&P 500 posílil přibližně o 7 %. Akcie společnosti Alphabet se propadly nejvíce od konce minulého října, když odepsaly přes 7 %. Již sedmý růst v řadě si připsaly akcie společnosti Uber, která včera potěšila investory svými výsledky za 4Q i výhledem na další období.
  • Wall Street vykročil do nového týdne pozitivně
    Včerejší den na Wall Street se nesl od samého úvodu na pozitivní vlně při malé volatilitě a za spíše nižších zobchodovaných objemů. Nejlépe se dařilo technologickým společnostem (Apple +1,9 %, Microsoft +3,1 %, Intel +2,7 %, AMD +2 %, Nvidia +2,5 %, Meta +3 %).
  • Wall Street vystartovala vzhůru, zatímco Evropa zaostává
    Evropské akcie začaly dobře, načež své zisky postupně umazávaly. Nyní se hlavní indexy nacházejí už jen kolem nulové změny a třeba DAX je v červeném. Wall Street však vystartovala rychle vzhůru a Nasdaq navýšil své zisky na 2,3 procenta. V Praze se o mírné zisky indexu stará ČEZ s VIGem a Erste.
  • WALL STREET VÝŠE V KONEČNÉM ZÁVODĚ
    V pozdním závodě Wall Street tlačila hlavní indexy blízko historickým maximům i přes obavy ohledně růstu na číns...
  • Wall Street vytáhly z červených čísel technologické a utilitní tituly
    Americké akcie zahájily včerejší obchodování neslavně a spíše po celý den mírně ztrácely, něco přes půl procenta. Z...
  • Wall Street vytěžila z minima maximum
    Americké trhy včera dokázaly z minima vykřesat skutečnou rally, když se investoři zřejmě řídili větou „žádné zprávy jsou dobré zprávy“. Hlavní indexy na Wall Street si připsaly velice slušné zisky v čele s Nasdaq 100, který zpevnil o bezmála 2 %. Akcie Micron posílily o více než 7 % a přidaly se k nim i akcie Intelu a dalších konkurentů. V odrazu ode dna pokračovaly bankovní tituly, když bankovní index KBW Bank Index vzrostl přibližně o 2 %, a tak zaznamenal již čtvrtý růst v řadě. Mezi top akciemi v rámci tohoto indexu byly akcie Western Alliance nebo First Republic.
  • Wall Street v závěru týdne přerušila volný pád
    Americké akciové trhy mají za sebou další neúspěšný týden, když index S&P 500 při páteční stagnaci zaznamenal 2% týdenní ztrátu. Jedná se již o třetí týdenní ztrátu v řadě. Hlavní indexy na Wall Street nakonec v pátek dokázaly díky silnému závěru většinu ztrát umazat, a tak zavřely bez větších změn. Náladu investorů pomohla zlepšit silná čísla producenta čipů Applied Materials, její akcie posílily o více než 4 %. Akcie Chevron v pátek posílily o více než 0,5 %, zatímco akcie Exxon Mobil přidaly dokonce přes 1 %. Naopak akcie společnost Estée Lauder byly s více než 3% ztrátou mezi nejvíce ztrácejícími akciemi v rámci indexu S&P 500.
  • Wall Street vzdorovala výprodejům
    Wall Street včera zahájila seanci výprodeji, když investoři vybírali zisky po extrémní dvoudenní rally. Po dvou hodinách byl ale výprodejům konec a indexy postupně zamířily opět nahoru a zakončily sice níže, ale stále poblíž svých předchozích závěrů: Dow Jones -0,14; S&P 500 -0,19 %; Nasdaq Composite -0,25 %. Dařilo především těžebním a energetickým společnostem a například akcie Exxon posílily o 4 % a výrazně tak překonaly ostatní zástupce v sektoru. Nedařilo se naopak bankám, necyklické spotřebě nebo komunikačním technologiím. Informační technologie naopak úvodní výprodeje přerušily a navrátily se do kladných hodnot. Naopak průmyslové a komoditní tituly zakončily ve ztrátě.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
XTB trading konference 2024