Úterý 19. březen 2024 05:58
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Instaforex ebook
reklama
Fintokei ProTrader

Akcie Pinterestu posílily první den obchodování o 25 procent

19.04.2019 07:43  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akcie Pinterestu posílily první den obchodování na burze oproti emisní ceně o 25 procent, když se vzápětí po zahájení prodávaly za 23,75 dolaru. Trh tak tuto internetovou nástěnku obrázků a fotografií ocenil na 15,8 miliardy dolarů (361 miliard Kč) a povzbudil další technologické firmy, které zvažují vstup na burzu.

Pinterest vydělává peníze prostřednictvím reklam, jež jsou umístěny mezi „piny“ neboli příspěvky nahrávanými uživateli na stránky. Dosud ztrátová společnost ze San Francisca nabídla své akcie za emisní cenu 19 dolarů, tedy nad zvažovaným rozmezím mezi 15 a 17 dolary. Při vstupu na burzu podnik se symbolem PINS nabídl 75 milionů akcií. Od investorů za ně získal 1,43 miliardy dolarů.

Dnes se na burze začaly obchodovat i akcie další technologické společnosti Zoom. Zájem investorů o zisk podílu na této službě, která zprostředkovává videokonference, byl ještě větší. Jak ale upozornila agentura AP, někteří se spletli, a namísto akcií burzovního nováčka Zoomu se symbolem ZM nakoupili cenné papíry firmy Zoom Technologies obchodované pod symbolem Zoom. Tato firma, jejíž akcie se ještě v únoru prodávaly za cenu nižší než jedna pence, tak paradoxně posílila ještě více než akcie mnohem známějšího Zoomu. Její akcie přidávaly až 124,5 procenta, pak ale o většinu zisku přišly.

Akcie Zoomu zahájily obchodování na ceně 65 dolarů za kus, tedy o 80 procent dráže, než stanovená emisní cena. Tržní hodnota firmy obchodované pod symbolem ZM se tak vyšplhala na 16,7 miliardy dolarů. Zoom nabídl investorům v rámci primární veřejné nabídky (IPO) 20,9 milionu akcií, což mu vyneslo 751 milionů dolarů.

Další firmou, která nabídne své akcie do veřejného prodeje, by se letos měl stát provozovatel alternativní taxislužby Uber Technologies. Ten doufá, že jej trh ocení na částku mezi 90 a 100 miliardami dolarů, což by bylo vůbec nejvíce od roku 2014, kdy americkým investorům své akcie nabídl čínský internetový prodejce Alibaba. Letos se chystá na americkou burzu vstoupit ještě kancelářská aplikace určená k týmové komunikaci Slack a mezinárodní internetový zprostředkovatel turistických pronájmů Airbnb.

Zdroj: Reuters, ČTK

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie Paychex padají o 5 % přes lepší hospodářské výsledky
    Akcie Paychex (PAYX.US) propadly o více než 5 % po zveřejnění hospodářských výsledků za fiskální Q3, které však překonaly očekávání. Společnost, která podniká v oblasti lidských zdrojů, reportovala výdělek ve výši 97 centů na akcii. Očekávání trhu počítala s 92 centy na akcii. Prodeje ve výši $1,1 mld. byly v souladu s očekáváním trhu. Dle CEO společnosti Martina Mucciho zůstala retence klientů silná a na rekordních úrovních. Společnost bude dle jeho slov pokračovat v poskytování flexibility, technologie a zdrojů, které klienti požadují v reakci na pandemii COVID-19.
  • Akcie PayPal již brzy! EBay souhlasí s IPO PayPal
    Ve včerejším článku jsme rozebrali aktivistické investování a zmínili jsme snahu Carl Icahna o spin-off PayPal od eBay (EBAY). O pár hodin později CEO John Donahoe zcela obrátil svou rétoriku a podlehl nátlaku aktivistického investora Carla Icahna. Jak bude vypadat eBay poté, co budou na trh uvedeny akcie PayPal?
  • Akcie Peloton klesly o 4 % po zhoršení analytického doporučení
    Akcie výrobce sportovního vybavení Peloton (PTON.US) dnes ztrácejí více než 4 % poté, co společnost Wedbush Securities snížila investiční doporučení akcie na "neutral" z "outperform". Hlavním důvodem mají být horší vyhlídky kvůli rozšiřujícím se možnostem pohybu a sportu po pandemii. Analytici Wedbush si myslí, že Peloton bude potřebovat nové inovativní produkty a chytrý marketing, pokud si nadále bude chtít udržet své zákazníky.
  • Akcie Peloton padají o 13 % kvůli svolávací akci na běžecké pásy
    Akcie Peloton (PTON.US) dnes spadly o více než 13 % poté, co se společnost dobrovolně rozhodla stáhnout dva typy běžeckých pásů z bezpečnostních důvodů od svých zákazníků. Spotřebitelům bylo doporučeno okamžité zastavení používání těchto produktů. Měli by kontaktovat svého dodavatele kvůli vrácení peněz či kvalifikované opravě. CEO společnosti John Foley se omluvil a slíbil nápravu.
  • Akcie Pelotonu se v pre-marketu propadají kvůli horšímu výhledu
    Akcie Pelotonu (PTON.US) se před zahájením obchodování propadají o více než 25,0 % poté, co společnost ohlásila čtvrtletní ztrátu větší, než se očekávalo, a zpomalení objemu prodejů následované slabými výhledy pro prodeje za Q4 kvůli zmírnění poptávky.
  • Akcie Pelotonu vzrástli vďaka potenciálnym rokovaniam o akvizícii
    Peloton Interactive PTON.US je americká spoločnosť. Vlajkovou loďou produktov Pelotonu sú bežecké pásy a stacionárne bicykle s prístupom na internet, ktoré umožňujú mesačným predplatiteľom zúčastňovať sa na organizovaných aktivitách na diaľku prostredníctvom streamovacích kanálov.
  • Akcie Persimmon rostou o 1,5 % navzdory slabému PMI britského stavebnictví 📊
    Hodnota PMI ve stavebnictví ve Spojeném království byla výrazně pod prognózami na 45 oproti prognózám 49,9 a 50,8. Pokles byl způsoben propadem bytové výstavby. Zpracovatelský průmysl také zaznamenal nejstrmější pokles od května 2020. Nové objednávky také zaznamenaly nejrychlejší pokles za více než tři roky.
  • Akcie Pfizeru vyskočily o 4 % v pre-marketu v reakci na pozitivní hospodářské výsledky
    Akcie společnosti Pfizer (PFE.US) výrazně vzrostly po zveřejnění výsledků. Farmaceutická společnost vydělala v Q3 $1,34 % na akcii při očekávání výdělku ve výši $1,09 na akcii. Tržby vzrostly meziročně o 130 % na $24,1 mld. Trh očekával tržby na úrovni $22,58 mld. Vysokému růstu prodejů výrazně pomohly mezinárodní prodeje vakcíny na Covid-19.
  • Akcie Philip Morris ČR stoupají
    Pražská burza sice zůstává spíše mírně nad nulou, přesto si bez velkého rozruchu akcie Philip Morris ČR z Kutné Hory, někdy také přezdívané jako Tabák, připsaly od počátku roku 2016 více než 20 %. Společnost Philip Morris ČR je dlouhodobě zajímavá, protože pravidelně nabízí jeden z nejvyšších dividendových výnosů. Tyto výsledky jsou velmi dobré. I navzdory tomu, že tato společnost operuje právě v evropském tabákovém průmyslu, který jak je známo, již dlouhodobě stagnuje a spíše klesá, dokázala firma růst.
  • Akcie Pilulky první obchodní den stouply o 18 procent na 500 Kč
    Akcie společnosti Pilulka Lékárny, která se dnes začala obchodovat na trhu Start pražské burzy, zaznamenala rekordní objem obchodů i růst kurzu. Obchodování bylo zahájeno za upisovací cenu 424 Kč a ukončilo jej na ceně 500 Kč. Nárůst kurzu byl tedy o 17,92 procenta. Objem obchodů činil 29,64 milionu Kč, informovala ČTK pražská burza.
  • Akcie Pinterestu po správe o prevzatí spoločnosťou PayPal za 39 miliárd dolárov rastú
    Akcie Pinterestu prudko vzrástli a ich obchodovanie bolo dvakrát zastavené Nasdaqom uprostred správ o prevzatí zo strany spoločnosti PayPal. Ľudia so znalosťou tejto záležitosti uviedli pre Bloomberg News, že PayPal môže získať spoločnosť sociálnych médií, pričom si všíma rozhovory o potenciálnej cene 70 dolárov za akciu, čo je úroveň, ktorá by Pinterest ocenila na približne 39 miliárd dolárov. Spoločnosť vstúpila na burzu v apríli 2019, kde bola ocenená na viac ako 10 miliárd dolárov. Predstavitelia Pinterestu odmietli správu komentovať.
  • Akcie Planet Labs po zisku a partnerství s Amazonem vzrostly o 11 % 📈
    Akcie společnosti Planet Labs (PL.US), jednoho z předních poskytovatelů satelitních dat a snímků, posilují o téměř 11 % poté, co společnost vykázala lepší než očekávané finanční výsledky a sdělila trhu optimistické prognózy:
  • Akcie Plug Power klesly o 18 % kvůli účetní chybě
    Akcie Plug Power (PLUG.US) dnes propadly o více než 18 % poté, co společnost oznámila, že musí přepracovat finanční výsledky za roky 2018 a 2019 a také některá kvartální data. Společnost, která je lídrem na poli vodíkových palivových článků, objevila chyby v účetnictví v položkách: "book value of right of use assets and related finance obligations," "loss accruals for certain service contracts," "impairment of certain long-lived assets," a "classification of certain costs," a to včetně nákladů spojených s výzkumem a vývojem. Společnost dodala, že neobjevila žádné úmyslné porušení pravidel.
  • Akcie Plug Power stock roste o 5 % v reakci na plán expanze do Evropy
    Akcie společnosti Plug Power (PLUG.US), která se zabývá vývojem vodíkových článků, dnes na Wall Street přidávají více než 5 %. Společnost oznámila, že své podnikání rozšíří do Evropy. Chystá se otevřít svůj závod v Německu, který by se měl stát centrem inovací. Nejprve zaměstná 30 odborníků, ale do poloviny roku 2022 by se jejich počet měl téměř zdvojnásobit. Společnost nabízí své výrobky i služby v Evropě už více než 10 let. Během tohoto času už spolupracovala s mnoha partnery - například vytvořila joint venture HYVIA s Renaultem.
  • Akcie plynule navazují na růst z konce minulého roku. Ropa (WTI) poprvé od minulého roku nad 55 USD/barel
    Vypadá to že po silném závěru z konce minulého roku přichází jako bonus ještě novoroční rally. Evropské akciové indexy dokázaly navázat na růst z minulého měsíce a evropský index Stoxx 600 přidal od začátku týdne již více než 1,5 %. Vzhůru jej táhnou opět hlavně banky, ale k bankám se přidávají také těžaři, kterým pomáhá optimismus ohledně pokračujícího oživení světové ekonomiky.
  • Akcie po delší době v červených číslech, daří se naopak bezpečným přístavům
    Evropské indexy dnes po delší době zamířily do červených čísel. Ztráty jsou ale stále poměrně mírné, když si většina indexu připisuje pád do jednoho procentaa. Mluví se dnes hlavně o vlekoucím se skandálu v Bílém domě, kde měl Donald Trump údajně tlačit na šéfa FBI, aby nevyšetřoval skandál tehdejšího šéfa národní bezpečnosti. Na to se nabalují informace o tom, že měl Trump také údajně vyzradit ruskému ministru zahraničí přísně tajné zpravodajské informace. Politika je tak dnes dominantním tématem a možná i dobrým argumentem k částečnému výběru zisků. Korekce je ale velmi vlažná a v mnohem větší míře pravděpodobně souvisí s prostou překoupeností většiny akciových indexů.
  • Akcie pod globálním výprodejem ze strachu z utěsňování monetárních politik
    Akciové indexy po celém světě se dostaly pod silný prodejní tlak ve čtvrtek, přičemž negativní sentiment přetrvával i během pátečního rána. Evropské indexy jsou dole o 0.20% a futures na americké akciové indexy ztrácely během Londýnské seance cca 0.15%. Vypadá to tak, že na trzích chybějí kupci propadů, na kterých jsme byli zvyklí.
  • Akcie po divokém týdnu zvedají hlavu. Názory na odraz se různí
    Hlavní akciové trhy v Evropě si většinou připisují slušné zisky. Na jednu stranu výsledek parlamentních voleb přibrzdil Paříž s 0,5 pct, naproti tomu Londýn je nahoře o 1,4 procenta. Dopoledne se dařilo také dluhopisům, které ale postupně obrátily a na cenách je pro ně dnešek negativní. Amerika dnes absentuje a díky svátku prodlužuje víkend.
  • Akcie pod lehkým tlakem, eurodolar stabilní. Koronavirus doléhá na sentiment
    Nový týden začíná na hlavních trzích pro změnu s koronavirem. Na jednu stranu se čínská vláda snaží vysílat signály, že nákaza je pod kontrolou, a v zájmu toho lehce uvolnila některá nedávno zavedená omezení. Na stranu druhou počet obětí překonal psychologickou metu nákazy SARS a dál se spekuluje o výsledných ekonomických dopadech epidemie. Svou roli mohl sehrát také další nárůst inflace v Číně na 5,4 procenta, který vyvolává pochybnosti, zda centrální banka bude moci přijít s další podporou. Dá se ale předpokládat, že vysoká inflace bude přechodná.
  • Akcie po dohodě EU rostou, euro si odškrtlo důležitou položku a konsoliduje se
    Pozitivní start do nového dne zařídila naděje vkládaná do vakcín, a především dohoda EU na společném záchranném programu. Prodloužit summit se vyplatilo a nakonec je tu balík pomoci v nesnížené výši 750 mld. EUR, z větší části tvořený granty, zaměřený na klimatické cíle a digitalizaci a podmíněný dodržováním principů právního státu. Odpůrci tedy neprotlačili zásadnější omezení a kompromisy ze strany vedoucích zemí nejsou velké.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple pivot points